בית פורומים עצור כאן חושבים

דיון הלכתי בין ישו והפרושים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/2/2012 23:39 לינק ישיר 

מי שאינו נוצרי
אין זה אומר שהוא צריך להשפיל את עצמו
בטענות טפשיות
שיש דברים מפורשים לגבי ישו ומשיחיותו
בדומה למה שכתוב על תחית המתים
דברי התוספות שהבאת הם סילוף והוצאה מהקשר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2012 23:45 לינק ישיר 

חלומות נעימים מאוחר צריכים לישון לרענן ולתת למח לנח. שיהיה לך לילה טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2012 00:02 לינק ישיר 

לילה טוב ומבורך גם לך
והתחמקות נעימה
אולי תחלום על תשובה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2012 11:59 לינק ישיר 

ירוחם, לכותבי האבנגליונים היתה הפריבילגיה להכיר את הנבואות ולכתוב את האירועים המתוארים באבנגליונים כך שיתאימו לנבואות.
אל תשוה בין הפשט של אמירות בתנ"ך לבין טקסט שנכתב בצורה בוטה כדי ליצר קו ישר בין הנבואות לישו.

ראה למשל בקטע הקצר הזה של ישו על הצלב: (מתי 27)
כמעט כל פרט נועד "למלא" נבואה או אזכור בתנ"ך.  משקים אותו בחומץ כדי לקיים "לצמאי השקוני חומץ", הפילו גורל על בגדיו כדי לקיים "יחלקו בגדי להם ועל לבושי יפילו גורל" וכן הלאה, כל פרט נערך בקפידה כדי למלא את "הנבואה".
אין כאן הבנה של הטקסט, יש כאן כתיבה של הטקסט בצורה שתתאים לנבואה הקדומה.

34 וַיִּתְּנוּ-לוֹ לִשְׁתּוֹת [חֹמֶץ] מָסוּךְ בִּמְרוֹרוֹת וַיִּטְעַם וְלֹא אָבָה לִשְׁתּוֹת׃ 35 וַיְהִי כַּאֲשֶׁר צָלְבוּ אוֹתוֹ וַיְחַלְּקוּ אֶת-בְּגָדָיו לָהֶם וַיַּפִּלוּ גוֹרָל [לְמַלּאת אֵת אֲשֶׁר-נֶאֱמַר בְּפִי הַנָּבִיא יְחַלְּקוּ בְגָדַי לָהֶם וְעַל-לְבוּשִׁי יַפִּילוּ גוֹרָל]׃(תהילים כב' יט')
  36 וַיֵּשְׁבוּ שָׁמָּה וַיִּשְׁמְרוּ אוֹתוֹ׃ 37 וַיָּשִׂימוּ אֶת-דְּבַר אַשְׁמָתוֹ מִמַּעַל לְרֹאשׁוֹ וַיִּכְתְּבוּ זֶה הוּא יֵשׁוּעַ מֶלֶךְ הַיְּהוּדִים׃ 38 וַיִּצָּלְבוּ אִתּוֹ שְׁנֵי פָרִיצִים אֶחָד מִימִינוֹ וְאֶחָד מִשְּׂמֹאלוֹ׃(ישעיהו נג' יב') 39 וְהָעֹבְרִים גִּדְּפוּ אוֹתוֹ וַיָּנִיעוּ אֶת-רֹאשָׁם׃(תהילים כב' ח'//קט' כה') 40 וַיֹּאמְרוּ אַתָּה הַהֹרֵס אֶת-הַהֵיכָל וּבֹנֵהוּ בִּשְׁלֹשֶׁת יָמִים הוֹשַׁע לְנַפְשֶׁךָ וְאִם בֶּן-הָאֱלֹהִים אַתָּה רְדָה מִן-הַצְּלוּב׃ 41 וְכֵן הִלְעִיגוּ גַּם-רָאשֵׁי הַכֹּהֲנִים עִם-הַסּוֹפְרִים וְהַזְּקֵנִים לֵאמֹר׃(תהילים סט' כא') 42 אֶת-אֲחֵרִים הוֹשִׁיעַ וּלְעַצְמוֹ לֹא יוּכַל לְהוֹשִׁיעַ (אִם-) מֶלֶךְ יִשְׂרָאֵל הוּא יֵרֶד-נָא עַתָּה מִן-הַצְּלוּב וְנַאֲמִין בּוֹ׃ 43 בָּטַח בֵּאלֹהִים עַתָּה יְפַלְּטֵהוּ אִם-חָפֵץ בּוֹ כִּי אָמַר בֶּן-הָאֱלֹהִים אֲנִי׃(תהילים כב' ט')

תוקן על ידי אלי_ו ב- 13/02/2012 12:02:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2012 12:21 לינק ישיר 

אלי
בכלל לא התיחסתי לכתוב  בהאבנגליונים- כל יוצרי וכהני דת אינם נאמנים עלי, כולם חשודים על שקר והטייה. חלק מהמקורות בם מהנביא ישעיהו. פרק ז' ובעיקר הפרק הבעיתי- הפרק האסור- נג,
תרגום יהונתן על התנ"ך- שנכתב לפני שהנוצרים החלו לסכן את עם ישראל- כותב ת"י כי הפרק הזה הוא על המשיח.

רוב הנבואות של הנבאים- ובעיקר של ישעיהו- לא התקימו, אבל הנוצרים מסתמכים עליהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2012 17:44 לינק ישיר 

מעניין ששמואל בוטח בספרו החדש Kosher Jesus, טוען שהסיבה שבגללה התלמידים חיללו את השבת לצורך אוכל, היה מפני פיקוח נפש.

ראו בהרצאתו המצו"ב של בוטח (הדי מרתקת לכשלעצמה), החל מדקה 17:
http://www.youtube.com/watch?v=BNQa81C8NUM&feature=related

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/4/2012 23:31 לינק ישיר 

מענין ששמואל בוטח סובר שתלמידי ישו קטפו תירס בשבת.
לא ידעתי שהיו שדות תירס בישראל של תקופת בית שני.

וטענת הפיקוח נפש היא הגנה מצויינת, אפשר להסתמך באמת על הדוגמא של דוד המלך ולחם הפנים כדי להראות שזאת היתה הכוונה אילולא יש סיפור נוסף על ריפוי יד בשבת במפגיע.

דגמתי מספר דקות מההרצאה עד שנשברתי.  לא ברור לי מה האג'נדה של האדם אבל ברור שהוא מדבר מתוך אג'נדה.
זה לא המקור שהייתי ממליץ עליו ליהודי שרוצה להבין מהי הנצרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2012 12:35 לינק ישיר 

כאשר הכנסתי את המילה – Corn באנגלית לתרגומון של גוגל, אז האפשרות השנייה שהוא נתן לי זה דגן. לכן, כנראה שלזה הכוונה.

נראה לי הכי הגיוני שזה המשמעות, כי אחרת מה הקשר למעשהו של דוד? אלא, מן הסתם י"ל כמו שהבאתי בפתח האשכול בדברי.

אני לא חושב שהגישה שלו שונה משל שאר החוקרים בנושא. פרופ' ישעיהו ליבוביץ', שכתב חלק נכבד מהערך על "ישו" באנציקלופדיה העברית, כתב כך על דמותו: "מן האוונגליונים הסינופטיים משתמע, שישו חי ככל יהודי נאמן בדורו, ואין רמז לכך שנתכוון לשנות את דת משה וישראל, ואין צריך לומר – לעוקרה ולתת תורה חדשה במקומה, או לבטל את ייחודו של עם ישראל מבחינה דתית; וכן לא נמצא שפסל את הילכתם של חכמי תושבע"פ. למרות המגמה הבולטת באוונגליונים לעורר את הרושם שישו שולל את ההלכה ותוקף אותה בתמידות, אין הם מעלימים את העובדה שביסודם של מעשיו ודבריו דיקדק ישו לא רק בדברי-תורה אלא אף בפירושיהם ע"פ ההלכה, ורק במקרים מעטים הוא מופיע כעובר על דברי חכמים, וזאת בדברים שהיו, כנראה, שנויים במחלוקת-חכמים בימיו". (פרופ' ישעיהו ליבוביץ', אנציקלופדיה העברית, כרך כ, עמ' 223, ערך ישו).

רק שבוטח לקח זאת צעד אחד קדימה, וטען שגם בדברים שבהם נראה כעובר על דברי חכמים, למי שמעמיק חקר, מגלה שגם זה לא העניין.

ראה, אני לא יודע להגיד לך מה האג'נדה שלו (הוא טוען שיש בזה קירוב לבבות), אבל גישתו מעניינת וחדשנית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/4/2012 12:42 לינק ישיר 

לפוגמישו

אולי תסביר איזה חשיבות יש לעובדה שישו היה יהודי כשר שלא עבר על דברי חכמים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2012 13:05 לינק ישיר 

נ"ל שיש מספר סיבות:

1. הסנהדרין לא דורשת את הוצאתו להורג של יהודי כשר.
2. הנוצרים טוענים שהם ממשיכי דרכו של ישו - ובכן, לפי הטיעון הזה ישו היה יהודי כשר.
3. הוא בוודאי לא האמין שהוא אלוה (כמו שאר היהודים), לכן, גם עליכם לא להאמין בזה.

אולי באמת זה לא ישפיע על האמונה הנוצרית (שהיא דוגמתית), אך, אני יגיד לך את משהו, זה בהחלט יוצר מתח בעולם הנוצרי האקדמי.  

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/4/2012 16:14 לינק ישיר 

פוגמישו, להתלות בליבוביץ בעניני נצרות זה באמת בעייתי, מכל הכוונים.
לליבוביץ יש בעיות קשות עם הנצרות, הרבה יותר מרובנו.

Corn הוא תירס שהוא באמת צמח ממשפחת הדגנים, צמח שלא גדל מחוץ לאמריקה עד גילויה כ 1500 שנה אחרי האירועים המתוארים.

לנוצרים אין בעיה שישו היה יהודי כשר או לא, זה לא רלבנטי.  גם תפיסתו של ישו את עצמו כפי שמתוארת במרקוס למשל אינה רלבנטית, מדוע תבחר דוקא בחלק הזה של הבה"ח ולא למשל באבנגליון של יוחנן או באגרות פאולוס?

האמונה הנוצרית מתחילה בצליבתו של ישו, לשיטתם ישו הוא אגנס דיא, שה האל, סוג של קרבן פסח שהקריב הקב"ה כדי לגאול את המאמינים משליטת החטא ולאפשר את הגאולה דרך האמונה בלבד.

קשה לי להאמין שהעולם הנוצרי האקדמי זע ממקומו מנסיונות כמו של הרב (הבנתי שהוא רב?) שמואל בוטח להסביר להם על הנצרות.   נסה לדמיין לעצמך מטיף נוצרי מספר לנו על היהדות.  אין הבדל גדול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2012 19:44 לינק ישיר 

משמע שזאת גם גישתו של פלוסר (ראה בעמ' 20, שם הוא מדבר על המלילות של תלמידיו של ישו): http://www.kotar.co.il/KotarApp/Viewer.aspx?nBookID=25819309#1.0.6.fitwidth 

תריץ את המילה בתרגומון של גוגל ותקבל איזה 9 תרגומים למילה. אחד מהתרגומים הוא דגן; אין נפקא מינה לדחוף בכח שבוטח התכוון לתירס כשאפשר להסביר שהוא התכוון לדגן.

זה לא מדויק. אינני יודע כמה נוצרים מאמינים רואים בעיני רוחם את ישו עם ציצית ותפילין.

זה נכון. אף אחד לא בא לשנות את האמונה הנוצרית (כאמור, היא דוגמתית), אלא באים לחדד רעיון מסוים, ולהכניס אותו לתודעה.

אני לא מסכים איתך. אני בטוח, שאם ספרו של בוטח יהיה רב מכר, וימכור איזה מיליון עותקים, ותוסיף על זה את סבב ההרצאות שלו, פאנלים ועימותים בנושא, ונשורת שזה יוצר, כמעט בטוח שזה יוצר מתח.

בנוגע לשאלתך האחרונה – ראה ביאור האברבנאל על התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/4/2012 15:24 לינק ישיר 

פוגמישו, פלוסר מדבר על מלילות ומנסה להראות שלא היה כאן חילול שבת לפי שיטה אותה ייצג 200 שנה אח"כ ר' יהודה.
טענה מלומדת ונאה אלא שפלוסר הוא היחיד שטוען אותה, בבה"ח ישו מעדיף טענות אחרות והפרשנות שאני הצעתי נראית לי יותר הגיונית, הבחירה דוקא במלילות שולחת מסר ברור, השבת אאוט, גזל אין.  (ראה הודעתי בתחילת האשכול)

פלוסר לא מחדש בגישה שישו היה יהודי טוב אלא שכאמור הטענה היא שזה לא רלבנטי לכלום.
ישו ההסטורי אינו רלבנטי והוא גם מעבר להישג ידי ההסטוריונים.  מה שאפשר ללמוד זה בעיקר על הנצרות הקדומה שאנשיה ערכו את הבה"ח ופחות על ישו עצמו.  כבר הראיתי שהסיפורים האלה הם מאוד סימבוליים וצריך להזהר מלקרוא אותם כך.

אין לי ענין להתוכח אם חיטה יכולה להיות מתורגמת ל Corn או להראות שהרב שמואל בוטח לא יודע על מה הוא מדבר בלהט כזה.  אני רק יכול לומר לך להזהר מהכיוון הזה מכיון שיש הרבה מאוד מסיונרים בשנים האחרונות שמנסים להפעיל את הקלף של "אפשר להאמין בישו ולהשאר יהודי, גם הוא היה יהודי".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2012 19:07 לינק ישיר 

ראה כמה דפים לפני כן באשכול, שם חיזקתי את הטיעון שישו ההיסטוריוגראפי מחוץ להישג ידינו.

מה איכפת לי מה המיסיונרים טוענים? אתה לא מבין שהגישה הפוכה? שהמיסיונרים עצמם לא מאמינים במה שישו האמין, אלא הם ממציאים לעצמם איזה ישו שלא היה קיים. אם הם יבינו שישו בסכ"ה היה אדם רגיל לכל דבר, שומר מצוות, ובטח ובטח לא היה לא שום קשר מכל בחינה שהיא להבנה של הנוצרים את הנצרות ואת ישו עצמו, הרי שהם בעצמם לא מבינים במה הם מאמינים; נראה לי שזה מה שבוטח מנסה להציג בספרו.

אגב, לא יודע אם יצא לך לשמוע הרצאות של רבנים שעוסקים בנושא של יהדות-נצרות, אבל הם נוהגים בד"כ להזכיר שישו היה יהודי שומת"צ. אפילו בספר "על פתחה של רומי" הוא טוען שישו האמין בתורה שבעל-פה.

תסכים איתי שהניסיון להציג את ישו בצורה שונה לחלוטין מכל מה שמאמינים בו הנוצרים, היא מעניינת לכשלעצמה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/4/2012 09:32 לינק ישיר 

במחילה נכנס לאוף-טופיק קטן על המסיונרים בישראל.
רובנו מדמיינים מיסיונר כאיש כמורה עם צלב.

רוב המסיונרים בישראל הם ממוצא יהודי, נראים כמו כל אחד ברחוב וטוענים בתוקף שהם לא נוצרים אלא יהודים.
להיפך, הם יטענו בתוקף שהנוצרים הם עובדי אלילים, שעובדים לפסל מריה (הם מתייחסים לנוצרים הקתולים כמובן).
אלא מה, הם מאמינים בישו שהיה המשיח...  הם לא חוגגים את חג המולד ואת הפסחא, חוגגים את חנוכה ופסח, מדליקים נרות שבת, חלקם אפילו חובשי כיפה ואפילו שמעתי על מסיונר שמנהל אורח חיים חרדי.
אם תלחץ אותם לקיר הם יודו שבעצם ישו הוא יותר מסתם המשיח, הוא התגשמות הא-ל והוא בעצם הא-ל.

ארגונים כמו ה"יהודים המשיחיים" ואחיו האקטיביסטי יותר "יהודים למען ישו" משקיעים מיליוני דולארים כל שנה בישראל כדי להפיץ את האמונה הנוצרית בקרב יהודים.

קשה לי להתעלם ממחזור הטענות על ישו היהודי במקביל לקמפיין שהמסיון עושה בשנים האחרונות בישראל.
נושא הנצרות הקדומה מרתק בעיני ויש הרבה מה לומר עליו אבל הכוון אותו מוביל הרב שמואל בוטח נראה לי בעייתי מאוד ואפילו קצת חשוד.

הנסיון להציג את ישו היהודי הוא מענין אבל אין בו חידוש, הדבר נעשה ע"י מספר כותבים במאה שעברה שאפילו הוזכרו באשכול הזה. 

ואם אפשר להכניס את דעתי האישית על ההסטוריה של אותו האיש.

להערכתי היה אדם שחי במאה הראשונה לספירה, כנראה יהודי מהגליל.
אני מנחש ששמו לא היה ישו או ישוע, הוא כנראה לא נולד בבית לחם.
פעל תקופה מאוד קצרה (כשנה-שנתיים) בגליל ובירושלים ולא הצליח לעורר אחריו תנועת המונים.
הוא כנראה הכריז על עצמו כמשיח בירושלים ערב הפסח, דבר שגרם לכהן הגדול הצדוקי קייפא לחשש להפרעות סדר ולכן מסר אותו לרומאים שהוציאו אותו להורג בתליה.

העובדה שישו לא מופיע אצל אף הסטוריון בן דורו למעט זיוף נוצרי ברור אצל יוספוס (העדות הפלביאנית) מלמדת אותנו על זניחותו ההסטורית.  הסימבוליקה שנוזלת מכל פסוק באבנגליונים מלמדת אותנו שכנראה גם שמו סימבולי ובודאי שהסיפור על מקום הולדתו נועד לחבר את ישו עם דוד המלך.

אם אתה מתענין בתולדות הנצרות, האיש המרכזי בנצרות אינו ישו, הוא פאולוס (שאול התרסי בשבילך) שבעצם יצר את התשתית לנצרות הקדומה הפיץ אותה בין הגויים, הסיר את החייץ בין מאמינים יהודים לנוצרים, ביטל את המצוות וכמובן יצר את התסביך הנוצרי לזוגיות וליחסי אישות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דיון הלכתי בין ישו והפרושים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.