| נשלח ב-9/2/2012 20:10 |
|
| |
יישר כח גבי,
אחד הביצועים האדירים שהועלו כאן בשנים האחרונות. מלא רגש ונשמה. צמרמורת אחזה בי, ולפי מחיאות הכפים כך גם באולם.אכן זהו יעקב משה סלומון, אליו התכוונתי באשכול הסמוך. חזן ענק. היכן כל העסקנים, מנצחים, ספונסרים??????
אשרי מי שיזכה את חובבי החזנות ברחבי ארץ הקודש בשבתות של ר' יעקב משה ומקהלות. אני תקווה שעוד בשנה זו נזכה לשבת עם ר' משה בז"י, ידוע לי שרבים מתגעגעים לתפילתו.
ש"ש, אלכס
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2012 22:49 |
|
| |
ישר כח איזה יופי איזה אמירה איזה הבעה איזה רגש השבת הוא יעבור לפני התיבה בבית הכנסת הגדול בפ"ת לבאים צפויה תפילה מדהימה מתובלת בנוסח משובח תהנו
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2012 01:58 |
|
| |
יישר כח יפיפה!!!!
משה עלה והצלח!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2012 19:08 |
|
| |
מדהים מצוין
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2012 19:10 |
|
| |
למה תמיד הביצועים תחת ידיו של אלי יפה ,נשמנים אחרת למוטב כמובן יש איזו עדינות באמירה ,התפתחות הדרגתית של הקטע ראוי לשבח
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2012 19:42 |
|
| |
בס"ד
שבוע-טוב,
אכן ביצוע משובח, יישר כח!.
ביצוע זה ישודר אי"ה בתכנית החזנות תיבת-נגינה בהגשתו של מאסטרו אלי יפה ברדיו גלי ישראל 89.3FM 94FM 102.5FM 106.5FM
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2012 19:49 |
|
| |
ביצוע מוצלח ומרגש
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 14:19 |
|
| |
באמת מרגש מאוד. לעילא מן כל ברכתא... היצירה הזאת יושבת מצויין על הקול של סלומון. מה שמוכיח שחזן צריך גם לדעת לבחור מה שמתאים לו לשיר. כל הכבוד. יישר כח. תיאום מצויין גם בין המנצח והחזן. מקצועי ביותר. תודה לשרגאפייבל שהיא את ההקלטה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 17:30 |
|
| |
* classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" width="425" height="344" xcodebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab">
<*
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2012 21:54 |
|
| |
מעולה. מהיכרות אישית החזן סולומון איש צנוע וענוותן. בעל ידע מוסיקלי נרחב. ביצועיסט נפלא. מישהו שיכול חייב לדחוף אותו קדימה. רק נרוויח מזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2012 10:50 |
|
| |
שמעתי את זה גם בביצוע חי באולם וגם ברשת בצפיה בקליפ הנ"ל, ועדיין אני חושב שהביצוע הזה לא ממש מלוטש באופן הביצוע וכולל גם טעויות בקצב (דקה 5:27) וגם בטכניקת הפקת הצליל. לא אהבתי גם את הצורך של המבצע לעיתים קרובות לתקוע את מבטו במנצח לשם קבלת נ.צ. טוב ורצוי להיות בקשר עין אבל במקרה זה, נראה שזה ממש תלות!
העיבוד נפלא! לי נדמה שמקומו הטיבעי של המבצע הנ"ל הוא ליד עמוד התפילה ופחות לפני עמוד מעמד התווים של המנצח! יש למבצע יכולות נדירות להביע רגש בקולו, ולתת למאזינים טען ואווירה של פעם...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2012 20:51 |
|
| |
ערב טוב, לאמהשחשבתם. אני מנסה לעבד את תגובתך בצורת הסתכלות שונה. מקווה שיהיה גם לטעמך.
שמעתי את זה גם בביצוע חי באולם וגם ברשת בצפיה בקליפ הנ"ל. הביצוע מעורר התפעלות ומלוטש מאד. מי שירצה להחמיר, יאמר אולי שיש טעויות קטנות בקצב (דקה 5:27) וגם בטכניקת הפקת הצליל, אך באוזנים של עמך חובבי החזנות, שהם רובו המוחלט של צרכני החזנות, זה בודאי לא נשמע.
אהבתי מאד את הצורך של המבצע לתקוע פה ושם את מבטו במנצח לשם קבלת נ.צ. טוב ורצוי להיות בקשר עין עם המנצח, זה מעיד על צניעות וענווה כמו שצוין לעיל ע"י אחד הכותבים.
העיבוד נפלא!
מקומו הטיבעי של המבצע הנ"ל הוא ליד עמוד תפילה קבוע, אך הוא נפלא גם לפני עמוד מעמד התווים של המנצח!
יש למבצע יכולות נדירות להביע רגש בקולו, ולתת למאזינים טען ואווירה של פעם...אם אסכם, הוא כבר רשום אצלי לפחות בנבחרת הכדורגל, ואולי אף בנבחרת הכדורעף (המבין יבין) של חזני העולם בעת הנוכחית.
שלך ידידות, אלכס
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2012 00:18 |
|
| |
ידידי, אתה לא מתבטא כמו אדם שיש לו בעיות של הבנת הנקרא... כתבתי את דעתי במדוייק וללא שום אפשרות להבין את מה שאתה "רצית" להבין! נחמד מאוד מצידך לנסות ולהיות נחמד וסלחני, זו באמת הרגשה נהדרת ללכת לישון איתה, אבל בעיניים מקצועיות ההנחות שאתה מניח לא מחזיקות מים! לצערי הרב, בגלל סוג כזה של נקודת מבט המקצוענות רחוקה מאוד מהאנשים המתפרנסים מז'אנר החזנות בימינו. הם כנראה מניחים שזה בסדר להיות בינוני...תמיד יהיה מישהו שיחליק את הבעיות. תופעה כזו לא קיימת באף ז'אנר אחר, ומי שבינוני עף הביתה או מופיע בחתונות של סלב ליגה דה לה שמאטע... תרבות המוזיקה שאני למדתי והוחדרה לעצמותי מאז ומעולם היא של שאיפה לשלימות! לא פחות! ואם זה לא מספיק טוב זה לא יהיה יותר טוב בהמשך... הביצוע הזה, שבו אנו דנים מקבע את הבינוניות הביצועית מהסיבות שכתבתי בהודעתי המקורית קודם עריכתך "הנחמדה", ורחוק מאוד ממושלמות מקצוענית!
תוקן על ידי לאמהשחשבתם ב- 16/02/2012 00:19:46
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2012 00:27 |
|
| |
מושלמות?!
אתה לאמהשחשבתם מושלם? אתה קבלת הסמכה במוסיקה ויש לך הוכחות למושלמות?
מתוך קהל שמילא את האולם עד אפס מקום אולי אתה מבקר בודד שלא הגיע לסיפוקו המושלם.
עם הקהל שהיה מורשה להכנס לקונצרטים היה צריך להתחייב להבין במושלמותך לא היו נמכרים 50 כרטיסים.
אנחנו העמך הגענו למושלמות האזנתנו ליופי הביצוע של החזן יעקב משה סלומון.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2012 01:09 |
|
| |
לא הבנתי כמה משפטים במה שרשמת, אתייחס ברשותך לדברים שכן הבנתי בגוף ההודעה. ומכיוון שהוויכוח כאן איננו על רקע אישי, לא ביני לבין החזן המבצע (איני מכירו כלל), ולא ביני לבינך (איני מכירך), לא אתייחס כלל לקינטור שמשתמע מדבריך! אני לא מדבר כעמך!!! אני מדבר ומבקר לכאן ולכאן בעין מקצועית! זוכר את משל התרנגול על הר הזבל?! ראית פעם סוס יאור מתפלש בבוץ? לזה הדבר דומה! גם התרנגול וגם סוס היאור בטוחים שהמקום עליו הם נמצאים הוא פיסגת העולם ושיא הנוחות האפשרית, וכי מה יכול להיות יותר מהנה מהתפלשות ברפש ובבוץ? סטייק? מסאז'? שיט על ספינת תענוגות? את בעלי החיים הנ"ל זה ממש לא מעניין... אנו כבני אדם שואפים תמיד ליותר, להכי טוב, למושלם! אנו לא כאותם בעלי חיים שטוב לנו בקוביה הקטנה והמוכרת, שאיפת האדם בכל תחום ובכללם בתחום האמנות היא לפיסגה. אם לך או לבאי הקונצרטים טוב במקום שבו האמנים נמצאים, יערב לכם! אני ושכמותי, ותתפלא, המונים מחזיקים בדיעה זו, לא ממש מרוצים מהרמה המוזיקאלית! רק שהסחורה שהם קיבלו עד היום היתה ברמה כה נמוכה שהם כבר התרגלו. אני חוזר ואומר, התופעה הזו לא קיימת באף ז'אנר בתחום האמנות! אין מקום לבערך! מי שמאכיל לוקשים מגורש מהעיר! שב ותקרא טורי ביקורת בעיתונות הכללית, בתחומי המזון ביקורת מסעדות, בתחום הספרות ביקורת ספרים ושירה, בתחום המוזיקה ביקורת מופעים, קונצרטים, אלבומים חדשים, מחזות זמר ועוד, ביקורת קולנוע, ביקורת בתחום הציור, פיסול, צילום ותצוגות למינהם ותראה לאיזה פרטים המבקרים יורדים! והמבוקרים יודעים שמעשיהם ופועלם ייבחנו לפרוטרוט ותמיד שואפים להיות טובים יותר! אין איש שאומר למבקרים שאם לא מתאים להם האוכל במסעדות שיכינו צ'יפס בבית, או שלא ישמעו מוזיקה ולא יילכו לקונצרטים ושיפסיקו לעיין בספרים ושיחדלו לראות סרטים בקולנוע! המבקרים עושים שירות חשוב לציבור! האם בתחום החזנות קיימת מגמת שיפור? לדעתי לא! האם מופקים בימינו קונצרטים ברמת גימור נאותה כמו קונצרטים של כל מוסיקה אחרת, התשובה היא לא! לכן אני אומר קיימות 2 אופציות. האחת, לומר שהכל טוב, והכל נפלא, וכולם נהנו, ומה רוצים בכלל מהאמנים. והשנייה, לבקר, לדרוש יותר, לומר שזה לא מספיק, שאנחנו רוצים שיפור, רוצים רמת גימור מקסימלית. ואז זה יקרה! המפיקים יבינו שאי אפשר להאכיל את המאזינים בקונצרט בינוני! העם רוצה מוסיקה טובה, מוסיקה השואפת לשלימות. אם אתה אוהב לשמוע חזנות, ומכבד את עצמך ומחזיק מעצמך אדם נבון, מתורבת ומשכיל, ואין לי ספק שכך הם הדברים במציאות, מסתבר שעליך לבחור באופציה השנייה שהצעתי ולדרוש יותר! מגיע לך יותר!
אין לי ספק שיש לעיתים שיקולי תקציב, ושיקולים משיקולים שונים, אבל ברור שההתייחסות תמיד היא לתוצאה! אם תהיינה תוצאות טובות, תהיינה ביקורות מעולות. ככה זה עובד...
תוקן על ידי לאמהשחשבתם ב- 16/02/2012 01:11:38
 |
|
|
|
|
|