בית פורומים עצור כאן חושבים

פסוקים שכנראה השתבשו בנוסח המקרא שבידינו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/6/2012 19:41 לינק ישיר 

רציו מה שהבאת כל כך ברור שלא הבנתי מה הכוונה שלך.
הדוגמאות שמקרא הביא הרבה יותר עמומות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2012 19:43 לינק ישיר 

נתתי לך דוגמה איך עושים ניתוח לשוני כדי לקבוע האם קטע X התחבר בתקופה א' או בתקופה ב' ע"פ ניתוח מאפיינים לשוניים של קטע X וקביעה האם הם שייכים לתקופה א' או תקופה ב'.
במקרה שאני הבאתי, יש ספרות ענפה של א' ושל ב' (בא' אני מתייחס לכל תקופת התנ"ך (למרות שיכלתי להסתפק רק בתורה המיוחסת למשה), ב' היא כל הספרות התנאית).  במקרים אחרים אין ספרות ענפה של א' ושל ב' (למשל אם א' וב' הם עברית אמצעית או עברית מאוחרת, ואז יש לך נאמר את ירמיהו ואת דברי הימים, בהתאמה) ולכן הניתוח יותר קשה.
כשאני בא להדגים לך איך עושים מחקר שבוחן שאלת מחקר מסוג X (למשל האם יש הבדלים בין קבוצה א' לקבוצה ב' בפרמטר x) אני לא לוקח את המחקר הסבוך ביותר אלא אדרבה את הפשוט ביותר. ממנו קובעים סכמה איך בונים מחקרשעונה על שאלות מהדגם הזה ואז מציבים בסכמה את ערכי הפרמטרים האחרים בהתאם לשאלת המחקר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2012 20:17 לינק ישיר 

פרזנט אני מרגיש כמו גג לילד המפגר.
ברור שאם אני אמצא בתורה אתה הביטוי חבל"ז אני אסיק שמדובר
בטקסט בן ימינו.
מה שאני טוען שהדוגמאות של מקרא מאד עמומות וניתנות לפרשנות.
יש גם ראיות אחרות לכך שהתורה נכתבה בזמן קדום מופיע בפורום של מקרא
בתגובות של הניק ZVEDA
http://www.hydepark.co.il/topic.asp?whichpage=4&topic_id=2434157&forum_id=20048

תוקן על ידי דייר ב- 21/06/2012 20:25:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2012 20:56 לינק ישיר 

אתם שוכחים כלל אחד פשוט,
היום מקובל לעתיק מילים, פעם העתיקו טעמים\תוכן,
היום סופר סת"ם יעתיק בלי להבין כלום פשוט יעתיק את המילים ואת השורות בדיוק רב,
בימי קדם בכל דור ודור שעתיקו, אז עתיקו אנשים שהבינו את הטעמים וכתבו בלשונם בחופשיות,

עוד דבר חשוב, פעם מסירת מידע ותובנות עברו בעיקר בעל פה, (יש לזה שם אצל המלומדים שכחתי מהי) והכתב היית רק קיצור לזיכרון לסימן,
במילא בכל דור ודור נצטרכו להרחיב את הכתב כי הכתב נהיה החלק העיקרי של הזיכרון,
היום רק הכתב הוא זיכרון, במילא חשוב לעתיק במדויק במילים,

במילא לשייך פרשיות לתקופות היא שטות לגמרי, נכון שהפרשיות (התואמים אחד לשני) העתיק סופר אחד בזמן אחד,
אבל זה לא אומר שזה היית התוכן שלו, הוא כאמור כתב את המילים בחופשיות הרי העיקר היית התוכן\הטעמים,
מבחינת מחשבתית ברור שיש יסוד חשיבה יחידה בכל חמש החומשים, אם כן כל התוכן היא ממשה רבינו, ואין משגיחים במילים ובדרכי משפטים בלשון וכדומה, כך הסביר החוקר המקרא הראשון = האבן עזרא,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פסוקים שכנראה השתבשו בנוסח המקרא שבידינו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 13 14 15 סך הכל 15 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.