בית פורומים בחדרי חרדים

הרהור נוסף בעקבות המתחזה מ"לובלין"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/2/2012 14:28 לינק ישיר 
הרהור נוסף בעקבות המתחזה מ"לובלין"

אני תמה בעצמי, מדוע רבים מהמתחזים הללו למיניהם, שיש להם כשרונות מסויימים, מחליטים ביום בהיר, שעד כאן!!! ומהיום והלאה צריך אור שמשם לצאת ולהאיר את העולם, כי בלעדיהם העולם אבוד. ומכאן והלאה מחפשים לעצמם פרסומת בכל הדרכים האפשריות,
והכי מדהים, שכל הנ"ל מגיעים להם מאי שם בעיירת ווליאמסבורג ומונרו.

תוקן על ידי overseer ב- 20/05/2024 11:10:14

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2012 14:35 לינק ישיר 
בהמודיע הם יכולים לשכוח מבמה

המערכת המסוננת של המודיע פולטת את החבר'ה הללו לפני שמפעילים אותה. ודרך אגב גם עיתון משפחה ובקהילה נזהרים לאחרונה שבעתיים מזמנים עברו.

המבשר עוד בחיתוליו, זה יקח לו קצת זמן להפעיל מסננת משופרת, עד אז הוא יעשה קצת טעויות שכנראה יעלו לו במנויים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2012 14:41 לינק ישיר 

באותה מתכונת?

או עם שינויים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2012 15:40 לינק ישיר 

מה התחזה בדיוק כשכינה את עצמו תלמידו, אפשר להיות תלמידים גם בלי לפגוש אותו. אם יש על האיש ביקורת עניינית או על שיטותיו יש להתמקד בהם ולא לבזות אדם בצורה שכזו.
בושה לבי"ד של הגר"ש וואזנר שנאמניו עושים ככל העולה על רוחם כאילו על השם לובלין יש זכויות יוצרים.
ובושה להמבשר (אם היו מבקשים לפרסם הבהרה איזה צבע פיג'מה לבש בישיבה היה יפה? ועוד לרמוז שהוא סולק משם.."היה רק כמה שבועות וד"ל") .

תוקן על ידי אפיקטוזין ב- 20/02/2012 15:44:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2012 15:44 לינק ישיר 

החלק הכי חמור במודעה זה הסיום "וד"ל" כאילו ויש פה סיפורים נסתרים

גועל נפש של שיטת עבודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2012 15:52 לינק ישיר 
מדוע אתה מערבב את הבי"ד???

אפיקטוזין כתב:
מה התחזה בדיוק כשכינה את עצמו תלמידו, אפשר להיות תלמידים גם בלי לפגוש אותו. אם יש על האיש ביקורת עניינית או על שיטותיו יש להתמקד בהם ולא לבזות אדם בצורה שכזו.
בושה לבי"ד של הגר"ש וואזנר שנאמניו עושים ככל העולה על רוחם כאילו על השם לובלין יש זכויות יוצרים.
ובושה להמבשר (אם היו מבקשים לפרסם הבהרה איזה צבע פיג'מה לבש בישיבה היה יפה? ועוד לרמוז שהוא סולק משם.."היה רק כמה שבועות וד"ל") .

תוקן על ידי אפיקטוזין ב- 20/02/2012 15:44:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2012 17:28 לינק ישיר 
שיעוריו ב'קול הלשון'

http://www.kolhalashon.com/New/Shiurim.aspx?Path=Idish%7CRavDirectory%7CRavDir_%EC%7C0885%7CR0885-2

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2012 17:57 לינק ישיר 

הר' יאווע מפיץ זמן רב את דרשותיו תחת הכותרת תלמיד מרן שבט הלוי,
עד היום לא יצאו נגדו,
ולכן אין סיבה שעיתון כלשהו יחשוש לפרסם מודעה לישיבתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2012 18:43 לינק ישיר 

אני לא מכיר את הנ"ל, אך גם לי צרם סגנון המודעה, וכי מה הקשר מה הוא היה ואיפה הוא למד? יש ביקורת ספיציפית עליו, שיכתבו בפירוט רב.

אדם כותב על עצמו שהוא תלמיד של מישהו, הוא לא כותב כמה זמן הוא למד איפה ומתי, אלא שהוא תלמיד, ואם הוא החליט שהוא למד הלכה אחת ממנו ובעקבות זה  "מכתיר א"ע" כתלמיד, יש אפשרות למנוע את זה ממנו?

הוא לא כותב שהרב וואזנר תומך בו או משהו, רק שהוא תלמידו.

גם העניין של הבלעדיות על השם "לובלין", וכי יש למישהו בעלות על זה? (גם על השם יח"ל אין להם בעלות, זה שהחזו"א אמר לגר"ש וואזנר לפתוח ישיבה ע"ש יח"ל של מהר"ם שפירא לא הופך את הנהלת הישיבה של היום כבעלים על המותג, לא יח"ל ולא לובלין).

בקיצור, לא מבין את העניין, אם הם רוצים להגיד עליו שהוא תלמיד שסרח, שיכתבו כך, הסגנון הקיים נראה קטנוני למדי.

נ.ב. גם הגר"ש העיד על עצמו שהוא היה תלמיד חלש ביח"ל, האם זה מוריד מגדלותו כיום? לא שאני משווה, אבל זה רק מראה שמה שמישהו היה בישיבה, לא מעיד בכלל על מה הוא יצא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2012 20:01 לינק ישיר 

על המותג יח"ל יש להם בעלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2012 21:52 לינק ישיר 

סגן כתב:
על המותג יח"ל יש להם בעלות.

כי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2012 01:45 לינק ישיר 

בדורינו הם המציאו אותו.
כמו שלפוניבז' יש בעלות על המותג שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2012 07:02 לינק ישיר 

יש שתי שאלות.
1. האם רב שמצהיר על עצמו הצהרות שעלולות להטעות את הציבור ראוי לשמו.
2. מה יעשה אדם שמגלה שמשתמשים בשמו כדי להטעות את הרבים.

בלי להכנס לענין נוסח המודעה, אדם שמצהיר על עצמו כמי שלמד בישיבה מסויימת אצל רב מסוים ובעצם מתברר שאינו כזה, מטעה את הציבור.  (ואין זה משנה אם טכנית הוא עבר באותה ישיבה ולמד שם הלכה או שתיים)

אם אני הייתי מוציא ספר קבלה חדש והייתי טוען שאני תלמידו של הרב אשלג (למרות שמעולם לא פגשתי אותו אבל אולי שמעתי דבר תורה משמו) האם הייתם אומרים שאני אדם ישר?

אדם שמפרסם פרסומים כאלה הוא אדם שלא למד היטב "מדבר שקר תרחק".
מאוד לא נוח לי לראות סלחנות לשינוי מהאמת שלא לצורך.

נשאלת גם השאלה איך הרב צריך להגיב אבל זאת כבר שאלה אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2012 08:02 לינק ישיר 

את פונוביז' הקים הרב כהנמן שהיה רב העיר פונוביז', שלא כמו הרב וואזנר שרק היה תלמיד בישיבת חכמי לובלין.
לרב כהנמן היה זכות על השם פונוביז' מתוקף היות המרא דאתרא דשם, אבל להרב ואזנר? מה לו וללובלין?
בדיוק מה שיש ליאווע הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2012 08:11 לינק ישיר 

ישנה חסידות בשם לובלין ולא עושה רושם שזה מפריע ליח"ל, כנראה בגלל שהם אינם מאחזי עיניים כמו יאווע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2012 08:22 לינק ישיר 

איזה מאחז עיניים? גם במודעה המרושעת מטעם ישיבת חכמי לובלין הם מאשרים שהוא למד בישיבה שם, איפה יש כאן אחיזת עיניים?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרהור נוסף בעקבות המתחזה מ"לובלין"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext