| נשלח ב-9/2/2012 23:50 |
|
| |
ראיון עם מ.ב.ד ובריקסמן על זכויות יוצרים
מרדכי בן דוד ויוחי בריסקמן פותחים את הפה לראשונה על זכויות יוצרים • בלעדיבעידן האינטרנט והניו מדיה רבו השאלות אודות צריכת מוזיקה חוקית ולא חוקית ברשת. הרב ניר אביב מרבני הכולל לדיינות פסגות, קיים ראיון מקיף ומפורט עם שניים ממעצבי פס קול המוסיקה היהודית בשלושת העשורים האחרונים, ובעלי זכויות קניין רוחני על מאות להיטים מב''ד ויוחי בריסקמן • בלעדי
להמשך הכתבה בשלאגר: מ.ב.ד ובריסקמן פותחים את הפה
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2012 23:52 |
|
| |
תגובה שכתבתי גם שם:
בגדול אני מסכים,
אבל הם הגזימו לגמרי עם העניין של עותקים נוספים לדיסק קנוי.
בא ניקח מצב לדוגמא: מישהו קנה את האלבום החדש של שוואקי, הוא מעתיק את השירים למחשב (מי שומע היום ישירות מהדיסק?!) והוא רוצה להעתיק גם לנגן MP3. לפי דבריהם צריך לקנות דיסק נוסף. הגיוני? ממש לא.
עוד דוגמא, והפעם מהכתבה, במשפחה עם 14 ילדים (שלכל אחד מהם יש MP3, אייפוד וכד') צריך לרכוש 14 עותקים מהדיסק?! עם כל הכבוד, זו בקשה מחפירה ולא הגיונית.
אני בהחלט מכבד אותם ואת המוזיקה שהם יוצרים ואני חושב שמגיעה להם תמורה על כך, אבל הרגלי שמיעת המוזיקה השתנו, ואם למרות שיש אופציה להוריד מהאינטרנט בחינם מישהו הלך ושילם על האלבום, הם צריכים לבוא לקראתו ולא להוסיף הגבלות שונות ומשונות, בבחינת 'הבא ליטהר מסייעים אותו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2012 23:59 |
|
| |
שמתם לב שמבד כל הזמן מגיב בדוגמאות על פיצה ??? הוא היה אז רעב או מה ? אין לי שום דבר נגד פיצה אלא להיפך (ופסנתר כנף , אתה יודע מה הגבולות שלי בפיצה. )
תוקן על ידי שלאגריסט ב- 10/02/2012 00:02:33
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 20:23 |
|
| |
רק עכשיו יצא לי לקרוא את הראיון.
דניאל, מילה בסלע - החבר'ה שם הגזימו לגמרי. הלו, אומנים, אנחנו בעדכם ורוצים שתרוויחו. אבל למען ה', למה ללכת עם ראש בקיר? אני לא רואה את עצמי כגוזלת סדרתית ובאמת משתדלת - בד"כ גם מצליחה ב"ה - להימנע מצריבות. אבל! אבל, יוצרים יקרים, קצת היגיון. פעם אחת זה הוגן לקנות, אבל לא יותר מזה - מה גם שהדיסקים המדוברים לא עולים 20 ש"ח וגם לא 40. ולא, משולש פיצה אני לא הייתי קונה ב70 ש"ח - עם כל הכבוד.
אז מי יקום ויעשה מעשה, וישלח את המאמר המצויין של עטT הורדת הדורות לידי היוצרים שבאמת אכפת להם מעם ישראל ולא רוצים להכשיל אותנו סתם - כי "...אם למרות שיש אופציה להוריד מהאינטרנט בחינם מישהו הלך ושילם על האלבום, הם צריכים לבוא לקראתו ולא להוסיף הגבלות שונות ומשונות, בבחינת 'הבא ליטהר מסייעים אותו'."
או במילים אחרות: לפני עיוור שדווקא כן רוצה להיות בסדר - לא תתן מכשול.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 23:23 |
|
| |
הצחיקו אותי - שמתם לב לשאלות שם?
אני מצטטת חלק:
מה דין הורדת שיר יחיד מן הרשת ולא כאלבום?
מה הדין בעותק לרכב\למחשב\לאייפוד?
מה דין עותק לאשה או לשאר בני משפחה?
מה דין צפייה באינטרנט בשיר שצולם בצורה פרטית חובבנית?
לאן הגענו?
שואלים את הזמרים מה הדין ומה צריך לפסוק? הם עדיין לא הרבנים של הדור!
והם לא יפסקו בשבילי הלכות, גם אם בא להם להרוויח עוד כסף...

|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2012 23:33 |
|
| |
עוד יותר מזה באתר "כיכר השבת" יש כתבה, על הראיון הנ"ל
והכותרת שם היא " מרדכי בן דוד: האייפון הוא חורבן"
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2012 19:42 |
|
| |
אולי תוכלו לתת לי הסבר קצר איך מורידים שירים מדיסק קנוי למחשב ? אני שומעת ישירות מהדיסק בלית בררה....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2012 00:30 |
|
| |
אידי, תודה על הפרגון לתגובה שלי :) -- טור תגובה בכיכר השבת: הרב יצחק בלומנטל: מרדכי בן דוד ממציא הלכותלהמשך הכתבה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2012 00:50 |
|
| |
זה התבקש :) -- רציתי באמת להביא את הטור הזה, כי צרם לי בו דבר אחד - העובדה שהוא רואה את הזמרים שאנשים שקמו בבוקר וקפצו לאולפן להקליט משהו בין ארוחת בוקר לטיול באוויר הצח. למען ה', אומן זֶמֶר אמיתי אמור לעבוד קשה על הקול שלו. על היכולות שלו. להתאמן ולשפר כל הזמן. יש רושם עגום של כמה זמרים (ודווקא הרבה), שלא משקיעים בכל הנ"ל. ושומעים את זה. ליתר דיוק, אני לא שומעת את זה - לא מקשיבה להם, עד כמה שאני יכולה! (לפעמים ה"מסביב" מוצלח מדי אז אני מקשיבה בכל זאת, ושערותיי סומרות כשהם מבצעים קטע שחוסר המקצועיות שלו זועק לשמים.)
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2012 13:22 |
|
| |
מסכימה איתך בכל מילה!
אבל חוץ מהפרט הזה ברור שאהבתי את הכתבה, זה בדיוק מה שטענתי פה וגם באשכול על האלבום האחרון של מב"ד

|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2012 16:16 |
|
| |
| אידי כתב: |  | | ', אומן זֶמֶר אמיתי אמור לעבוד קשה על הקול שלו. על היכולות שלו. להתאמן ולשפר כל הזמן.יש רושם עגום של כמה זמרים (ודווקא הרבה), שלא משקיעים בכל הנ"ל. ושומעים את זה. ליתר דיוק, אני לא שומעת את זה - לא מקשיבה להם, עד כמה שאני יכולה! (לפעמים ה"מסביב" מוצלח מדי אז אני מקשיבה בכל זאת, ושערותיי סומרות כשהם מבצעים קטע שחוסר המקצועיות שלו זועק לשמים.)
_________________ |
|
הקשבתי לראיון של מנחם טוקר עם משה ואלי לאופר, אלי מאוד מוכשר, כאמור הולך בדרך אביו, מלחין ומעבד. אבל לא ידעתי שהוא זמר. ופה אני אומר, חבל. אם הוא היה עושה פיתוח קול , הוא היה נשמע הרבה יותר טוב(!) הרי הוא שר בחתונות כמעט כל יום (ואולי כל יום) ועומד להוציא דיסק בעוד כמה חודשים, רק ישקיע עוד קצת באיכות קולו,והוא ישמע יותר משובח, ואני לא מדבר רק על איכות שירתו אלא גם על איכות דיבורו (לאוזניים החדות) (ואני ח"ו לא אומר זאת מתוך לשון הרע אלא להיפך מתוך התפעלות מכשרונו הרב בתור מלחין ומעבד)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2012 00:29 |
|
| |
| מכייפת7 כתב: |  | אולי תוכלו לתת לי הסבר קצר איך מורידים שירים מדיסק קנוי למחשב ? אני שומעת ישירות מהדיסק בלית בררה.... |
|
במדיה פלייר יש 'העתקה מתקליטור' וגם ב'מפעל הפורמטים' יש אפשרות דומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2012 00:37 |
|
| |
ראיון הזוי.
אם הם היו משאירים את האיסורים בגדר הנורמלי היו אנשים שהיו קוראים ואומרים 'הם צודקים, מעכשיו רק נקנה/נקנה יותר מבעבר' אבל אם הכל אסור, אנשים חושבים שבמילא הם לא יהיו לפי ההיתר, אז למה להתאמץ אם בכל מקרה בסוף זה אסור ??
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2012 13:03 |
|
| |
| משיחמשיח כתב: |  | ופה אני אומר, חבל. אם הוא היה עושה פיתוח קול , הוא היה נשמע הרבה יותר טוב(!) הרי הוא שר בחתונות כמעט כל יום (ואולי כל יום) ועומד להוציא דיסק בעוד כמה חודשים, רק ישקיע עוד קצת באיכות קולו,והוא ישמע יותר משובח, ואני לא מדבר רק על איכות שירתו אלא גם על איכות דיבורו (לאוזניים החדות) (ואני ח"ו לא אומר זאת מתוך לשון הרע אלא להיפך מתוך התפעלות מכשרונו הרב בתור מלחין ומעבד) |
|
סוף סוף מישהו מסכים איתי! לאו דווקא על הנ"ל, אני לא יודעת איך הוא נשמע, אבל על העיקרון שכל כך חשוב להתמקצע בשירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2012 13:55 |
|
| |
קונים?
איזה זמר/מוזיקאי קונה דיסקים?
הרציניים מקבלים. אני לא מאמין שמרדכי או בריסקמן קנו דיסק בשנים האחרונות, אם בכלל.
בעלי תזמורות וכד' מעתיקים מאחרים ולפעמים קונים (כך אמר לי אחד מהם, ואני לא אנקוב בשמו)
וסתם ככה, מוזיקאיים בדרך כלל פחות שומעים מוזיקה של אחרים, ואפילו של עצמם.
|
|
|
|
|