| נשלח ב-18/2/2012 21:31 |
|
| |
חייבים לחפש?
לאחרונה חשבתי, האם חייבים לחפש? אני מתכוונת, בצורה החרדית האינטנסיבית הזו, של לברר כל הזמן ולשמוע הצעות כל הזמן ולדאוג כל הזמן... האם חייבים?
אולי אפשר לחיות את החיים כפי שהם ופתאום בן / בת הזוג יפלו עלינו משמים?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2012 21:34 |
|
| |
האם יש חיוב לחפש, כמו החיוב לשמור שבת או לאכול כשר, אני מניח שלא, בטח לא לנשים. אבל אם רוצים להשיג דבר, צריך להשתדל. נדיר ביותר לקבל משהו מבלי לעבוד בשבילו. אז בכדי לענות על השאלה אם חייבים לחפש, צריך קודם לברר, האם באמת רוצים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2012 21:34 |
|
| |
ידוע מה שאומרים שכשדוקא לא מחפשים זה מגיע...
לחיות ברוגע זה תלוי בנו. הדאגה והלחץ לא מוסיפים לנו כלום חוץ מקמטים :)
ואפילו שאנחנו מודעים לזה, השאלה אם אנחנו מספיק חזקים לשלוט על זה....
תוקן על ידי נעמה10 ב- 18/02/2012 21:37:05
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2012 21:35 |
|
| |
תאמיני לי הייתי מעדיפה לא לחפש. אבל גם ההוא לא יחפש אותי. יוצא שאם את רוצה להתחתן.. תתחילי לחפש.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2012 21:38 |
|
| |
תמי4 , אני ממש מבינה אותך
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2012 21:42 |
|
| |
בצורה החרדית נדיר ש"נופל פתאום מהשמיים".. בגלל שאצל החרדים זה בד"כ רק בצורת שידוך ולא מסתכלים בעין יפה על מי ש"מכיר לבד" אז אם לא עושים טלפונים ומעירים כמה שדכניות העסק יכול להישאר על סטנדביי הרבה זמן כי בשוק השידוכים החרדי המוטו הוא: "אתה לא שם - אתה לא קיים"
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2012 21:48 |
|
| |
באמת נמאס..! אבל גם אם לא נעשה כלום, עדיין תהיי חסרה אהבה....
|
|
| נשלח ב-18/2/2012 21:53 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | בצורה החרדית נדיר ש"נופל פתאום מהשמיים".. בגלל שאצל החרדים זה בד"כ רק בצורת שידוך ולא מסתכלים בעין יפה על מי ש"מכיר לבד" אז אם לא עושים טלפונים ומעירים כמה שדכניות העסק יכול להישאר על סטנדביי הרבה זמן כי בשוק השידוכים החרדי המוטו הוא: "אתה לא שם - אתה לא קיים" |
|
למי אכפת איך מסתכלים?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2012 21:54 |
|
| |
תמי את סוג של נוסטלגיה בשבילי,וחשבתי שאני השריד היחיד מהדור הקודם של הפורום,אז הי:)
לעניות דעתי עניין ה״חיפוש״ זה קצת גישה בחיים כי אלו שהם בלחץ בשידוכים וחייבים כל היום לטחון את הנושא עד דק זה אלו שגם יחיו בצפייה לפרוייקט הבא של החיים כמו ילד ראשון ואח״כ להכניס אותו לגן ואז לילד השני ואז להכניס גם אותו לגן ושיהיה גן איכותי ואז להכניס אותם לת״ת הכי טוב ואחכ עוד ילד ואז ישיבות ואז לחתן אותם ו..ו..ו...
קיצר הבנתם,זה הגישה של מרדף,ודווקא אצלנו כי יש כביכול מסלול קבוע שאנחנו כולנו עוברים בו,ואני בטוחה שאם לא היה את פקטור הגיל במגזר החרדי יש מצב שהיינו באמת יותר מאמינים,אבל האבסורד הוא שכמה שאנחנו הולכים בדרך ה ונואמים על אמונה אנחנו אלו שבתקופות שהיא הכי נדרשת רובנו לחוצים ומתקשים ליישם את כל מה שקראנו בספרים.
מעשית אני אישית לא בלחץ.ולא כי לא דחוף לי להתחתן,אני אשמח מאוד אבל גם טוב לי עם עצמי ואני לא מתכוונת לעבור את התקופה הזו בהרגשה שאני חייבת כבר מישו כי נמאס לי לחיות לבד.זה אולי לא הכי כיף,במיוחד כשכל החברות שלי כבר נשואות אבל אני מחנכת את עצמי לא לחיות בתסמונת המרדף שסיפרתי עלה למעלה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2012 21:55 |
|
| |
אדם. גם בהכרויות צריך פרטנר שאין דרך להשיג אותו..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2012 22:01 |
|
| |
אני למשל לא מחפשת...
אולי הוא עוד יפול עליי בסתם יום בהיר... =)
(השידוך,כמובן )
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2012 22:02 |
|
| |
| תמי_4 כתב: |  | בצורה החרדית נדיר ש"נופל פתאום מהשמיים"..בגלל שאצל החרדים זה בד"כ רק בצורת שידוך ולא מסתכלים בעין יפה על מי ש"מכיר לבד" אז אם לא עושים טלפונים ומעירים כמה שדכניות העסק יכול להישאר על סטנדביי הרבה זמן כי בשוק השידוכים החרדי המוטו הוא: "אתה לא שם - אתה לא קיים"
למי אכפת איך מסתכלים? |
|
לא יודע, לא הבהרת איך את מתכוונת ש"חייבים לחפש".. =)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2012 22:08 |
|
| |
| lily20 כתב: |  | | תמי את סוג של נוסטלגיה בשבילי,וחשבתי שאני השריד היחיד מהדור הקודם של הפורום,אז הי:)
לעניות דעתי עניין ה״חיפוש״ זה קצת גישה בחיים כי אלו שהם בלחץ בשידוכים וחייבים כל היום לטחון את הנושא עד דק זה אלו שגם יחיו בצפייה לפרוייקט הבא של החיים כמו ילד ראשון ואח״כ להכניס אותו לגן ואז לילד השני ואז להכניס גם אותו לגן ושיהיה גן איכותי ואז להכניס אותם לת״ת הכי טוב ואחכ עוד ילד ואז ישיבות ואז לחתן אותם ו..ו..ו...
קיצר הבנתם,זה הגישה של מרדף,ודווקא אצלנו כי יש כביכול מסלול קבוע שאנחנו כולנו עוברים בו,ואני בטוחה שאם לא היה את פקטור הגיל במגזר החרדי יש מצב שהיינו באמת יותר מאמינים,אבל האבסורד הוא שכמה שאנחנו הולכים בדרך ה ונואמים על אמונה אנחנו אלו שבתקופות שהיא הכי נדרשת רובנו לחוצים ומתקשים ליישם את כל מה שקראנו בספרים.
מעשית אני אישית לא בלחץ.ולא כי לא דחוף לי להתחתן,אני אשמח מאוד אבל גם טוב לי עם עצמי ואני לא מתכוונת לעבור את התקופה הזו בהרגשה שאני חייבת כבר מישו כי נמאס לי לחיות לבד.זה אולי לא הכי כיף,במיוחד כשכל החברות שלי כבר נשואות אבל אני מחנכת את עצמי לא לחיות בתסמונת המרדף שסיפרתי עלה למעלה. |
|
היי :) זה בדיוק מה שדיברתי עליו - אבל רק קצה הקרחון.
ואדם_, לשאלתך, התכוונתי בעיקר לשיטת השידוכים, אבל גם למושג "לחפש" באופן כללי. קחו למשל בחורה חילונית ממוצעת שאין לה דייט כרגע.. יש אפשרות שהיא תהיה אובססיבית לעניין, תטריד את החברות שלה בנושא, כל בחור בכל סיטואציה יראה לה בן זוג פוטנציאלי ובאופן כללי לא יהיו לה חיים. ויש מצב שהיא פשוט תקום בבוקר ותלך לעבודה ותיסע לטיולים ופתאום תיתקל במישהו שהוא בדיוק בן הזוג שהיא חיפשה.
בציבור החרדי זה ברור שצריך לחפש ובדרך מאד מסויימת. מה שאני שואלת הוא: למה? למה ללחוץ? תנו לכל אחד להתפתח לכיוון בו הוא בחר, בשלב מסוים הוא יפגוש את בן / בת הזוג שלו.
אני חושבת שזה מגיע בצורה הזו: לחץ להתחתן > המצאת מוסד השידוכים לעניות דעתי זו משוואה גרועה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2012 22:17 |
|
| |
| תמי_4 כתב: |  | ואדם_, לשאלתך, התכוונתי בעיקר לשיטת השידוכים, אבל גם למושג "לחפש" באופן כללי. קחו למשל בחורה חילונית ממוצעת שאין לה דייט כרגע.. יש אפשרות שהיא תהיה אובססיבית לעניין, תטריד את החברות שלה בנושא, כל בחור בכל סיטואציה יראה לה בן זוג פוטנציאלי ובאופן כללי לא יהיו לה חיים. ויש מצב שהיא פשוט תקום בבוקר ותלך לעבודה ותיסע לטיולים ופתאום תיתקל במישהו שהוא בדיוק בן הזוג שהיא חיפשה.
בציבור החרדי זה ברור שצריך לחפש ובדרך מאד מסויימת. מה שאני שואלת הוא: למה? למה ללחוץ? תנו לכל אחד להתפתח לכיוון בו הוא בחר, בשלב מסוים הוא יפגוש את בן / בת הזוג שלו.
אני חושבת שזה מגיע בצורה הזו: לחץ להתחתן > המצאת מוסד השידוכים לעניות דעתי זו משוואה גרועה |
|
את נגד מוסד השידוכים? או נגד לחץ בכלל?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2012 22:25 |
|
| |
| תמי_4 כתב: |  | לאחרונה חשבתי, האם חייבים לחפש? אני מתכוונת, בצורה החרדית האינטנסיבית הזו, של לברר כל הזמן ולשמוע הצעות כל הזמן ולדאוג כל הזמן... האם חייבים?
אולי אפשר לחיות את החיים כפי שהם ופתאום בן / בת הזוג יפלו עלינו משמים? |
|
אל תחפשי אבל לפחות תתפללי שהוא יהיה רזה...
אם השאלה מצד האמונה, אם את באמת מאמינה הקב"ה יזמן לך אותו! ומצד הציבור, אנחנו ציבור בעייתי אם לא תחפשי, יחשבו שיש לך בעיות...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2012 22:32 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | ו את נגד מוסד השידוכים? או נגד לחץ בכלל?
|
|
אני לא נגד שומדבר בצורה גורפת, אני תוהה לגבי שניהם :)
|
|
|
|
|