בית פורומים שידוכי חרדים

האם תוותרו על החלום?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/2/2012 15:24 לינק ישיר 

שיר852 כתב:
אם אני אשאל את השאלה שלי בקצרה אז היא כזו (חדשונט שימי לב):

דוגמה: לי יש שאיפה לבעל ת"ח. לפי הברורים והכל הוא אכן כזה. תקופה אחרי החתונה מתברר- מקח טעות.
השאלה שלי היא מה אתם תעשו במצב כזה, תוותרו? תתגרשו? תמשיכו להילחם ותדחפו אותו לעשות משהו שהוא לא יכול או לא רוצה? (ואל תכנסו לפרטים כן הוגן לא הוגן או ממה נבעה הטעות).

וואוו את באמת שאלת את השאלה? התשובה לזה היא ארוכה ובעקר פוגענית, את רוצה לשמוע אותה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2012 18:05 לינק ישיר 

למרות שזה נשמע מאים, אני סרקנית לשמוע את התשובה.
ואם זה הולך להיות פוגעני מידי, אז אולי אני מעדיפה את הפרטי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/2/2012 19:05 לינק ישיר 

שיר852 כתב:
אם אני אשאל את השאלה שלי בקצרה אז היא כזו (חדשונט שימי לב):

דוגמה: לי יש שאיפה לבעל ת"ח. לפי הברורים והכל הוא אכן כזה. תקופה אחרי החתונה מתברר- מקח טעות.
השאלה שלי היא מה אתם תעשו במצב כזה, תוותרו? תתגרשו? תמשיכו להילחם ותדחפו אותו לעשות משהו שהוא לא יכול או לא רוצה? (ואל תכנסו לפרטים כן הוגן לא הוגן או ממה נבעה הטעות).

ראשית בחיים אני לא אוותר!! אני לא אברח מהניסיון שהקב"ה הביא לי, ואם זה לא יהיה הניסיון הזה, זה יהיה ניסיון אחר.

שנית, אני לא מתחתן בשביל לשנות את השני וכ"ש שלא לחנך את השני. וק"ו שאני לא יגרום לשני לעשות את מה שהוא לא רוצה לעשות, ולו כי זה פשוט ברכה לבטלה! זה רק יגרום לכאב ומריבה במקום לקירוב והצלחה!

שלישית, מה שאני כן יעשה, זה אני אקח את המצב הזה לטובה.. לגרום לנו להיבנות ביחד, להשתנות, להיות יותר טובים.. אני אשתדל להפיק את המקסימום האפשרי מהמציאות הזאת.. ובע"ה לא רק שאני ירוויח חיבור גדול ביני לבינה, לא רק שאני ירוויח עבודת וזיכוך המידות, אני גם ירוויח שעמדתי באומץ מול הניסיון ולא ברחתי ממנו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2012 19:20 לינק ישיר 

עמקויות, אתה אומר דברים שונים בו זמנית:
אתה לא מוותר מצד אחד, מצד שני אתה לא הולך להכריח אותה לעשות מה שאינה רוצה ואינה יכולה..
איך אתה הולך לעשות את זה?

לכולם- השאלה היא רק נקודה למחשבה. מה קורה כשלא מקבלים מה שרוצים.

תוקן על ידי שיר852 ב- 21/02/2012 19:21:07

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/2/2012 19:29 לינק ישיר 

"אל תביאנו לידי נסיון...."
כשלא מקבלים את מה שרוצים....צריך לקבל אתזה באמונה שזה מה שטוב עבורי כעת!!! וחייב שזה יהיה טוב בשבילי...
אך דא עקא...לפעמים קשה מאד לתפוס באמונה הזו... אז בשביל זה יש את "דאגה בלב איש ישיחנה".... מדברים על זה עם מישהו קרוב ומנסים לשאוב עידוד ממקורות חזקים!!! העיקר לא לסגת, לא ליפול ולא להישבר! לתפוס את החבל חזק יותר! להתקרב לה' עוד!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/2/2012 19:36 לינק ישיר 

שיר852 כתב:
עמקויות, אתה אומר דברים שונים בו זמנית:
אתה לא מוותר מצד אחד, מצד שני אתה לא הולך להכריח אותה לעשות מה שאינה רוצה ואינה יכולה..
איך אתה הולך לעשות את זה?

לכולם- השאלה היא רק נקודה למחשבה. מה קורה כשלא מקבלים מה שרוצים.

תוקן על ידי שיר852 ב- 21/02/2012 19:21:07

עניתי על זה, ואומר שוב:

לוותר זה אומר להתגרש, לתת למצב להיות כמו שהוא, להשלים איתו וכו'. 
לא לוותר, מבחינתי זה לא אומר להילחם או לנסות לשנות בכוח את השני, אלא כמו שכתבתי, לקחת את המצב הזה ולהיבנות ביחד, לנסות להתקדם אחד עם השני, שכל אחד יבוא לקראת השני במשהו, לנסות למצות את המיטב והמירב מהמצב הנוכחי.

למשל, ואשתמש בדוגמא שלך:
בעלך לא לומר תורה, הוא מעדיף לצאת לעבוד וכו'. 

אני לא אתגרש, או ישלים עם זה, או ייתן לעצמי ליפול יחד איתו.
אני גם לא אצעק עליו, או כל הזמן יביע את חוסר הערכתי ושביעות רצוני.  

אני לא אכריח אותו בכוח שיישב וילמד, אלא אני אישית, אתרומם רוחנית יותר, אדגיש יותר את הרוחניות בבית, אבקש ממנו שיעזור לי בזה.. (במה שהוא יכול ושיש לו חשק) אני אתן לו את התחושה שאני מעריכה אותו, ועוד יותר אם הוא ילמד תורה.. ממילא הוא כבר ישתנה.. זה ישפיע עליו - עלינו, לבד הוא כבר ירצה את זה מעצמו.. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2012 00:10 לינק ישיר 

הבנתי. פשוט השתמשנו בהגדרות הפוך.
אצלי המשמעות של לוותר היתה- ויתור על החלום של הת"ח ולזרום עם מה שיש.
לא לוותר- אי ויתור על החלום גם אם יגבה מחיר של שלום בית, סיפוק של הצד השני וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/3/2012 03:30 לינק ישיר 

שיר, קראתי והתרשמתי.
פעם הביאו לנו בסמינר את אביגיל שקוביצקי שסיפרה איזה סיפור בנושא,
הכיוון שלה היה, ומאד התחברתי אליו, שאנחנו אמורות לקדם את הבעל, לדאוג לכיוון החיובי, ולא לדאוג לתוצאה (היא מדברת לבנות, אבל הרעיון הוא הדדי) מלכתחילה, ברור שאחפש מישהו שיענה על חלומותי,
אבל כשזה כבר אחרי - התפקיד שלנו הוא להתקדם יחד להיות מה שיותר טובים.
וזה כמובן, גם כשהחלום מתגשם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2012 14:42 לינק ישיר 

היא מדברת מאלף!!!! והתובנות הן עצומות!!!

אאוטינג ואפילו רמיזה עליו אסורה.
פעם הבאה חסימה.

תוקן על ידי אסיק_good ב- 15/03/2012 14:55:40

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/3/2012 15:52 לינק ישיר 

סורי!!!.לא היה לי שמץ של מושג..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/4/2012 00:21 לינק ישיר 

האיומים זה שלא נקבל את מה שחפשנו התקוה היא שכן וזה לא יותר מתקוה. לגבי בחור תלמיד חכם זה קל מאד לבדוק רק לא אסביר פה כי אז רוב הבחורים לא יתחתנו וגם הבנות לא ידעו מה לחפש וזה יהיה עצוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2012 00:59 לינק ישיר 

ת"ח היה רק דוג'.
הרעיון היה: מה קורה אם לא נקבל מה שרצינו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/4/2012 13:16 לינק ישיר 

מה יכול לקרות.......... מתמודדים! מתמודדים ובעיקר מתחזקים- צריך להודות על הרעה כמו שמודים על הטובה.. כמה שזה קשה לפעמים .. אבל ה' הרי יודע מה טוב לנו, נכון?! :)
להגיד "מה שרצינו" זה דבר מאוד גדול שכולל בתוכו הרבה דברים ופרטים.. חלק אני מאמינה שיהיו ומה שלא- משלימים עם העובדה.. ברגע שמשלימים איתה אז קל יותר להתמודד איתה..... וכמובן ללמוד להסתכל על חצי הכוס המלאה, שזה כבר מעכשיו צריך לסגל לעצמנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/4/2012 21:35 לינק ישיר 

נייס

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2012 16:22 לינק ישיר 

לא ברור.. הגבתי פה משהו מחכים ומחקו את זה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > האם תוותרו על החלום?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.