בית פורומים שידוכי חרדים

"קליק"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/2/2012 13:17 לינק ישיר 

אהבה היא חיבור, ולכן היא צורך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2012 20:22 לינק ישיר 

עמקויות כתב:
 ומי שאמר לך שאהבה זה קסם גרם לך לשגות בחלום... או שלחלופין, אותם פרפרים (בלשון העם) והתרגשויות, רעידות ועיניים בורקות זה בשבילך אהבה ואז....ויהודי, אהבה זה דרך, לא צורך.  אין כזה דבר בית בלי אהבה, ואין משמעות לזוגיות ללא אהבה. רק השאלה היא, למה אתה קורא אהבה.. תבדיל בין התרגשויות, ושאר רגשות, לבין חיבור ואיחוד.. אהבה זה בהחלט צורך,אני רוצה לראות אותך מתחתן עמישי מהרציונאליות שבדבר,היא צנועה, חסודה, ישלה כסף או לאדעת מה..אהבה זה צורך.אולי לא אהבה- כי אהבה אמיתית נבנית רק אחרי החתונה,אבל בהחלט ה"ריגושים".
אם אהבה היא צורך, אז מהי אהבה לדעתך?

א. אהבה אמיתית היא רק אחרי החתונה. קשה להסביר את זה. אהבה היא בעיקר נתינה. 
במושגים של לוותר על הטוב שלך  בשביל שלמי שאתה אוהב יהיה טוב.
ב. יש את ההתאהבות שאכן זה צורך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2012 20:30 לינק ישיר 

מתוקיתתתתת כתב:
 ומי שאמר לך שאהבה זה קסם גרם לך לשגות בחלום... או שלחלופין, אותם פרפרים (בלשון העם) והתרגשויות, רעידות ועיניים בורקות זה בשבילך אהבה ואז....ויהודי, אהבה זה דרך, לא צורך.  אין כזה דבר בית בלי אהבה, ואין משמעות לזוגיות ללא אהבה. רק השאלה היא, למה אתה קורא אהבה.. תבדיל בין התרגשויות, ושאר רגשות, לבין חיבור ואיחוד.. אהבה זה בהחלט צורך,אני רוצה לראות אותך מתחתן עמישי מהרציונאליות שבדבר,היא צנועה, חסודה, ישלה כסף או לאדעת מה..אהבה זה צורך.אולי לא אהבה- כי אהבה אמיתית נבנית רק אחרי החתונה,אבל בהחלט ה"ריגושים".
אם אהבה היא צורך, אז מהי אהבה לדעתך?א. אהבה אמיתית היא רק אחרי החתונה. קשה להסביר את זה. אהבה היא בעיקר נתינה. במושגים של לוותר על הטוב שלך  בשביל שלמי שאתה אוהב יהיה טוב.ב. יש את ההתאהבות שאכן זה צורך.

א. "אהבה היא בעיקר נתינה"..?! למיטב ידיעתי נתינה מולידה אהבה.. אבל עדיין אין זו "אהבה" עצמה.. כך ששוב. מהי אהבה?
ב. ואם יש אהבה אז מדוע יש צורך גם "בהתאהבות" אהבה לבד לא מספיקה..?! ובכלל מזה "התאהבות"..?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2012 21:16 לינק ישיר 

עמקויות כתב:
אם אהבה היא צורך, אז מהי אהבה לדעתך?א. אהבה אמיתית היא רק אחרי החתונה. קשה להסביר את זה. אהבה היא בעיקר נתינה. במושגים של לוותר על הטוב שלך  בשביל שלמי שאתה אוהב יהיה טוב.ב. יש את ההתאהבות שאכן זה צורך.א. "אהבה היא בעיקר נתינה"..?! למיטב ידיעתי נתינה מולידה אהבה.. אבל עדיין אין זו "אהבה" עצמה.. כך ששוב. מהי אהבה?ב. ואם יש אהבה אז מדוע יש צורך גם "בהתאהבות" אהבה לבד לא מספיקה..?! ובכלל מזה "התאהבות"..?!
א. אנלא מתיימרת לענות על שאלה שטובי החוקרים של תורת הרגש הזה ששמו אהבה לא ידעו לענות עליה.קשה לי להסביר את עצמי.חוית פעם אהבה? א"כ- ישלך הגדרה סטטית יבשה לתת לי?מה גם שזה המיוחד באהבה-  שא"א להסביר אותה.ב."התאהבות"- כמו שקראת לזה, איך אמרת אתזה שם?! בלשון העם- פרפרים..אם אני זוכרת נכון.בטח שיש צורך..חתונה היא לא פרויקט שעושים מתוך שכל. זו הקללה הכי גדולה להתחתן מתוך שכל- "כי ככה השכל הישר אומר לי"..

תוקן על ידי מתוקיתתתתת ב- 19/02/2012 21:16:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2012 21:21 לינק ישיר 

מתוקיתתתתת כתב:
אם אהבה היא צורך, אז מהי אהבה לדעתך?א. אהבה אמיתית היא רק אחרי החתונה. קשה להסביר את זה. אהבה היא בעיקר נתינה. במושגים של לוותר על הטוב שלך  בשביל שלמי שאתה אוהב יהיה טוב.ב. יש את ההתאהבות שאכן זה צורך.א. "אהבה היא בעיקר נתינה"..?! למיטב ידיעתי נתינה מולידה אהבה.. אבל עדיין אין זו "אהבה" עצמה.. כך ששוב. מהי אהבה?ב. ואם יש אהבה אז מדוע יש צורך גם "בהתאהבות" אהבה לבד לא מספיקה..?! ובכלל מזה "התאהבות"..?!א. אנלא מתיימרת לענות על שאלה שטובי החוקרים של תורת הרגש הזה ששמו אהבה לא ידעו לענות עליה.קשה לי להסביר את עצמי.חוית פעם אהבה? א"כ- ישלך הגדרה סטטית יבשה לתת לי?מה גם שזה המיוחד באהבה-  שא"א להסביר אותה.ב."התאהבות"- כמו שקראת לזה, איך אמרת אתזה שם?! בלשון העם- פרפרים..אם אני זוכרת נכון.בטח שיש צורך..חתונה היא לא פרויקט שעושים מתוך שכל. זו הקללה הכי גדולה להתחתן מתוך שכל- "כי ככה השכל הישר אומר לי"..

תוקן על ידי מתוקיתתתתת ב- 19/02/2012 21:16:51

א. אם את לא יודעת מזה, אז איך את תדעי בכלל מה לחפש? ואיך תדעי שמה שאת מרגישה זה באמת רגש "אהבה"..?!
ב. מספיק לי מה שהתורה חושבת מזה "אהבה"...
ג. אני לא יודע למה שוב ושוב את חוזרת על אותה נקודה ש-להתחתן מתוך שכל? מי אמר את זה, ומי אמר שאפשר להתחתן בלי רגש.. ?! אבל ההבדל הוא, שאת מדברת על רגש חיצוני.. רגש שלא נובע ממקום פנימי ועמוק. אלא רגש של יצרים, רגש שנובע מהשוני המיני. וזה רגש חולף, רגש שמתפוגג.. ואז עם מה את נשארת?!
ד. אם כבר דברת על פריויקט הנישואין.. אז אולי באמת תסבירי לי מה המטרה שבכלל מתחתנים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2012 21:29 לינק ישיר 

א. אני בהחלט יודעת מה זה. שוב- זמשו שמרגישים וא"א להביע אתזה במילים.
ב. שתף מידע. מהי אהבה ע"פ התורה? חוית את זה פעם??
ג. מה?? לא נכון בעליל. מה לעשות שהתאהבות היא תוך פרק זמן קצר, לכן לא קראתי לזה אהבה, וכן! אם אתה לא מתאהב אתה מבחינתי מתחתן "שכלית" ותו לא.
אם ההתאהבות היא רגש חיצוני שמבוסס על יצרים- תתאהב בכל אחת ברחוב.
ההתאהבות מבוססת על משו קצת יותר עמוק ממראה חיצוני ויצרים גופניים. 
ד. תן לי לנחש.. להביא ילדים לעולם? לדעתך? (ניחוש ע"פ הקרירות הזו שנודפת ממך..לא קרירות- אולי הגיון קר ניקרא לזה)
אני מתחתנת כי טבוע בי הרגש הזה שלל לאהוב מישו, לתת, לקבל אהבה. חילוניות יגדלו כלב ויטחו אותו- אני אתחתן.
וכמובן- להרגיש נאהבת.
להקים דור המשך.
לתקן את המידות שלי.
ו..אם כבר הזכרנו את התורה- אז כי ככה כתוב. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2012 21:36 לינק ישיר 

מתוקיתתתתת כתב:
א. אני בהחלט יודעת מה זה. שוב- זמשו שמרגישים וא"א להביע אתזה במילים.
ב. שתף מידע. מהי אהבה ע"פ התורה? חוית את זה פעם??
ג. מה?? לא נכון בעליל. מה לעשות שהתאהבות היא תוך פרק זמן קצר, לכן לא קראתי לזה אהבה, וכן! אם אתה לא מתאהב אתה מבחינתי מתחתן "שכלית" ותו לא.
אם ההתאהבות היא רגש חיצוני שמבוסס על יצרים- תתאהב בכל אחת ברחוב.
ההתאהבות מבוססת על משו קצת יותר עמוק ממראה חיצוני ויצרים גופניים. 
ד. תן לי לנחש.. להביא ילדים לעולם? לדעתך? (ניחוש ע"פ הקרירות הזו שנודפת ממך..לא קרירות- אולי הגיון קר ניקרא לזה)
אני מתחתנת כי טבוע בי הרגש הזה שלל לאהוב מישו, לתת, לקבל אהבה. חילוניות יגדלו כלב ויטחו אותו- אני אתחתן.
וכמובן- להרגיש נאהבת.
להקים דור המשך.
לתקן את המידות שלי.
ו..אם כבר הזכרנו את התורה- אז כי ככה כתוב. 

א. את יודעת.. חוסר בהסברה חוסר בהבנה.. אם התורה ציינה את זה ומצווה על זה, בהכרח שזה דבר מוגדר אחרת איף אפשר לצוות על דבר בלתי מופשט?!
ב. אני מכבד אותך לעמוד באתגר ולנסות לחשוב ולא רק "להרגיש"...
ג. אם אני לא "מאוהב" זה אומר שאני מתחתן שכלית?! רק רגשות של פרפרים זה מכריח שחיי הנישואין יצליחו?!
ואם מדובר על משהו עמוק יותר, אז אין זה התאהבות אלא משהו אחר.. ואז שוב.. מזה הדבר הזה?!
ד. סתם לא הבנתי מה הקשר בין "ההגיון הקר" שלי לתשובה של להביא ילדים?! וכמובן.. טעית בניחוש... (אגב ללמדך, להבא אל תסתכלי בקנקן אלא במה שיש בו..)
ה. איפה כתוב בתורה שהמטרה ב-להתחתן זה האינטרסים האישיים שלך?! הצרכים הפרטיים שלך? (שזה בעצם כל מה שמנית חוץ מתיקון המידות, שאגב זה התשובה הנכונה. רק אשמח אם תסבירי לי איך בדיוק זה קורה דווקא בחיי נישואין?)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > "קליק"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.