בית פורומים פורטל הנפש

מה תאמרו לאיש על הגג?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/6/2012 22:49 לינק ישיר 

לא יודעת. בעיני, וזה אולי אינדיבידואלי, המוות נתפס כמוות ההתמודדות. טוב או רע, מה שיהיה שם יהיה ללא בחירה. ללא החלטות........ לזה אני קוראת ריק. בלי התלבטויות מייסרות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/6/2012 23:43 לינק ישיר 

עייפה, אני חושב שאני מבין את המקום הנסער ממנו את מדברת, וודאי שאת צודקת, ואת צריכה לשמוח מאד על כך שאת מרגישה כך ורואה כך, ובכל זאת אני לא רואה סתירה
מציאות היא שלאנשים רבים, ואני בכללם, ישנו פער (ולפעמים נתק) בין הידע שאנו לומדים בתורה ובחז"ל ואנו משתדלים להאמין בנכונותו ביחס למה שהוא מתייחס, לבין החוויה הנפשית הבלתי אמצעית ביחס לאותו דבר, זה לא הופך את אי מי משניהם לחסר זכות קיום, וגם אין ביכולת אחד לבטל את השני, מדובר בשני מישורים, והעבודה המוטלת היא לחפש ולמצוא את הדרכים שיחברו ביניהם, בבחינת וידעת ואז והשבות, שהתורה תהיה תורת חיים, ולא משהו כפוי מבחוץ ע"י פחד או שאר רגשות שליליים. מכל מקום כל זמן שהסינטזה המיוחדת הזו עדיין לא נוצרה, לא נראה לי שהקב"ה מבקש להתייחס לרושם והרגש הטבעי כמשהו חסר לגיטמציה הראוי להשתקה והדחקה. גם אין בזה תועלת לקבור משהו חי, הוא נמצא בפנים כבוי ומושתק. עדיף לי להכיר את מקומי, מקומי הרחוק והחסר, מאשר להכריח עצמי ולעשות שקר בנפשי. מהניסיון, לפעמים אפשר לומר ולחזור על דברים שוב ושוב, לצעוק אותם בתקיפות, אבל עדיין אין שיתוף פעולה מבפנים, זה יותר נסיון מבוהל להשתיק את הפחד מלחשוב משהו שלכאורה אסור לחשוב. זו כמובן רק דעתי הענייה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2012 08:25 לינק ישיר 

נשמה_תועה כתב:
 זו כמובן רק דעתי הענייה.

מצטרפת לדעתך העשירה.
אינטגרציה זו אינה פשוטה בחלקה משום הפחד מפני השינוי העשוי להתרחש בכל אחד מהמרכיבים (האמונה והחוויה האישית) .
אך זוהי עבודתינו.... לפחות הנפשית.
יום טוב לכולם

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים 
אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2012 15:14 לינק ישיר 

סביר מאד שמי שנמצא במצב רגשי קיצוני כזה של עמידה על סף התאבדות, כבר חווה מספיק אכזבות, ומבחינתו כל מי שינסה "לדון" איתו עכשיו על סוגיות החיים שהכריעו אותו - סתם בא "לשגע לו את השכל", כי הרי הוא כבר התייאש מכל המערכת הזאת ומשליחיה (הורים, מורים, חברים). כל שיחה שבאים לפתוח עמו היא עוד סוג של ציפייה שנועדה לכשלון, כלומר לאכזבה. אולי הדבר היחיד שניתן לעשות כדי להניא אותו מלשים קץ לחייו, כאן ועכשיו, זה להפריע לו להיות ממוקד ב"משימתו" (כמו הבחור ב'טיטאניק'...). לאתגר את התודעה שלו מכל כיוון. אפילו להכעיס אותו ותוך כדי זה להביא אותו "לזקוף גבה" ולהיכנס איתך בדין ודברים לגופה של סוגיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2012 22:27 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2965173&forum_id=771 

ככה עושים את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > מה תאמרו לאיש על הגג?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.