[הנני להצהיר, כי תמורת תשלום סביר בהחלט, גם אני מתחייבת ללמוד דפי גמרא בעבורכם.
מהרו והירשמו לקניית שעות לימוד, כי מספר שעות היממה מוגבל!]
נשלח ב-14/2/2012 15:29
לא הבנתי איך מואדיב, ממנהלי הפורום ועורכיו, מאפשר אשכול חסר הגדרה כמו אשכול זה ? האם זאת האהבה שקלקלה את השורה או שמא הסיבה השניה ?
נשלח ב-14/2/2012 15:43
יש אנשים הלוקחים על עצמם במקום האחר- להגיד קדיש, לשבת שבעה להתפלל כל יום במנין, לצום תעניות ציבור וחלום. וכד' הדבר לא חדש, זה קיים בעם ישראל מימים ימימה.
ביזנס מן שאל את הרב אם הוא יכול למנות מישהו אחר, לשבת במקומו שבעה? בטענה של שליח האדם כמותו. הסכים הרב, לאחר יומיים בא שוב אל הרב ושאל- האם אני צריך ללכת לנחם אותו?
יהודי התחייב לגביר שיצום במקומו תענית. והנה הגביר רואה במסעדה את קבלן הצומות שלו יושב ואוכל. סעודת שלמה המלך בשעתו. התחיל לצעוק עליו- גנב! גזלן! שקרן! כך אתה מקיים את התחיבותך? השיב הלז- תרגע תרגע- האמת שקיבלתי עלי היום גם לצום בשביל הגביר השני- אלא מה הצ'ק שלו חזר. בשביל הצום שלו אני אוכל. אבל בשבילך- תרגע -אני ממשיך לצום.
נשלח ב-14/2/2012 16:34
אמשלום האם האתר מציע גם לימוד תורה של נשים? אולי תציעי את עצמך להצטרף למיזם שלהם.
נשלח ב-14/2/2012 16:47
בעליקו,
בשביל זה צריך ראש יהודי וליכא.
נשלח ב-15/2/2012 19:15
[בע"ב,
לא הבנתי - האם כתוב שם במפורש שלא מדובר גם בנשים?]
נשלח ב-15/2/2012 19:23
והמודעה מוכרת את זכות המצווה, וזו בנשים קטנה יותר (אינו מצווה ועושה) ולכן חוששני שהביקוש למשנתה של אמשלום לא יהיה מי יודע מה.
ויש לעיין במקרה של ניתוח לשינוי מין
נשלח ב-15/2/2012 21:39
אחרי כל סגנון המסחרה של ההודעה שההסתייגות ממנו מובנת, הרעיון גופא מבוסס על גמרא מפורשת "והמהנה ת"ח מנכסיו מעלה עליו הכתוב כאילו מדבק בשכינה" (כתובות קי"א. )
היות ואני חושב ששיפוט צריך להעשות בעיקר לפי תוכן ופחות לפי צורה וסגנון חיצוני, אני לא מוצא מקום ללעג ליוזמה כזו.
נשלח ב-15/2/2012 21:50
[תלמיד,
חבל. כבר התחלתי לדמיין מה אוכל לעשות בכל הכסף שארוויח...
אי"צ,
האם "המהנה ת"ח מנכסיו" אינו מכוון לתמיכה כלכלית בלומדים?
נדמה לי שכאן הכוונה ש"הכסף שלך לומד במקומך", ואני לא בטוחה שזה אותו הדבר.]