| נשלח ב-20/2/2012 21:07 |
|
| |
האם תוותרו על החלום?
לכל אחד מאיתנו יש ציפיות מחיי הנישואין, מהבן זוג. ואני שואלת את עצמי מה קורה אם לא קיבלנו את מה שרצינו. לתשובה שלי לעצמי הגעתי דרך שיר שכתבתי ואח"כ נדרשתי לתת לו הסבר. תקראו מחכה לשמוע את דעתכם.
======
חיצי הגיבורים/ שיר
אין לך מטר רבוע חף וצלול ונהיר אין לך יום בשבוע צח וצלילי ובהיר לוחם בידו חץ וקשת דרגות מעטרות המדים 'תצליח' הרוח דוחקת דרוכים חושיו וחדים חיל עשוי ללא חת נהירים לו רזי הקרב ניצח בשדה לא אחת 'מובס איכה תיקרב?' פצוע שדם יורק 'תירה!' גוססות מילותיו כדור בסמוך שורק גוועו פסקו תקוותיו
תביט לפה לשם כאב וצללי אנחות כסופר משנתו לא רשם למה קיבלנו כוחות? לגנוזם אגודים חדשים לא נגעה בהם יד אדם? כמה כוחות נדרשים לגיבורים - חיצים בידם שמא תכלית החומר תבוא מאי השימוש יגנוז מילותיו משורר יטמין חציו החמוש. ולפעמים אי מימוש הכוחות, הוא הניסיון עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 21:11 |
|
| |
מאחורי השיר
שמעתי על מצב של בנאדם מוכשר מאד, גאון, זוכר נפלא, כושר הסברה מעולה, התברך בכל המעלות שת"ח צריך. אך משמים רצו אחרת והוא אלמן שמגדל את הילדה שלו. במקום לממש את עצמו בבית המדרש, הוא מכין ארוחת ערב, עושה אמבטיות ושות'.
מקובל והגיוני לחשוב שכשאנחנו ממשים את הכוחות שלנו, אנחנו מביאים אותם אל התכלית. מה שאני רציתי לומר שלפעמים הנסיון הוא לא רק שאתה נאלץ להיות שמרטפ לילד אלא גם לשאת את העול של חוסר העשיה. בעצם זה שהוא כולא את הכישרון שלו ומגדל את הילדה, הוא עומד בנסיון בצורה הטובה ביותר.
בעיניי הנסיון של לוותר על הצמיחה גדול יותר מלעבוד כדי לצמוח. יותר קל לעבוד כדי להגשים חלום מאשר לוותר עליו.
הלוחם הוא דמות שהכוח שלה מתממש כשהחץ פוגע במטרה. מופעל עליה לחץ מכמה כיוונים: מבחינת העצמיות והרצון שלו- מובס איכה תיקרב? מבחינת הציפיות שהוא לכאורה מוכשר ונולד לקרב מבחינת הסביבה (הפצועים) שנזקקים לו. ולמרות כל זה הוא נדרש לכלוא את החץ.
וזו השאלה בשיר, כמה כח צריך בשביל זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 21:11 |
|
| |
איזה ציפיות מחיי נישאין אם אנו עדיין לא יודעים מה זה חיי נישואין? (במידה ואנו רווקים).
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 21:12 |
|
| |
למעשה
אם יקרה למשל והתחתנתי עם בחור שהוא לא ת"ח כמו שאני רוצה, אז עצם זה שאני אכלא את הרצון שלי ואת הכח שלי להשקיע את מה שנדרש בשביל שישב וילמד, ואשמור שהבית שלי ימשיך לתפקד למרות שהחלום והכח הזה לא יתממשו, זה הנסיון וההצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 21:15 |
|
| |
שמח, איך כבר הספקת להשחיל תגובה....
תקרא את ההודעה השלישית שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 21:15 |
|
| |
שיר אשרייך !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הלואי ותתחני עם תלמיד חכם אמיתי !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 21:42 |
|
| |
שיר,זה מדהים! השיר,הרקע והתובנה...כל אחד בנפרד והכל ביחד!
אני צריכה לקרוא שוב-בעז"ה אגיב יותר בהמשך...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 21:59 |
|
| |
(לא הבנתי את הפלאשבק כאילו קראתי כבר את זה, ואז נזכרתי שקראתי, ואני חייב לציין שהפירוש שהשיר הזה התפרש ללא הסבר ממך, יותר התחברתי!!)
אני מפריד בין שאיפות, לבין המציאות! שאיפות מסמנות לנו את דרך המציאות, אבל צריך לא לשכוח שעם המפה אומרת ללכת ימינה, וכשהולכים ימינה יש שלט גדול בשלוש שפות גבול לפניך! צריך ללכת שמאלה! ואם כך מתעוררת השאלה אבל שאפתי ורציתי למה זה לא מצליח, זה הצליח וימשיך להצליח, כי בלי השאיפות גם לשם לא תגיע, ובלי שתמשיך לשאוף, תיפול.
השיר חיבר את הדברים בצורה נפלאה מבחינתי!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 22:12 |
|
| |
מהמם!
זו שאלת המליון דולר שלי כבר תקופה-.-
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 22:14 |
|
| |
ברבי, מה ראית בשיר לפני ההסבר? משהו אחר? (מקובלני אמר שלא הבין ולכן באו התגובות המסבירות)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2012 23:48 |
|
| |
אם הבנתי אותך נכון, חושבני שבעצם העלית פה שלש נקודות. השיר, ההסבר ושאלתך.
בשיר את מתארת מצב בו אדם לא הצליח לממש את חלומו, מצב בו אדם התייאש ואפסה תקוותו.
"פצוע שדם יורק 'תירה!' גוססות מילותיו כדור בסמוך שורק גוועו פסקו תקוותיו "
בהסבר שלך את מתארת מצב, בו אדם לא רק שהוא לא מצליח לממש את חלומו, אלא אף הוא ממש מציאות הפכית לחלומו.
ושאלתך הייתה, מה יקרה אם אני אקבל משהו אחר ממה שחלמתי..
אם הבנתי נכון את עמקות כוונתך, אז אתייחס לשלושת הנקודות שהעלית.
הראשונה: בן אדם חייב לטפח שאיפות גדולות, אבל עליו לדעת ליהנות מפרטים קטנים. אדם חייב להבדיל בין השאיפות שלו לבין היכולות שלו. השאיפות הם המנוע והתמריץ בשביל להתקדם, אבל המדד האמיתי הוא, האם הוא עשה את מה שהוא יכול או שלא. וכשאדם חיי בתחושה כזאת, אף פעם הוא לא מאבד תקווה או נכנס לייאוש.
השניה: אין ספק שבזה צדקו דברייך, שיותר קשה לחיות אחרת מהחלום והשאיפה מאשר להגשים את החלום עצמו. אבל בתור יהודי מאמין, אני יודע שבאתי לעולם בשביל "כבוד שמיים" בשביל לעשות את רצון הקב"ה, ואם זה רצון הקב"ה אז זה גם הרצון שלי, ואף שברור שזה יותר קשה, אבל לפום צערא אגרא.
ומכאן גם לשאלתך השלישית. אף אם אני אקבל משהו אחר ממה שחלמתי, ולמען האמת אני גם בטוח שאני לא יקבל את כל מה שאני חולם בבת זוגתי, אעפ"כ אני יודע שזה בדיוק הניסיון שלי, זה בדיוק הטובה שלי, ודווקא ע"י הדרך הזאת אני יגיע לשלמות אמתית, האישית והרוחנית, וכ"ש בשלמות של שנינו - כאחד!
לעצם שירתך, יש לציין שהיא יפה ועמוקה. אהבתי:)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2012 02:50 |
|
| |
או קיי שיר! השיר כתוב מהמהם! מאחורי השיר- כ"כ להעריך את אותו אחד!!!! למעשה----- אז למעשה! ת'אמת... לא אהבתי את הדוגמא שנתת... יותר נכון לא הבנתי איך תתחתני עם בחור (ת"ח) שלא יושב ולומד כל היום כמו שאת רוצה?! בכלליות- ברור שלא מקבלים את כ-ל מה שרוצים.... ואחרי החתונה צצים דברים שביומיום! אז אני אומרת שזה לא רק במעשים גדולים כמו אותו אחד שהזכרת ב"מאחורי השיר" אלא זה גם סתם במעשה שלכאורה נראה קטן כמו להכין ארוחה לבעלך ע"ח הזמן שתיכננת ללמוד משו שאת זקוקה לו בעבודה בגלל שבעלך הודיע בפתאומיות שהוא מקדים לבוא... זה נשמע אולי מעשה זוטר או ברור מאליו....אבל עד שהתפנה לך זמן.... ואת חייבת אתזה ועוד אלף תירוצים נכונים! מן הראוי שתקומי עכשיו להכין את הארוחה!!!! ואת קמה...ומכינה ארוחה להפליא!!!! עשית מעשה גדול! כלאת את רצונך להתקדם ועשית משהו לכבוד השכינה!!! לשם שמים!!! (שוקולית...באופן מפתיע אני מחכה להבטחתך... לא כתבת בלי-נדר...)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2012 10:58 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | ברבי, מה ראית בשיר לפני ההסבר? משהו אחר? (מקובלני אמר שלא הבין ולכן באו התגובות המסבירות) |
|
אני הבנתי שהוא מדבר על המלחמה האישית של האדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2012 13:57 |
|
| |
אם אני אשאל את השאלה שלי בקצרה אז היא כזו (חדשונט שימי לב):
דוגמה: לי יש שאיפה לבעל ת"ח. לפי הברורים והכל הוא אכן כזה. תקופה אחרי החתונה מתברר- מקח טעות. השאלה שלי היא מה אתם תעשו במצב כזה, תוותרו? תתגרשו? תמשיכו להילחם ותדחפו אותו לעשות משהו שהוא לא יכול או לא רוצה? (ואל תכנסו לפרטים כן הוגן לא הוגן או ממה נבעה הטעות).
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2012 14:04 |
|
| |
להתגרש???-הסחפות...
אין ספק שהדבר החכם הוא להעצים אותו על מה שהוא כן,לא להיות "משגיח",לא לדחוף אותו בכוח,לפרגן על מה שכן,לא להביע אכזבה.
אבל במציאות ברור שזה לא קל לוותר על שאיפות,וגם התחושה ש"למה אמרו לי אחרת"-אבל כנראה זה מה שהייתי צריכה לקבל-אז משמיים הסתירו ממני.
הניסיון הוא להחביא את השאיפות והתקוות-אבל לא לגנוז אותן...
אני לקחתי את השיר שלך לאו דווקא לנושא הזה-אלא לכל דבר שאנחנו מסוגלים לעשות ולא טוב שנעשה,כל דבר שרצינו לעשות והקב"ה החליט שאחרת,כל כשרון לא ממומש בגלל כל מיני סיבות שלא תלויות בי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2012 14:38 |
|
| |
ברור שזה לא דווקא לנושא הזה! מבחינתי זה תקף לכל תחום בחיים, אחד מהם זה התחום הזה.
|
|
|
|
|