בית פורומים שידוכי חרדים

חייבים לחפש?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/2/2012 22:35 לינק ישיר 

barbrav כתב:
לאחרונה חשבתי, האם חייבים לחפש?
אני מתכוונת, בצורה החרדית האינטנסיבית הזו, של לברר כל הזמן ולשמוע הצעות כל הזמן ולדאוג כל הזמן...
האם חייבים?

אולי אפשר לחיות את החיים כפי שהם ופתאום בן / בת הזוג יפלו עלינו משמים?

אל תחפשי אבל לפחות תתפללי שהוא יהיה רזה... 

אם השאלה מצד האמונה, אם את באמת מאמינה הקב"ה יזמן לך אותו!
ומצד הציבור, אנחנו ציבור בעייתי אם לא תחפשי, יחשבו שיש לך בעיות...

יש לי אלרגיה כשאני שומעת משפטים שנפתחים ב״יחשבו״ או ״יגידו״.. תעשו חסד לעצמכם ותפטרו מהמושגים האלו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2012 22:40 לינק ישיר 

תמי_4 כתב:

קחו למשל בחורה חילונית ממוצעת שאין לה דייט כרגע.. יש אפשרות שהיא תהיה אובססיבית לעניין, תטריד את החברות שלה בנושא, כל בחור בכל סיטואציה יראה לה בן זוג פוטנציאלי ובאופן כללי לא יהיו לה חיים.
ויש מצב שהיא פשוט תקום בבוקר ותלך לעבודה ותיסע לטיולים ופתאום תיתקל במישהו שהוא בדיוק בן הזוג שהיא חיפשה.

דבר ראשון, יש הבדל בכך שבחורה חילונית שתיתקל באותו בן זוג פוטנציאלי, ייתכן שהיא תתחיל איתו בשיחה ויתכן שבאיזשהו שלב מישהו יבקש מספר טלפון ומשם יתפתח העניין, משא"כ בחברה שלנו שבה לא רק שזה לא יעלה על הדעת אלא שמראש אין הרבה מפגש בין המינים.
דבר שני, בחורה חילונית ממוצעת תשקיע קצת יותר מאמץ ממה שתיארת, בין אם זה לצאת לבלות "לראות ולהיראות", ובין אם זה "בליינד דייט" שדומה באופן מפתיע ל"שידוך" אצלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/2/2012 23:07 לינק ישיר 

אני חושבת שהכל עניין של אמונה והשתדלות. ככל שהבנ״א פחות מאמין, כך הוא צריך לעשות יותר השתדלות.... בכל מצב חשוב, כמו בכל נושא בחיים, לא לאבד פורפורציות ושפיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2012 00:06 לינק ישיר 

משתדכת כתב:
אני גם הגעתי למצב שאני לא מחפשת כבר
אם יציעו מישהו נשמע..
אין לי כוח לרדוף אחרי אף אחד..
בינתיים אני עובדת  הרבה.
ולומדת
ועושה קניות לפעמים
ומחכה....

אחרי שראיתי את זה:
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=22&topic_id=2944379&forum_id=17053
אני מפחד לחשוב מה נקרא אצלך "לרדוף אחרי מישהו"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2012 00:07 לינק ישיר 

לייק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2012 00:07 לינק ישיר 

אופס....
הקדימו אותי..

תוקן על ידי כמעט_חדשה ב- 19/02/2012 00:11:53

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2012 00:28 לינק ישיר 

בגמרא כתוב שהגבר צריך לחפש כי האשה היא אחת מצלעותיו שאבדה לו ובעל האבדה מחזר אחר האבדה ולא הפוך :) 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2012 00:36 לינק ישיר 

גם מי שיש לו את כל הצלעות?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2012 01:06 לינק ישיר 

תמי_4 כתב:
לאחרונה חשבתי, האם חייבים לחפש?
אני מתכוונת, בצורה החרדית האינטנסיבית הזו, של לברר כל הזמן ולשמוע הצעות כל הזמן ולדאוג כל הזמן...
האם חייבים?

אולי אפשר לחיות את החיים כפי שהם ופתאום בן / בת הזוג יפלו עלינו משמים?

טוב...אז ככה:
אני שמעתי מבנ"א בן תורה אמיתי ושאני מאד מעריכה אותו משהו שהוא אמר לי בשם החזון-איש אודות השידוכים לבחורה!!!
"הנושא היחיד בו בחורה לא צריכה לעשות השתדלות...זה השידוכים!!! יבוא לה החתן עד פתח הבית"!!!
אני מאמינה שיש אנשים שיתחילו להתפלסף ולשלול אותי כי זה באמת קשה לחיות באמונה הזו....
אבל יש אנשים שעם כל הרדיפה שלהם אחרי השידוכים פתאום נפל עליהם השידוך מהשכנה בקומה העליונה....יוצא שאם לא היו רודפים...כאילו זתומרת לכאורה הם סתם רדפו...גם ככה החתן יגיע מאיפה שהוא צריך לבוא!!! ה' כבר קבע את המסלול! ומי שבאמת מתנהג ככה מכח האמונה...אשריו ואשרי חלקו...ויראה רק טוב!
אצלנו במשפחה אף אחד לא התחתן דרך שדכן/נית.... שידוך אחד אבא שלי עשה ושידוך נוסף בתדודה שלי עשתה והשאר עוד כל מיני מכרים... אז אם באמת תאמיני ממקום של אמונה ולא של "אין לי כח " וכיוצ"ב.... לדעתי את באמת לא חייבת לרדוף אחרי זה...וזה יגיע לבד! (בשם החזו"א!!!)
והמשפט הבא שלך : "היא פשוט תקום בבוקר ותלך לעבודה ותיסע לטיולים ופתאום תיתקל במישהו שהוא בדיוק בן הזוג שהיא חיפשה.".... (כשמדובר בגברת חילונית) נשמע לי קצת לקוח מהסרטים....אפרופו מה שדנו עליו בסמול-טוק לפני מס' שעות....
בהצלחה!

תוקן על ידי חדשונט ב- 19/02/2012 01:08:19

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2012 09:37 לינק ישיר 

בחורהנט.. אני דווקא שמעתי על בחור שהכלה נקשה לו על דלת הבית!!!

בן של אחד הרבנים הגדולים כבר היה מיואש מלמצוא כלה, הוא התבגר וגם עם עבר שלא תרם לא לו ולא למשפחתו שם.. ובכל זאת היו לו ציפיות ודרישות..
אמא שלו, צדיקה לכשעצמה סיימה ספר תהילים שהכלה תדפוק אצלם בבית, באותו יום [או למחרת, לא לתפוס אותי על המילה] נקשה אצלם בחורה שביקשה מהרבנית למצוא לה שידוך כי היא מיואשת..

כמה פגישות, הזוג הזה נשוי!!!

[מכירה את המדוברים אישית]

כך שבכל מצב, מה שצריך להגיע - יגיע. יש כאלו שההשתדלות היא ר ק התפילה, תמי תתפללי. זה ודאי יעזור!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2012 11:50 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
גם מי שיש לו את כל הצלעות?

חחחחח
כבר עשית צילום רנטגן?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > חייבים לחפש?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.