בית פורומים עצור כאן חושבים

דעת תורה האמיתית להומוסקסואליות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/1/2012 08:31 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
הדוגמא כאן מלמדת אותי כמה חשוב לנסות להבין את הצד השני, לחלוק אבל לשמור על דרך ארץ כלפי גדולי תורה. הם עלולים לטעות, אבל גם אם אנו הצודקים ולא הם, הם עדיין גדולינו

[מיימוני,

בדרך ארץ צריך לנהוג כלפי כל אדם, ומדוע אתה מקפיד כאן דוקא על "גדולי תורה"?
אם פוסק טועה בדבר חמור (וייתכן שזה המקרה כאן), מה הופך אותו ל"גדול"?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2012 08:51 לינק ישיר 

הומו יקר
המשנה אומרת אין דורשין בעריות בשלושה שזה אומר שבציבור אין מקום לרגשות מיניים והדבר הזה הוא מהעיקרים היותר יסודיים של התורה כיון שהמטרה של הציבוריות על פי התורה הוא האפשרות של ההנכחה של השכינה והקדושה דבר שבאדם בודד בינו לבין עצמו אין לו גבולות מחייבים
ולכן מהסיבה הזאת מה שאתה כותב שאין שום נזק לחברה על ידי ההומו הוא דבר לא נכון כיון שבעצם מציאותו הוא גורם להנכחה מינית גם בציבור ששומר על הפרדה מגדרית ומהסיבה הזאת למשל אדם שמפרסם את עצמו כהומו יהיה אסור להצטרף למניין של גברים לתפילה כמו שנשים לא מצטרפות
ושוב נראה שעיקר מה שמפריע לך הוא הרגש של הקרבה ובזה אין שום איסור ולכן לא ברור על מה אתה מתלונן כיון שכל האיסור של התורה מדבר על משכב שלא כדרך וכמו שגם אתה כותב המשיכה לזה היא לא טבעית ואפילו והומואים אלא לכאלו שלא מוכנים לוותר על המעשה המיני עצמו וכמו שברור שאשה לא תשוקה לצורה הזאת [בלשון המעטה] אם כן מסתבר שגם אצל בעלי נטיה הפוכה אין לזה עצמו משיכה מיוחדת
נזק נוסף לחברה שיש בזה הוא של כאלו שנמצאים על גבול מסוים במקום ההוא וברגע שהדבר נעשה לגטימי ציבורית בשביל ההנאה המצומצמת של מעשה הביאה הם יהפכו וישבשו את כל החיים שלהם לחיות בצורה לא טבעית ולא בריאה לא להם ולא לילדים שלהם ויש בזה חורבן של הרבה עולמות 
ולכן מהסיבות האלו נראה שהדבר ברור שאכן הנטיה עצמה יש בה חוסר לגיטימיות מסוים גם מבחינה ציבורית וכיון שלכל הפחות אצל רוב בני האדם החיים לא מתחילים ונגמרים ביחס ומעשים המיניים שהוא דבר שעל פי רוב ובצורה בריאה אמור להיות יותר בשולי החיים מאשר במרכז שלהם [כן, גם מבחינת העולם המערבי שאמנם מחזיק מכך פילוסופית אלא שמעשית הוא פחות שולט בעצמו והליברליות המוקצנת הורסת גם בזה]
נקודה נוספת - הלגיטימיות של המעשה המיני עצמו שבין בני זוג מתבסס בעיקר מבחינה ציבורית על כך שהדבר יש בו הכרח בשביל להביא ילדים וכיון שיש כבר חיבור ביניהם במקום ההוא והוא כבר לגיטימי מבחינה עקרונית לכן אין סיבה שהוא לא ישמש גם להעמקת הקשר ולהוספת שלום בין בני הזוג ואמנם שלגבר שיש נטייה להחצנה יש בזה גם צורך קודם שהוא נישא לאשה שאין את זה הליגיטימיות היחידה היא כנ"ל ולכן צורך ספציפי במעשה החדירה עצמו יש בו יותר סטייה ממציאות נורמלית
ודבר נוסף - ראיתי בעבר תשובה של רב קונסרבטיבי שכותב שכיון שעל הומו אין חובה של פריה ורביה כיון שנישואין כוללים גם חובת עונה ואי אפשר לחייב אותו בזה לכן הוא גם הוא לא אסור בהשחתת זרע ויתכן שהוא הלכה ואין מורין כן וצ"ע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2012 10:49 לינק ישיר 

אמשלום

אכן, צריך לנהוג בדרך ארץ כלפי כל אדם.

אם כתבתי שצריך להיזהר בגדולי תורה או במי שנחשבים ל"גדולים" באופן מיוחד, הרי זה בגלל שתי סיבות הקשורות יחד.

1. אני כותב הרבה פעמים ביקורת נגד "גדולים" ונגד "גדולי תורה". אני משתדל שהביקורת תהיה זהירה, מדוייקת, ולא פוגעת ככל האפשר. לא תמיד אני מצליח. לכן הדברים מיועדים לי ולכמותי.

2. באשר הפורום עוסק במערכת היחסים ההדדית בין האמת, הפילוסופית, המדעית, התורנית, מכאן לבין נציגיה מכאן, ונחשפות טעויות או גרוע מזה, קל מאד לגלוש לביטויים שאינם של דרך ארץ.

לדוגמא, אם ר' משה פיינשטיין כתב מה שהוא טעות עובדתית ובכך פגע ברגשות אדם מסויים, או מגזר מסויים, מי שחש נפגע או מי שחש נפגע עבור הנפגעים עלול להתבטא בחריפות יתר. וזה אינו ראוי.

לגבי שאלתך השניה, אם הם טעו, מדוע הם גדולים,  תמה אני על השאלה. יש גדלות שהיא בידע, באישיות, וכזו גדלות אנו (אני ומי שנמנה עם הציבור החרדי או האורתודוכסי) מייחסים לאישים מסויימים. תנאים, אמוראים, ראשונים, אחרונים. תיתכן ביקורת ויתכן שייחשפו טעויות. יתכן גם שאנו רואים אותם לא נכון ואיננו יודעים מהי גדלות. אבל אם יש כזה דבר, אי אפשר ליטול אותה מן האדם על סמך טעות, גם טעות עמוקה ויסודית. (אהה, אפשר לצטט את הדברים האלו נגדי באשכול על הרח"ו. אבל אל נסיט את האשכול למקום אחר. זה כבר מתפתח לדיון ארוך. אפשר לפתוח על זה אשכול נפרד. אם תהיה תגובה נוספת בנידון זה, זה מה שאעשה).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2012 10:56 לינק ישיר 

פוגמישו כתב:

לא מבין למה אתה חושב שאנשים צריכים לסבול כל חייהם רק כי הנטיה המינית שלהם לא מוצאת חן בעיניך. מה שאתה דורש מהם הוא סבל, חד וחלק.

ממאי נפשך, תתיר על זה הדרך גם נקרופיליה...

לאדם יש תאוות ממון זה מוביל לכמה דברים אחד מהם הוא גניבה ואחר עבודה, הראשון אסור והשני מותר.
כאן שואל פוגמישו ממה נפשך אם מותר לעבוד אז למה אסור לגנוב?
ובשביל כאלו שאלות צריך את הרבנים נויגרשל וזמיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2012 10:59 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
הדוגמא כאן מלמדת אותי כמה חשוב לנסות להבין את הצד השני, לחלוק אבל לשמור על דרך ארץ כלפי גדולי תורה. הם עלולים לטעות, אבל גם אם אנו הצודקים ולא הם, הם עדיין גדולינו

[מיימוני,

בדרך ארץ צריך לנהוג כלפי כל אדם, ומדוע אתה מקפיד כאן דוקא על "גדולי תורה"?
אם פוסק טועה בדבר חמור (וייתכן שזה המקרה כאן), מה הופך אותו ל"גדול"?]

יש אנשים שלפי מעלתם ראויים לכבוד מיוחד, בייחוד אם עבודה קשה (בכיוון חיובי ונכון) הובילה אותם למדרגתם.
לא ידעתי שגם מחוץ לקהילה החרדית-דתית מאמינים ש"גדוילים" לא יכולים לטעות בדברים חמורים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2012 11:21 לינק ישיר 

עוד רכיב הצטרף לסלט. שאלת מיהו גדול ומה "מתיר" לכבד או לא בן אדם ?
              אבל עדין חסר כמה רכיבים , שלא לדבר על קצת תבלינים , כדי שיהיה גם קצת טעם.... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2012 18:25 לינק ישיר 

משגע אותי היחס של החסידים כאן לחיי אישות:
"הלגיטימיות של המעשה המיני עצמו שבין בני זוג מתבסס בעיקר מבחינה ציבורית על כך שהדבר יש בו הכרח בשביל להביא ילדים וכיון שיש כבר חיבור ביניהם במקום ההוא והוא כבר לגיטימי מבחינה עקרונית לכן אין סיבה שהוא לא ישמש גם להעמקת הקשר ולהוספת שלום בין בני הזוג"

למה נראה לכם שזה לגיטימי רק בגלל שזה מביא ילדים? כשה' ברא את חווה אדם היה מבסוט בלי קשר למה שייוולד, וגם הטעם לבריאת האישה לא היה בשביל הולדה אלא כי "לא טוב היות האדם לבדו" הצורך בזוגיות שהוא קודם לצורך בהולדה והמשכיות.
נראה לי שזה בגלל שבחסידויות מסוימות מסתכלים על האישה כמכונת ילדים. ותפסיקו עם המילה "הכרח". אף אחד לא מכריח אותכם לעשות את זה, אתם רוצים את זה כי זה הטבע האנושי- איש רוצה אישה ואישה רוצה איש. אם יוצא מזה ילדים או לא זה עניין נוסף (מה עם הזוגות העקרים? סתם עושים משהו הרבה שנים?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2012 20:16 לינק ישיר 

מדוע צריך לחפש לגיטימיות למעשה המין?

יש לכך רמז במקרא או בנביאים?

בתורה הזוגיות היא מטרה בפני עצמה. לא טוב היות האדם לבדו.

לא טוב היות האדם עושה מעשה מין, לא כתיב. לא טוב היות האדם לא מוליד צאצאים, לא כתיב.

לא טוב היות האדם לבדו כתיב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2012 20:30 לינק ישיר 

יתכן
בלי לנקוט עמדה בנושא- אני מתיחס רק לדברים והבנה מהתורה.

אלוקים קילל את האדם ואשתו בקללות  הפוגעות מהותית בתפקידיהם .
בעצב תלדי בנים- סימן שזה  היעוד שלה!
בזעת אפיך תאכל לחם- סימן שזה יעודו של האדם - לעבוד את האדמה. כי הרי כתוב בפרוש שזה יעודו.

בראשית פרק ב

(ה) וְכֹל שִׂיחַ הַשָּׂדֶה טֶרֶם יִהְיֶה בָאָרֶץ וְכָל עֵשֶׂב הַשָּׂדֶה טֶרֶם יִצְמָח כִּי לֹא הִמְטִיר יְקֹוָק אֱלֹהִים עַל הָאָרֶץ וְאָדָם אַיִן לַעֲבֹד אֶת הָאֲדָמָה:

לגבי הציווי האחרון כתושב בני ברק אתה יודע שזה לא לענין. למרות שכתוב ששת ימים תעבוד- ורשב"י אומר שזו מצוות עשה לעבוד ששה ימים בשבוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2012 22:55 לינק ישיר 

לארוצים כתב:
מקסמן
א.לצערי בנוגע למחקר המח אתה טועה ומטעה. המחקר המודרני לא טוען שכל דבר במח ניתן לשינוי. הומוסקסואליות למשל, לא ניתנת לשינוי. כמובן שיש צורך להגדיר הומוסקסואליות כי נטיה מינית, כפי שמוכיח המחקר הפסיכולוגי, אינה נתון חד ערכי (נמשך לגברים/נשים) אלא רצף ואפשר להמשך במידות שונות של עוצמה לשני המינים.
שנית לא נמצא שום דבר במחקר כולל גנטיקה המסביר בצורה טובה הומוסקסואליות. אז כנראה שזה צירוף של גורמים, ויש עמדה שטוענת שזה קשור לחומרים שהעובר נחשף אליהם בהריון. בכל מקרה הומוסקסואליות היא כנראה משהו שנולדים איתו או שמתעצב בגיל מאוד מאוד צעיר (כל כך צעיר שאי אפשר לבדוק אותו אפילו). זה אגב לא אומר שהומוסקסואליות היא תורשתית בהכרח. באופן כללי בכל דבר אנושי יש גם מימד תורשתי, השאלה עד כמה.
ב. לא מבין למה אתה חושב שאנשים צריכים לסבול כל חייהם רק כי הנטיה המינית שלהם לא מוצאת חן בעיניך. מה שאתה דורש מהם הוא סבל, חד וחלק.

א, מזה אני מטעה ? פלסטיות כשמו כן הוא ! אני לא צריך שהפרופ' יצא ויאבד את מעמדו בכדי לצאת להצהרה בומבסטית,
גנב הוא אולי מלידה אבל יכול לחנך את עצמו כי המוח היא פלסטית,
רוצח נולד במזל מאדים אולי אבל יכול חנך את עצמו,
וכן על זו הדרך,
בקיצור כל החשיבה הזאת שאין טעם באילוף\חינוך נפל אחרי חקר המוח, וכן החשיבה שאין אדם אחראי למעשיו מסיבות פסיכולוגיות או חברתיות או מלידה ונולד במזל רע,

אז מה אתה רוצה שהפרופ' ילבש שטריימל ויצהיר הנה יש טעם בחינוך\אילוף ויש לדרוש צדק ומוסר מכל אדם שהוא, וכל אדם אחראי למעשיו, וכל בני אנוש ערבים זה לזה,

היום השיטה היא "תהיה חכם ועל תהיה צודק" או "כשם שמצוה לומר דבר הנשמע, כך מצוה שלא לומר דבר שאינו נשמע"
במילא למה לומר דברים שכל בר דעת מבין, ומי שלא רוצה להבין לא ירצה לשמוע, או מי שחושב שיש טעם בלא טוב היותו האדם לבדו. סתם כנתון שקיבלנו מסיני, למה לא טוב ? לא יודע כך כתוב !! (דווקא אני אוהב להיות לבד וללמוד בלי לשון ולאכול ושאר מחוייבויותי הקיומיות והחברתיות ומשפחתיות,)
או משהיא חושבת שזה פונקציה של חסידים ליטאים כל הנושא, החסיד נולד לא מפונק ולא צריך פתאום אהבה וחיבוק רק הליטאית נולדת גנטית תורשתי כנראה עם הצורך בחיבוק ופינוק,

לעצם העניין:
אני בעד דווקא לתת לחיות טוב ולנצל את כל הטוב וההנהות העולם הזה כי אין עולמות אחרות לא עולם הבא ולא גן עדן,
ולכן רק כאן בעולם הזה השבעים השנים הקצרים האלה היא המקום להנות ולעשות חיים משוגעים,
אני שונא כל חוק חברתי או דתי (שחד הם לעומק, כי האלוקים לא צריך את עבדותינו כלל וכלל) שבה להגביל הנאה של הפרט,

אבל כאן יש משהו אחר לגמרי,
יש חוגים שרוכבים על הבעיה בכדי לזכות לפירסום, כביכול האלוקים והמוסר מדבר מתוך גרונם,
לוקחים בעיה שהיא לכל הדעות בעיה, היא לא רק בעיה כלפי ההומו, היא בעיה של כל אדם בבני אנוש,
כלומר: כל אדם מבין ביופי ובסקסיות אחרת, יש שמבינים יותר ומבינים פחות, כלומר יש גברים שיכנסו למ,,,, עם כל אחת וכולן מספיק טוב להם, יש גברים שאפי' אחד מאלף לא מוצאים מי שהיא מושכת, יש מבינים שלא מוצאים אחת למיליון,
בכל אופן כל גבר צריך להוריד את הציפיות המיניות שלו בסוף,
ואז מה תאמר לו ? היי על תוותר תסבול כל חייך,,,, זה מה שתאמר לו ? לא ולא תאמר לו תהיה חכם ועל תהיה צודק,
נכון נולדתה בהבנה ביופי ובסמטריה מטורפת, אבל אתה לא יכול להגיע למלכת הכיתה אתה פשוט לא בראש שלה אתה חנון והיא דווקא מחפשת את החברמן את הפופולרי וכדומה,

יש שיקבל את הדברים כמובנים ויתפשר על פחות יפה בעיניו ויסבול כל חייו כלשונך, ויש כאלה שיהפכו להומואים אולי שם יצליחו יותר, ויש כאלה שפשוט ידחקו את התאווה ויחשבו יותר לעומק בשביל מה צריך בכלל חבר\ה לחיים, ואז בכלל היופי והמשיכה לא מדברים שם כלל, רק התוכן הנצחי של להקים משפחה,

כל אחד יודע שזוגיות מורכבת משלוש יסודות,
1, אהבה
2, ידידות
3, שותפות
יחידי סגלה זוכים בכל השלושה, ראה כאן  אם יש אהבה, בשביל מה צריך את היראה ?
רוב בני אנוש מוותרים על אחד או אפי' שנים מיסודות הזוגיות, אפי' שבהתחלה חוששבים כולם שאצלהם יש את הכל, אבל בסוף הרי אנו יודעים את האמת, בכל זוג יש משהו שמחזיק אותם, ואם אין אחד מהם אז מתפרקת הזיגיות,

לסיכום: אני בעד להילחם לטובת הזולת להפך רק כך נזכה לאנושות טובה ומצליחה בכל תחום בחוקי חברה טובים בכלכלה ובמה לא בעצם,
אני בעד שכל פרט באנושות יקבל את כל חלמותיו וצרכיו,

אני לא בעד שנעשה את ההומו לאומלל, המצב בעולם בעיקר במערב עושים מהם אומללים,
תבין שכל מגזר שצריך עזרה וזכויות מזולתו הוא בעצם הופך את עצמו לחלש, כך זה עם הפימינסטיות וכך זה עם ההומואיים, וכך זה עם היהודים כבר אלפיים שנה,
אתה חושב שהיהודים יצאו פעם מהגלות ? או יפסק האנטישמיות ?! לא ולא כל זמן שנדרוש זכויות כך נשאר חלשים וגלותיים,
רק בזמן שנבין שבלי ארץ וצדקת דרכינו בארץ הזאת ועצמאות כמו כל אומה ואומה, אז נהיה כבר ילדים גדולים שלא דורש מאף אחד זכויות,

קח את הדוגמא של היהודים, וחבר אותם לבעיה של הפימינסטיות וההומאים והכושים ושאר דורשי זכויות מזולתם,
זה נשמע אכזרי דברי אלה, אבל תאמין לי שאני דורש את טובתם,
בעיקר אני לא סובל את אלה שעושים הון (פוליטי חברתי כלכלי וכדומה) על בעיותיהם,
במקום לתת לילד לגדול מעוניינים הם להשאיר אותם ילדים,
אגב: כת ההשקפה גם הולכת באותו דרך, נשאיר את ההמון בור ועםארץ ונשלוט בהם וההמון ישאר אומלל לעולמים, 

תוקן על ידי maxmen ב- 29/01/2012 23:04:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2012 07:47 לינק ישיר 

[מקסמן,

כתבת - "תבין שכל מגזר שצריך עזרה וזכויות מזולתו הוא בעצם הופך את עצמו לחלש, כך זה עם הפימינסטיות וכך זה עם ההומואיים, וכך זה עם היהודים כבר אלפיים שנה"

(האמת היא, שכתבת הרבה יותר, אבל קשה להילחם בכל החזיתות ביחד...).

לא הפמיניסטיות, לא ההומואים (לא השחורים, שהזכרת בהמשך) ואפילו לא היהודים, לא הפנו את מאבקיהם להגדרה עצמית ולזכויות כלפי "אחרים". הבסיס למאבקיהם לא היה "בקשת טובה" ממישהו. לכל הקבוצות האלה משותפת ההבנה שהם חלק מן העולם, חלק מן החברה והקהילה (לפחות במובנים כלשהם, וגם - במיוחד גם - כשהעולם/החברה עצמה לא מכירה בהם כחלק ממנו), ולכן אם "מגיע" להם משהו, הם לא יכולים להשיג זאת בלא הסכמה של "העולם" לתת אותו, או - וזה עדיף, כמובן - הכרה בכך שהעולם עצמו יהיה טוב יותר בעקבות השינוי (גם לגברים-הטרו-לבנים-גויים). המאבק של קבוצות נרדפות וחסרות (או מעוטות) זכויות למען צדק, לעולם אינו מאבק פרטני אלא בעל השפעות על דמות החברה בכללה (בין אם הנאבקים עצמם מודעים לכך ובין אם לא).
לפני שאתה קובע מיני "עובדות" פסיכולוגיסטיות, הייתי מציעה לך ללמוד היסטוריה (ואולי גם עוד כמה תחומים). מאבקי הזכויות של הנשים, ההומואים והשחורים (ובמובנים רבים גם של היהודים), לא הפכו אותם לחלשים יותר. בדיוק להיפך - האם איפשרו להן להשמיע את קולם הייחודי בעולם בלא בושה, וכמובן השיגו רבות מן הזכויות עליהן הם נאבקו. נכון, כל שינוי יוצר גם בעיות חדשות, אבל הוא מאפשר פיתרון של הבעיות הישנות. אם הפחד מפני בעיות אופציונליות בעתיד, ימנע מחברה לנסות ולפתור את הבעיות של ההווה, חברה זו גוזרת על עצמה מיתה.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2012 11:49 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[מקסמן,

כתבת - "תבין שכל מגזר שצריך עזרה וזכויות מזולתו הוא בעצם הופך את עצמו לחלש, כך זה עם הפימינסטיות וכך זה עם ההומואיים, וכך זה עם היהודים כבר אלפיים שנה"

(האמת היא, שכתבת הרבה יותר, אבל קשה להילחם בכל החזיתות ביחד...).

לא הפמיניסטיות, לא ההומואים (לא השחורים, שהזכרת בהמשך) ואפילו לא היהודים, לא הפנו את מאבקיהם להגדרה עצמית ולזכויות כלפי "אחרים". הבסיס למאבקיהם לא היה "בקשת טובה" ממישהו. לכל הקבוצות האלה משותפת ההבנה שהם חלק מן העולם, חלק מן החברה והקהילה (לפחות במובנים כלשהם, וגם - במיוחד גם - כשהעולם/החברה עצמה לא מכירה בהם כחלק ממנו), ולכן אם "מגיע" להם משהו, הם לא יכולים להשיג זאת בלא הסכמה של "העולם" לתת אותו, או - וזה עדיף, כמובן - הכרה בכך שהעולם עצמו יהיה טוב יותר בעקבות השינוי (גם לגברים-הטרו-לבנים-גויים). המאבק של קבוצות נרדפות וחסרות (או מעוטות) זכויות למען צדק, לעולם אינו מאבק פרטני אלא בעל השפעות על דמות החברה בכללה (בין אם הנאבקים עצמם מודעים לכך ובין אם לא).
לפני שאתה קובע מיני "עובדות" פסיכולוגיסטיות, הייתי מציעה לך ללמוד היסטוריה (ואולי גם עוד כמה תחומים). מאבקי הזכויות של הנשים, ההומואים והשחורים (ובמובנים רבים גם של היהודים), לא הפכו אותם לחלשים יותר. בדיוק להיפך - האם איפשרו להן להשמיע את קולם הייחודי בעולם בלא בושה, וכמובן השיגו רבות מן הזכויות עליהן הם נאבקו. נכון, כל שינוי יוצר גם בעיות חדשות, אבל הוא מאפשר פיתרון של הבעיות הישנות. אם הפחד מפני בעיות אופציונליות בעתיד, ימנע מחברה לנסות ולפתור את הבעיות של ההווה, חברה זו גוזרת על עצמה מיתה.]

אמשלום היקרה:
קודם. כבוד הוא לי לדון איתך,
אפי' שאת מגדירה זאת כמלחמה "להילחם"

ובכן באמת בואי נעזוב הכל ונתמקד אך ורק ביהודים כמשל לנושא האשכול,
למעשה בטבעיות היו צריכים כל בני אנושת להיות אומה אחת, ואז היית חוקה אחת לכולם וחסל כל הצרות,
הלכה למעשה זה לא המצב,
ולכן היסוד של חברה כל שהיא היא בעצמותה: כלומר יש לה ארץ ויש לה חוקה משלה,
וכל בני החברה ההיא נלחמים בתוך עצמה, וכך נבנת החברה ליותר טוב מדור לדור,
מה קורה אם אחד מחברה אחרת בא להתחבר לחברה אחרת ?
התשובה הפשוטה היא שהוא בא להתבולל בתוך החברה הכל בסדר ונורמלי, כי אז שהוא בא להנות מעמלם של האומה ההיא לדורותם, כל הפחות שתורם מהיום ולעתיד, משום כך חייב הוא להתחבר חיבור מוחלט,

היהודי לא עזב את חברתו לעולם, פשוט לא הסתדר עם אחיו, (כמה בתי כנסת יש בכל שכונה ? עשרות !! ולמה ? כ זה מה שאנחנו לא מסתדרים יחד !!) והוא בא לחברה אחרת בלי להתבולל (לא נכנס למה הוא עושה זאת) וככזה שלא צריך לתרום יכול הוא להצליח, הרי לא בראש מעייניו הצלחת האומה ההיא, נקח את יוסף במצריים, הצליח מאוד וגם קנה את כל האמה לעבדים למלך, (היה לו שכל לא לקנות את הכהני\מלומדי\חכמי מצריים כי הבין ששם יכשל) וכלכל את משפחתו של אביו,

הגיע היום שהאומה המצרית קיבלה שכל ועשו היפוך ממש, שיחררו את האומה המצרית וקנו את בני ישראל לעבדים,
זה דרכו של האלוקים ביקום, מידה כנגד מידה, אתה משחק והעבד לומד את המשחק ממך,

(אז מילא אם בני ישראל היו מתבוללים לגמרי במצריים אז אין בעיה כולם משוחררים ואין יותר עבדות, אבל לא ולא, לא שינוי את לשונם ושפתם וליבושם, כלומר לא רצוי להתבולל, ושאתה לא חלק מהחברה\האומה אז פשוט היא שתהיה זר וגם עצם רצונך לא להתבולל\להתחבר גורם לחוסר מסירות לאומה. וזה מביא 1, להצלחה לזר (היהודי)  כי אין לו מחוייבויות הרבה ודאגות הרבה, ומשם ל2, אנטישמיות, הדרך לה קרובה,)

משה רבינו שהבין את כל זה, אמר אין יותר כלכלת יוסף, שש שנים עבדים ולא יותר, נחלה חוזרת לבעליה כל יובל, אין ריבית ויש כמובן שמיטת כספים כל שמיטה, כלומר אין עבדות לא לאדון ולא לחברה ולא לכלכלה ולא לבע"מ
וכמובן ארץ עמצאית משלנו, בלי זה אין כלום,

כרגיל יהודי לא יכולים לחיות ישר, ולכן לא שחררו עבדים כפי התורה, אז יצאנו לגלות הראשונה (בית ראשון)
באמת תוך מאה שנה התבוללו רוב היהודים באומות וחסל עשרת השבטים,
היהודים שלא התבוללו חזרו תוך שבעים שנה, (עצם ששמרו על זהות היהודי גרם להם לחזור מרדיפת המן ועוד, ורדיפת המן ידוע למה הגיע, יֶשְׁנוֹ עַם אֶחָד מְפֻזָּר וּמְפרָד בֵּין הָעַמִּים בְּכל מְדִינוֹת מַלְכוּתֶךָ וְדָתֵיהֶם שׁנוֹת מִכָּל עָם וְאֶת דָּתֵי הַמֶּלֶךְ אֵינָם עשִׂים וְלַמֶּלֶךְ אֵין שׁוֶה לְהַנִּיחָם, כלומר עצם שמירת הזהות רודף אותנו לחזור לארצינו, אין אדם יכול לשמור על זהותו וגם להישאר ולהנות מעמלם של אחרים באומה זרה לו, )

אחרי שחזרנו, שוב מלחמת אחים, ואין חוקה בישראל, אז שוב יצאנו לגלות, והפעם יש כבר חוקה עיקרית ושומרים על הזהות בכל מחיר בגלות,
אבל אמרנו שזה גורם לרדיפה ובצדק, (וזה עומק דבריהם זצ"ל למה שמו סיני כי ירד שנאת העמים ליהודים, כלומר שיש לך חוקה משלך בחברה אחרת ?! אז יש שנאה !!)

עכשיו נעבור לנושא של האשכול:
היהודי ביקש זכויות בגויים:
נווו אין בעיה תהיה כמונו תתבולל ותהיה אחד משלנו, הנה נותנים לך להנות מכל עמלינו מהעבר העיקר תתרום בהווה ולעתיד האומה שאתה מתחבר אליה,
היהודי לא רצה (ולא משנה הסיבות לכך) רצה זכויות, וקיבל את תאי הגזים !!!!

מה הטעות של היהודי ?! טיפש אחד תחזור לארצך ותחיה שם כמו אדם מן הישוב כל חברה חייבת ארץ בלי ארץ עצמאית אין מקום ביקום,
אלפיים שנה לא הבין זאת, ושהבין בסוף הוא ממשיך להילחם עם אחים בתוך ארצו ושוב מובטח לנו גלות ושוב בקשת זכויות באומות אחרות ושוב תאי הגזים, וחוזר חלילה וחלילה,

מה יוצא לנו כאן ?! שבקשת זכויות באים אך ורק שאתה זר ועושה מעצמך זר מגדיר את עצמך זר,
אחרת את מי אתה מבקש פשוט קח לך מה שמגיע לך,

מילא הכושי\השחור, הצבע בטעות מגדיר אותו זר, הוא לא זר באמת (אולי כן כי אולי הצבע הלבן גורם לו (לשחור) לא להתמסר ללבן,) ולכן אפשר לתקן זאת ולומר חבריה האומה שלנו מורכבת מלבנים חומים ושחורים כולם בני אומה אחת, ובאמת כולם רוצים בכך,

אבל היהודי לא רוצה בכך, ולא פלא שתשמעי בדורינו באומה הכי חופשית את המאמר הזאת ועוד מפיו של בעל הדרגה השני במעמדה בחברה של האומה,  שר החוץ של ארה"ב לשעבר, הנרי קיסנג'ר, היהודים "ממזרים הדואגים לעצמם בלבד".

לסיכום:
 יוצא לנו כאן ששמירת זהות היא חורבן טוטלי למבקש לשמור על זהות בחברה זרה, וכן בחברתו עצמו,
ההומו והפמיניססטית וכן כל מבקש זהות עצמית חברתית יסבול לעולמים,

בני אנוש מורכבים מזכר ונקבה, (כמו שכל בני אנוש היו צריכים חוקה אחת לכולם,)
ביום שרוצים להפריד ולהפוך בתוך החברה לשני סוגי זהות וזכויות אז או נהפכים לשני אומות נפרדות, ואז כל בן אצל השני נהפך לזר, או בתוך החברה מתחלק החברה לשנים ואז לשלוש ואז למאות ומשם לגלות, כמו אצל היהודים,

לדעתי התשובה צריך להיות לא להפריד זהות, פשוט כל פרט נלחם על זכויתיו בתוך החברה היחידה,
כלומר מה הבעיה שאישה תלחם על זכות שלה אישית וכן כל אישה, בלי להגדיר זהות חדשה = פמיניסטית,

אותו דבר ההומו,
שילחם על זכויותיו בלי להגדיר זהות חדשה,
וגם השחור, ילחם על זכויותיו בלי להגדיר לעצמו זהות חדשה,

נרוויח בשנים, 1, כל אדם נלחם בתוך החברה והוא חלק מהחברה, 2, ממי שהוא מבקש לא יוכל למנוע ממנו את זכויותיו,
כלומר אני כגבר לא יכול למנוע מאישה כמו שאני לא יכול למנוע מגבר, אבל שיש מולי מלחמה של שני זהות אני רואה זאת כמלחמה,
הפימיניסט הופך אותי על כורחי לצד במלחמה,
השחור הופך אותי כלבן על כורחי לצד במלחמה,
ההומו הופך אותי כצד במלחמה,

אני בראש שלך באמת לגבי הזכויות,
אני אבל נזעק בדרך הכושל שהיא מתנהלת,
שהאומה מתנהלת בטבעיות ובתמימות לטוב, אז התאפשר שמרים ודברה וחולדה היו מנהיגות חזקות של האומה,
כלומר לא היית מלחמות ולא שני צדדים ואחת גברה על השני, פשוט המצליחה הצליחה בזכות עמלה,
אבל שרוב האומה האמריקאית בחרה את השחור כי רצו להראות לכולם מהי אומה טובה שלא מבדילה בין צבעים וכודומה:
ולכן קיבלה מנהיג כושל בכל תחום,
ריבונו של עולם מה הקשר בין להבדיל מוסרית בצבעים לתת לו להיות מנהיג ????
מה הקשר להילחם לטובת זכויות נשים מידי שובינסטים ממזרים, לבין לעמיד מנהיגה כושלת במפלגת קדימה,
מה הקשר בין להילחם בעד זכויתיו של ההומו לבין חינוך כללי של הנוער,
צריך בתמימות להיות טובים ואז לכולם יהיה טוב, וכל אדם יגיע להצלחותיו בזכות כישוריו ולא בזכות השקפה,
גם המנהיגות החרדית עובדת כך, במקום לקחת מנהיג ראוי לוקחים את הלא ראוי רק השקפתית,
ההשקפה העיקר ולא כישרון מנהיגות,

בקיצור, בני אנוש צריכים רחמים מרובים ומיד,
יש כל כך הרבה על מה להילחם, על תאונות דרכים שממית כל שנה מיליון שלש מאות אלף הרוגים, ושלושים מיליון פצועים אנשים נשים וטף,  בכל שבוע נהרגים מעל 3500 אנישם נשים וטף, ומעל שמנה אלף פצועים אנשים נשים וטף,

יש להילחם על סרטן,
יש להילחם על כל המחלות הגנטיות ותורשתיות,
יש להילחם על העוני בעולם,
יש להילחם על העבדות הפרט לחברה ולבע"מ,
יש להילחם על דיור לפרט חינם ביקום,  (של מי היא היקום אם לא לפרט)

ואם כל זאת אני איתך במלחמתך הגדולה, 
בהצלחה לך ולי במלחמתינו,
האוהב אותך מאוד,
max 

תוקן על ידי maxmen ב- 30/01/2012 11:58:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2012 11:32 לינק ישיר 

לפותח האשכול היקר,
עם כל הצער שבמצבך, הגישה האורטודוקסית לא יכולה לקבל פרשנויות מסוג זה. כבר מנתינת התורה ולכל אורך הדורות פורשה התורה ע"פ המסורת ולא על פי צרכי ונטיות בני אדם, ולא דרשינן טעמא דקרא אלא כאסמכתא בעלמא.
כל השאר לרבות דבריו של הגרמ"פ זצ"ל הן פרשנויות ואסמכתאות, וברי שגם אם היית משכנע אותו שמדובר בנטיה קיימת ומולדת וכו' וכו' הוא לא היה אפילו מעלה בדעתו לשנות את ההלכה המסורה.

**
ובינינו, ועם כל הצער הנורא למצבך (אני מנסה לדמיין את עצמי במצבך ומתחלחל עד מאד), וכבר הגדירך מיימוני כצדיק, הרי אפשר לבצע פרשנות מסוג זה על כל מצוה ואיסור בתורה. (וכך באמת עושים הרפורמים והקונסרבטיבים).
תן לי מצוה כלשהי ואני מארגן לך ציבור בעל זהות שמוצא עצמו נפגע מהמצוה, לרבות הסברים מנומקים מדוע בזמן התורה/חז"ל לא הכירו בזהות הזו. ברית מילה, נידה, שחיטה, כשרות, שבת, וכמעט כל מצוה אחרת, בכולן אני גם מסדר לך בקלות פרשנות חדשה לפסוקי התורה.
אני יכול להעלות על הדעת פרשנויות כאלו אפילו במצוות שבין אדם לחברו, וכל חוקי סדום יזכו אצלי למשנה סדורה ונאה ביותר. (בינינו זה מה שכנראה גם היה שם, ופוק חזי מהנאצים ימ"ש שרבים מהם האמינו שהם מוסריים בעיני אלוקים ואדם).
אדרבה העובדה שרבים מהיהודים בדורנו, לצערנו לא שומרים מצוות, מעידה על המצב שבו הם לא מרגישים תואמים ומחוברים למצוות הללו. לא רק בגלל כפירה. עובדה שיש מצוות ומנהגים שהם כן מקיימים.

לכן עם כל הצער שבמצבך, הייתי מציע לך לברר את הנושא הרגשי שלך מול רבנים גדולים, גדולי הדור ממש, אני מאמין שתוכל להיכנס אליהם וגם לדבר איתם בחופשיות. אל תחשוש.
חבל לך להיגרר מרוב צער לעקירת התורה שנראה שגם אתה מאמין בה בכל ליבך אלא שמרוב צערך הטחת דברים כלפי מעלה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2013 20:45 לינק ישיר 

תוקן על ידי לינקiלן ב- 07/06/2013 20:48:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2013 20:51 לינק ישיר 

"אמפתיה אינה לגיטימציה" - הרב חיים נבון על נושא האשכול

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דעת תורה האמיתית להומוסקסואליות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.