בית פורומים שידוכי חרדים

למה אני לא מוצא את עצמי תחת חופה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/2/2012 22:40 לינק ישיר 
למה אני לא מוצא את עצמי תחת חופה?

אני בן 30, רווק, ליטאי, דתי לייט, ורוצה לשתף אותכם בתקופה עשור שנים של שידוכים.

הייתי חרדי מבטן ומלידה, למדתי בביה"ס חרדי ובישיבה, רק בגיל 20 התחלתי לשמוע שידוכים, יצאתי לפגישות עם בחורות חרדיות ולא התאימו, התנהגתי בדרך ה' כירא שמיים, רדפתי אחר המצוות, הרגשתי הכי קרוב לאלוקים והמשכתי להתפלל בדקדקנות לבורא עולם, והתחננתי בפניו שתעביר לשליחו של הקב"ה את הזיווג המתאים לי, הרי הקב"ה בכבודו ובעצמו מזווג זיווגים, הקול נשמע ואין מענה.

התבגרתי והגעתי לגיל 25, גליתי שאני לא מוצא את מה שאני מחפש, עזבתי את הישיבה ויצאתי לעבוד בחברה דתית, הייתי היחיד שלובש "שחור לבן" מהצוות, והחזקתי את עצמי להיות ירא שמיים ולהאמין באמונה שלמה, ויוצא לתפילות גם באמצע העבודה, במשך שנים שדכנים לא מפסיקים לצלצל ולהציע לי הצעות, יצאתי לפגישות ולא מצאתי מישהי שמתאימה לי.

הלכתי לרבנים לייעוץ מציאת זיווג, ולשאול למה אני לא מצליח להתחתן, מה מעכב אותי בשידוך, מה אני צריך לעשות בכדי למצוא את מה שאני רוצה, כל מה שהם יכולים לעזור, זה להתפלל ולבקש מבורא עולם ולבקש ממנו, הוא היחיד שיכול לעזור, אני לא רואה שזה עוזר, ואף תרמתי אלפים אלפים שקלים לקופות העיר בתקווה שימצאו לי את הזיווג המיוחל.

חיסלתי את כל הישועות והסגולות, הלכתי לקברי צדיקים להשתטח בתפילה ובתחנונים תוך כדי בכי שאני רוצה שתעזרו לי למצוא את הזיווג, תבקשו מאלוקים למלא את בקשתי, נסעתי לאומן בר"ה ונשענתי על הקבר, ואמרתי לו שאני באתי במיוחד לאחר שמועות שהוא יכול לעזור למועכבים למצוא את הזיווג במהרה ובקלות, הלכתי עשרות פעמים לרב אידלשטיין רבה של רמת השרון והרבי דוד אבוחצירא מנהריה שיברכו אותי למצוא את הזיווג, והנני באתי להתחנן בפניך שתעזור לי למצוא את החצי השני שלי ולהקים משפחה, הם הבטיחו שאתחתן השנה.

הלכתי לשדכנים להירשם, למאגר שידוכים "ביחד" ו"בניין עולם" ושילמתי 600 שקל עבור דמי הרשמה ומובטח לי שאתחתן בזכותם, אני כבר מבוקש בכל השדכנים, חכיתי וחכיתי, ואין כלה.

התפילות לא עזרו לצערי, התייאשתי ולא ידעתי מה מעכב אותי ואיך אפשר למצוא את הזיווג, המשכתי לעבוד ולבלות עם חברים בערבים, עד שהגעתי לגיל 28 והכרתי מישהי הצעירה ממני 10 שנים, במהלך הפגישה אני רואה את עצמי שהיא הבחורה שאני מחפש, הפגישה גרמה לי לאהוב אותה ולא להפסיק לדבר איתה.

זרמנו בשיחה ראשונה שלנו  כ-3 שעות, הסעתי אותה לביתה וביקשתי ממנה לשמור איתי קשר, היא הסכימה, החלפנו מספרים, אמרתי לאלוקים, תודה! תודה! הצלת אותי ומנעת ממני מהבחורות שלא התאימו לי כדי להתיידד איתה, הקשר בנינו נהפך לקשר הדוק ביותר, לא הפסקנו את הקשר 24 שעות ביממה, יצאנו פעמיים בשבוע, אין לכם מושג איך הרגשות שלי פורחות כלפיה והתאהבתי בה מאד.

זה היה גם הדדי מבחינתה, יצא לי להכיר את הוריה וכן להיפך לאחר הכרות של 8 חודשים, והקשר העמיק עוד יותר, ואף היא הזמינה אותי לטיול משפחתי ולהכיר את המשפחה שלה והוזמנתי גם לאירוח חג בביתם, מחובתי להדגיש כי הקשר בנינו נעזר באלוקים שיוביל אותנו לכל אורך הדרך, ואף דיברתי איתה מספר פעמים שיש לנו הרגשה חזקה שאלוקים נמצא לידנו, מקשיב לנו, עוזר לנו להמשיך, מעודד אותנו ורוצה להוביל אותנו עד החופה והקידושין.

יום אחד היא ביקשה ממני לקפוץ לביתה בדחיפות, באתי אליה וישבתי בחדרה כשכולי היה קשוב לדבריה, לא האמנתי למשמע אזני למה שהיא סיפרה לי, החלום של החתונה התנפץ לרסיסים, לא אלאה אותכם בקשר שהופסק לחלוטין, על ידי בקשתה שעלינו להיפרד בצורה יפה ללא ריב, הכבדתי אותה למרות שלא רציתי, לטובתינו.

לפני הפרידה הסופית, אמרתי לה במילים האלו: שתדעי, לא אמצא בחורה יותר טובה ממך, ונפרדנו לנצח. לאחר מספר ימים של הפרידה, עברתי ימים קשיים מאד, נחלשתי, בכיתי ללא הרף, נשברתי, אין חשק לכלום, ריחופים וגעגועים על התקופה היפה שעברתי איתה, אין תיאבון, אין ריכוז, תופאות לוואי בשילוב התעלפות, נידודי שינה, מתנהג ללא תיפקוד מלא, לא הייתי בשיגרה בכלל, ליבי, ליבי כואב.

לאחר 3 ימים של הפרידה הקשה, בשעות הערב ישבתי עם אימי בחדרי ושפכתי בפניה את הפרידה הקשה והנוראה, כולה הייתה קשובה ונהנתה בראשה לאות הבנה מלאה וניסתה להרגיע, לעודד, והבטיחה שאמצא בחורה הרבה יותר טובה ממנה, נשכבתי במיטה ומלאתי את הכרית בבכי וברטיבות, ואמרתי לאלוקים, אני רוצה ללכת לישון ולא להתעורר בבוקר! אני לא יכול יותר!
למחרת בבוקר התעוררתי ורואה את עצמי ״בחור פנוי״ ויצאתי לעבוד במקביל למצוא מישהי שתמצא חן בעיני, שתרצה להקים איתי משפחה.

יצאתי למפגש הכרויות והכרתי כמה בחורות ולא הרגשתי מסוג של ״זה מה שאני מחפש״, התקשורת בנינו לא הובילה לאהבה משותפת, ואף אני ממשיך איתן כידידות. כעבור 9 חודשים לאחר הפרידה, קיבלתי בשורה המרה (אני די בטוח שלאחרים זה נשמע בשורה טובה ומשמחת) חברתי לשעבר התארסה, וזה מוסיף לי עוד תחושה סופית שהקשר שלנו לא ישיב על הנקודה שבה הופסקה בנינו, קשה לי לקבל שהיא מסוג של ״תפוסה״ של מישהו אחר שהייתי קורא לו ״גנב״, כמשמעתו.

באותו ערב לאחר עידכון לרגל אירוסתה, נסעתי באוטו לבד לתל אביב לצורך בילוי עם חברים, מלמלתי מילים תוך כדי נסיעה, לדברים שאמרתי לעצמי לעבר אלוקים, ולפרוק את החבילה, אלוקים, מה עשית לי? הובלת אותנו לכל התקופה כשהיינו ביחד, ועד שהחלטת לנתק בנינו קשר ועוד ידיעה רעשנית לרגל אירוסתה, הכעס עלה מגופי, ואמרתי בעזות מצח, במשך עשור שנים, התנהגתי בדרך ה׳, דקדקתי במצוות, הקפדתי בתפילות, התנהגתי כירא שמיים, הכי קרוב לבורא עולם, ומאמין שהוא יעשה לי כל דבר שארצה, וכל מה שהוא עושה ויעשה - הכל לטובה, ויקבל אותי ברצון ובאהבה.

כעת אני מודה שזה לא זה, לא צפיתי שזה יקרה, בכיתי תוך כדי נסיעה. ואמרתי לאלוקים, סלח לי, אני לא יודע מה אני עושה, אבל אני חושב שאני רוצה להשתנות, מעתה והלאה אני עושה בדרך שלי בלעדיו, ואתייחס אליו כאילו שהוא לא איתי. וממחר אני מתחיל לחיות בחיים חדשים עם הרבה הרבה שינויים בחיים שלא עשיתי עד עכשיו.

מה אומר לכם, חברי הפורום? את האמת, זה נותן לי המון המון הרגשה טובה בעת שינוי משמעותי בחיי.
לא מזיז לי מה יחשבו או יראו, אני עושה את מה שהכי טוב לי ולליבי. ולא אתן לאף אחד לשנות את עצמי או לעזור לי לחזור על מקומו. אני יודע מה אני עושה לי ולטובתי.

היום אני מגדיר את עצמי דתי לייט. אני בנאדם שיש לו בטחון עצמי, אני לא מוותר על מה שאני רוצה לעשות שיהיה לי טוב. ואני מאד רוצה למצוא מישהי שתבין אותי, תסכים איתי, תכבד אותי, תעריך אותי, תעודד אותי, תתמוך בי, תאהב אותי, תקבלי אותי כפי שאני נראה או רוצה, אין דבר שאני ישפיע עלינו לרעה, כי אני יודע את כל מה שאני עושה לטובת שנינו. 

זה החלום שאני רוצה לעשות, לפתוח חיים חדשים, לחיות עם אישתי שתאהב את האופי, הראש, הפנימיות שלי ולהקים איתה משפחה לתפארת, לשכוח את העבר שסבלתי ולהסתכל על העתיד הטוב, לא מגיע לי?

אגב, רק לפני כמה חודשים ישבתי עם הרב שהכרתי אותו הרבה שנים, וסיפרתי לו את מה שעברתי הרבה לאחרונה בחיי, אף אחד לא יבין מה אני עובר, ולא יבינו. אני תמיד עושה את מה שלב אומר לי, הלב מוביל אותי לדרך הנכונה. ומה שהפתיע אותי למשמע אזני, הוא מסכים איתי ואמר לי אם טוב לי עם זה, שאמשיך כך! כי בסופו של דבר יש עליות וירידות..

אל תגידו לי שאני נשמע לכם "עוף מוזר" ששמעתם את הסיפור הזה לראשונה בחייכם, הרבה אנשים עוברים את החוויה הקשה כמו שחוויתי ורוצים להשתנות, שינוי עוזר להם הרבה ממה שציפו.

בוא נשאיר את הברכה הנדושה שאחד מאחל לשני "בקרוב אצלך" בצד, כי הברכה המעליבה לא מועילה דבר.

בהצלחה, חברים!

תוקן על ידי אסיק_good ב- 01/02/2012 22:47:59

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2012 22:59 לינק ישיר 

עצוב לקרוא.
מאד.

אין לי מה להגיד לך כי אולי כבר אמרו לך את כל הדברים המעודדים וכו'....

אבל העיקר שתמצא בסופו של דבר את מי שאתה מחפש (ואפילו יותר טובה מההיא..)

ותבנה איתה בית נאמן. על אדני התורה והיראה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/2/2012 23:14 לינק ישיר 

קשה מאד לקרוא. זה תיסכול שאני מתארת לעצמי שחצי ממנו לא יצא במה שכתבת....
אבל שתדע, שום דבר לא קורה סתם, ל ה כל יש סיבה.
ואני בטוחה, שאתה תמצא בסופו של דבר אחת טובה וסיכוי גדול -שממנה כמו שאמא שלך אמרה...

מאחלת לך את כל הטוב ושבקרוב תשב בשקט ובשלוה בבית אחד עם אשתך..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/2/2012 23:59 לינק ישיר 

זה אולי ישמע ציני ואולי זה באמת באיזשהו מקום ציני אבל,
אני חייבת לשאול האם הנקודה שבה אתה עומד היום היא בגלל שה' לא מילא את בקשתך ולא מצא לך את זיווגך?
ואין בחיים שלך עוד תחומים שכן מסתדרים וטוב לך איתם...?! רק שידוכים?! איפה חצי הכוס המלאה?!
ואני אולי לא יודעת מה זה לחכות 10 שנים לזיווג אבל לכולנו יש בקשות ורצונות שאנחנו "מתים" שכבר יקרו ולא קורים אז זה מה שיזיז אותנו מהאמונה?! ותאמין לי שהעברת בי צמרמורת במה שכתבת ואני באמת מאחלת לך כבר למצוא את זיווגך ויותר מזה אני מאחלת לך למצוא את מקומך בעולם כי מה שיקרה ואני מקווה שלא אבל זה נראה ככה שאתה תזוז ותזוז עד שהעולם יסתדר איתך ולא אתה תמצא פתרון איך להסתדר איתו...

תוקן על ידי די88 ב- 02/02/2012 00:03:00

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/2/2012 00:12 לינק ישיר 

אני חושב על רגעי התסכול שעוברים עליך והלב נקרע. עשר שנים של צפייה- עוד רגע אני מוצא אותה.
עשר שנים שאין לך למי לתת, את מה שיש לך. עשר שנים שאתה מאמין בכול דבר שאומרים לך,
שיביא אותה.. עשר שנים שאתה רוצה פשוט... לאהוב! 

אני לא יודע כמה הניסיון שה' נתן לך קשה, ומה אני עברתי שיש לי את הזכות לעודד אותך.. אבל
אני יודע שגם עכשיו שקשה לך ואתה רחוק מה', הוא תמיד קרוב אליך, ואוהב אותך..  

לאהוב זהו הטוב שבטוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2012 00:14 לינק ישיר 

אחי23 כתב:
אני חושב על רגעי התסכול שעוברים עליך והלב נקרע. עשר שנים של צפייה- עוד רגע אני מוצא אותה.
עשר שנים שאין לך למי לתת, את מה שיש לך. עשר שנים שאתה מאמין בכול דבר שאומרים לך,
שיביא אותה.. עשר שנים שאתה רוצה פשוט... לאהוב! 

אני לא יודע כמה הניסיון שה' נתן לך קשה, ומה אני עברתי שיש לי את הזכות לעודד אותך.. אבל
אני יודע שגם עכשיו שקשה לך ואתה רחוק מה', הוא תמיד קרוב אליך, ואוהב אותך..  

לאהוב זהו הטוב שבטוב

תשובה יפה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/2/2012 00:32 לינק ישיר 

יצאת איתה שמונה חדשים... שם זה מתחיל, ושם, למרבה הצער, זה נגמר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2012 00:59 לינק ישיר 

דתי היקר, הכאב שלך זועק ולא מקבל מענה, האם אדם של"ע נולד נכה יכול להיות עובד ה', מה עם מי שחי בעוני כל ימיו?! הורה שכול?! והרשימה ארוכה.... אפשר להרים ידים ולהכנע ואפשר להמשיך להלחם עד הנצחון, אני לא יודע הרבה על כאב אבל מנסיוני האישי אני יודע שאם החיים עם הקב"ה יכולים להיות קשים אז החיים בלעדיו (לכאורה) הם חסרי כל ערך. "אין עצה ואין תבונה נגד השם" בקרוב אצלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2012 10:49 לינק ישיר 

מעניין באיזה תירוץ היא ביקשה להיפרד ממך? כי לדעתי כפי שזה עולה ממה שכתבת עשית כמה טעויות חמורות כשהיית בקשר איתה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/2/2012 11:22 לינק ישיר 

ניתן להבחין בכאב שנמרח בין המילים והאמת שלא משנה כמה אנסה להבין הרי שלא אצליח למרות שעברתי משהו דומה... אני מנסה להתמקד בעובדה שאתה עדיין מגדיר את עצמך דתי, למרות שלצידו דבוק ה'לייט', אבל עצם העובדה שלמרות הקושי והניסיון המאוד קשים אתה עדיין לא מוותר לגמרי מראים על המון כוחות נפשיים.
האמת יש לי חברה שהייתה גם מעוכבת זיווג והיא תכף בת 31 ונחש מה, היא מתחתנת... גם חרב פיפיות מונחת על צווארו של אדם אל יתייאש מן הרחמים.. גם אם מתעכב ושעון הזמן דופק ונושף על העורף, חייב להאמין שזה יגיע, שה' הוא רחום וחנון והוא יושיע אותך בע"ה.. זה ניסיון אחד גדול וצריך להישאר איתן, הרי אם לא היו לך הכוחות הנדרשים בשביל לעמוד בו- ה' לא היה מציב אותו בחייך.
נסה לחשוב אחורה, אולי פגעת במישהו וההקפדה שלו היא זאת שמעכבת אותך.. צריך לפשפש במעשים. תמיד. שוב, אני לא יודעת מה עובר לך בפנים אבל חכמנו כבר אמרו לפום צערא אגרא, אני בטוחה שאני לא מחדשת לך דבר, רק מזכירה לך. ה' יצליח את דרכך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/2/2012 12:09 לינק ישיר 

חברים, תודה על העידודים.

אבי, יש לך טעות ממה שכתבת או ממה שהבנת, אין לי כוונה להתרחק ממנו, אי אפשר להתרחק ממנו כל עוד הוא לידי, אני מסביר שאני רוצה לחיות בלעדיו בלי לחשוב עליו הרבה ולהאמין בניסים או בסגולות שהוא עושה לנו, אני עושה את זה בדרך שלי ומאמין ממה שאני רואה בעיניים שלי ולא שמועות.
לחכות עוד קצת, טיפה זמן, עוד חודש, מובטח שהיא תבוא עוד השנה, לא יעזור.. אני מורח זמן בגלל זה, היא לא תבוא אם אני מחכה לנס, אני צריך לעשות השתדלות בכדי שהיא תבוא, אל תאמין לניסים כמו שאתה חושב..

מחוץ לקופסא, אני מופתע שאתה כזה פסימי, מה אתה חפרן בשביל לדעת למה היא נפרדה ממני?
היא הסבירה לי שאחיה התחתנו בדרך שידוך והיא הייתה היחידה שיש לה חבר והוריה לא רוצים שנתחתן לא בשידוך וזה הסתבך, לכן היא נפרדה ממני, ותוך 9 חודשים היא התארסה ב ש י ד ו ך. בחיים לא היו לי איתה טעויות חמורות כפי שהגדרת, לכן אתה כזה פסימי. מובן לך? יופי, אז תחזור לקופסא ממנו יצאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2012 12:52 לינק ישיר 

ואתה כמובן היית מספיק טיפש להאמין לה שזו הסיבה. כן היא רוצה רק שידוך לאחר שהיתה איתך 8 חודשים. לאחר שהיית בטיול משפחתי שלה. לאחר שביקרת בבית שלה. לאחר כל זה היא מודיעה לך שהיא רוצה רק בדרך שידוך. נו נו.אשרי המאמין. פשוט נפנפה אותך בעדינות.

ולגבי החפרנות. אין לי הרגל לחפור סתם. שאלתי רק כדי לאשש את ההשערות שלי. ומתברר שהן אכן נכונות.

תוקן על ידי מחוץלקופסא ב- 02/02/2012 12:53:57

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/2/2012 13:39 לינק ישיר 

מחוץ, אתה מקשקש לי דברים שאתה לא יודע עלי כלום, מה זה שווה לך?
זה לא אחת מהסיבות שהיא נפרדה ממני, אז תעשה לי טובה, אל תקשקש עוד כשאתה לא יודע כלום,
שיהיה לך בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2012 14:07 לינק ישיר 

אני חושבת שתרבות השיחה התדרדרה באשכול זה...
דתי לייט אנשים מגיבים מה שיש להם על הלב(נדמה לי שזה נקרא חופש הביטוי) אם זה לא מעניין אותך או שאינך מעוניין בביקורת רק בליטוף אתה מוזמן לא להעלות נושאים לפורום...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/2/2012 14:07 לינק ישיר 

שלום לך
אחרי שקראתי הכל שמחתי על מה שסיפרת שאתה הולך בדרך שלך לפי מה שאתה מרגיש שטוב לך.
כי נכון שאישה זה מאוד חשוב בחיים והיא משלימה אותך, אבל קודם כל הכי חשוב זה שאתה שלם עם עצמך.
יש לך סיפוק ממה שאתה עושה בחיים וזה חשוב יותר מהכל.
באמת שלא שמעתי עדיין סיפור כזה ארוך מבחינת זמן בשידוכים (למרות שאני יודעת שיש כאלו) אבל מי שיודע מה זה לחכות, מבין שאין עניין להקפיא את החיים ואת הרצונות האחרים עד שיגיע השידוך. מה שטוב היום עושים היום ומתכננים גם למחר.. כשיבוא השידוך התוכניות יכולות להשתנות קצת.
אפשר ללמוד הרבה מהדרך שעברת, גם אם השוני אצל אחרים יהיה מזערי לעומת השוני שאתה עשית.
בהצלחה לך בכל מה שתעשה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2012 14:57 לינק ישיר 

היי דתי לייט!

דבר ראשון - אני מגלה סימפטיה רבה לסיפור חייך.
אני מעריך אותך על שעמדת בזה.

עד שהגעתי לסוף המגילה שלך.
לא עמדת בזה.

אתה עושה מגילת תנאים עם אלוקים?
אתה רוצה שגם הוא יעשה איתך מגילת תנאים?

אני בחור בן כמעט 28.
בלי להאריך - רק אומר שעברתי לא פחות ממה שכתבת ותיארת, ואולי קצת יותר, אולי אפילו הרבה יותר.
אבל אני לא בא בטענות לאף אחד, כי אף אחד לא חייב לי כלום!!

יש לי כסף לקנות גביע אשל למחר???
אני מאושר!

מגיע לי בכלל אשה??
למה שהשם יתן לי את זה???
אני חתיכת פושע עובר עבירה!!!!

ואתה???
כשיבוא אליך האלוקים האם תצדק לפניו?

אני חושב כרגע על 2 דברים.

א.
אם יבוא אליך או אלי האלוקים אחרי 120 ויבקש ממני לתת דין וחשבון על עוונותי - אומר לו כך-

על הכל תעניש אותי.
חוץ מדבר אחד - על זה שלא קיימתי מצוות פרו ורבו מיד כשיכולתי. זה לא היה תלוי בי.

ב.
אתה סופר אגואיסט.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > למה אני לא מוצא את עצמי תחת חופה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext