| נשלח ב-16/2/2012 10:19 |
|
| |
מחקר שוק של עולם החזנות
כבוגר בי"ס לחזנות, וידידם של פרחי חזנות ותלמידים רבים, הנכנסים ללימודי החזנות כפוטנציאל להכנסה מסויימת [ולא לסיפוק והתקדמות אישית בלבד]. חשוב מאוד לדעת, מהו השוק הפוטנציאלי של עולם החזנות בכלל ובארצנו בפרט. אין מידע זמין בעניין, ואשמח אם חברי הפורום יוכלו לתרום מידע מבוסס בעניין.
אנסה להעלות כמה שאלות מחקר: ההשערות שלי אינם מבוססות מספיק, אודה לכל מי שיוכל להביא מידע מפורט ומבוסס יותר.
כמה מונים חובבי החזנות בארץ ובעולם? [בהיכל התרבות נכנסים כ3000 איש וזהו המיינסטרים של עולם החזנות, גם אם נכפילם פי שלושה או ארבעה זה גג 12,000 איש, אני צודק?].
כמה דיסקים של חזנות נמכרים כיום? [כיום בחינה זו איננה מספקת כי ההורדות הפיראטיות הם חלק נכבד משמיעת מוזיקה, אבל עדיין יש אינדיקציה מסויימת לדעת כמה כן הסכימו לרכוש דיסקים של חזנות. הלפגוט מכר כמה עשרות אלפים, השאר אולי כמה אלפים בודדים, מעניין כמה נמכר מהדיסק "בימים ההם" של סובול אשמח לקבל מידע מעודכן יותר].
כמה בתי כנסת אורטודוקסיים מחזיקים חזן במשכורת? [בארץ אולי 5-6 בשאר העולם עוד כמה עשרות- כמה?].
כמה שבתות חזנות מתקיימים בשנה? [אני חושב פחות ממאה-כמה?]
כמה מוכנים בתי כנסת לשלם בממוצע לחזן עבור תפילות שבת וכדומה? [מהרושם שלי נדמה שלחזנים רגילים עד 1000 שקל זה סביר, מעבר לכך רק חזנים בעלי שם יכולים לקבל יותר, שמחירם נע בין 3000 לצעירים שכוכבם עוד לא זרח בהיכל התרבות- ועד ל6-15 אלף שקל לחזנים בעלי שם, וכמובן שיש את הסופר סטארים שזה סיפור אחר].
כמה מבין חובבי החזנות מעונינים ומסוגלים בפוטנציה להביא בכסף חזן לאירוע, שבת חתן וכו'?
כמה קונצרטים בהם משתתפים חזנים מתקיימים בשנה? [לדעתי פחות מעשרים]
כמה אירועים פרטיים מתקיימים בשנה המביאים חזן [חופות, חתונות שבתות פרטיות וכו']? [זה נתון שקשה לדעת, אבל אמרגני החזנים ומארגני אירועים אולי כן יכולים לתת השערה מסויימת].
אני חושב שתועלת גדולה יכולה לבוא על ידי הידע של פוטניצאל השוק הזה. אשמח לשיתוף פעולתכם!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2012 11:49 |
|
| |
הכל תלוי בסחורה
יש גידולי באלדי - איכותיים יקרים ובעלי טעם מקורי וטבעי
יש גידולי חממה - איכותיים יפים בעלי גוון צבע וגודל זהים, אך ללא טעם וריח טבעי, מקסימום טעם סינטטי...
חוץ מזה. הכל תלוי גם באם המוצר טרי, כמה זמן כבר מונח על הבסטה, אורך חיי מדף. האם מופרשים ממנו תרו"מ כראוי לאמרגן שלו.
מעבר לכך, באם מתייחסים אליו בשיטת כי האדם עץ השדה. חובה לוודא כי יצא מכלל איסור ערלה ( יעני כבר סיים לפחות 3 שנים במכון/בי"ס ) ובאם אין בו כלאי אילן...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2012 12:21 |
|
| |
המשך יש את נושא ימים הנוראים שיש רבים שרק לכך נועדות עיניהן ואינם מחפשים מעבר לכך.
כמה בתי כנסת לוקחים חזן לימים נוראים? [יחסית השוק הזה עדיין גדול, למרות שיש לי רושם שגם הוא מצטמק עקב לקיחת ש"ץ שיודע נוסח ולשיר, ריבוי אנשים מתוך הקהילה שיכולים לעשות זאת חינם-אני צודק?]
כמה התשלום הממוצע לחזן? [לפי מה שנדמה לי, חזנים רגילים מקבלים למוספים בין 8-20 אלף שקל, חזנים עם רזומה וכדו' עד 25,000 וכמובן יש סטארים עם 30-50 אלף שקל. בחו"ל זה בערך בין 5-10$ ו 15,000 במקרים מיוחדים, ומעבר לזה הסופר סטארים.]
מר ארבל היקר, ברור שהכל לפי החזן הקהל השוק וכו'. שאלתי היא מה גודל השוק והמחירים בו, מה הפוטנציאל של שוק זה. גם חזן מצויין לא יעשה מיליונים אם השוק שלו קטן מאוד.
זו שאלה רצינית, ואשמח אם החברים יגיבו בהתאם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2012 12:49 |
|
| |
הגיוני
שמעתי מקרובי משפחה ומכרים בארצות שונות ( הם עצמם כלל עוסקים בתחום החזנות ) כי המצב הכלכלי במקומות שונים בעולם איננו מאפשר לקהילות רבות להחזיק חזן ומקהלה בתשלום מלא.
אישית מאחל לכל החזנים הראויים לתואר זה. שרבש"ע ימקם אותם בקהילות עם תגמול נאה לכל ימות השנה ולא רק לחגים/ימים נוראים וכיו"ב.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2012 13:11 |
|
| |
זה הכל תלוי בשאלה: האם החזנות היא בגדר 'אש הבוערת בעצמותך' ואתה רואה בה חלק ממך, חלק מחייך שאינך יכול בלעדיו- או לא.
אם אכן האפשרות הראשונה היא הנכונה- לך על זה! עם כל הכוונה והאהבה והתשוקה!!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2012 14:19 |
|
| |
מסכים עם ידידי הראל. בהשאלה, הידעתם כמה אנשים הגיעו בימים האחרונים למבחני הכניסה ל"כוכב נולד"? גם אם יזכה אותו/ה כוכב האם זה מבטיח לו הכנסה לכל החיים? לא.
מכיר את התאוריה עליה קיבלו פרס נובל ? אנשים לא עושים תכניות רק לפי עקרונות כלכליים וגם אם עושים תכנית כלכלית, הרי שהיא משתבשת בשל פקטורים אחרים לחלוטין.
יש עשרות פרחים שעושים זאת כהובי, שירת מקהלה, קצת חזנות בבתי הכנסת, ימים נוראים, הכנסה מהצד והעיקר, יש מאות שעושים זאת כי הם ההלפגוט הבא.. או שכך הם בטוחים....
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2012 14:28 |
|
| |
הגיוני העלה שאלות חשובות, שראויות למענה (אולי גם למחשבה)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2012 00:28 |
|
| |
היכל התרבות אינו מהווה מדד...!!!!!
|
|