בית פורומים שידוכי חרדים

שמירה עצמית לפני החתונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/2/2012 16:03 לינק ישיר 

ברור שכל מקרה לגופו ובאיזה שלב נמצאים. אני מניח שאם זה יתגלה רגע לפני שסוגרים ההשפעה תהיה שונה מאשר פגישה שניה או שלישית

ידוע בשם הרב וולבה שבחור מתאים כמעט לכל הבחורות, מה ההבנה בזה? כשאוהבים, ולא בהכרח אהבה הכוונה שכבר אוהבים עכשיו אלא אתה רוצה ומוכן לאהוב את הבחורה הזו, תמיד צריך להתפשר על משו ולכן תלוי כמה רוצים את הבחורה ועל מה מוכנים להתפשר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2012 16:07 לינק ישיר 

אותי מפחיד לחשוב שבעלי העתידי איבד את כל העולם הבא שלו וזה לא מזיז לו.. צר לי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2012 16:08 לינק ישיר 

פו, ולדעתי בפגישה מתקדמת ארגיש נבגדת שלא ידעתי על זה קודם. עוד סיבה למה אוריד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2012 16:13 לינק ישיר 

אנונימוס את מעלה שאלה באשכול שבעצם כבר יש לך תשובה עליה אפילו תשובה די מגובשת
אז בשביל מה?!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2012 16:14 לינק ישיר 

כדי לשמוע את דעתכם. ברור שיש לי דעה. אני לא אחת שאקבל דעות חדשות. מקסימום יכולה לשמוע מה יש לומר ולשנות או לא את דעתי. אבל אם יש מישהי בגילי בלי דעות מגובשות בנושאים עקרוניים אז הבעיה אצלה..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2012 16:19 לינק ישיר 

אנוני_מוס כתב:
אותי מפחיד לחשוב שבעלי העתידי איבד את כל העולם הבא שלו וזה לא מזיז לו.. צר לי.

איבד את כל העולם הבא שלו ??

כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא .... ואלו הם שאין להם הלק לעולם הבא האומר אין תחית המתים מן התורה ואין תורה מן השמים ואפיקורוס.

איפה אותו בחור נכנס כאן ??

ועדיין לא דיברנו על תשובה .....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2012 16:20 לינק ישיר 

למה שלא תקבלי דעות חדשות?
אולי יש דברים שאת לא יודעת או אחרים יודעים יותר טוב ויכולים לגרום לך להסתכל על דברים מנקודות מבט אחרות?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2012 16:23 לינק ישיר 

עט - אשמח לשמוע את תשובתך.

די - ציטוט עצמי":

"מקסימום יכולה לשמוע מה יש לומר ולשנות או לא את דעתי. "

כל עניין האשכול הזה הוא כדי לצאת מהמקובעות שלי ולראות אולי אני טועה. כרגע אני אוחזת שלא, אבל רוצה לשמוע עוד דעות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2012 16:26 לינק ישיר 

אנונימוס,  אני בטוחה שיש בנות בלי דעה מגובשת בענין הזה וזאת לא בדיוק בעיה, זה פשוט כל כך משתנה בהתאם להרגשה המיידית באותה הסיטואציה.
כשמעלים את הנושא הזה הדחף הראשון של כולם כמובן זה נו וואי! ישר להוריד. אבל כשנמצאים בסיטואציה שהבחור מתודה על משהו שעשה ואת רואה עד כמה התחרט ועד כמה הוא לא כזה באמת... ופלוס שנקשרת כבר לבן אדם רגשית וכ"ו, כל כך בנחרצות תורידי את זה הפעם?... לא בטוח בכלל.

שוב, זה תלוי מאד מאד בכל ה"תפאורה" מסביב. לכן לא תהיה לי תשובה נחרצת בענין....

תוקן על ידי נעמה10 ב- 19/02/2012 16:27:37

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2012 16:28 לינק ישיר 

נעמה10 כתב:
אנונימוס, אני אתיחס קודם לתגובה האחרונה שלך, אני בטוחה שיש בנות בלי דעה מגובשת בענין הזה וזאת לא בדיוק בעיה, זה פשוט כל כך משתנה בהתאם להרגשה המיידית באותה הסיטואציה.
כשמעלים את הנושא הזה הדחף הראשון של כולם כמובן זה נו וואי! יש להוריד. אבל כשנמצאים בסיטואציה שהבחור מתודה על משהו שעשה ואת רואה עד כמה התחרט ועד כמה הוא לא כזה באמת... ופלוס שנקשרת כבר לבן אדם רגשית וכ"ו, כל כך בנחרצות תורידי את זה הפעם?... לא בטוח בכלל.

שוב, זה תלוי מאד מאד בכל ה"תפאורה" מסביב. לכן לא תהיה לי תשובה נחרצת בענין....

שובבב!!!! אם יש חרטה הרי מבחינתי הוא כחוזר בתשובה, ואם ה' מקבל אותו, אני לא מתיימרת להיות הדוחה.!!!!

אבל אני מדברת על מצב שהוא מספר את זה כאילו הוא אכל ארוחת בוקר.. סליחה! זה לא מתאים לי!

ולגבי ההיקשרות. אני הורדתי אחרי שנקשרתי. זה היה קשה וכואב. אבל אני רוצה טוהר!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2012 16:28 לינק ישיר 

אנוני_מוס כתב:
עט - אשמח לשמוע את תשובתך.

התכוונתי לתשובה במובן של חזרה בתשובה.

בעניין הנידון לא יודע מה הייתי עושה, תלוי במקרה לגופו כנראה.

אני רק תמהתי איך גנבת לאותו בחור את העולם הבא שלו .......

תוקן על ידי עטT ב- 19/02/2012 16:29:34

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2012 16:29 לינק ישיר 

אוקי, מקווה שבתגובה מעליך עניתי לעניין זה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2012 16:30 לינק ישיר 

ומה עם תשובה על עצם טענתי על איבוד העוה"ב ??

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2012 16:33 לינק ישיר 

סתם הערה קטנה לגבי הפולמוס על העולם הבא

אומרים שלשון הרע שקול כנגד שלוש עברות חמורות של יהרג ואל יעבור.
אני מאמינה שדיברת לשון הרע בשלוש ארבע שנים האחרונות לפחות פעם אחת.

בא לך שבחור יגיד שהוא מוריד אותך בעקבות מצב העולם הבא שלך?
לא סביר.

צאו מהמשבצת,החלוקה שלנו לגבי עברות מה חמור ומה לא בגלל שיש דברים של תדיר ולא תדיר לא קובעת את העולם הבא של אף אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2012 16:34 לינק ישיר 

עטT כתב:

אני רק תמהתי איך גנבת לאותו בחור את העולם הבא שלו .......

שיטת הרמב"ם היא שהכרת הוא היעדר נפש האדם מהעולם הבא. כך מובא בדבריו בכמה מקומות; למשל במשנה תורה‏[1]:

"הטובה הצפונה לצדיקים, היא חיי העולם הבא [...]

הנקמה שאין נקמה גדולה ממנה – שתיכרת הנפש ולא תזכה לאותן החיים, שנאמר "היכרת תיכרת הנפש ההיא, עוונה בה" (במדבר טו,לא). וזה האובדן הוא שקוראין אותו הנביאים דרך משל "באר שחת" ו"אבדון" ו"תופתה" ו"עלוקה"; וכל לשון כליה והשחתה קוראין לו, לפי שהיא הכליה שאין אחריה תקומה לעולם וההפסד שאינו חוזר לעולם."   – תשובה, ח, א-ח 

כלומר: חיי העולם הבא עומדים מצד אחד, וההיכרתות מהם בצד שני, וזהו עונש הכרת.

דעה זו נסמכת בין השאר על דברי חז"ל בעונש על עבודה זרה שהובאו לעיל:

"והרעה השלמה היא היכרתות הנפש ואובדנה, ושלא תזכה להשאר קיימת, והוא הכרת הנזכר בתורה. ועניין הכרת – היכרתות הנפש, כמו שבאר ואמר: "הכרת תכרת הנפש ההיא", ואמרו עליהם השלום: "'הכרת' - בעולם הזה, 'תכרת' - לעולם הבא". [...] הנה כל מי שדבק בתענוגים הגופניים, ומאס באמת ובחר בשקר – נכרת מאותה מעלה, ויישאר חומר נכרת בלבד."  – פירוש המשנה לרמב"ם, הקדמה לפרק חלק

יש לשים לב לכך שכנראה את המשפט החז"לי אין הרמב"ם קורא כך:

"עונש הכרת הוא: 'הִכרת' בעולם הזה וגם 'תִכרת' בעולם הבא",

אלא:

"עונש הכרת הוא: לאחר 'הִכרת' בעולם הזה, גם 'תִכרת' בעולם הבא".

לאמר, אין עונש כרת כלל בעולם הזה, אלא לאחר שהאדם יוצא מהעולם הזה "יישאר חומר נכרת בלבד".

יש לשים לב שהרמב"ם לוקח את דברי חז"ל שנאמרו על עבודה זרה, ומפרש אותם לגבי כל הכריתות. עוד יש לשים לב, שבשונה משיטות אחרות אותה נפש הנזכרת בעונש כרת, איננה מדברת על האדם החי, אלא על נפשו לאחר שהוא מת.
כמו כן, הרמב"ם מדגיש במקומות שונים שאין קשר בין עונש כרת לעונש מיתה בידי שמים, שזה האחרון הוא מיתה של האדם בטרם עתו, ואינה שייכת לענישה בעולם הבא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שמירה עצמית לפני החתונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.