בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

אזי בשלישי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/2/2012 01:20 לינק ישיר 
אזי בשלישי

http://youtu.be/ldi0ZR1pqyM
בובאובער או לא בובאובער

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2012 01:23 לינק ישיר 

פיספסת את הסיפור על הקוגל

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2012 01:25 לינק ישיר 

את ההקדמות אני לא מקליט
אני לא חושב שזה חסר כאן "סיפור הקוג'ל חוץ לספקות

תוקן על ידי Bnei ב- 24/02/2012 01:57:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2012 10:05 לינק ישיר 

סליחה על הבורות אבל- מה זה 'אזי בשלישי'? פיוט נשכח? משהו של חסידות בובוב? הסבר בבקשה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2012 10:20 לינק ישיר 

פיוט לשבועות - העוסק במעמד הר סיני 
קבלו ביצוע של החזן יעקב האס
http://chazzanut.org/download/libsonmo/Jacob%20Hass%20-%20Azai_Bashlishi.mp3

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2012 10:21 לינק ישיר 

תודה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2012 10:32 לינק ישיר 

אני מבין שזה מהקונצרט בחצרות חסידים תודה רבה,
אגב באותו עמוד יש ביצוע מדהים של החזן מילר לרזא דשבת של פינציק לשמיעה
שוה האזנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2012 10:47 לינק ישיר 

זה הרזא דשבת המדובר של מילר
http://youtu.be/Pp4lWgiiAQo
מזה אני נהנה הרבה יותר. בשביל מה צריך את כל הבומבסטיות הזאת עם 300 כלים, מספיק לי פסנתר וחזן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2012 10:59 לינק ישיר 

להלן הטקסט. הקונצרט מינואר 2011 - "בחצרות אדמו"רים". היה כיף עצום ללוות את החזן מילר ביצירה הלא שגרתית הזו!

קרובה לשבועות

קרובה דרבנא שמעון

כוונת הפייטן להודיע שבח התורה ותהלתה בקדימה ומעלה, טעם למה נתאחרה נתינתה עד משה ולא נתנה לאדם או לשאר דורות עד משה. וכאלו היא מתפארת בעצמה.

וכמעט כל דברי נתפרשו כבר, כי כל דבריו בלשון צח ולשון מקרא. וחתם הפייטן שמו שמעון בר יצחק חזק ואמץ בראשי בתי החרוזות, אשר כל בית מן י"ב חרוזות.

אֲזַי בַּשְּׁלִישִׁי בִּהְיוֹת בָּקְרוֹ. מֶלֶךְ בִּמְסִבּוֹ הוֹפִיעַ בִּיקָרוֹ. רִבּוֹתַיִם אַלְפֵי שִׁנְאָן מְשַׁנְּנֵי פְאֵרוֹ. וַיְהִי קוֹלוֹת וּבְרָקִים וְהִזְרִיחַ אוֹרוֹ. קוֹלוֹ בְּכֹחוֹ וְקוֹלוֹ בַּהֲדָרוֹ. וְרוּחַ סְעָרָה עוֹשָׂה דְבָרוֹ. וְעָנָן כָּבֵד כִּסָּה עַל הָרוֹ. וְהַצּוּרִים נִתְּצוּ הָרִים בְּעָקְרוֹ. הוֹלֵךְ וְחָזֵק קוֹל שׁוֹפָרוֹ. חוֹצֵב לֶהָבוֹת אֲרָזִים בְּשָׁבְרוֹ. קוֹל יְהֹוָה יָחִיל מִדְבָּרוֹ. וְכֻלּוֹ אוֹמֵר כָּבוֹד בִּפְאֵר דְּבִירוֹ.

מִתְפָּאֶרֶת הָיִיתִי בְּיוֹם חֲתֻנָּתִי. הִנֵּה בָא קִצִּי וְהִגִּיעָה עִתִּי. לְהוֹדִיעַ יָפְיִי וּלְהַגִּיד תִּפְאַרְתִּי. יֵצֵא טִבְעִי וְתִתְעַלֶּה חֻפָּתִי. יֵדְעוּ הַכֹּל מַה מְּלַאכְתִּי. צֶדֶק וּמִשְׁפָּט בְּתוֹךְ נְתִיבָתִי. עֹמֶק חָכְמָתִי וְסוֹד בִּינָתִי. יָבִינוּ שְׂכָרִי עָנְשִׁי וְאַזְהָרָתִי. עֵרֶךְ שֻׁלְחָנִי וְסֶגֶר מִסְגַּרְתִּי. תִּקּוּן אֶצְבְּעוֹתַי וְרַב פְּעֻלָּתִי. כִּי עַד עַתָּה בַּמְּרוֹמִים שָׁכַנְתִּי. וְהַיּוֹם בָּאָדָם מַתָּנוֹת לֻקָּחְתִּי.

צִיר אֱמוּנִים נִתְעַלָּה בִּבְחִירִים. כְּצִנַּת שֶׁלֶג בְּיוֹם קְצִירִים. חָכָם עָלָה לְעִיר גִּבּוֹרִים. וַיּוֹרֶד עֹז מִבְטֶחָה לַהֲדוּרִים. אֲמָרִים נְעִימִים מִפְּנִינִים יְקָרִים. וְקִבְּלָם מִימִין יוֹצֵר הָרִים. וְצִבְאוֹת קֹדֶשׁ עוֹנִים וְאוֹמְרִים. טֶרֶם נִשְׁמַע אָנוּ שׁוֹמְרִים. וְשָׁמְעוּ מִפִּיו עֲשֶׂרֶת הַדְּבָרִים. וּפָחֲדוּ וְרָעֲדוּ מֵרְעָמִים כַּבִּירִים. וּפָתְחוּ וְעָנוּ כָּל הַיְצוּרִים. יְהֹוָה עֹז לְעַמּוֹ יִתֵּן וּמִשְׁפָּטִים יְשָׁרִים.

וַיִּשְׂמְחוּ כָּל הָעָם. בְּשִׂמְחַת אִמְרֵי נֹעַם. וְנִתְמַנָּה צִיר רוֹעָם. וַיֵּרֶד משֶׁה מִן הָהָר אֶל הָעָם. וּבְכֵן וַיֵּרֶד משֶׁה מִן הָהָר אֶל הָעָם.

('קרובות' לתפילת שחרית – יום ראשון של חג השבועות)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > אזי בשלישי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext