|
|
| נשלח ב-12/6/2012 10:32 |
|
| |
מפאת אריכות הדברים בקישורים הנ"ל, אכתוב ממש בקצרצרה (מקווה שיהיה מספיק מובן): יחזקאל אומר שהלויים (ובתחילה הוא מכנה אותם "כהנים") חטאו באלילות כשאר העם, ולכן נגזר עליהם להיות מודחים מעבודת המזבח ומן הכהונה. אלא רק ה"כהנים בני צדוק" שלא חטאו לדבריו באלילות הם ימשיכו לכהן. יחזקאל בדבריו מתעלם לחלוטין מקיומם של כהנים שאינם בני צדוק אך הינם מבני אהרן. לפי יחזקאל יש רק לויים כמכלול ואת הכהנים בני צדוק, כשהוא לא מכיר בכלל במושג של כהנים בני אהרן.
תוקן על ידי מקרא ב- 12/06/2012 10:50:01
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2012 18:38 |
|
| |
מקרא קראתי את האשכול שהפנית אליו ראיתי את ההתדיינות וצר לי לאכזב אותך אבל אתה עוד פעם בונה תילי תילים של השערות על ניסוחים שלא נראים לך. כבר ענה לך דינוזאורוס שם ועוד כמה חברים. מצטער אותי זה לא משכנע.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2012 21:04 |
|
| |
האשכול שם מדבר על כמה וכמה נושאים, ולכן אין לדון את האשכול כמכלול. ההוכחה ההיסטורית מיחזקאל שלא ידע מקיומה של חלוקה מעמדית בין כהנים ולויים, היא ברורה וחד-משמעית ללא השערות אלא ע"פ פשוטו של מקרא בלבד. וגם דינוזאורוס לא הפריך את עצם ההוכחה מיחזקאל.
תוקן על ידי מקרא ב- 12/06/2012 21:05:57
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2012 19:59 |
|
| |
| דייר כתב: |  | מקסמן השקר שלהם הצליח מעל ומעבר למצופה.
תנסה רק להעיז ולהגיד שהתורה לא נכתבה ע"י משה בהכתבה ישירה מה' ואתה תוקע ככופר גמור
ותושלך מכל המדרגות.
אולי תביא לי דעות של חכמים שסוברים כמותך שהתורה באמת לא נכתבה ע"י משה. |
|
תראה לא צריך שחכם יאמר זאת בפה או הכתב, עצם הפסוקים אומרים זאת ועצם שהעורך לא הסתיר זאת, מספיק לכל לומד להבין זאת, על כן האבן עזרא מזהיר כל הזמן ואומר והמשכיל ידום,
אם תרצה לעיין בנושא תחפש אצל הרב כשר בתורה שלימה יש לו מאמר ענק בנושא,
בתכלס מה זה משנה הרי כל מה שתלמיד עתיד לחדש נאמר בסיני.
שזה אומר בעצם שכל אמיתות וצדק שמתחדש בכל דור היסוד דרישתם היא מסיני, כמו שתורה מסיני היא משמים כך כל אמת היא משמים,
זה עומק המימרה הנ"ל,
עכשיו תעשה הפוך, אם כל אמת חדש היום היא לא ממש משמים כך התורה לא משמים,
ברצוני להראות לך את האבסורד למי שצריך תורה משמים או שצריך שמשה יכתוב ממש את התורה,
שלמדנו את הגמ' (לא זוכר כרגע איזה גמ'. ירוחם ??) שמגנה את המשפחת הכהנים שלא גילוי את הפטנט של הלחם הפנים
שאלתי את הרבי\מלמד מה הבעיה לא היית להם רוח הקודש בכדי לדעת את הפטנט ?
הרבי אמר לי: תורה לא בשמים,
שאלתי מה פירוש הרי כל התורה משמים ?
אמר לי הרבי: שתגדל תבין,
עכשיו שאני מבין אי אפשר לאשים אותי ככופר,
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2012 20:14 |
|
| |
מקס בית גרמו דנו אותם לגנאי בגלל שלא רצו לגלות. משנה ביומא
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2012 22:01 |
|
| |
מקס תוכל להפנות אותי למאמר הזה של הרב כשר או לתמצת אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2012 07:23 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס
בית גרמו דנו אותם לגנאי בגלל שלא רצו לגלות. משנה ביומא |
|
תודה צדיק, אתה אף פעם לא מאכזב ב"ה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2012 07:25 |
|
| |
| דייר כתב: |  | מקס תוכל להפנות אותי למאמר הזה של הרב כשר או לתמצת אותו. |
|
חבל לתמצת הרי אתה רוצה לראות את המקורות שהוא מביא שם,
בכל אופן אני אחפש איפה הוא כתוב בעניין ואני אחזור אליך בעזרת השם,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2012 14:16 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
בכל אופן אני אחפש איפה הוא כתוב בעניין ואני אחזור אליך בעזרת השם, |
|
יש לו קונטרס בשם "סדר כתיבת התורה" היא נמצת בתורה שלמה כרך יט משפטים ג' במילואים סימן לג,
(זכור לי שעתקתי את כל הקונטרס באיזה אשכול כאן בפורום בשביל הניק ייתכן היקר, ופשוט לא זוכר באיזה אשכול אולי ייתכן היקר זוכר)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2012 20:45 |
|
| |
תוקן על ידי דייר ב- 14/06/2012 21:08:55
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2012 21:19 |
|
| |
| מקרא כתב: |  | האשכול שם מדבר על כמה וכמה נושאים, ולכן אין לדון את האשכול כמכלול.
ההוכחה ההיסטורית מיחזקאל שלא ידע מקיומה של חלוקה מעמדית בין כהנים ולויים, היא ברורה וחד-משמעית ללא השערות אלא ע"פ פשוטו של מקרא בלבד. וגם דינוזאורוס לא הפריך את עצם ההוכחה מיחזקאל.
תוקן על ידי מקרא ב- 12/06/2012 21:05:57 |
|
בשבת עברתי על פרקים מספר יחזקאל ומצאתי כל כך הרבה
אזכורים מהתורה כולל דינים מפורשים ואירועים היסטוריים שאני לא יודע אפילו מאיפה להתחיל.
תסלח לי אבל הההשערות שלך פשוט נראות יותר ויותר מגוחכות.
תוקן על ידי דייר ב- 16/06/2012 21:28:14
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2012 21:51 |
|
| |
דייר יחזקאל לא מעורר מספר קשיים?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2012 22:01 |
|
| |
יש כמה אי התאמות להלכות שמקובלות אצלינו אבל כשמסתכלים על המכלול והאזכורים המפורשים שמזכירים כמעט אחד לאחד את פסוקי התורה זה בטל בשישים וניתן להסביר את זה בהשתנות ההלכה או בהבנה אחרת משל חז"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2012 22:06 |
|
| |
| דייר כתב: |  | בשבת עברתי על פרקים מספר יחזקאל ומצאתי כל כך הרבה
אזכורים מהתורה כולל דינים מפורשים ואירועים היסטוריים שאני לא יודע אפילו מאיפה להתחיל.
תסלח לי אבל הההשערות שלך פשוט נראות יותר ויותר מגוחכות. |
|
כל האיזכורים הללו אינם מוכיחים כלום, מכיון שאין בהם איזכור מפורש לקיומו של ספר-התורה, בפרט שממול עומדות הסתירות הסתירות בין יחזקאל לתורה. וידועים דברי חז"ל שחשבו לגנוז את ס' יחזקאל בגלל שהוא סותר את התורה, מה שמעיד על חומרת הסתירות. הסתירות הללו מוכיחות שבפני יחזקאל לא עמד ספר התורה כפי שהוא בפנינו, אלא לכל היותר היו בידיו כתבים, שמהם ומגרסאות קרובות להם הרכיבו בסופו של דבר את ס' התורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2012 22:09 |
|
| |
לא ציפיתי לתשובה אחרת היו לו כתבים הוא לא הכיר העיקר לא להודות בפשטות שהיה לו ספר תורה מול העיניים. אתה בדיוק כמו דוס מצוי רק בכוון ההפוך.
|
|
|
|
|