בית פורומים שידוכי חרדים

אות קלון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/2/2012 21:44 לינק ישיר 

אני חיה בבועה??
תחשבי שניה.

אני לא, את לא, נתי לא, וכל מי שהגיב באשכול הזה הוא לא מהאנשים האלה שהולכים בעדריות..
לא יודעת, ככה כל אחד אמר פה.

אז מי האנשים האלה למען ה'?????????????????????????????????????????????????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2012 21:48 לינק ישיר 

בעניין הסטיגמות יש לי הרבה מה לומר! (הייחס: לילדים להורים גרושים, שבר שידוך, רבע צד
ספרדי במשפחה, וכו' וכו'!)

אבל שרוב בנות הסמינרים מורידות בחורים שלא בישיבה יום שלם, לא נראה לי שיש לזה קשר לסטיגמות!!
אני לומד חצי יום בישיבה, ובחצי השני משלים בגרויות. ורוב רובם של הבחורים שאני אתם אחרי הצהריים,
לא קרובים אפילו, לרמת הייראת שמיים והחיבור לה' של החברים שלי מהבוקר אע''פ שהם גם פתוחים
ומבינים את העולם!

ואומנם תמיד יש יוצא דופן ואף פעם לא מזיק לבדוק, אבל אני בהחלט מבין את אותן בחורות
שמורידות על זה!!    

לאהוב זהו הטוב שבטוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2012 21:57 לינק ישיר 

את באמת רצינית שאת חושבת שאת לא חיה סטגמתית??
דווקא במגזר הזה זה כלכך ברור..
האנשים= חברה. לא אנשים פרופר..
אנחנו זה לא דוגמא טובה..אנחנו כנראה נראה מחוץ לעדר בעיני אלה שבפנים..וגם על זה שאת פה את לא תולה שלטים בחוצות 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2012 21:59 לינק ישיר 

אני טוענת שכולם חיים בעדר, גם מי שחשב שהוא יצא.
כולם על פס יצור, מי יוצא, הולך לפס יצור אחר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2012 22:22 לינק ישיר 

nati1989 כתב:

ניסיתי להתאפק אך ללא הצלחה...

המושג סטיגמה הוא אפיון של אדם כשונה מאחרים בד"כ לשלילה. לדוגמה: האדם בעל הסטיגמה נתפס כאדם רע, חלש, נכשל, מוגבל, בעל מום או חולה, ולכן הוא הופך בעיני רוב החברה מאדם שלם ורגיל לאדם פחות ערך ונחות. החברות השונות (חרדים, סרוגים, חילונים וכדו') יצרו אמצעים שונים כדי לסווג את האנשים בכל חברה וחברה, ואת האפיונים הנתפסים כרגילים וטבעיים לעומת אלו הנתפסים כסטיגמה באותה חברה. כאשר נכנסים למערכת חברתית מסוימת ניתן להבחין כבר ממבט ראשון באפיונים האישיים ולזהות את "זהותו החברתית" של כל אדם.

השפעת הסטיגמה על הסוטה מהמוסכמות החברתית פועלת כמעגל קסמים, כמשוב חיובי החוזר ומגביר את התהליך שהוחל בו. החברה מצרה את צעדיו של הסוטה בתחומים שונים ואצלנו בתור חרדים, הנפוץ ביותר (טוב אולי בגלל גילי הצעיר ודיי קלאסי לעולם השידוכים אני חושב שזה הנפוץ ביותר) זה עולם השידוכים. בחור שיצא ללמוד לתואר הוא כבר לא בחור ישיבה ובחורה שלומדת בלוסטיג נחשבת למודרנית (אני מקווה שיום יבוא ואני אבין מה ההגדרה של מודרנית אבל בינתיים אשאר עם המילה המאוד מפורסמת הזו בתור דוגמה להמחשה) יותר מאותן אלו הלומדות בוולף או שצ'רנסקי.

לאחר כמה אשכולות שהועלו בשבועות האחרונים והתגובות שהן גררו עימהן יצא לי, ואני מתאר שגם לרובכם לשים לב שהסטיגמות חוגגות ומשחקות תפקיד ומרכיב חשוב בחיינו ואני שואל את עצמי ואתכם למה זה? אני לא כותב מתוך כאב שאני חוו אני מודע לזה שבעולם השידוכים אני נחשב לסוג ב' ואולי גם ג' היות והיום אני כבר לא בחור ישיבה קלאסי אבל זה כלל לא מעיק עליי, אני עשיתי את הצעד ללימודי התואר אחרי שישבתי וחשבתי ולא רק עם עצמי. כמובן שחלק נכבד מהשיקולים האישיים שלי לא לצאת ללמוד לתואר היו דהרי- בבוא היום שאצא לעולם השידוכים מה יגידו? שאני לומד לתואר? שאני כבר לא בחור ישיבה שתורתי אומנותי? אילו בחורות יסכימו לשמוע על בחור כמוני? הרי בסמינר מזריקים באינפוזיה שצריך להתחתן אך ורק עם בחורי ישיבה... ומה יהיה איתי עם מי אני אתחתן?

אני יכול לצמצם את כל הקונפליקטים שהיו לי במילה אחת והיא "סטיגמה" פשוט פחדתי מאיך אחשב כשאצא לעולם השידוכים...

לא חלף המון זמן והבנתי שבחורת סמינר שלא מתאים לה בחור שיוצא ללמוד לתואר רק בגלל העובדה שאינו בחור ישיבה היא לא מתאימה לי. היא פרו-סטיגמה ואני האנטי-סטיגמה ובהמון דברים בחיים נתקל בסטיגמה ואיך אז נתמודד? (תחסכו מכם וממני את הדיון שצריך לדעת להתמודד ולהתפשר)

אני ביססתי את טענותיי בעניין הסטיגמה- בעיקר על הדוגמא של בחור שיצא ללמוד לתואר, אולי כי זה יותר קשור אליי. אך טענותיי מופנות לכל ענייני הסטיגמות שעולות ונידונות בחלק מהתגובות פה בפורום...

אני אסיים בכמה שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובות.

א. מדוע ה"מה יגידו?" משחק כשחקן ראשי בעולם החרדי והשידוכים בפרט?

ב. מדוע אנשים מייחסים חשיבות כ"כ גדולה לדעת החברה ולא לרצון הפנימי והאמיתי שלהם?

ג. מדוע אנשים מוכנים לוותר על דברים רק בגלל הסטיגמה? גם כשמבחינתם אין כל בעיה בדבר...הבעיה היחידה היא תדמיתם "השלילית" בעיניי הסביבה, כיוון שהציבור החליט שמשהו מסוים לא מקובל...

ד. מדוע אנשים צועדים כמו עדר המובל לטבח ולא חושבים לרגע שיש עוד אופציות?

ה. מדוע בחברה החרדית מה ש"מקובל" הוא בבחינת יהרג ועל יעבור?

ו. מדוע אנשים כ"כ חוששים איך יראו בעיני האחרים ואינם מפתחים אישיות חזקה? 

העלית פה כמה נקודות אתייחס לשנים מהם. 
א. "תופעת העדריות.
ב. אי קבלת השונה.. 

כשאתה בא ושואל על תופעת "העדר" למה אנשים נוהרים אחרי החברה, הסיבה הפשוטה לכך, משום שהקב"ה ברא אותנו -בני האדם, כיצורים חברתיים. כאנשים שאוהבים חברה, חייבים חברה, ואנחנו חיים מהחברה.. אז מה הפלא שרוב בני האדם החברה היא משחק מרכזי בחייהם?! ומדוע הנך מתפלא על כך?!
יותר מכך, חז"ל הורו לנו - "לעולם דעתו של אדם תהיה מעורבת עם הבריות".. במילים אחרות, בן אדם לא צריך להיות משונה ונבדל מהחברה שהוא חיי בה.. אם בן אדם יילך נגד הזרם והחברה שהוא חיי בה, אתה חושב שבחכמה הוא נוהג..?!

לכן לדעתי הדרך היא: שהיות  ויש בעצם קונפליקט אצל כל אדם, מצד אחד בן אדם רוצה להיות מה שהוא, מצד אחד הוא לא רוצה להיות אחרת מהחברה. לכן ההבדל הוא ברור - להיות שונה כן! להיות משונה לא!
עכשיו תנסה אתה לדון את בני האדם מדוע הם נוהרים אחרי החברה, ומדוע כה קשה להם ללכת נגד הזרם בה הם חיים...

לעצם טענתך על אי קבלת השונה. 
כל ייחודו של היהודים במצרים היה, שהם לא שינו את שמם, לשונם ומלבושם.. מאותה סיבה שאתה לא תילך עם מכנסי גינס ליד ביתך, או במרכז החברה שלך, אפי' אם אתה אישית לא חושב שיש בכך בעיה, למה?! כי גם אתה מבין שיש גבול, יש דברים שלא חוצים אותם... כך כל דבר ודבר בציבור החרדי נועד לגדור, לסייג, לשמר..

כדוגמת הלבוש, אתה יכול לומר שמי שלא הולך עם שחור/לבן זה סטיגמה. מה הוא לא יהודי? לא שומר תו"מ? אבל אף אחד לא חושב ככה על אותם אילו, אלא פשוט, יש לנו היהודית החרדים לדבר השם, לבוש שמייחד אותנו, לבוש ששומר ומבדיל אותנו מהחוץ, וכשאתה לובש משהו אחר, אתה בעצם אומר. אני משתייך.. אני מתבדל.. אז מה אתה מצפה שיחשבו?!
וכנ"ל לגבי הלימוד חול, אף אחד לא חושב שאתה דפוק בגלל זה, אבל בתור בן אדם חרדי, ששאיפתו וחלומו זה לשבת ללמוד תורה, ולו כי זה ה-דבר החשוב שיש בבריאה, טבעי הוא הדבר שהוא יחשוב, שהיות והלכת ללמוד, אז הוא רוצה משהו אחר.. 

וברור ללא צל של ספק שזה לא מצדיק, שמי שהוא לא בדיוק באותו קו זה הופך אותו לסוג ב', זה הופך אותו לאדם פחות יותר.. רק הקב"ה הוא זה שיכול לקבוע מי הוא צדיק ומי לא.. אבל לפחות תבין, את הצד הזה, שרוצה לשמור על הקו שלו מכל משמר.. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2012 00:57 לינק ישיר 

אני לא יכנס לגופו של עניין כי הדעות פה רבות ומגוונות.
דבר אחד פשוט אני יכול לומר, הרבה הרבה יותר פשוט להוריד את הראש מתחת למים בעיקר בשידוכים להתמודד עם זה שאתה בחור ישיבה עוד מספר שנים במקרה הכי גרוע להתחתן עם בחורה שאין לה בעיה עם זה שתצא ללמוד לתואר, ויש כאלה. בשביל מה להכניס את עצמך לבעיות?

מן הסתם יגיבו פה שכל אדם צריך ללכת עם האמת שלו ולא לפחד מאף אחד.
מי שיחשוב על זה לעומק יבין שזה לא חכם בפרט בחברה כמו החברה החרדית שהסטיגמות משחקות תפקיד חשוב הרי זה די ברור שאתה כן מעדיף בחורה שרוצה בחור ישיבה ושתרצה אותך כי אתה מבין ששם לרוב נמצאות היותר איכותיות. לכן כמו שאמרתי המהלך החכם הוא להתאפק מעט.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/2/2012 15:46 לינק ישיר 

אני_הקטנה כתב:
אני חיה בבועה??
תחשבי שניה.

אני לא, את לא, נתי לא, וכל מי שהגיב באשכול הזה הוא לא מהאנשים האלה שהולכים בעדריות..
לא יודעת, ככה כל אחד אמר פה.

אז מי האנשים האלה למען ה'?????????????????????????????????????????????????

אני עכשיו קצת מבין מדוע הניק שבחרת הוא  אני_הקטנה, לא שאת קטנה אבל את אוהבת להקטין ראש...
אני בטוח שגם את, גם מתוקיתתתתתתתת וגם אותם אלו שכן חיים תחת גידרי הסטיגמה יודעים שישנם המון כאלו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2012 19:11 לינק ישיר 

אסיק_good כתב:

בס"ד

כי הם אנשים בורים, מטומטמים, פחדנים חסרי אופי ואישיות.

תוקן על ידי אסיק_good ב- 02/02/2012 18:19:16

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/2/2012 00:46 לינק ישיר 

sasa2 כתב:
כאחת שהיתה בחברה מסוג אחר לגמרי אני יכולה לומר לך שיש צדק רב בסטיגמות שישנן בציבור החרדי, זה ברור שכחברה אנחנו חייבים להיות שונים מהסביבה החילונית בצורה מוחלטת, ורק זה מה שישמור עלינו כשומרי תורה ומצוות ( תשמרו לעצמכם את כל ההתחכמויות בנידון ) והמציאות המרה שאני עצמי חויתי אותה בתקופה שחשבתי שדתי לאומי היא הצורה הנכונה של הדת הוכיחה לי את זה יותר מאלף תעתועים שינסו למכור לי.
כך שמי שבוחר לעצמו (ברוב המקרים מחמת כישלונו הוא במלחמה עם יצרו) לצאת קצת מהמסגרת המגוננת שיבא בטענות לעצמו בלבד, ולא יזעק על החמס כביכול שהחברה מאכילה אותו.

תוקן על ידי sasa2 ב- 02/02/2012 13:28:03

(מתוך שיר שנקרא "הגדר"...)

נתת בי נשמה , נתת בי נשמה

נפש אלוקית קדושה זכה וטהורה

והדרך רק אחת למצוא שוב את מקומי

לדעת לא נבראתי אלא לשמש קוני

בלב כל יהודי נתת מלחמה

מלכים רוצים לכבוש מאבק ומהומה

לא! אסור לפרוץ מעט! אסור לוותר! לא להביט אל מחוץ לגדר!!!!

לא לשנות! לא לוותר! לצעוד בשביל חיים, כשהחוץ אל הפּנִים לא חודר!!!!

תודה לך אלוקי על שער התשובה לשוב הביתה לאמת ביראה ואהבה...
(לא אוסיף כדי לא גרוע!!!!)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/2/2012 09:28 לינק ישיר 

אחי23 כתב:
בעניין הסטיגמות יש לי הרבה מה לומר! (הייחס: לילדים להורים גרושים, שבר שידוך, רבע צד
ספרדי במשפחה, וכו' וכו'!)

אבל שרוב בנות הסמינרים מורידות בחורים שלא בישיבה יום שלם, לא נראה לי שיש לזה קשר לסטיגמות!!
אני לומד חצי יום בישיבה, ובחצי השני משלים בגרויות. ורוב רובם של הבחורים שאני אתם אחרי הצהריים,
לא קרובים אפילו, לרמת הייראת שמיים והחיבור לה' של החברים שלי מהבוקר אע''פ שהם גם פתוחים
ומבינים את העולם!

ואומנם תמיד יש יוצא דופן ואף פעם לא מזיק לבדוק, אבל אני בהחלט מבין את אותן בחורות
שמורידות על זה!!    

אם גם אתה לא הבנת את דבריי כנראה שלא הבהרתי את עמדתי מספיק..
אני אנסה להבהיר בתקווה שאסתדר....
אקדים ואומר שאני עדיין לא התחלתי שידוכים ואת כל מה שכתבתי והעלתי זה בגדר ספקולציות שאני, ואני מתאר לעצמי שגם אתה מודע שביום בו נצא לעולם השידוכים תדמיתנו בעייני הבחורות סמינר היא כסוג ב' ואולי ג'...

זה נכון שמסגרת רוחנית ישיבתית "שומרת" על הבחור הרבה יותר ממסגרת לימודי תואר, השלמת בגרויות ועבודה כזו או אחרת (כמובן שזה גם תלוי באופי הבחור אבל לא נכניס את אופי הבחור למשוואה הזו...) ואולי זו גם הסיבה שאתה וגם אני רואים בסביבת הלימודים "הגשמיים" בחורים ברמה רוחניות נמוכה ואפילו בהרבה מרמתם הרוחנית של בחורי ישיבה. אבל מכאן ולבוא ולהכליל את כל הבחורים שמסיבותיהם (ואני חושב שרוב רובם של הבחורים שיצאו ללמוד לא עשו צעד זה בפזיזות) החליטו לצאת וללמוד ברמה רוחנית ירודה יותר זו טעות ואפילו גסה... 
אני חושב וכבר שמעתי בעבר טענה כזו שהסיבה שבחורות מורידות בחור שיצא ללמוד/לעבוד אפילו שהן עצמן חושבות שזה כלל לא בעיה היא בגלל ה"מה יגידו" על שלל פירושיו. 
ורובנו יודעים שהמילה "מה יגידו" היא מילה נרדפת ל"סטיגמה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2012 11:16 לינק ישיר 

ברור שיש המון "מה יגידו" בחברה שלנו! פעם כשחברה שלי התחתנה באמצע הלימודים המורה שלי טענה שהיא (הבחורה שהתחתנה ) בכלל התחילה אותם(את הלימודים) רק לשם "חופולוגיה" (מלש' חופה) הווי אומר....שבשידוכים יאמרו שהיא לומדת מקצוע X.... זה אבסורדי ממש! אבל לעניננו.... ברור שבחור שיוצא ללמוד מקצוע, זה אחרת בתכלית מבחור שיושב בישיבה (ואני לא כותבת לומד כי יש כאלו שיושבים בישיבה ורק יושבים....בלי ללמוד....(כמו למשל כאלו שמתכתבים כאן ללא הרף...)) אני לא הייתי מקטלגת את זה לסוגים של א' ב' או ג'! זה פשוט משהו אחר! ובחורה שרוצה אחד שיצא לעבוד (ויש כאלו! עם כל האינפוזיות של הסמינר! (האינפוזיות האלו נראה לי עובדות רק על בנות 19 בערך...)) אז בשבילה אחד עם תואר הוא סוג א'!!! אני חושבת שבחורה שכבר עברה את גיל הסמינר אמורה לדעת מה היא באמת רוצה! והרצון של בחור שתורתו תהיה אומנותו (ולא מחשבים, אלקטרוניקה, משפטים, ראיית חשבון וכיוצ"ב...) אמור להגיע ממקור פנימי! ממקום אמיתי בפנוכו! מתוך ההבנה שזה באמת הדבר הכי טוב!!!!! אז נכון שיש בחורים מקסימים, בעלי מידות טובות ואולי גם יראי שמים במידה כזו או אחרת, שיוצאים ללמוד מקצוע א-ב-ל מי שיוצא ללמוד...אני מאמינה שהוא אמור להבין שהוא הולך לקבל משהו שמתאים לו! אני לא מבינה את ההתבכיינות שלך על סוג א' או ב' או ג'. זו עובדה! ואם אתה נכנס לקטגוריה של "יצא מהישיבה" אתה אמור לחשוב על הכיוון הזה...מי שמורידה בגלל ה "מה יגידו" זה כבר נושא אחר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! זה שבחור שיוצא ללמוד ונחשב לרמה רוחנית ירודה זו המציאות בשטח! אולי אתה מיחידי הסגולה....אבל הרוב קובע!!!! (לא שאין זבל בישיבות...אבל בגלל זה צריך לבדוק כל דבר לעומק!)... אתה באמת לא מצפה שתצא ללמוד מקצוע ותקבל בחורה טובה מסמינר Y.... אם היא רוצה אחד שיושב ולומד ולא בגלל "מה יגידו" אז זה פשוט לא מתאים!... מהקווה שהבהרתי את הנקודה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/2/2012 12:46 לינק ישיר 

חדשונט כתב:
ברור שיש המון "מה יגידו" בחברה שלנו! פעם כשחברה שלי התחתנה באמצע הלימודים המורה שלי טענה שהיא (הבחורה שהתחתנה ) בכלל התחילה אותם(את הלימודים) רק לשם "חופולוגיה" (מלש' חופה) הווי אומר....שבשידוכים יאמרו שהיא לומדת מקצוע X.... זה אבסורדי ממש! אבל לעניננו.... ברור שבחור שיוצא ללמוד מקצוע, זה אחרת בתכלית מבחור שיושב בישיבה (ואני לא כותבת לומד כי יש כאלו שיושבים בישיבה ורק יושבים....בלי ללמוד....(כמו למשל כאלו שמתכתבים כאן ללא הרף...)) אני לא הייתי מקטלגת את זה לסוגים של א' ב' או ג'! זה פשוט משהו אחר! ובחורה שרוצה אחד שיצא לעבוד (ויש כאלו! עם כל האינפוזיות של הסמינר! (האינפוזיות האלו נראה לי עובדות רק על בנות 19 בערך...)) אז בשבילה אחד עם תואר הוא סוג א'!!! אני חושבת שבחורה שכבר עברה את גיל הסמינר אמורה לדעת מה היא באמת רוצה! והרצון של בחור שתורתו תהיה אומנותו (ולא מחשבים, אלקטרוניקה, משפטים, ראיית חשבון וכיוצ"ב...) אמור להגיע ממקור פנימי! ממקום אמיתי בפנוכו! מתוך ההבנה שזה באמת הדבר הכי טוב!!!!! אז נכון שיש בחורים מקסימים, בעלי מידות טובות ואולי גם יראי שמים במידה כזו או אחרת, שיוצאים ללמוד מקצוע א-ב-ל מי שיוצא ללמוד...אני מאמינה שהוא אמור להבין שהוא הולך לקבל משהו שמתאים לו! אני לא מבינה את ההתבכיינות שלך על סוג א' או ב' או ג'. זו עובדה! ואם אתה נכנס לקטגוריה של "יצא מהישיבה" אתה אמור לחשוב על הכיוון הזה...מי שמורידה בגלל ה "מה יגידו" זה כבר נושא אחר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! זה שבחור שיוצא ללמוד ונחשב לרמה רוחנית ירודה זו המציאות בשטח! אולי אתה מיחידי הסגולה....אבל הרוב קובע!!!! (לא שאין זבל בישיבות...אבל בגלל זה צריך לבדוק כל דבר לעומק!)... אתה באמת לא מצפה שתצא ללמוד מקצוע ותקבל בחורה טובה מסמינר Y.... אם היא רוצה אחד שיושב ולומד ולא בגלל "מה יגידו" אז זה פשוט לא מתאים!... מהקווה שהבהרתי את הנקודה...

אני כבר כתבתי שאני אישית לא נפגע מזה שיצאתי ללמוד לתואר זו הייתה בחירה שלי (כמובן שהתייעצתי עם גדולים וחכמים ממני אבל ההחלטה הייתה בסופו של דבר שלי) ואני ידעתי שתדמיתי תפגע במובן מסויים בעולם השידוכים. אני ריאלי ולכן חששתי באיזה שהוא מקום מהתדמית שלי על אף היותי אנטי-סטיגמה. אני יודע שאני חי בחיי חברה חרדית וזו בחירה שלי אף אחד לא כפה עליי את הבחירה ואני יודע שלשנות את החברה ביחס אליי יהיה הרבה יותר קשה מלשנות אותי ביחס לחברה (וזה בלשון המעטה) אין לי בכלל ספק בזה שאני קצת נגד המוסכמויות החברתיות הקיימות בחברתנו אבל אני מנסה ומשתדל כמה שיותר לא להפגין את עמדתי ביחס לחברה. רוב רובם של חבריי כלל לא מודעים שאני לומד לתואר כי אני לא חושב שזה יוסיף לי יותר הערכה בעיניהם אני נישארתי כפי שהייתי בישיבה לא שיניתי את מלבושיי ולא את דעותיי...

אאני מצטט את מה שכתבת "אני לא מבינה את ההתבכיינות שלך על סוג א' או ב' או ג'. זו עובדה! ואם אתה נכנס לקטגוריה של "יצא מהישיבה" אני כלל לא מתבכיין ואני כבר הבעתי זאת לעיל אני הייתי מודע לפגיעה בתדמיתי בזה שיצאתי ללמוד ובכל זאת החלטתי לצאת ללמוד אני תיארתי לעצמי שזה די ברור שאני לא בא בטענות אם זו בחירתי האישית... אבל בכל זאת אני אומר לך שאני לא בא בטענות לאף אחד...

גם כתבת "מי שמורידה בגלל ה "מה יגידו" זה כבר נושא אחר!" אני ביססתי את רוב טענותיי בגלל אותן בחורות שהסיבה שהן יורידו בחור שיצא ללמוד זה בגלל ה"מה יגידו" ולא בגלל אותן בחורות שזה מגיע ממקור אמיתי שהן רוצות בחור שישב וילמד בכולל. לאותן בחורות, אני חושב ואני מתאר לעצמי שגם את חושבת כך, בכלל לא מתאים בחור שכיום הוא בחור ישיבה ואחרי החתונה הוא ירצה לצאת ללמוד לתואר.

עוד כתבת  "זה שבחור שיוצא ללמוד ונחשב לרמה רוחנית ירודה זו המציאות בשטח! אולי אתה מיחידי הסגולה....אבל הרוב קובע!!!!" בואי נוציא את עצמי מכאן ולא משנה למה. אבל למה את מכלילה ואומרת שבחור שיוצא ללמוד הוא בחור ברמה רוחנית ירודה? על סמך מה קבעת זאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2012 14:00 לינק ישיר 

nati1989 כתב:

אני כבר כתבתי שאני אישית לא נפגע מזה שיצאתי ללמוד לתואר זו הייתה בחירה שלי (כמובן שהתייעצתי עם גדולים וחכמים ממני אבל ההחלטה הייתה בסופו של דבר שלי) ואני ידעתי שתדמיתי תפגע במובן מסויים בעולם השידוכים. אני ריאלי ולכן חששתי באיזה שהוא מקום מהתדמית שלי על אף היותי אנטי-סטיגמה. אני יודע שאני חי בחיי חברה חרדית וזו בחירה שלי אף אחד לא כפה עליי את הבחירה ואני יודע שלשנות את החברה ביחס אליי יהיה הרבה יותר קשה מלשנות אותי ביחס לחברה (וזה בלשון המעטה) אין לי בכלל ספק בזה שאני קצת נגד המוסכמויות החברתיות הקיימות בחברתנו אבל אני מנסה ומשתדל כמה שיותר לא להפגין את עמדתי ביחס לחברה. רוב רובם של חבריי כלל לא מודעים שאני לומד לתואר כי אני לא חושב שזה יוסיף לי יותר הערכה בעיניהם אני נישארתי כפי שהייתי בישיבה לא שיניתי את מלבושיי ולא את דעותיי...

אאני מצטט את מה שכתבת "אני לא מבינה את ההתבכיינות שלך על סוג א' או ב' או ג'. זו עובדה! ואם אתה נכנס לקטגוריה של "יצא מהישיבה" אני כלל לא מתבכיין ואני כבר הבעתי זאת לעיל אני הייתי מודע לפגיעה בתדמיתי בזה שיצאתי ללמוד ובכל זאת החלטתי לצאת ללמוד אני תיארתי לעצמי שזה די ברור שאני לא בא בטענות אם זו בחירתי האישית... אבל בכל זאת אני אומר לך שאני לא בא בטענות לאף אחד...
אתה באת בטענות למה אם אתה יוצא ללמוד מקצוע מייד מסמנים אותך....ככה זה ממש היה נשמע! ואם לא אז מצוין!

גם כתבת "מי שמורידה בגלל ה "מה יגידו" זה כבר נושא אחר!" אני ביססתי את רוב טענותיי בגלל אותן בחורות שהסיבה שהן יורידו בחור שיצא ללמוד זה בגלל ה"מה יגידו" ולא בגלל אותן בחורות שזה מגיע ממקור אמיתי שהן רוצות בחור שישב וילמד בכולל. לאותן בחורות, אני חושב ואני מתאר לעצמי שגם את חושבת כך, בכלל לא מתאים בחור שכיום הוא בחור ישיבה ואחרי החתונה הוא ירצה לצאת ללמוד לתואר.

נכון מאד! אז כמו שכתבתי אותן בחורות של מה יגידו הן בד"כ האלו שעדיין במסגרת הלימודים....ולך תשנה אותן! רק בגלל האשכול הזה עכשיו לא יהיה אכפת לבנות מה יגידו.....אין מה לעשות! ככה זה וזהו! אדם יכול לשנות רק את עצמו!

עוד כתבת  "זה שבחור שיוצא ללמוד ונחשב לרמה רוחנית ירודה זו המציאות בשטח! אולי אתה מיחידי הסגולה....אבל הרוב קובע!!!!" בואי נוציא את עצמי מכאן ולא משנה למה. אבל למה את מכלילה ואומרת שבחור שיוצא ללמוד הוא בחור ברמה רוחנית ירודה? על סמך מה קבעת זאת?
כי אני חושבת שמי שיוצא ללמוד לא עושה את זה מעודף יראת שמים!!!!!! פשוט מאד!!!! העולם בחוץ (עולם העבודה, בקשר למקומות הלימוד אני גם מסופקת...) מאד פרוץ!!!!! מאד מושך!!!! מאד מסוכן ומפתה!!!!! אתה לא יכול לדעת לאן תתגלגל עם התואר שלך והלימודים שלך ולאיזה מקום עבודה תכנס!...והיום...כמה שאנשים נראים צדיקים וחסידים וכו'...פשוט סתכל מזוית עיניך  (כי אסור לך ממש להסתכל אולי אפילו גם מזוית העין לא אבל...) על האישה שלצידם....איך היא נראית????? חצאית קצרצרה....פאה ארוכה.....ובמקרה הטוב גם בגדים צמודים באופן מזעזע ואולי גם איזה נעלי עקב 15 סמ' לרגליה....(וזה היה תיאור חד שקיים היום הרבה אבל לא חסר "חוסר צניעות" גם בפחות מזה) ואיך הבעל נראה????? לבוש שחור לבן או שלא...אבל מראו כחרדי (ואם הוא נראה חרדי מודרני....אז בכלל!!! אפשר לעוף עם התיאורים... ) לכל דבר....אז קיימים כאלה גם אברכים אבל זה נפוץ יותר בקרב בעלי בתים!!!! (כל המשיל מעליו עול תורה....)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/2/2012 17:53 לינק ישיר 

לא אוהב את סוג הבכיינות.
יצאתי מהישיבה  הלכתי ללמוד לימודים מקצועיים אקדמאים ,"אני סוג ב"
עצם הגישה להרגשתך מציבה אותך "כסוג ב".
למה אתה לא רואה את המעלות שבדבר..

מי אמר לך שאתה "סוג ב" ....
   "תורה עם דרך ארץ" שמעת ?ניסתה להבין?
אולי אתה נורמלי!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2012 18:37 לינק ישיר 

חדשונט כתב:

נכון מאד! אז כמו שכתבתי אותן בחורות של מה יגידו הן בד"כ האלו שעדיין במסגרת הלימודים....ולך תשנה אותן! רק בגלל
האשכול הזה עכשיו לא יהיה אכפת לבנות מה יגידו.....אין מה לעשות! ככה זה וזהו! אדם יכול לשנות רק את עצמו!

אני מבין שאת חושבת שכל מה שאנשים מעלים פה זה אך ורק למטרת שינוי תפיסה או המצאה חדשה... אני העלתי נושא לדיון ולשמיעת דעות שונות מדעותיי בעניין הנ"ל ותו לא. לא באתי לתקן אדם ובוודאי לא את העולם... 

כי אני חושבת שמי שיוצא ללמוד לא עושה את זה מעודף יראת שמים!!!!!! פשוט מאד!!!! העולם בחוץ (עולם העבודה, בקשר למקומות הלימוד אני גם מסופקת...) מאד פרוץ!!!!! מאד מושך!!!! מאד מסוכן ומפתה!!!!! אתה לא יכול לדעת לאן תתגלגל עם התואר שלך והלימודים שלך ולאיזה מקום עבודה תכנס!...והיום...כמה שאנשים נראים צדיקים וחסידים וכו'...פשוט סתכל מזוית עיניך  (כי אסור לך ממש להסתכל אולי אפילו גם מזוית העין לא אבל...) על האישה שלצידם....איך היא נראית????? חצאית קצרצרה....פאה ארוכה.....ובמקרה הטוב גם בגדים צמודים באופן מזעזע ואולי גם איזה נעלי עקב 15 סמ' לרגליה....(וזה היה תיאור חד שקיים היום הרבה אבל לא חסר "חוסר צניעות" גם בפחות מזה) ואיך הבעל נראה????? לבוש שחור לבן או שלא...אבל מראו כחרדי (ואם הוא נראה חרדי מודרני....אז בכלל!!! אפשר לעוף עם התיאורים... ) לכל דבר....אז קיימים כאלה גם אברכים אבל זה נפוץ יותר בקרב בעלי בתים!!!! (כל המשיל מעליו עול תורה....)

אני מקווה שהפרימיטיביות שאת מייצגת כאן לא באמת מאפיינת אותך אני חושב שצריך להתפקח ולהסתכל במבט יותר רציני ולא ציני כפי שהבעת בפיסקה האחרונה
אולי את צודקת שזה לא מעודף יראת שמים אבל זה גם לא מוכיח על חוסר ביראת שמים... ותתקני אותי אם אני טועה.
כנראה שהבחורים שאת מדברת עליהם הם בחורים חסרי אופי ואישיות שאינם יודעים לאן יתגלגלו במקומות עבודתם או לימודיהם, גם תלוי מהי המטרה שבגינה בחור יוצא ללמוד/לעבוד. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אות קלון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.