בית פורומים פורטל הנפש

חווית הטיפול התורני-מקצועי בחד מיניים במחננו .

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/2/2012 20:13 לינק ישיר 
חווית הטיפול התורני-מקצועי בחד מיניים במחננו .

בס"ד

שלום לכם גולשים יקרים:

אני סטודנט בתחום מדעי הרוח. נושא עבודת הדוקטורט אותו בחרתי הוא "אתיקה מקצועית מול הוראות התורה". המחקר הספציפי שלי הוא בפרדוקס הקיים בין אתיקה מקצועית בתחום הייעוץ- בו לתרפויט אין זכות להביע את דעתו האישית-ערכית-דתית, אלא עליו לבוא מהמקום הפנמנולוגי (שדה אישי) של המטופל.

אני יודע שהנושא בו אני מבקש את עזרתכם הוא קצת רגיש לציבור בכלל ולציבור החרדי בפרט אך ההכרח לא יגונה.

בשורות הבאות אני מצטט קטע ממאמר שהתפרסם בספר "ייעוץ בבית הספר בחברה משתנה" (רמות) בעריכת רחל ארהרד  ואביגדור קלינגמן (עמוד 194):

...הפיכתו של תהליך הייעוץ לאמצעי שמטרתו לשכנע את הנועצים לשנות את המכוונות המינית שלהם עומד בניגוד לקוד האתי של היועצים החינוכיים בישראל, ובסתירה להנחת-היסוד של מקצועות הטיפול והייעוץ, המבוססים, בין היתר, על אמפתיה, קבלה ותמיכה. אנשי המקצוע חייבים לנקוט משנה זהירות ולהימנע מלכפות זהות מינית מסולפת על צעירים הנמצאים בשלבים הראשונים של רמות הגילוי והבניה.

כפי שהנכם מבינים כבר, הנושא אותו אני חוקר הוא "הייעוץ אותו מקבלים חד מיניים בחברה החרדית". חשוב לי לציין כי אין אני בא מתוך מטרה של קנטור או השמצה חלילה וחס- כי "בתוך עמי אני יושב"..  (אם זה לא מספיק ברור: אני חרדי בן-תורה, בוגר ישיבות)

לגופו של עניין; אני בשלבי מחקר מתקדמים בעיקר על נועצים שבאו ליועצים חרדיים (בדווקא) וקיבלו מהם עצה ותושייה, כאשר אני רוצה לברר מהו סוג הטיפול אותו קיבלו? מה יעצו להם? איך קיבלו את הנושא? האם באו בגישה של "תחייה בכפילות" או שמה "תגלה לאשתך והיא תבין אותך"? (שמעתי מנועץ אחד שהרב אמר לו שיחשוב על בן מינו בזמן שהוא עם אשתו). איך התמודדו היועצים/רבנים במקרים הנ"ל עם הבעיה, שלדעת חוקרים רבים היא נוירוטית-מולדת, בצל האיסור החמור ובצל הדחייה החברתית האבסולוטית בציבור שלנו. (נקודת המוצא היא ששום רב/יועץ לא יכשיר חיבור כזה, ומצד שני האם הרב/יועץ מכיר בבעיה כמולדת ובלתי ניתנת לשינוי - הלא לא ניתן להכריח קטוע ידיים להניח תפילין של יד! ואיך א"כ מתמודד היועץ עם הבעיה בלי לבטל את רגשותיו של הנועץ?).

כאמור, לא לשפוט ולא להביע דעה בא אנוכי אלא "לחקור תופעה גרידא!".

בכוונה אני לא מפרסם מס' טלפון ואינני רוצה שמות (אפי' לא בדויים) אלא רק "מידע".

אודה לכל אחד שנמצא בחוויה לא פשוטה זאת לשתף אותי ואולי כאשר אסיים את עבודת הדוקטורט שלי אוכל לעזור בעתיד לאנשים טובים אלו אשר כל חטאם הוא שככל הנראה נולדו שונים מאתנו.

ניתן לפנות אלי בפרטי או בדוא"ל: [email protected]

תודה מראש על שיתוף הפעולה.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/2/2012 22:50 לינק ישיר 

יישר כח על המחקר ובעיקר על הגישה המכבדת. ברשותך הערה על המשפט האחרון. הומואים ולסביות לא שונים מהטרוסקסואלים באופן מהותי. אנשים רבים שנפגשים לראשונה בזוגות חד-מיניים מופתעים לראות עד כמה הם דומים לזוגות הטרוסקסואלים. הכיוון של ההתאהבות הוא כמעט טכני. אני מבינה שלא התכוונת אחרת, אבל המשפט הזה מעורר סטיגמות נפוצות שמן הראוי לנפץ. ושוב- יישר כח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2012 12:00 לינק ישיר 

מה שהכי חשוב זה לצאת מתוך נקודת הנחה שבכל זאת לא הודגשה מספיק: חוקי התורה מתואמים בדיוק הכי מדויק וטוב לנפש האדם. מי שהוא הומו, לא יגידו לו, במחילה, להניח תפילין על היד הקטועה!!! ורב אמיתי, ששלא נכלל בהגדרת - גם תבן ומספוא רב, לא יגיד  תהיה עם אשתך ותחשוב על חבר!!! זה הרי נוגד את כל חוקי המשפחתיות האמיתית שהם הם התורה עצמה. אני לא אומרת את זה מהשערה אלא מידיעה. אם התורה אוסרת - הדבר אסור חד משמעית, בדיוק כמו אותם אנסים או אנשים שהאלימות מצווה אותם לרצוח והם אינם מקבלים לגיטמציה למעשה אלא לתחושה. התורה לא כורתת את הנטיה אלא מנתבת אותה כדי שאדם יחיה בבריאות נפשית.
מי שסובל מבעיה  כזו, נכלל בהחלט בהגדרה של אנשים טובים שנולדו שונים מאיתנו, בדיוק כמו מי שהוא בעל נטיות אחרות שאינן בתקן, ומתוך אהבה, הבנה וחמלה, נגיע כולנו לתיקון האמיתי.
המעשה -אסור חד משמעית. הקבלה, ההבנה והתמיכה - ישנה ובמירב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2012 23:39 לינק ישיר 

השאלה היא, לאן מובילים אותו ההבנה והאמפתיה? הוא צריך פתרון ולא רק חום והבנה! איך ניתן לעזור לו לחיות בשלום איתנו ועם עצמו בכפוף לחוקי התורה?
ותודה לכל המתייחסים בדוא"ל.

תוקן על ידי נער_החידות ב- 13/02/2012 23:42:34

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/2/2012 09:16 לינק ישיר 

לא אמרתי שהבנה ואמפתיה מובילים. אמרתי - שצריך פתרון, מלווה בחום והבנה וכו', אבל חד משמעית - לא הסכמה. חוסר ההסכמה אינו אומר חלילה וחס ברוטליות או דחיה אלא הבנה ואמפתיה יחד עם פתרון. לא יודעת מהו הפתרון אבל לחיות בשלום עם עצמו הווה אומר - לקבל טיפול, להשתנות. כמו שכל אחת ואחד מאתנו משתנים כדי לחיות בשלום עם העולם ועם חוקי התורה, על שלל מורכבותינו ונטיותינו הפסולות לעיתים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2012 09:43 לינק ישיר 

ככל שאני מבינה העניין הזה הוא מבחינת התורה שונה במהותו מהתייחסות המדע.. בעוד המדע אוחז כי מדובר ב'כך הם נולדים' זה משהו במוח שלהם.. התורה אומרת שזה כמו כל תאווה אחרת. ויש לעבוד על כך. הם לא יכולים לקבל את נטייתם זו כמשהו מוגמר, כמו שהמדע טוען.
הפתרון עבורם לא כ"כ קשור לחשוב עליו, כי רוב המקרים - הם אפי' לא יהיו מעוניינים לשמוע.
לפי מה שאני מבינה, זה לא משהו מולד, אלא פשוט חוסר רצון להתמודד עם משהו לא מוכר - קרי בני המין השני [וזה כמובן מתייחס לאלו הדתיים/חרדיים שכן קשה לי לומר על חילונים שזה לא משהו מוכר עבורם - אצלם זה נובע מסוג של בריחה מהתמודדות..]

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/2/2012 11:45 לינק ישיר 

גם אני לא מבינה הרבה, אבל דומני כי זה כמו כל סטיה אחרת שקיימת, ואנשים אומרים: מה לעשות, יש בי נטיה מולדת לאלימות, ליצר  כזה או אחר, וממילא - עליכם להשלים עם זה. כשזה אלים - המדע אומר - אוקי, זוהי סטיה. אבל כשזה לא אלים - זוהי מחלה או נטיה? זה חייב להיות מודגש - שמה שהתורה מצווה אפשרי. נכון, לפעמים צריך לעבור כברת דרך וכו', אבל אין כזה דבר הבנה בנפש האדם שנוגדת את הלכות התורה. כל מה שהשם מצווה הוא לטוב לנו. ואלו לא קלישאות, אלא דברים שאחרי שמכירים בהם מקרוב, הופכים להיות לאושר החיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2012 11:49 לינק ישיר 

הנולד במזל מאדים יהיה שופך דמים .. רבי אשי אמר יהיה ליסטים שהורג נפשות או שוחט או מוהל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2012 12:23 לינק ישיר 

איקסO כתב:
הנולד במזל מאדים יהיה שופך דמים .. רבי אשי אמר יהיה ליסטים שהורג נפשות או שוחט או מוהל

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/2/2012 12:53 לינק ישיר 

במחקר מדעי שהתפרסם לפני זמן לא רב בדקו שני אחים תאומים שאחד מהם סטרייט והשני הומו, בבדיקת F.M.R.I במוחם נמצא כי ישנו שוני אנטומי! ביניהם. הם הסבירו את זה כי כל אדם עד שבוע שישי ליצירתו (במעי אימו) הוא בעצם נקבה על כל המשתמע מכך, כאשר משבוע שישי מתחיל אברי הרביעה הזכריים להתפחת, ובאותו זמן בדיוק- המוח מתחיל לשחרר חומרים שקובעים את משיכתו המינית של העובר.
הניסיון של אנשים שמטפלים בנושאים אלו ושל מטופלים שעברו "טיפול" (יישור כפייתי) כזה מראה, כי הם לא חיים בשלום עם עצמם!
ושוב, אין אני חושב שראוי שיועץ ייעץ משהוא נגד התורה - להיפך! וזו שאלתי איך כן מתמודדים עם בעיה זו? 
(הפתרון שכתבתי בפתיחה אכן ניתן ע"י רב חשוב ומקובל בחברה החרדית! ומהנראה כי הוא הבין שלא ניתן לשנות את מרכיבי התופעה)
שמעתי על C.B.T בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי שמתיימר לסייע גם בתחום זה - מישהו שמע /התנסה בכך?

תוקן על ידי נער_החידות ב- 14/02/2012 12:57:41

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/2/2012 13:22 לינק ישיר 

לפיכך אתה טוען שזה כמו חרש שלא שייך בו מצוות התורה? כלומר זה לא תאווה אלא מציאות וצריך לקבל את זה [כל עוד הוא לא עושה עברות המחייבות מיתה..] ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/2/2012 13:25 לינק ישיר 

מעניין אותי אם עשו בדיקה לראות אולי חלק מהם בעצם טומטומים?

ומה לגבי אנדרוגינוס? אצלם בכלל זה סוג של פיצול אישיות.. לא?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/2/2012 16:37 לינק ישיר 

עניתי על רוב הטענות של עייפה ואנוני כאן-

אנוני- ומה עם אלו שנשואים שנים לבני המין השני באומללות? כל הנסיונות למצוא הסברים בגרוש לתופעה, פשוט לא עובדים.
אין שום קשר לטומטום ואנדרוגינוס, שברפואה המודרנית קוראים להם אינטרסקס. בזמנו ראיתי את אחוזי התפוצה של התופעה, אני לא זוכרת אותם, אבל אני זוכרת שהייתי המומה מהגודל שלהם. בדרך כלל, עושים ניתוח בגיל מאוד מוקדם לאחד המינים. כנראה שהתכוונת לטרנסג'נדריות, שגם היא לא קשורה בכלל להומוסקסואליות.
עייפה- היית אומרת זאת גם לממזרה שלא מוצאת זיווג מתאים מתוך מלאי הממזרים המצומצם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2012 19:34 לינק ישיר 

נדמה לי שלא הבנת אותי, לא מתבישת.
יש הבדל ענק בין המעשה לבין הדרך הטיפולית וכו' - כפי שמעלה נער החידות.
האם את היית אומרת לאנס לאנוס את כל הנקרה בדרכו? א ם אנחנו בעלי נפש יפה אמיתית - נאהב אותו על שלל נטיותיו, נטפל וננתב, אבל לעולם לא נסכים.
עוד לא קראתי את כל המחקרים החשובים, עוד אתפנה לכך, אבל מעברל כל זה חשוב שיהיה מודגש וברור ומאיר שהלכה היא הלכה.
והלכה (נא להרגע) אינה אומרת קיר אטום או בזלת. היא מלאת רוך ואיפשור, אבל היא כן גבולנית, וזה סוד האושר.
מסתבר שאנני מדברת במקצועיות, שבילי המדע והמחקר אינם נהירים לי, ובכל זאת, יש משהו מעבר. והגיע הזמן שנכיר בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2012 21:18 לינק ישיר 

עייפה- קראת את האשכול שהפנתי אליו? אני מסבירה שם מה ההבדל בין אנס להומו. דרך אגב, את יכולה לדבר עד מחר על אהבה וכדו', אבל כשאת בוחרת להשוות אותנו לאנסים או לאנשים אלימים, את מגלה מה את באמת מרגישה. למה לא נתת דוגמא, למשל, של מישהו שמאוד אוהב שרימפס? בתורה שלי כתוב "לא תשנא את אחיך בלבבך", ולא "לא תהיה הומו".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2012 23:17 לינק ישיר 

קראתי. וממנו הבנתי שהנושא כבר מוצה על כל הבטיו, כך שאכן - אין בדעתי להפרות אותו שוב, רק - אני מאמינה שבתוך כל אחד ואחת מאתנו קיימות אלף נטיות להתנהגויות אסורות, מכל הסוגים, השאלה כמה אנחנו קשובים לעצמנו, נותנים לכך ביטוי ומטפלים בזה כשורה - הווה אומר לא מחניקים אבל כן מנתבים. נטיה אסורה שאינה מטופלת עשויה להביא לידי מעשה.אסור להחניק נטיה, אבל אסור גם להגביר אותה ולהפרות אותה! ומבחינת ההלכה לא משנה האם זה פוגע פיזית באחרים או לא - גם אם אני מחללת שבת, אמונית, אני פוגעת בעולם כולו, שכן לכל מעשה שלי ישנה השפעה עצומה.
אני מאמינה באמונת אומן, שככל שנגיע לתיקון עצמי על פי חוקי התורה, נגיע לשלמות הנפש, לשלווה ולשלום פנימי וחיצוני.
ישנה אנצקלופדיה הלכתית רפואית של פרופסור הרב אברהם שטינברג.שבה מיצוי  המסקנות המעודכנות של המדע, והתאמתן להלכה.  מומלץ.
ולסיום - אנני שונאת בהקשר הזה איש או אישה. כשאני כן שונאת, בהקשרים אחרים, אני מגלה את השנאה, מבינה אותי ואותה ועובדת קשה כדי לטהר את ליבי, לטוב לי ולכולם.
היי שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > חווית הטיפול התורני-מקצועי בחד מיניים במחננו .
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext