בית פורומים עצור כאן חושבים

אופציית הפיקציה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/2/2012 16:14 לינק ישיר 

תעשה לי טובה כשתבוא להתווכח מול מכחיש שואה אתה לא תשב על קפה ועוגה ותשוחח איתו בניחוחות על
הוכחות לוגיות לקיום השואה.
סביר להניח שאחרי חצי דקה תאדים מכעס תהפוך עליו את השולחן ותעזוב בזעם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2012 16:16 לינק ישיר 

מרכא

תמיד כדאי לקרוא לפני שמגיבים. מישהו דיבר כאן על פנאטים שוליים? בנתיים כולם דברו רק על זרמים ידועים ונחשבים. אני טוען שאין הבדל בין הדת המרכזית והרווחת בת"א לדת המרכזית והרווחת בב"ב. הפתיחות בין שתי החברות בכל הנוגע לעשרת הדברות וי"ג העיקרים של דתם, היא זהה לחלוטין עם יתרון קל לדת הבני ברקית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2012 16:21 לינק ישיר 

מרכ"ט

"שכשאני דן על מוסר ... וייעוד, אני מוכן לקבל כל מסקנא שתעלה מהמציאות כפי הבנתי"

אענה לך בלשונו של ליבוביץ – איך אפשר לדעת משהו על ערך מתוך מציאות

ירוח

בכל זאת קשה לאדם רגיל להאמין שהים יבש. יש איזשהו צורך בהתכנות לוגית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2012 16:22 לינק ישיר 

לפרוטגרוס

האם אין  גבול להשוואות המגוחכות שלך שבעצם משנות את השפה.?

לא לחינם יש בשפה הבחנה בין דעות לבין דתות.

ולכן לדבר על הדת המרכזית והרווחת בתל אביב הוא גם חטא כלפי השכל הישר וגם חוסר  קיצוני בהבחנה במהות של מושגים.

תוקן על ידי צענערענע ב- 12/02/2012 16:24:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2012 16:26 לינק ישיר 

פרוט
 אתה מערבב בין הרוח הציבורית, לבין בירור שאדם עושה בינו לבין עצמו. ברוח הציבורית בתל אביב חרדי הוא פאנט, ובבני ברק חילונ הוא תאוותן כויפר.
אבל ברמת הפרט, תל אביבי לפעמים נוסע להודו לנסות להיות גורו, הופך תקופה להיפי, מנסה לחזור בתשובה, או אולי להתאסלם 
הכל פתוח.

בעוד שהרבה מהדתיים הבאים "לברר אמונתם" אינם באים אלא לתרץ את לבטיהם, וליישב את המציאות לפי מה שיעשה להם יותר טוב על הלב. אין כמו הסיפור על הצדיקים שהיו לומדים את תשובות לפני השאלות כדי להמחיש זאת. 

אני אישית סבור, שכהיום חובת החינוך היהודי הוא רק בסור מרע, אבל בעשה טוב צריך לתת מרחב מחייה לאדם ושכל אחד יסיק וישיג כפי אמונתו וכוחו, גם באסלאם ישנה אסכולה כזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/2/2012 16:30 לינק ישיר 

תלמיד
קודם מקובלני שחשוב מה אמר ולא מי אמר.
ואם כבר דנים על מי אמר, לייבוביץ בעיני כגודל גאונתו גודל הכשלים שבהגותו, הוא היה גאון בלדבר שטויות גאוניות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/2/2012 16:32 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
לפרוטגרוס

ומי מחליט מהי דת ומהי דעה? הרדיו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2012 16:35 לינק ישיר 

מרכא_טפחא כתב:
פרוט
 אבל ברמת הפרט, תל אביבי לפעמים נוסע להודו לנסות להיות גורו, הופך תקופה להיפי, מנסה לחזור בתשובה, או אולי להתאסלם 
הכל פתוח.
.

כל הרשימה הזו אינה סותרת אחת מן עשרת הדיברות התל אביבית ודו"ק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2012 16:35 לינק ישיר 

מ"ט
תתייחס בבקשב לטיעון ולא לאיש (ציינתיו רק כי הוא היטיב לנסחו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2012 16:39 לינק ישיר 

תלמיד
איך אתה יכול מבחינה לוגית לקשר בים היבש או לא לבין אמונה בכח טרסצנדטלי.

בים אני לא מאמין- אני נוסע או הולך לשפת הים ורואה אם הוא יבש.   מה שאין באמונה באלוקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2012 16:40 לינק ישיר 

פרוט
ודו"ק ודו"ק ודו"ק 
מה זה סיסמא להבנת דברים שאינם מובנים ?

אתה בלא משים לב טוען שהעולם רלטיביסטי לחלוטין, וכל צד וכל טיעון הכל מכור מראש, כי הרי לכל אחד יש "תורה" ואני מאמין משלו, עם גישה כזו אין לנו על מה לדון.

תלמיד
מה זה מציאות בעיניך ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/2/2012 16:51 לינק ישיר 

פרוטגורס כתב:
לפרוטגרוס

ומי מחליט מהי דת ומהי דעה? הרדיו?

ומי מחליט מהו תפוז ומהו אבטיח?הרדיו?
לא.

מתבוננים במושג ומחפשים מהי המהות שלו.

המהות של דת היא שהיא מוכתבת משמים על ידי גורם עלום ובלתי נראה שמעניש על כל סטיה בענשים קשים.
הדת מקורה בספר עתיק שעבר במסורת מדור לדור.
הדת אינה מאפשרת חשיבה עצמית כי הכל מוכתב מגורם שמימי שאין לשאל עליו שאלות .
ועוד מאפיינים מהותיים שלא כאן המקום להאריך בהם.
שום דבר מהדברים האלה אינו קיים בגיבוש דעה שכל מהותה היא היותה  אנושית.

והעובדה שבתל אביב חיים אנשים  חילוניים עם דעות בכיוון השמאל זה פשוט מפני שכל מי שהוא כזה מעדיף לגור בתל אביב.

כלומר לא העיר הפכה את תושביה לבעלי דעות כאלה אלא להפך:בעלי דעות כאלה מעדיפים לגור בתל אביב-ויעידו אלפי הצעירים שנטשו את ירושלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2012 17:12 לינק ישיר 

מרכא, לא נורא. די באלו אשר כן הבינו.

לפני משהו כמו שמונה שנים, פגשתי מכר חילוני, ידיד משפחה. דיברנו על הכל מלבד על דבר אחד: פוליטיקה. במהלך השיחה הוא טען לי שהוא כל כך שונא ומתעב 'פוליטיקה' - לא ימין ולא שמאל - עד שהוא זרק מביתו את הטלויזיה והרדיו. הוא כמעט וגם לא קורא עיתונים. בס"ה מדובר באיש ספר ותרבות מרשים למדי. אגב, הוא איש צמחוני - מאז עמד על דעתו לא הכניס לפיו אוכל אורגני. בסוף השיחה, ממש לפני שנפרדנו, איך שהוא הזכרתי בטעות את שמו של בנימין נתניהו (זה היה זמן ניכר אחרי שכבר הפסיד בבחירות), אז לפתע פתח הצמחוני את פיו ושילשל לאוזניי רשימת קללות עסיסיות וארסיות בגנותו של התועבה ביבי, הוא היה כל כך אובססיבי בחירוף שמו וזכרו של ביבי ימ"ש, עד שלא הצלחתי לשאול אותו: איך זה שהוא כל כך מתעב את נתניהו אם אינו מתעניין כלל בפוליטיקה. אך כאשר יצאתי מביתו נפל לי האסימון, השנאה לנתניהו אינה קשורה כלל לפוליטיקה. היא גם אינה קשורה לעובדה אם ביבי מכהן כראש ממשלה או כראש אופוזיציה. השנאה לנתניהו היא דתית וערכית, היא מופיעה ברשימת עשרת הדיברות של כל תל אביבי המכבד את עצמו, לא משנה אם הוא צמחוני ולא משנה אם פוליטיקה מעניינת אותו. השנאה לנתניהו היא ערך שאינו נופל מערך הפמיניזם - וכי בעל מכה אינו יכול להיות פמיניסט? מה זה קשור בכלל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2012 17:28 לינק ישיר 

מ"ט
אולי תבאר דבריך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2012 17:56 לינק ישיר 

לפרוטגורס

לידיעתך אדם צמחוני בהחלט יכול לאכול אוכל אורגני -אין שום סתירה.
יש ירקות אורגניים.

ושוב כרכת שני מושגים:דתיות וערכיות כאילו שני המושגים הם זהים.

כלומר לפי דעתך ניתן לומר עליך למשל שאתה  מקיים מצוות  מסיבות ערכיות

וכל מה שכתבת כלפי השנאה לנתניהו:
מה זה שייך לנושא? האם אינך יודע שיש כאלה שתעבו  ומתעבים עד היום את בגין  או את בן גוריון ועד היום השנאה בוערת בקרבם?על אף שהשניים כבר לא מכהנים היום בשום תפקיד פוליטי בעולם הזה.
זה רק מוכיח שקשה כשאול שנאה אבל מה הקשר לדת?ולתל אביב?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אופציית הפיקציה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.