בית פורומים שידוכי חרדים

שמירת נגיעה בשידוכים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/2/2012 22:26 לינק ישיר 

תלוי אם היא חזרה בתשובה מזה...

אז תסתכל עליה כמו כל בעלת תשובה.

תוקן על ידי טוב_לבב ב- 23/02/2012 22:26:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2012 22:35 לינק ישיר 

אם היא לא שמרה נגיעה פה, אולי היא לא שמרה במקומות אחרים גם. בחורה שבאופן סדרתי לא שומרת נגיעה, צריך לחשוש מפני בריאותה הנפשית ויש להסתפק ביכולת שלה לפתח קשרים עמוקים ומחייבים. אני לא מתפעל כל כך מזה שהיא סיפרה לך, אולי היא עשתה את זה בכדי לבדוק את השטח, לראות אם גם אתה תסכים לא לשמור איתה נגיעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2012 23:13 לינק ישיר 

היי משה, אני חושב שאם זאת הייתה בחורה שנפלה וישר חזרה לעצמה, היית מרגיש את וזה לא היה
מפריע לך כלכלך.. אולי אתה מרגיש משהו יותר עמוק מהמעידה החד פעמית.. וזה גרם לך לסגת!
(תחשוב על זה..) 

ואני לרוב בעד ללכת עם הלב... כי יש דברים שרק מרגישים וא"א להסביר!!!  בהצלחה:) 

לאהוב זהו הטוב שבטוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2012 23:49 לינק ישיר 

מעפיל כתב:
אם היא לא שמרה נגיעה פה, אולי היא לא שמרה במקומות אחרים גם. בחורה שבאופן סדרתי לא שומרת נגיעה, צריך לחשוש מפני בריאותה הנפשית ויש להסתפק ביכולת שלה לפתח קשרים עמוקים ומחייבים. אני לא מתפעל כל כך מזה שהיא סיפרה לך, אולי היא עשתה את זה בכדי לבדוק את השטח, לראות אם גם אתה תסכים לא לשמור איתה נגיעה.

זה נקודה שחשבתי עליה גם. אם לא ראית שהיא מתביישת בזה או מביעה איזשהי חרטה על זה. יש אפשרות שהיא רצתה פשוט לראות איך תגיב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/2/2012 22:25 לינק ישיר 

[quote]

זה נקודה שחשבתי עליה גם. אם לא ראית שהיא מתביישת בזה או מביעה איזשהי חרטה על זה. יש אפשרות שהיא רצתה פשוט לראות איך תגיב.[/quote]

ואולי היא רצתה לבדוק אם גם לו היה אז היא פתחה כך את הנושא...(בעקבות אשכול שקראתי כאן לא מזמן...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2012 00:24 לינק ישיר 

עמקויות כתב:
לדעתי היא טפשה
לא כל דבר צריך לספר, ובטח לא בסיטואציה כזאת..
ככה שלא טעית, אא"כ אינלך בעיה עם טפשות ;)

מאין לך מה הסיטואציה בו היא ספרה את זה שבכזו נחרצות את שופטת אותה?!
אולי למשל הם דברו על קשרי העבר והעומק שהיה?
אולי הם דברו על רגשות מהעבר הרחוק והקרוב..?!

בהנחה שמדובר בשידוכי חרדים, כשההדגשה על החרדים, לא מקובל לדבר על כאלה דברים בפגישות
(גם אצל הציבור הכללי אני לא חושבת שזה כדאי, אבל שם זה עוד מקובל)
אפשר וכדאי לומר שהיתה נפילה, אבל למה להכנס לפרטים?? בעיני, זה מיותר.

ובחולופן, לא התכוונתי להשמע בוטה..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/2/2012 01:14 לינק ישיר 

מגיבהבשקט כתב:
לדעתי היא טפשהלא כל דבר צריך לספר, ובטח לא בסיטואציה כזאת..ככה שלא טעית, אא"כ אינלך בעיה עם טפשות ;)מאין לך מה הסיטואציה בו היא ספרה את זה שבכזו נחרצות את שופטת אותה?!אולי למשל הם דברו על קשרי העבר והעומק שהיה?אולי הם דברו על רגשות מהעבר הרחוק והקרוב..?!בהנחה שמדובר בשידוכי חרדים, כשההדגשה על החרדים, לא מקובל לדבר על כאלה דברים בפגישות(גם אצל הציבור הכללי אני לא חושבת שזה כדאי, אבל שם זה עוד מקובל)אפשר וכדאי לומר שהיתה נפילה, אבל למה להכנס לפרטים?? בעיני, זה מיותר.ובחולופן, לא התכוונתי להשמע בוטה..

צודקת!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/2/2012 11:07 לינק ישיר 

לעניות דעתי בתור חרדית מבטן ומילדה: 
בחורה מרקע חרדי מבית, שלא שומרת נגיעה עם בחורים שהיא פוגשת באותו הזמן היא מאבדת איזשהוא חלק מהצלם שלה בתור בת ישראל ! נכון..אני מודעת לחומרת הדעה הנ"ל, ואני מנסה לא לשפוט, אבל אני בזה לבנות כאלו! נכון יש כאלו שחזרו בתשובה אבל שלא יצפו לבחור ללא רבב מהשורה הראשונה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/2/2012 13:27 לינק ישיר 

הודעה שהועברה:
בעקבות הנושא הנ"ל יצא לי לחשוב על מספר נקודות בנוגע לשמירת נגיעה נפילות אחרות והחזרה בתשובה.

אקח את ההזדמנות מעל במה זו בכדי לומר מספר נקדות:
לך ידידה יקרה:

שנה חדשה, מקום חדש, אנשים חדשים.
הגעת כמו כולנו למוסד לימודים מהשורה הראשונה,
כולם כלפי חוץ אותו הדבר, רק אחרי היכרות מעמיקה הבנו את השוני.
סיפרת לי בקלילות על קורותיך בעבר, בחורה מבית חרדי, בלי להתביש ואפילו נהנית וצחקת בהתרפקותיך על העבר.
ישבנו בערב על שטיח ירוק ופטפטנו.
קצת התפלאתי....לפחות שתסתיר שלא תפרט....
אבל לא. את היית קלילה...זורמת.
וסיפרת.
אמרת שעכשיו את לא כזאת שבאת להשתנות, עודדתי אותך ואיחלתי להצלחתך.
עבורו שבועות ומעט חודשים....
השתנית.
השתנית מכל היבט, כמעט ללא הכר, אם זה בלבוש ואם במעשה. התעלית גם על בנות רבות משורותנו, בנות טובות מבית טוב, שמחתי בהצלחתך.
הרבנים, המורות ואנשי הצוות ברכו על השינוי.
אבל אז....בחזרה לאחור אני לא יכולה לשים אצבע על דפי העבר ולומר-כאן!....זה פשוט קרה
כן כן....לעיתים מזדמנות השפלת ראשך בענווה אבל בעיניך דלקה אש גאווה.
האם באש גאוות קודש עסקנין? אולי בהתחלה....
התנשאת!
זה לא היה משהוא שהיה ראוי להתיחסות כולם, או שלא ממש הבחינו בזה.
אבל התנשאת, פשוט כך....איך זה התבטא??
בהתחלה קצת הערת...כן כן- הערת לאלו שלא יהיו ברמה שאותה השגת לפני זמן קצר כל כך...למרות שאתן באותה הכיתה. פה על שקט שהופר ושם על חצאית סוררת בזמן ישיבה.....על שערה שחמקה מן הפקעת...על כהנה וכהנה.
לא הרגשתי בזאת מיד....כי לא נמנתי משורות המושא הנ"ל.
אבל כשדנו מפעם לפעם במצב העם, הקהילה וכל שאר דברים שברומו של עולם...הבחנתי.....
כבר לא נמנתי על רמתך הרוחנית...הרי התעלית עלי ואחרות (אני עדין מצדיעה לך מאמציך!)
זילזלת...אם בהלכות השקפות ומנהגים וכיוצא בזה. אולי זה מנגנון ההגנה הפנימי השלך שכיבכול הגן עליך ממני...הרי סיפרת לי הרבה, אולי הצטערת על כך במבט לאחור. בכל אופן תמיד שמרתי על פרטיותך ו על סודתייך.
אבל מי שמך שרה ושופטת??!! כבודך במקומו מונח, התעלית על עצמך ושינית את עצמך למרות הקשיים.
כידוע אין מזכירים עוונות ראשונים חוץ משלושה דברים וכ"ו, אבל אל תתני לי מוסר! כי כשאת הייית שם....אני תמיד הייתי פה כבחורה נורמטיבית עובדת השם ומצוותיו , ללא קשר למה שאת היום, מקובל בציבור שלנו, למי שלא יודע על עברך, לחשוב שמצבך הרוחני-סוציאלי שלך כיום נעלה על שלי!
רבבות אנשים ובית דין לא יגרמו לי לשנות את דעתי עליך....אולי זה קטנוני....בעיניי את בחורה טובה שעלית והשתפרת למרות עברך מקפידה על קלה כבחמורה, אשרייך! מי יתן ותמשיכי לעלות במדרגות התורה והיראה.
אבל לי את לא תטיפי!
וכדאי שאת ובנות דומות יזכרו להעריך ולשמור, כפי שהנימוס מחייב, על מקום כבודן של בנות שנמצאות במקום כל חייהן ועברו נסיונות ועמדו בהן, אתם הגעתן לא מזמן...אין בדבריי לרמוז או להרים על נס מצב של הפרדה סלקטיבית כזו או אחרת כפחות-או מרומם חלילה!
ביננו למען הצדק והאמת: אני לא הייתי שם....!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/3/2012 00:23 לינק ישיר 

תוקן על ידי חכמה_אחת ב- 01/03/2012 00:24:48

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/2/2013 01:33 לינק ישיר 

מה שבטוח צריך יותר להיזהר כשזה להפך.
יותר סיכוי שגבר שנפגשים איתו לא שמר נגיעה מאשר להפך
נשים הססניות יותר , וחזקות יותר , יחסית לגברים  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2013 02:34 לינק ישיר 

מיכל,
אלוקים עדי  כמה שזה קשה,
זה הרבה יותר קשה לאישה מאשר לאיש, כי פעמים רבות  חוסר בשמירת נגיעה מגיע בעקבות התלהטות רגש וכו' וכו',
שבזה האישה חזקה יותר מהאיש ויותר קשה לה לשמור על עצמה.

מי יתן ולו רק בגלל הזכויות שהצלחתי לעצור ת'צמי (וזה היה ממש ממש ממש לא קל !!!) , אני אזכה לבחור כלבבי.
אמן!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/2/2013 12:45 לינק ישיר 

אמן ואמן , בשבילך ובשביל כולם.
ואני עדיין חושבת שכמה שאישה רגישה מאד , בקטע הזה , הגבר יותר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2013 14:10 לינק ישיר 

יוניקו1 כתב:
מי שמספר על עבירות שעשה מראה שזה לא סתם נפילה אלא חלק מאורח חייו

תוקן על ידי יוניקו1 ב- 20/02/2013 13:19:59

ממש לא מסכימה איתך. ע״ע http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2945620&forum_id=17053

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שמירת נגיעה בשידוכים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.