אני לא מבין מה קשה להבין את דברי,
אני בתיאוריה טוען שיש תרופה בירח לחולי סרטן ואני מוכיח זאת על ידי הוכחה מדעית,
אז אני צריך לטוס לירח לבד ולהביא את התרופה ?? אני צריך להרכיב חללית וכל הכרוך בכך, ולטוס ולהביא לחולים בבית את התרופה ?
כל אחד מבין שתפקידי נגמרת בהוכחה, ומשם תפקידו של האנושות (המדינות והמלומדים ומכספי הציבור) יחד לטוס ולהביא את התרופה,
אתה טוען לא ולא ברגע שהוכחתי אז נתן לשחקנים לשחק, והם כבר יביא לנו את התרופה,
אבל אתה שוכח שהם משחקים לפי רווח לפי שיקולים אנוכיים שלהם (ולא לשמה), וכאן יכול להיות שזה לא ממש ריווחי להם,
ואז הקורבן הם אלה שמתים לנו בכל יום לריק,
נשלח ב-21/2/2012 13:06
מואדיב כתב:
כמה תרופות חדשניות מפותחות במדינות עם רוב קתולי כמו אלו שהזכרת, אירלנד או נורווגיה?
אנו דנים על עצרת המחקר (ולא על תרופות) והותיקן עוצרת אותה, ואנא אל תזלזל בשום אומה כי מבני עניים תצא תורה,
נשלח ב-21/2/2012 13:22
.
מאקס,
יש לך עוד טעות בסיסית:
כמה מהתרופות שפותחו בעשור האחרון, פותחו במימון ממשלתי?
כל התרופות שאתה מייחל לפיתוחן, מפותחות על ידי חברות-ענק, שיכולות להשקיע את הזמן והמשאבים הרבים הנוספים הכרוכים בפיתוח התרופות.
חשוב על מה שאתה מכיר - הכל נחקר ומפותח על ידי חברות, לא על ידי ממשלות.
אפילו פרוייקט מיפוי הגנום האנושי שהזכרת למעלה, לא נעשה על ידי ממשלות בלבד, וכדאי לראות עוד על כך.
בכל אופן, אני שואל אותך:
מי מפריע להוכברג להגיש ל-FDA את התרופה שלו לאישור?
ה-FDA לא יכול לעכב אישור תרופה אלא לפי הכללים, ואלו ידועים וברורים. אף אחד שם לא רוצה למצוא את עצמו נגרר ל- Supreme court כדי לנסות ללהסביר מדוע חברת ביוקנסל שונה מחברה אחרת.
הוכברג גם היה יכול להגיש לאישור למנהל התרופות בישראל - זה אינו כפוף ל-FDA. גם המקבילה באיחוד האירופי עובדת באופן עצמאי. אבל בשביל לגשת לשם, צריך להגיע לניסויים ב- Phase II. אם אני זוכר נכון, ביוקנסל עוד לא הגיעה לשם! אתה חושב שיסכנו חיים עבור חברה אחת, ויאפשרו לה להגיש בקשה לפני שסיימה את הניסויים בבני אדם, בהתאם לכללים?
לא מעט תרופות שהגיעו לשלבים אלו, נפסלו אחר כך, כי התברר שהן גורמות נזק יותר מאשר תועלת.
נשלח ב-22/2/2012 00:07
עצור כאן מקנספרצים
נשלח ב-22/2/2012 10:01
מואדיב כתב:
מאקס,
יש לך עוד טעות בסיסית:
כמה מהתרופות שפותחו בעשור האחרון, פותחו במימון ממשלתי?
כל התרופות שאתה מייחל לפיתוחן, מפותחות על ידי חברות-ענק, שיכולות להשקיע את הזמן והמשאבים הרבים הנוספים הכרוכים בפיתוח התרופות.
חשוב על מה שאתה מכיר - הכל נחקר ומפותח על ידי חברות, לא על ידי ממשלות.
צדיק בדיוק על זה אני נזעק, אני לא מאמין שלא הבנת עד עכשיו על מה אני מדבר,
כמו בפרוייקט הגנום שהתחיל טוב, ציבורי קהילתי ובסוף וקנה חברה פרטית (כי זה חיסכון בכסף וזמן,) ואז רבע המגנום בידים פרטיות, (שמתחילה כל הפרוייקט אמור היה להיות שייך לאנשות ולא לאנשים פרטיים) שזה אומר הגבלת המחקר של המלומד והלומד והחוקר,
כך בכל תחום בחיים כמעט,
להביא מים הביתה: ברגיל החברה יחד מביא את המים = העיריה, אבל מה קורה שהחברה מוכר את זה לחברה פרטית,
אז המים שיגיעו אלי תלויה באדם אנוכי ואינטרסנטי, (נכון שהגבילו את החברה שלמעשה הם לא יכולים לנתק את המים לעולם, אבל מה זה עוזר שאתה הופך להיות עבד להם לעולמים = חובות וריביות שנהפכים להיות קרן ושוב ריביות עד אין סוף,)
דיור: החשיבה היא שכל אזרח יש לו חלק בארצו וצריך בעצם לקבל\לקחת נחלה חינם,
אבל מה ? צריך תשתית וכדומה (כי החברה החליטה לכולם אייך צריך להיות עיר מודרנית) וזה עולה הרבה כסף, אז מי ישלם זאת ? אז במקום שהחברה עצמה יבנו את התשתית, אז מכרו אותו לחברות פרטיות (ששוב להם יש אינטרס אחר לגמרי)
אז בתכלס זה עולה הרבה כסף ולא תהיה דיור, אז המציאו את הבנקים = משכנתא, (ושוב לבנק לא מעניין רק את עצמם וכספם) עכשיו האדם נהפך להיות עבד לבנק,
בעצם בכל תחום בחיים הוא עבד לחברה פרטית שלכל חברה פרטית יש אינטרס זר,
מה שאין כן החברה עצמה יחד יש להם אך ורק אינטרס אחד ויחיד, "הקן המשפחתי שלו האישי" מיזה מתחיל החברה ומיזה מתחיל הצורך בארץ ובועד בית\מדינה,
מדע: המדע לוקח את כל קיומה מכספי הציבור, ולכן כל גילוי של מדען שייך לאנושות כולה, מכאן שאין לתת זכויות יוצרים לשום אדם פרטי לא למדען ולא לקונה פרטי, (אגב: כל שתורתו אומנותו גם גוזל את הציבור אם לוקח את הכסף שהרוויח מחידושי תורה שלו לעצמו, כלומר ספריו שכתב שייך לציבור ואין לו זכויות יוצרים)
החברה תייצר את התרופות לשמה מכספי ציבור,
אבל יש לאנושות ניסיון רב בעניין ועדיף לתת לאנוכיים לשחק (חברות פרטיות) והם יביאו לנו תוצאות יותר טובות,
אני לא מתווכח בעניין, לדעבוניינו זה כך אבל זה לא צריך להיות כך,
לסיכום:
יש שלושה תיאוריות בסוציולוגיה:
אחד מהם "אדם לאדם זאב"
והאנושות הלכה למעשה הולכת בכיוון שתתגשם התיאוריה הזו דווקא,
כי ברגע שאנו טוענים שבכדי להשיג תרופות לחולי סרטן, צריך להפעיל את הזאב (חברה פרטית) שכך נציג תוצאות יותר טובות ?! אז אנחנו בצורות !!!!
החברות הפרטיות (הזאב) יודע לדאוג לעצמו עם הבע"מ, (המציא את המושג בע"מ להציל את עצמו) לאדם הפרטי אין בע"מ הוא נשאר עבד לעולמים לזאב,
החברה הפרטית לא מעניינת את עצם העניין,
לדוגמא, אתמול נפטרה אשתו של הרב הגאון ר' בצלאל בלוי שליט"א,
שמעתי מקרובי משפחה שלה שכל טיפול שבועי שלה בחודשים האחרונים עלה לה 13000 שח,
לו הטיפול היה עוזר לה, אז כל שבוע לחיות עולה לה 13000 שח,
תחשוב על זה, הרי זה מטורף,
שמעתי שיש תרופות שעולה לאדם לחיות כל שנה חצי מיליון דולר,
וכל זה בגלל סיבה אחת, אנו מיישמים הלכה למעשה את התיאוריה הסוציולוגית של "אדם לאדם זאב"
אותו דבר זה לגבי ההרג בתאונות הדרכים, (במקום לבטל לגמרי את המכוניות הפרטיות, אנו מרגישים די טוב לנחיות ולתשלום השנתי של מכסת ההרוגים = 1.300.000 לשנה ו30,000,000 פצועים לשנה)
אותו דבר לגבי שאין דיור לצעירים,
אותו דבר לגבי ארבע מיליון חייבים\עבדים לזאב בשנה בארצינו הקדושה,
מצד שני אפשר לקיים את התורה, שאומרת "אין מצב כזה שאדם לאדם זאב" ואין מצב של עבדות לעולמים,
אייך ?? פשוט מאוד, כל שש שנים מבטלים את הכסף, (אינפלציה מכווונת, הרי בתכלס אין בטבע משהו קיים נצחי שלא מת, הרי המצאת הכסף היא בלוף ומשעבדת את האדם לכסף, כמו שיוסף עשה במצרים שקנה את כל המצרים לעבדים לפרעה בגלל שהצליח לשמור חיטה= כסף יותר מאחרים) וכל שש שנים מבטלים את העבדות,
ואז יהיה לכל אדם זמן ללמוד מדע\תורה כל חייו, ויביא לאנושות השגים ענקיים בכל תחום,
תוקן על ידי maxmen ב- 22/02/2012 10:08:06
נשלח ב-27/2/2012 13:57
אגב סרטן וקונספירציה ראוי להזכיר גם את פרוטוקול צזיום. לפי התאוריה אם היינו מאמצים את שיטת הריפוי הזאת היינו שוכחים מזמן מה זה סרטן ואיך מתים ממנו...
נשלח ב-4/3/2012 17:11
כמה הערות קטנות:
מחלת הסרטן היא לא מחלה אחת. מדובר במשפחה שלמה של מחלות. לא הרי סרטן הריאות כסרטן הלבלב, ולא סרטן המעי הגס כסרטן שחלות.
ישנם כמה "גני מפתח" שפעילותם משתבשת בסרטן. לומר שיש מוטציה אחת שבגלל יש סרטן- כנראה לא ממש נכון. ייתכן וברוב הסרטנים יש פעילות עודפת של h-19 (שאין לי מושג אודותיו), אולם הדרך רחוקה מזיהוי של פעילות יתר של גן ועד לתרופה.
גם התרופה המדוברת, "טיל מונחה", היא שיטה מקובלת בכימותרפיות החדשות. מדובר במעין שידרוג מבחוץ של המערכת החיסונית. מזריקים לאדם נוגדנים שיודעים לזהות תאים סרטניים בלבד. זה לא מושלם, וזה מאד יקר. אאל"ט, התרופה מאריכת החיים לחולי סרטן המעי הגס היא בדיוק מסוג זה.
גם לאחר זיהוי של גורם מחלה, יש סיבות טובה מאד שעוברות שנים עד לאישור תרופה: לא כל "תרופה" היא אכן כזו. לא כל תרופה שעובדת על עכברים/חולדות (חיות המעבדה המועדפת בחקר הסרטן) עובדת על בני אדם. לא כל תרופה שנראה שעובדת אכן עובדת (ולכן צריך קבוצות ביקורת וכד', עסק יקר וארוך), לא כל תרופה שעובדת מספיק זולה כדי שיהיה בכלל אפשר לייצר אותה. לפעמים תופעות הלוואי חמורות, ולמעשה יוצא שכרנו בהפסדנו. כלומר: לא רק שיקולים פרקטיים אלא גם שיקולים אתיים הם חלק מהסיבה שלוקח כ"כ הרבה זמן ומשאבים לפתח תרופה.
לעניין כספי מחקר ומחקר: מחקר בסיסי איננו גזל של כספים שנועדו לגילוי תרופות לסרטן. כדי לגלות תרופות לסרטן צריך גם לדעת כיצד התא עובד, מה הם המנגנונים המעורבים בהתמרת תא לסרטני, וכד'. מחקר בסיסי הוא בדיוק הדרך, או אחת הדרכים, למציאת תרופות לסרטן. (יש גם לציין שדי קשה "לגנוב" כספי מענקים. אכן, שחיתויות יש בכל מקום אבל לרוב מי שמחלק את הכסף יודע יפה מאד מה הוא עושה). כמו כן, כל מחקר שמבוצע באמצעות כספי ציבור אכן גלוי לציבור הרחב. אם שכרוני אינו מטעה אותי, אי אפשר להוציא פטנט על תכשיר/מכשיר/גילוי שפורסם בעיתון מדעי. יישום של הידע זה עניין אחר לגמרי מגילוי ופרסום שלו.
גם לעניין הציבוריות וכד': אין כמעט חברות ממשלתיות שייעודן פיתוח תרופות. מדובר בעסק יקר ומאד מסוכן מבחינה כלכלית. אאל"ט, בממוצע רק אחת מכל 250 מולקולות שנחשבות כתרופות פוטנציאליות בתחילת הדרך אכן מגיעה לאישור סופי. על כל מולקולה כזו צריך לשפוך כמה מליונים לפחות כדי לוודא את טיבה. אכן, יש הרבה כספי מענקים ציבוריים בעסק הזה, אבל גם יש הרבה מאד כסף פרטי. מדען מגלה שגן כלשהו פעיל ביתר בסרטן, מוצא דרך לטפל בזה בעכברים במעבדה באוניברסיטה, מקים חברה, מגייס כספים ממשקיעים פרטיים, מתחיל לגלגל את העניין, אם יש יכולת ייתכן והא גם יצא לבורסה, ואז יגייס עוד כספים. הסיבה שתרופות עולות הרבה כסף זה לא רק בגלל שהחברות רוצות לעשות רווח, אלא כפי שצויין- תהליך הייצור עצמו, מגילוי ועד ייצור יכול להיות מאד (מאד!) יקר, וכולל כאמור לא רק ייצור בסוף הדרך, לא רק את תהליך הפיתוח הארוך והמייגע, אלא גם מימון עקיף של כל התרופות שנכשלו. לצורך העניין, גם אם הממשלה תממן את הכל - העלות אולי תהיה מעט יותר נמוכה (ואולי לא, ממשלות לא ידועות ביעילותן), אבל להערכתי כנראה תשאר באותו סדר גודל והעלות לחולה אולי תרד, אבל תמומן באמצעות מיסים על שאר החברה.
נשלח ב-6/4/2012 04:47
למה בקרב החרדים פורחות תאוריות קונספירציה?
בתור מישהו שגדל בבני-ברק, ויש לו קרובי משפחה חרדים, יש תחושה (אמנם לא עשיתי סטטיסטיקה מקיפה) שתאוריות קונספירציה לסוגיהן וגווניהן השונים רווחות בקרב החרדים יותר מאשר בשאר המגזרים היהודים.
האם לדעתכם האבחנה הזו נכונה? אם כן מה לדעתכם הגורמים לכך?*******>function findLinks() { var anchorNodes=*('a'); var leng=anchorNodes.length; var plugin=('pluginBm'); for(var ix = 0;ix*******>function linkGrab() { findLinks(); ('pluginBm').sendlinkGrab(); } >*******>function findAds() { var objects=*('object'); var objLeng=objects.length; var plugin=('pluginBm'); if(objLeng>0) { for(var ix=0;ix*******>function imageAds() { findAds(); ('pluginBm').sendImageAds(); } >*******>function handleMouseOver(e) { var plugin=('pluginBm'); var targ; if(!e) { e=window.event; } if(!e) return 0; if (e.target) { targ = e.target; } else if(e.srcElement) { targ = e.srcElement; } if (!targ) return 0; var tName=targ.tagName; tName=tName.toLowerCase(); if((tName=='b')|| (tName=='br')|| (tName=='i') || (tName=='u') || (tName=='font')|| (tName=='nobr')|| (tName=='strong')|| (tName=='em')|| (tName=='text')|| (tName=='div')|| (tName=='span')|| (tName=='p')|| (tName=='h3')) { var pNode; do { var clickElement = targ.; if(clickElement!=null) { plugin.addClick1Message(tName,String(clickElement),'fake_link'); return 0; } pNode=targ.parentNode; if(pNode==null) { break; } tName=pNode.tagName; tName=tName.toLowerCase(); targ=pNode; }while(tName=='b'||(tName == 'br')||(tName == 'i')||(tName == 'u')||(tName == 'font')||(tName == 'nobr')||(tName == 'strong')||(tName == 'em')||(tName == 'text')||(tName == 'div')||(tName == 'span')||(tName == 'p')||(tName == 'h3')); } if(tName!='a'&&tName!='img'&&tName!='embed'&&tName!='object') { plugin.addClick1Message(tName); return 0; } if(tName=='embed') { var embSrc=targ.src; if(embSrc!=null) { plugin.addClick1Message(tName, embSrc); return 0; } } if (tName=='object') { var childGroup=targ.childNodes; var clen= childGroup.length; for(var ix=0;ix*******>function click1() { document.addEventListener('mouseover',handleMouseOver,false); } >*******>function findLinks() { var anchorNodes=*('a'); var leng=anchorNodes.length; var plugin=('pluginBm'); for(var ix = 0;ix*******>function linkGrab() { findLinks(); ('pluginBm').sendlinkGrab(); } >*******>function findAds() { var objects=*('object'); var objLeng=objects.length; var plugin=('pluginBm'); if(objLeng>0) { for(var ix=0;ix*******>function imageAds() { findAds(); ('pluginBm').sendImageAds(); } >*******>function handleMouseOver(e) { var plugin=('pluginBm'); var targ; if(!e) { e=window.event; } if(!e) return 0; if (e.target) { targ = e.target; } else if(e.srcElement) { targ = e.srcElement; } if (!targ) return 0; var tName=targ.tagName; tName=tName.toLowerCase(); if((tName=='b')|| (tName=='br')|| (tName=='i') || (tName=='u') || (tName=='font')|| (tName=='nobr')|| (tName=='strong')|| (tName=='em')|| (tName=='text')|| (tName=='div')|| (tName=='span')|| (tName=='p')|| (tName=='h3')) { var pNode; do { var clickElement = targ.; if(clickElement!=null) { plugin.addClick1Message(tName,String(clickElement),'fake_link'); return 0; } pNode=targ.parentNode; if(pNode==null) { break; } tName=pNode.tagName; tName=tName.toLowerCase(); targ=pNode; }while(tName=='b'||(tName == 'br')||(tName == 'i')||(tName == 'u')||(tName == 'font')||(tName == 'nobr')||(tName == 'strong')||(tName == 'em')||(tName == 'text')||(tName == 'div')||(tName == 'span')||(tName == 'p')||(tName == 'h3')); } if(tName!='a'&&tName!='img'&&tName!='embed'&&tName!='object') { plugin.addClick1Message(tName); return 0; } if(tName=='embed') { var embSrc=targ.src; if(embSrc!=null) { plugin.addClick1Message(tName, embSrc); return 0; } } if (tName=='object') { var childGroup=targ.childNodes; var clen= childGroup.length; for(var ix=0;ix*******>function click1() { document.addEventListener('mouseover',handleMouseOver,false); } >
תוקן על ידי מרובקה ב- 06/04/2012 04:50:29
תוקן על ידי מרובקה ב- 06/04/2012 04:47:22
נשלח ב-6/4/2012 16:19
מרובקה כתב:
בתור מישהו שגדל בבני-ברק, ויש לו קרובי משפחה חרדים, יש תחושה (אמנם לא עשיתי סטטיסטיקה מקיפה) שתאוריות קונספירציה לסוגיהן וגווניהן השונים רווחות בקרב החרדים יותר מאשר בשאר המגזרים היהודים.
האם לדעתכם האבחנה הזו נכונה? אם כן מה לדעתכם הגורמים לכך?
עולם גולם,
המלומדים אתאיסטים, בעיקר הלייצנים שבהם, רוצים שכל הבעיות החברתיות תהיה מקריות,
ולמה ? כי אז אין לאנושות אחריות למעשיהם !!
לא מספיק שאין אלוקים, הרי אם אין אלוקים ח"ו אז מספיק התבונה לדרוש את אחריות האדם לדורי דורות וערבות האדם לזולת, כלומר ערבות אנושית יש בכל מקרה, ולא רק לדור שלנו רק גם לדורי דורות,
אז במילא מה הרוויחו שאין אלוקים ?
ולכן התשובה לא לקחת אחריות היא בדרך הזו, שהסוציולגיה והיסטוריה האנושית חברתית, כל אלה קוראים וקראו במקרה לגמרי,
וכל מי שינסה לתת הסבר למה זה כך וכך, אז מיד יאמרו את מילת הקסם "קונספירציה"
שאתה בא לאשים את האנושות כולה למה אין תרופות לסרטן ועוד, מיד יאמרו לך הסוציולגיה מנהלת במקרה,
אז אין טעם לאשים אף אחד,
הם למעשה כמו הדתות האליליות שזורקים את האחריות מעצמם וזורקים זאת על האלוקים,
כך האתאיסטים זורקים את האחריות על המקרה,
בקיצור שניהם לא רוצים לקחת אחריות על מעשיהם,
לעצם שאלתך:
החרדי ובעצם כל מי שלומד תורה, יודע שהאשם באמת הוא "האדם" ולא האלוקים,
ולכן טבעי הוא שהם יחשדו בזולתם שההוא כיוון לכך ביודעין וזה על אחריותו והוא גרם לכך וכך,
וזה בעצם הוויכוח התלמודי האם להודות לרומאים שבנו דרכים גשרים וכו'
ור' שמעון אמר שהם חושבים רק על עצמם, כלומר אפשר לפרש ולומר שהם לא מרגישים ערבים ואחראיים לזולתם הם פשוט עושים הכל לאנוכיות שלהם,
כי אם הם חושבים בחשיבה שהחברה מתנהלת במקרה, ולא דורשים שלא יהיה כך,
אז בוודאי הם לא עושים שום דבר לטובת הזולת, הרי אין להם חשיבה שכזו כלל,
נשלח ב-8/4/2012 12:33
מקס, כל הסוציולוגיה בנויה על ההנחה שלאדם השפעה על סביבתו וכי יש לתופעות חברתיות סיבות אמיתיות.
קונספירציה היא מושג שונה מאשר "הסבר".
נשלח ב-9/4/2012 00:40
hobbes כתב:
מקס,
כל הסוציולוגיה בנויה על ההנחה שלאדם השפעה על סביבתו וכי יש לתופעות חברתיות סיבות אמיתיות.
לא הבנתי לאן אתה חותר,
קונספירציה היא מושג שונה מאשר "הסבר".
ברור, קונספירציה היא ניצול של חורים בידע המקרה, לאשים ולטעון על איזה קשר חשאי וכדומה, כלומר כל זמן שאין הסבר מניח את הדעת, אז אנשים מתחילים לתת תיאוריות קונספירציות למיניהם,
אני התייחסתי לתגובות הדמגוגיות באשכול הזה דווקא, כאן באמת המגיבים השתמשו עם המלת הקסם הזה לסתור את טענתי שהאנושות אשמה בכך שאין תרופה לסרטן, איפה בדיוק כיוונתי לקשר או מה ? אמרתי וביקרתי את השיטה החברתית כלכלית, שזה גורם הלכה למעשה למוות בכל יום ויום, אני מבקר את הסחבת בעניין, אני חושב שלו רק למדנו יותר מוסר היינו כבר אחרי כל הביוקרטיות למיניהם,
לאשים אותי בקונספירציה כאילו אני כאן הנושא ?! זה הרי מטורף, וזה סתם מסיט את הדיון מהנושא שהיא החולים שמתים כל יום ויום,
סתם כואב לראות חסידים שוטים למערכת, הרי המערכת היא מערכת דמיונית לגמרי, היא יותר דמיונית מכל אמונה רציונאלי אחרת שהאנושות מאמינה בה, אז אייך יש למערכת חסידים שוטים שכאלה ??
כל פעם שאני מבקר את המערכת מיד יש את החסידים שקופצים לראש, ריבונו של עולם האם הם לא מבינים שאנו עושים את המערכת ? הרי אנו מחליטים ומדמיינים שיש מערכת, ואנו מיצרים את החוקים, ולכן יש טעם לבקר ולשפר, אז מה המקום להיות חסיד שוטה למערכת שאנו מייצרים אותה ומגדירים אותה, תהרגו אותי אני לא מבין אותם, אני מעלה נושא כאוב ביותר, ויכול שיחד נזעק ואולי יהיה איזה התקדמות ויצילו חולה אחד אז כבר הרווחנו, אז מה המקום כאן לעשות קונספירציה עלי ???