בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

רשמים מעונג שבת עם החזן ישראל רנד בר"ג

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/2/2012 19:03 לינק ישיר 
רשמים מעונג שבת עם החזן ישראל רנד בר"ג

שבוע טוב ומבורך
השבת כאמור עבר לפני התיבה בבית הכנסת הגדול ברמת-גן החזן ישראל רנד בליווי מקהלת 'לשמוע אל הרינה ואל התפילה' בניצוחו של מאיר בריסקמן
המקהלה מנתה שמונה חברים + מנצח, מקהלה בסטייל מאוד קלאסי, אם ברצונכם להבין באיזה סטייל בדיוק מדובר, אז זה מצאתי על אותו הקו : http://youtu.be/o40alsfZ2p0, יש שאוהבים ויש שפחות, אני די התחברתי. היו רגעים מאוד קסומים בתפילה, למשל בממקומך של רוזנבלט ובשמע ישראל, והיו גם עיבודים מעניינים שכתב המנצח בעצמו, (את זה זעליגון שבקי למי שייך כל עיבוד בוודאי יעלה את רשמיו http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2910760&forum_id=14617 )
בית הכנסת היה מלא בהתייחסות למזג אוויר הלא סימפטי כל כך. החזן ישראל רנד כהרגלו נתן תפילה משובחת וכמו תמיד נתן שיעור כיצד איך מתי למה וכיצד עוברים לפני התיבה, וכמו תמיד הוא גם פירגן לאחרים.
היצירות שבוצעו מלבד קטעי הנוסח:
בתפילת שחרית -
אין ערוך - הרשקוביץ/מבוצע במקור על ידי שטרייכר - דואט עם המנצח בריסקמן
קל אדון - מנגינה
כולם אהובים - אימפרוביזציה
אור חדש - אימפרוביזציה/?
עזרת - שטרן - דואט עם החזן ישראל גולפריינד
צור ישראל - עיבוד מעניין
ממקומך - רוזנבלט - ההתחלה עד ועיננו תראנה לא שמעתי מוקלט מיוסלה, הביצוע היה קסום
רצה - יוסי גרין - דואט - היצירה הסתיימה בבית השלישי של השיר.
אין כמוך - זולצר
לך השם - המקהלה

יעמוד - חזן ומקהלה

בתפילת מוסף -
ברכת החודש - דוד קוסוביצקי - יצירה חזנית מעניינת, לראשונה נתקלתי בה ונתפסתי.
מי שעשה ניסים - הימלשטיין
יחדשהו - נעיה פורימית
מי שברך (צה"ל) - בלחנו של החזן ישראל רנד, לחן פשוט פנטסטי וייחודי, - הביצוע כמובן של החזן ישראל רנד, היה פצצה
בעבור דוד - רוטמן/רומשינסקי - דואט עם החזן ישראל גולפריינד
כתר - הימלשטיין
כבודו - מלבסקי/מחזמר
שמע ישראל - מלבסקי השלם - עיבוד נפלא של המנצח בריסקמן, ביצוע נהדר ומיוחד של החזן ישראל רנד עם המקהלה
סוף
ישר כח לחזן ישראל רנד למנצח מאיר בריסקמן ולמקהלה
שבוע טוב ומבורך
לייזר

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2012 16:09 לינק ישיר 

צטט הודעה  ערוך הודעה  לינק ישיר 
רנד ובריסקמן בר''ג

אכן הייתה חוויה מיוחדת במינה לשמוע אל הרינה ואל התפילה, מפי החזן המוכשר ישראל רנד, והמקהלה, אם המנצח המוכשר מאיר בריסקמן. ממקומך של יוסל'ה, ושמע ישראל של משפחת מלבסקי, וברכת החודש בפי החזן ישראל רנד, ובכלל הנוסח היחודי היה מיוחד במינו. המקהלה מזכירה בסגנונה את מה שאנו רגילים לשמוע בביהכנ''ס הגדול בי''ם, קלאסית. פשוט לעצום את העיניים ולהנות ממוסיקה משובחת וחלומית. יהיו אלו שיאמרו שהיה חסר קצת פורטה, ואש, ואקשן, במקהלה,שאת זה נותן המנצח מר רפאל ביטון, שכבודו במקומו מונח והוא אחד האשמים בנהירה ההמונית והמבורכת שיש לר''ג מכיון ב''ב, וזה דבר חשוב לביהכנ''ס הגדול, (שלצערנו הולך ומתרוקן עם השנים) והאש הזו של רפי הייתה חסרה להם. ויהיו אלו שיאמרו שכך הם רוצים לשמוע חזן אם מקהלה, בצורה קלאסית בלבד, שאת זה נתן מאיר בריסקמן המוכשר, שלמד אצל מאסטרו מר אלי יפה את תורת הניצוח. ישנו דבר שמאוד מפריע להרבה אני בטוח. וזו הנקודה שרוב, אם לא כל, חברי המקהלה הזו הספציפית שהייתה השבת פר' משפטים. הם חברה מחללי שבת שהגיעו ברכבם לביהכנ''ס ודבר זה הוא עצוב מאוד, ואני לא מבין כיצד אותם אנשים שדואגים להביא את המקהלה יכולים לקחת על עצמם את החילול שבת שנעשה, אם חברי המקהלה הם גויים, אני מבין, אבל לא נראה שחברי המקהלה בשבת האחרונה היו גויים, הם נראים יהודים לכל דבר, וזה עצוב מאוד, ושהאחראים יקחו לתשומת ליבם לתקן את המעוות, קשה להנות מתפילה כזו כשבתוכך אתה יודע שהעסק לא נקי, לצערנו כך זה בעולמנו. אני אשמח לראות  ולשמוע את החברה האלו בקונצרטים אני מאוד אשמח. אבל בבית הכנסת!!! אני יודע שאם הייתי ממתפללי ביהכנ''ס הגדול הקבועים לא הייתי שותק...     

דוד 

דוד 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2012 11:15 לינק ישיר 

התפילה החזן המקהלה .
אתם מדברים על חברי המקהלה החילונים .
לדעתי יש  בעייה אחרת בבית הכנסת הגדול ברמת גן.
הנשים החילוניות מגיעות בלבוש לא צנוע בכלל כולל חצאיות קצרצרות .ובקיץ השרוול הוא מינימלי ביותר .
ללא כיסוי ראש בכל אירוע חוץ מאשה אחת או שתיים שמגיעות בלבוש הולם כול היתר מגיעות בצורה שלא מתאימה ומכובדת לבית הכנסת.
בעייה אחרת שנתקלתי בה פעם אחת ומזל שרק פעם אחת בבר-מצווה שהיתה בבית הכנסת אחת שבנות מהכיתה של ילד הבר מצווה שורקות לילד.
אני כבר לא מדברת על דיבורים כל התפילה חוץ מהזמן שהילד קרא את ההפטרה.
בשבת של פרשת משפטים היו נשים שצילמו בשבת בבית הכנסת .
באירוע דברתי עם אשה מסורתית שאף היא הביעה מורת רוח וכעס על ההתנהגות של הנשים החילוניות .
לדעתי בית הנסת צריך להוציא דף עם הוראות  לכל מי שמקיים שמחה בבית הכנסת
כיצד להגיע לבית הכנסת .במיוחד לנשים ותקנון מפורט על הלבוש נשים.בבית הכנסת.
כמקובל  בבתי כנסת מרכזיים בערים מעורבות אחרות .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > רשמים מעונג שבת עם החזן ישראל רנד בר"ג
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext