| נשלח ב-24/2/2012 09:57 |
|
| |
להתחתן איתו/ה מתוך רחמים..
מעניין אותי אם קורים דברים כאלו והאם זה נישואין שמחזיקים?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2012 11:22 |
|
| |
אם דבר כזה קורה, אני מאמינה שהי/וא לא הולכים ומצהירים שזו הסיבה ....
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2012 11:32 |
|
| |
לפני כמה שנים בחור מתמיד ויראי שמים התחתן. אחרי הנישואין גילה הבחור שאשתו לא ממש שפויה. הוא דיבר על כך עם הוריו, וגם עם ההורים של הבחורה, וכולם הסכימו שהוא צריך להתגרש. הזוג הלך לבית דין בכדי להתגרש. כשהתחיל הדיון הבחורה התחילה לבכות, שאל אותה בעלה, וכי למה את בוכה? ענתה הבחורה, אם אתה מגרש אותי, מי יתחתן אתי? אמר לה בעלה, אם זה כל כך כואב לך, בואי נחזור הביתה. והם חזרו הביתה, והוא לא התגרש, וסבל ממנה מרורים. היום הוא אחד מגדולי הדור.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2012 11:36 |
|
| |
אבל הוא לא התחתן איתה מלכתחילה מתוך רחמים..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2012 11:40 |
|
| |
אני מתרשם שמלכתחילה הסתירו את הנושא, ואח"כ כשהורי הבחורה ראו מה שהיא עוללת לו, התחרטו והמליצו לו להתגרש.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2012 11:55 |
|
| |
לפי דעתי הוא חזר אליה כי יש לו רגשות כלפיה. ואם לא היה לו..היה זורק אותה מזמן ולא היה מזיז לו המשפטים שלה...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2012 12:02 |
|
| |
| מעפיל כתב: |  | לפני כמה שנים בחור מתמיד ויראי שמים התחתן. אחרי הנישואין גילה הבחור שאשתו לא ממש שפויה. הוא דיבר על כך עם הוריו, וגם עם ההורים של הבחורה, וכולם הסכימו שהוא צריך להתגרש. הזוג הלך לבית דין בכדי להתגרש. כשהתחיל הדיון הבחורה התחילה לבכות, שאל אותה בעלה, וכי למה את בוכה? ענתה הבחורה, אם אתה מגרש אותי, מי יתחתן אתי? אמר לה בעלה, אם זה כל כך כואב לך, בואי נחזור הביתה. והם חזרו הביתה, והוא לא התגרש, וסבל ממנה מרורים. היום הוא אחד מגדולי הדור. |
|
בגלל שסיימת עם משפט "היום הוא אחד מגדולי הדור" אני מעדיף לשתוק... אחרת היה לי הרבה מה לומר על העניין הזה....
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2012 12:22 |
|
| |
| nati1989 כתב: |  | לפני כמה שנים בחור מתמיד ויראי שמים התחתן. אחרי הנישואין גילה הבחור שאשתו לא ממש שפויה. הוא דיבר על כך עם הוריו, וגם עם ההורים של הבחורה, וכולם הסכימו שהוא צריך להתגרש. הזוג הלך לבית דין בכדי להתגרש. כשהתחיל הדיון הבחורה התחילה לבכות, שאל אותה בעלה, וכי למה את בוכה? ענתה הבחורה, אם אתה מגרש אותי, מי יתחתן אתי? אמר לה בעלה, אם זה כל כך כואב לך, בואי נחזור הביתה. והם חזרו הביתה, והוא לא התגרש, וסבל ממנה מרורים. היום הוא אחד מגדולי הדור.
בגלל שסיימת עם משפט "היום הוא אחד מגדולי הדור" אני מעדיף לשתוק... אחרת היה לי הרבה מה לומר על העניין הזה....
|
|
אני רוצה לשמוע את דעתך!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2012 12:34 |
|
| |
אני לא יודע כמה רגשות היו לו כלפיה, הוא רצה להתגרש תוך כמה ימים שהתחתן. ומכיון שמדובר בזוג חרדי למהדרין, הם לא נפגשו הרבה לפני החתונה. כך שאני מניח שהרגש העיקרי שהוא הרגיש כלפיה היה רגש של חמלה ורחמנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2012 12:34 |
|
| |
מתוך רחמים. כן זה יכול לקרות. וזה גרוע. זה אסור. אבל יש כאלו שעושים זאת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2012 12:35 |
|
| |
החפץ חיים התחתן עם אשתו מכיון שהיא היתה אחותו החורגת, והאם החורגת היתה נפגעת מאד אם לא היה מתחתן איתה. אלו היו נישואין מוצלחים ביותר, כידוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2012 12:40 |
|
| |
אם קורה? בטוח שקורה.. יש דברים שלא קורים בעולם שלנו?!
אם זה יכול להחזיק? צריך הרבה, הרבה מוטיבציה ורצון שזה באמת יצליח... "נתינה מולידה אהבה".. גם אם זה מתחיל מרחמים, גם אם זה מתחיל מכורח המצב, אבל בסופו של דבר, הנתינה האין סופית תביא לאהבה גדולה.. ויותר מכך, דווקא ההשקעה הגדולה, ההענקה, ההתמודדות היא זאת שמביאה לחיבור גדול ועמוק יותר.. והיו דברים מעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2012 12:42 |
|
| |
| מעפיל כתב: |  | לפני כמה שנים בחור מתמיד ויראי שמים התחתן. אחרי הנישואין גילה הבחור שאשתו לא ממש שפויה. הוא דיבר על כך עם הוריו, וגם עם ההורים של הבחורה, וכולם הסכימו שהוא צריך להתגרש. הזוג הלך לבית דין בכדי להתגרש. כשהתחיל הדיון הבחורה התחילה לבכות, שאל אותה בעלה, וכי למה את בוכה? ענתה הבחורה, אם אתה מגרש אותי, מי יתחתן אתי? אמר לה בעלה, אם זה כל כך כואב לך, בואי נחזור הביתה. והם חזרו הביתה, והוא לא התגרש, וסבל ממנה מרורים. היום הוא אחד מגדולי הדור. |
|
ידוע סיפור דומה על "החזון איש" שאשתו לא הייתה "מאה" וגם לא יכלה ללדת. הוא הבין את זה אחרי האירוסין ורצה לבטל, והיא איימה שאם הוא יעשה את זה היא תפגע בעצמה.. ו...כן הוא סבל ממנה כל חייו. אבל הוא היה החזון איש! אני מכיר מקרה (מקרוב מאוד) שבחור פגש בחורה, וכבר בפגישה הראשונה הוא ראה שזה לא זה.. (המראה שלה לא מצא חן בעיניו...!!) אבל היא הייתה כלכך תמימה ואמתית כזאת.. שלא היה לו לב לומר לא.. הוא פשוט ריחם עליה.. (זה גם היה הבחור הראשון שלה..) הוא יצא לפגישה שנייה בידיעה שזה לא... ואיכשהו קצת התחבר (למראה) והמשיך לשלישית ולרביעית. בפגישה החמישית הם סגרו למרות שהלב לא היה שלם.. ואחרי חודש הוא שבר את השידוך ואותה..
תוקן על ידי אחי23 ב- 24/02/2012 13:19:33
לאהוב זהו הטוב שבטוב
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2012 12:44 |
|
| |
יפה אבל פה מדובר על אחת מעורערת..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2012 12:46 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | אם קורה? בטוח שקורה.. יש דברים שלא קורים בעולם שלנו?!
אם זה יכול להחזיק? צריך הרבה, הרבה מוטיבציה ורצון שזה באמת יצליח... "נתינה מולידה אהבה".. גם אם זה מתחיל מרחמים, גם אם זה מתחיל מכורח המצב, אבל בסופו של דבר, הנתינה האין סופית תביא לאהבה גדולה.. ויותר מכך, דווקא ההשקעה הגדולה, ההענקה, ההתמודדות היא זאת שמביאה לחיבור גדול ועמוק יותר.. והיו דברים מעולם. |
| עמקויות ידידי, אנחנו בסך הכול בני אדם...!!! וא"א לחשוב שעל הכול אפשר להתגבר.. זה לא עובד ככה!!!
|
|
| נשלח ב-24/2/2012 12:52 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  | | אם קורה? בטוח שקורה.. יש דברים שלא קורים בעולם שלנו?!אם זה יכול להחזיק? צריך הרבה, הרבה מוטיבציה ורצון שזה באמת יצליח..."נתינה מולידה אהבה".. גם אם זה מתחיל מרחמים, גם אם זה מתחיל מכורח המצב, אבל בסופו של דבר, הנתינה האין סופית תביא לאהבה גדולה.. ויותר מכך, דווקא ההשקעה הגדולה, ההענקה, ההתמודדות היא זאת שמביאה לחיבור גדול ועמוק יותר..והיו דברים מעולם. עמקויות ידידי, אנחנו בסך הכול בני אדם...!!! וא"א לחשוב שעל הכול אפשר להתגבר.. זה לא עובד ככה!!!
א. אם לא תאמין שעל הכל אתה יכול להתגבר (לכה"פ על אותם ניסיונות והתמודדויות שנופלות בחייך) אז אתה באמת לא תצליח להתגבר בכלום! איך אמר נפולאיון: חייל שלא שואף להיות גנרל, גם חייל הוא לא...!
ב. השאלה שלה, לא הייתה האם ללכת על זה לכתחילה, אלא האם יש לזה בכלל סיכוי, ועל זה הייתה תשובתי, שכן יש לזה סיכוי ולפעמים דווקא הקושי גורם לחיבור ואהבה. אבל אין ספק שכל אחד/ת צריך למדוד את היכולת האישית שלו.
|
|
|
|
|