בית פורומים שידוכי חרדים

אות קלון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/2/2012 18:50 לינק ישיר 

מזדקן כתב:
לא אוהב את סוג הבכיינות.
יצאתי מהישיבה  הלכתי ללמוד לימודים מקצועיים אקדמאים ,"אני סוג ב"
עצם הגישה להרגשתך מציבה אותך "כסוג ב".
למה אתה לא רואה את המעלות שבדבר..

מי אמר לך שאתה "סוג ב" ....
   "תורה עם דרך ארץ" שמעת ?ניסתה להבין?
אולי אתה נורמלי!!!!

ווואוו לא ידעתי שאני עד כדי כך דפוק בהבעה בכתב אבל אני אנסה שוב...
בעיני אותה בחורה שאני נחשב סוג ב' היא בעיניי סוג ב' ולא כי אני מזלזל בעקרונותיה שהיא רוצה בעל שישב וילמד אלא כי היא לא מתאימה לי לחיים, וההפך הוא הנכון אני מאוד מעריך בחורה שעקרונותיה הם בחור שישב וילמד כל חייו (זה לא כזה פשוט להחזיק את נטל הבית) רק שאני אישית לא גדלתי על כזה בית וגם לא חושב שלי זה מתאים...
כשכתבתי "אחשב כסוג ב'" התכוונתי לבחורות שהסיבה היחידה שהיא לא תרצה בחור שיצא ללמוד זה מהחשש של "מה יגידו" ולא כי עקרונותיה הם בחור שישב וילמד.

אילו לא הייתי רואה את המעלות לא הייתי יוצא ללמוד (-:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2012 18:57 לינק ישיר 

הדברים כל כך פשוטים.
אתה לא מחפש את הבחורות שחוששות מה יגידו.
אז מה אתה רוצה??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2012 19:40 לינק ישיר 

לא קראתי תגובות.
כתבת יפה מאד, מבינה את הקושי והכאב שלך, אני חווה אותו גם לפעמים, במיוחד במסגרת של השידוכים.

א. מדוע ה"מה יגידו?" משחק כשחקן ראשי בעולם החרדי והשידוכים בפרט?
כי ברב הפעמים אם נהיה אובייקטיבים (למרות הקושי)- הסטיגמה נכונה.
דוג': יש בחורים שמורידים אותי בגלל שאני גרה בדירה.
כשפרסמתי שאני מחפשת שותפה ראיתי איזו אוכלוסיה מתעניינת, והיה לי יותר קל להבין על מה ההסתיגות.
דבר נוסף, אני בטוחה שגם בציבורים אחרים מצב הסטיגמות לא טוב יותר.
אולי ציבורים אחרים הם מתירניים יותר ולכן מבחוץ זה נתפס בעינך כפחות מוסכמות.

ב. מדוע אנשים מייחסים חשיבות כ"כ גדולה לדעת החברה ולא לרצון הפנימי והאמיתי שלהם?
במקרה שאתה מתאר אני חושבת שמדובר בבחורות שהרצון הפנימי (?) שלהן הוא בחור שלומד, ולכן הן לא מעוניינות בבחור שלמד.

ג. מדוע אנשים מוכנים לוותר על דברים רק בגלל הסטיגמה? גם כשמבחינתם אין כל בעיה בדבר...הבעיה היחידה היא תדמיתם "השלילית" בעיניי הסביבה, כיוון שהציבור החליט שמשהו מסוים לא מקובל...
אנחנו מזוהים עם החברה שאליה אנחנו משתייכים. תחושת השייכת זה צורך נפשי שלנו.

ד. מדוע אנשים צועדים כמו עדר המובל לטבח ולא חושבים לרגע שיש עוד אופציות?
קשה להיות שונה, לא כל אחד מוכן לשלם את המחיר.
אתה עכשיו משלם את מחיר השוני שלך בזה שיש לך 'בעיות בשידוכים'.

תוקן על ידי שיר852 ב- 05/02/2012 19:44:51

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/2/2012 19:50 לינק ישיר 

דבר נוסף, למה שהם ידעו שאתה משהו מיוחד, הרי הם לא מכירים אותך..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/2/2012 20:24 לינק ישיר 

nati1989 כתב:
אני מקווה שהפרימיטיביות שאת מייצגת כאן לא באמת מאפיינת אותך אני חושב שצריך להתפקח ולהסתכל במבט יותר רציני ולא ציני כפי שהבעת בפיסקה האחרונה
אולי את צודקת שזה לא מעודף יראת שמים אבל זה גם לא מוכיח על חוסר ביראת שמים... ותתקני אותי אם אני טועה.
כנראה שהבחורים שאת מדברת עליהם הם בחורים חסרי אופי ואישיות שאינם יודעים לאן יתגלגלו במקומות עבודתם או לימודיהם, גם תלוי מהי המטרה שבגינה בחור יוצא ללמוד/לעבוד. 

סליחה????????????? מה לגבי "אל תאמין בעצמך עד יום מותך"????? זה גם אולי משפט פרימיטיבי????? אני מדברת מנסיון (לגבי מה שכתבתי אודות חוסר הידיעה לאן תתגלגל עם התואר...)!!!!! א"כ...אולי תן לנו איזה מבט רציני אחד?! אני הבאתי דוגמא שכולם מכירים!!!! לראות מה קרה לאנשים! איך הם היום נראים ומה נהיה מהם ואיפה הילדים שלהם היום! ולגבי היראת שמים זה משהו שא"א לדעת בוודאות רק אדם על עצמו! אז זה מוכיח שאין עודף יראת שמים... חוסר יראת שמים? לאלוקים פתרונים! וחסרי אופי ואישיות ממש לא בכוונה שלי!!!!! עם כל הכבוד לאופי ולאישיות שלך אתב באמת לא יודע לאן תתגלגל!!!!! מה יהיה שם!!! אלו סוגי אנשים יעבדו איתך! את מי תפגוש ובמי תיתקל!!!! (המטרה כרגע לא מענינת אותי!...)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/2/2012 21:05 לינק ישיר 

חדשונט כתב:
אני מקווה שהפרימיטיביות שאת מייצגת כאן לא באמת מאפיינת אותך אני חושב שצריך להתפקח ולהסתכל במבט יותר רציני ולא ציני כפי שהבעת בפיסקה האחרונה
אולי את צודקת שזה לא מעודף יראת שמים אבל זה גם לא מוכיח על חוסר ביראת שמים... ותתקני אותי אם אני טועה.
כנראה שהבחורים שאת מדברת עליהם הם בחורים חסרי אופי ואישיות שאינם יודעים לאן יתגלגלו במקומות עבודתם או לימודיהם, גם תלוי מהי המטרה שבגינה בחור יוצא ללמוד/לעבוד. 
סליחה????????????? מה לגבי "אל תאמין בעצמך עד יום מותך"????? זה גם אולי משפט פרימיטיבי????? אני מדברת מנסיון (לגבי מה שכתבתי אודות חוסר הידיעה לאן תתגלגל עם התואר...)!!!!! א"כ...אולי תן לנו איזה מבט רציני אחד?! אני הבאתי דוגמא שכולם מכירים!!!! לראות מה קרה לאנשים! איך הם היום נראים ומה נהיה מהם ואיפה הילדים שלהם היום! ולגבי היראת שמים זה משהו שא"א לדעת בוודאות רק אדם על עצמו! אז זה מוכיח שאין עודף יראת שמים... חוסר יראת שמים? לאלוקים פתרונים! וחסרי אופי ואישיות ממש לא בכוונה שלי!!!!! עם כל הכבוד לאופי ולאישיות שלך אתב באמת לא יודע לאן תתגלגל!!!!! מה יהיה שם!!! אלו סוגי אנשים יעבדו איתך! את מי תפגוש ובמי תיתקל!!!! (המטרה כרגע לא מענינת אותי!...)

????????????????????????????
??????????????????????????????????
סליחה לא  מבין את השפה..

תוקן על ידי מזדקן ב- 05/02/2012 21:07:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2012 21:30 לינק ישיר 

חדשונט כתב:

האמת שיש דברים אני קצת מסכימה איתך,
אבל בשבילזה יש קבוצות של חרדים\דיות..
דווקא כדי לאםשר להם להכנס למקומות עבודה טובים ולשמור על הצביון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2012 21:40 לינק ישיר 

מזדקן כתב:
הדברים כל כך פשוטים.
אתה לא מחפש את הבחורות שחוששות מה יגידו.
אז מה אתה רוצה??

ניסיתי להדגיש כמה שיכולתי בלי להראות בולט מידי שכל הנ"ל לא נכתב באופן אישי... אני לא חושש מתדמיתי בעיני אותן בחורות בייחוד שהן לא כ"כ מתאימות לי, אני מאוד מאמין ויודע שכשיגיע יומי גם אני אעלה אשכול שכותרתו תתבסס על שורש א.ר.ס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2012 22:51 לינק ישיר 

מזדקן כתב:

חדשונט כתב:
????????????????????????????
??????????????????????????????????
סליחה לא  מבין את השפה..

אני לא מבינה מה אתה לא מבין???? אתה לא מבין עברית תקינה ופשוטה?????
כנראה שבאמת הזדקנת!
אשמח להבהיר ענינים....תגיד בבירור מה לא הבנת!....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/2/2012 23:14 לינק ישיר 

חדשונט כתב:

אני מקווה שלא הוצאתי אותך משלוותך ואם כן, סליחה... לא לזה התכוונתי...
אני חייב להתחיל מהסוף על אף שזה בסוגריים שאולי בכוונה עשית זאת... אני כמעט בטוח שאילו אותם בחורים היו דבקים במטרה מתחילת הדרך הם אולי היו יכולים להיות כעזרה עבורי להוכיח את עמדתי אבל בואי נעזוב את הסוגריים ונתמקד בעיקר התוכן...
למה את חושבת שמבנה האישיות והאופי לא יקבע לי את דרכי ואת האופי שלי בהמשך החיים?
אני דווקא כן חושב שהיום אני הרבה יותר מעוצב ובנוי מבעבר ואני לא אומר שזה רק בגלל שיצאתי לעולם הרחב והתחלתי להתמודד עם דברים שבהיותי בישיבה לא התמודדתי אבל יש לזה המון אחוזים כמובן שישנם בחורים בעולם הישיבות בנויים הרבה יותר טוב מהמון בחורים שיצאו לנסות להתמודד עם דברים והירידה שלהם הייתה מאוד בקצב מאוד מסחרר... לכן אני לא בעד להכליל בשום תחום ובשום דבר ככה שאני חושב שהדיאלוג שלנו לא בדיוק יכול להוביל לעמק השווה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2012 23:35 לינק ישיר 

אוקיי!!!! בלי הכללות! מציאות עגומה בשטח! כמו שכתבתי...יחידי סגולה הם אלו שעוזבים את אומנות התורה ונשארים דבקים לה בכל ליבם נפשם ומאודם....(נדבר בעוד 5 שנים, אוקי????) ואני לא מדברת על חוזרים בתשובה שלומדים ועובדים ויכולים באמת להגיע לרמות של יראת שמים.
(בקשר לסוגריים שלי....אותי לא מעניין למה או מה גרם לבחור לעזוב את ספסלי בית המדרש! הוא עזב? לי הוא לא מתאים! לכן המטרה לשמה יצא לעבוד לא מענינת אותי... ערך התורה לא ישווה בעיני מול כל הון שבעולם שירוויח אותו בחור!) זה אולי גם תלוי קצת באופי ובמבנה האישיות אבל מנסיון! אתה יכול להתקל בדברים שלא חלמת עליהם... אם אתה באמת חזק אופי....תדע לברוח לפני שהאש תיאחז בך....אבל בשביל זה צריך אופי חזק....עקרונות ברזל ומבנה אישיות גבוה ממגדלי התאומים!!!!.... בהצלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/2/2012 23:36 לינק ישיר 

שיר852 כתב:
לא קראתי תגובות.
כתבת יפה מאד, מבינה את הקושי והכאב שלך, אני חווה אותו גם לפעמים, במיוחד במסגרת של השידוכים.

א. מדוע ה"מה יגידו?" משחק כשחקן ראשי בעולם החרדי והשידוכים בפרט?
כי ברב הפעמים אם נהיה אובייקטיבים (למרות הקושי)- הסטיגמה נכונה.
דוג': יש בחורים שמורידים אותי בגלל שאני גרה בדירה.
כשפרסמתי שאני מחפשת שותפה ראיתי איזו אוכלוסיה מתעניינת, והיה לי יותר קל להבין על מה ההסתיגות.
דבר נוסף, אני בטוחה שגם בציבורים אחרים מצב הסטיגמות לא טוב יותר.
אולי ציבורים אחרים הם מתירניים יותר ולכן מבחוץ זה נתפס בעינך כפחות מוסכמות.

את רק מחזקת את דעתי, מה בדיוק הבעיה שבגללה בחורות חרדיות לא שוכרות דירה יחד עם שותפה ובחורות מזרם דתי לאומי/חילוני כן? אני חושב שהבעיה היחידה היא הסטיגמה לא כי באמת הן חושבות שיש בעיה עם דירה שכורה אלא הבעיה היא מהתוצאה שבבואן לעולם השידוכים בחורים יוותרו בגלל שאתן גרות בדירה שכורה...

ב. מדוע אנשים מייחסים חשיבות כ"כ גדולה לדעת החברה ולא לרצון הפנימי והאמיתי שלהם?
במקרה שאתה מתאר אני חושבת שמדובר בבחורות שהרצון הפנימי (?) שלהן הוא בחור שלומד, ולכן הן לא מעוניינות בבחור שלמד.

כמדומני שהזכרתי שם שכל התוכן שהועלה על הכתב אינו מתבסס דווקא על מצב שבו בחור יצא ללימודי התואר זו רק דוגמה מני רבות אבל התכוונתי לכל נושאי הסטיגמות באשר הן.
אני כמה וכמה פעמים הדגשתי שאני לא מתכוון לבחורות שהרצון הפנימי שלהן רוצה בחור שישב וילמד (גם כאלו בחורות לא בדיוק מתאימות לי) אלא לאותן בחורות שהסיבה היחידה שהן אינן רוצות בחור שיצא ללימודי התואר זה רק בגלל ה"מה יגידו". 

ג. מדוע אנשים מוכנים לוותר על דברים רק בגלל הסטיגמה? גם כשמבחינתם אין כל בעיה בדבר...הבעיה היחידה היא תדמיתם "השלילית" בעיניי הסביבה, כיוון שהציבור החליט שמשהו מסוים לא מקובל...
אנחנו מזוהים עם החברה שאליה אנחנו משתייכים. תחושת השייכת זה צורך נפשי שלנו.

את מוכנה לעשות דברים גם אם את בטוחה שזה לא טוב עבורך אבל אלו שמסביבך חושבים שזה טוב? אני אישית לא... כמובן שבדברים בהם אני חסר ניסיון והסובבים אותי יותר מנוסים אני לא אלך עם ראש בקיר ואתעקש על שלי, אני אנסה לבדוק במה אני טועה ואתאים עצמי לדעת הרוב על אף שהן נוגדות את דעותיי. במקרים בהם אני אראה שדעת הרבים איננה טובה ונכונה עבורי אני אעשה את הטוב עבורי בלי להפגין את הנגד ובלי להראות דווקא...

ד. מדוע אנשים צועדים כמו עדר המובל לטבח ולא חושבים לרגע שיש עוד אופציות?
קשה להיות שונה, לא כל אחד מוכן לשלם את המחיר.
אתה עכשיו משלם את מחיר השוני שלך בזה שיש לך 'בעיות בשידוכים'.

בעיות בשידוכים? אמממ... את קצת מלחיצה אותי ;-) אני עדיין לא התחלתי את "בעיית" השידוכים וזה הולך להיות פרק זמן (מקווה שיהיה קצר כמה שיותר) מאוד מעניין בחיי... אבל אני בטוח שאת יודעת שידיעת הבעיה היא חצי פתרון אז אני מסתכל על חצי הכוס המלאה ;-) ;-) ;-)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2012 23:49 לינק ישיר 

חדשונט כתב:
אוקיי!!!! בלי הכללות! מציאות עגומה בשטח! כמו שכתבתי...יחידי סגולה הם אלו שעוזבים את אומנות התורה ונשארים דבקים לה בכל ליבם נפשם ומאודם....(נדבר בעוד 5 שנים, אוקי????) ואני לא מדברת על חוזרים בתשובה שלומדים ועובדים ויכולים באמת להגיע לרמות של יראת שמים.
(בקשר לסוגריים שלי....אותי לא מעניין למה או מה גרם לבחור לעזוב את ספסלי בית המדרש! הוא עזב? לי הוא לא מתאים! לכן המטרה לשמה יצא לעבוד לא מענינת אותי... ערך התורה לא ישווה בעיני מול כל הון שבעולם שירוויח אותו בחור!) זה אולי גם תלוי קצת באופי ובמבנה האישיות אבל מנסיון! אתה יכול להתקל בדברים שלא חלמת עליהם... אם אתה באמת חזק אופי....תדע לברוח לפני שהאש תיאחז בך....אבל בשביל זה צריך אופי חזק....עקרונות ברזל ומבנה אישיות גבוה ממגדלי התאומים!!!!.... בהצלחה!

לגבי זה שאותם בחורים שעוזבים את ספסלי ביהמ"ד ויוצאים לעבוד/ללמוד (למרות שאני לא הייתי מקטלג את החורים העובדים והלומדים תחת אותה קטגוריה) עוזבים במעט (אני אוהב לסנגר) את אהבת התורה ומדרדרים ביראת שמים זה אכן מציאות בשטח ואני לא אחלוק אבל גם לא אכליל את כולם...

איי.... איי.... איי.... שלא ישמע שאני בא להגן על עצמי אני יודע שבחורות שרצונן האמיתי והפנימי הוא בחור שיושב ולומד אני לא מתאים להן ואני גם חושב שהן לא מתאימות לי (ולא כי יראת השמים שלי היא פחות משל בחור ישיבה שיישב וילמד כל חייו [זה הרגע בו הייתי חייב לפרגן לעצמי קצת ;-)]אלא כי המבנה בו אני ארצה לבסס את הבית הוא לא אותו מבנה שהבחורה תרצה לבסס את הבית. וזה דבר מקובל ומובן עליי מאוד)...
אני לא יודע למה אבל משום מה את ריכזת את כל הסיבה שבגינה בחור יוצא ללמוד רק בגלל העניין הפיננסי שבדבר אני חושב שאת קצת טועה...  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2012 00:04 לינק ישיר 

יכול גם להיות שבחור יוצא ללמוד מקצוע כי אין לו קוצים לשבת על התורה ועוד אלף ואחת דברים שלא קשורים לצד הפיננסי אבל אנלא כ"כ מכירה את הקטע אז זה מה שכתבתי....בקיצור באתי לאמר שלא משנה לי הסיבה! לי זה לא  מתאים!....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/2/2012 09:59 לינק ישיר 

חדשונט כתב:
יכול גם להיות שבחור יוצא ללמוד מקצוע כי אין לו קוצים לשבת על התורה ועוד אלף ואחת דברים שלא קשורים לצד הפיננסי אבל אנלא כ"כ מכירה את הקטע אז זה מה שכתבתי....בקיצור באתי לאמר שלא משנה לי הסיבה! לי זה לא  מתאים!....

לי קצת צרם שהבלטת את הצד הפיננסי שבדבר אך עכשיו אני יותר רגוע...  
אני מאוד מבין אותך ואפילו מסכים איתך, את כנראה בחורה שהרצון הפנימי והאמיתי שלה רוצה בחור שישב וילמד ושלא תביני לא נכון אני מאוד מאוד מעריך זאת... 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אות קלון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext