|
|
| נשלח ב-10/2/2012 10:26 |
|
| |
רגע, בימי דוד המלך, למשל, גם האמינו בתחיית המתים? איך הסבירו אז בגן את "אחרית הימים"? (אם בכלל היה מושג כזה) מתי היתה אמורה להיות תחיית המתים?
"וְעַתָּה מֵת לָמָּה זֶּה אֲנִי צָם? הַאוּכַל לַהֲשִׁיבוֹ עוֹד? אֲנִי הֹלֵךְ אֵלָיו וְהוּא לֹא יָשׁוּב אֵלָי" (דוד המלך שם,שם)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2012 13:31 |
|
| |
"עוד אני הולך אליו" זה יכול להתפרש כהוכחה להישארות הנפש יחד עם צרור החיים המוזכר באותו ספר וכל הרמזים העבים בספר תהלים על מצרי שאול מול נעימות בימנך נצח וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2012 13:42 |
|
| |
מה הקשר בין הישארות הנפש/נשמה לתחיית המתים? =)
הרמב"ם למשל אומר שעולם הבא הוא רק לנשמות. הוא בעצמו מסתבך קצת בהסברים שלו להסביר למה צריך בכלל תחיית המתים. (וגם באיגרת תחיית המתים הוא מסכם את זה איכשהו כמשהו ש"צריך רק להאמין בו" וזהו..)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2012 14:42 |
|
| |
אין קשר מחייב ביניהם כמובן ובודאי לפי הרמב"ם שניסה להסביר את הדברים בדרך של ניתוח אנליטי אבל אם כבר לומדים משהו מהפסוק הוא שחשבו על הישארות הנפש ועל העולם שאחרי כמו כל העמים שחיו באותם זמנים, המצרים האשורים הבבלים וכו' מכאן ועד לדבר על העתיד שייראה כך או אחרת המתים יחיו או רק יהיה עולם הבא ויהיו שקופים זה לא קריטי וחשוב מבחינתם הם הרי לא הוטרדו מהקטע של טבעי או לא טבעי העיקר הוא שבעתיד יהיה שמח והמוות זה לא הסוף האנשים קיימים אחרי המוות ונהנים מנעימות בימין האל או לחילופין מוצאים אותם מצרי שאול
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2012 14:46 |
|
| |
השאלה היתה האם בזמן דוד הגננות בגן אמרו ש"יום אחד תהיה תחיית המתים". כן או לא, לדעתך?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2012 19:22 |
|
| |
אין לנו שום דרך לדעת, לצערינו..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2012 19:26 |
|
| |
זה אומר שאתה מודה שיש לך ספק האם בזמנם היתה אמונה בתחיית המתים...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2012 19:40 |
|
| |
לא הבנתי מה המשפט המחוכם הזה שלך בא לומר
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2012 19:42 |
|
| |
האם האמונה בתחיית המתים וקיבועה כבסיס לאמונה היהודית היתה מאז משה רבנו או שהיא התחילה יותר מאוחר?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2012 22:16 |
|
| |
- "ראו עתה כי אני אני הוא, ואין אלוהים עימדי. אני אמית ואחיה מחצתי ואני ארפא, ואין מידי מציל".[1]
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2012 22:23 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | - "ראו עתה כי אני אני הוא, ואין אלוהים עימדי. אני אמית ואחיה מחצתי ואני ארפא, ואין מידי מציל".[1]
|
|
זה הפשט ??
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2012 23:46 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | - "ראו עתה כי אני אני הוא, ואין אלוהים עימדי. אני אמית ואחיה מחצתי ואני ארפא, ואין מידי מציל".[1]
|
|
מה חידשת, אנחנו יודעים שבכוחו של הקב"ה להחיות מתים, אין חולק על כך. כל אדם בעולם הוא הוכחה לזה שכמה מולקולות יכולות להפוך למשהו חי וחושב...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 00:10 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | מה חידשת, אנחנו יודעים שבכוחו של הקב"ה להחיות מתים, אין חולק על כך. כל אדם בעולם הוא הוכחה לזה שכמה מולקולות יכולות להפוך למשהו חי וחושב...
|
|
לא צריך פסוק בשביל לומר לנו שהאלוקים הכל יכול, יכול גם להחיות מתים, זה פשוט מאיליו, ודו"ק.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 00:38 |
|
| |
ולא על זה היה הויכוח בכלל...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 00:38 |
|
| |
זה לא הפשט של הפסוק, רק דרש,
בתכלס בשביל מה צריך תחית המתים ?
אם יש גן עדן וגהינום אז מה צריך את זה,
אם אין גן עדן וגהינם, מה זה עוזר לנו שיברא גן עדן וגהינם וחסל הצורך בתחית המתים,
אתה לא תופס את הבעיה,
כל זמן שלא חשבו שיש חיים אחרי המוות אז תחית המתים היית תשובה לאי צדק בעולם,
אבל אחרי שהמציאו את הגן עדן והגינם אז כבר לא צריך את תחית המתים,
התשובה הידוע של החיגר והעיוור היא תשובה שטותית לגמרי, הרי הגוף היא מכונה פיזית\גשמית שאין לה מודעות שנצטרך לעניש אותה,
|
|
|
|
|