בית פורומים בחדרי חרדים

סופה של הפוליטיקה החרדית / נתי טוקר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/2/2012 14:12 לינק ישיר 
סופה של הפוליטיקה החרדית / נתי טוקר

ביטולו של חוק טל הוא למעשה תחילת הסוף של הפוליטיקה החרדית. היא נכשלה לא רק במתן תשובות לטענות החילונים, אלא כעת היא גם לא יכולה לספק תשובה לחרדים. החוק הרי בוטל, ובמצב הקואליציוני הנוכחי קשה להאמין שיהיה ניתן להשיבו באותה המתכונת. זהו הזמן להבין שחברי הכנסת החרדים לא באמת מייצגים את קהל בוחריהם, אלא את עצמם. הצעירים החרדים בשטח רוצים שינוי. זה יקח זמן, אבל אי אפשר יהיה לעצור את התהליך.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2012 17:03 לינק ישיר 

כישלון גדול, אפילו לשמר את הקיים לא הצליחו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2012 19:02 לינק ישיר 

קטנוני, נראה שלא ממש תפסת למה הוא מכוון...
ראשית, לגוף טענתך, נראה את כל החכמים כאן, מתמודדים עם בג"ץ, שלא רואה בעיניים אפילו ראשי ממשלה.
ולדבריו של טוקר עצמם: הוא טוען דבר והיפוכו. לכאורה..
מצד אחד, הוא מאלו החפצים ב"שינוי", אג'נדה שלא ממש קשורה לנציגות חרדית...
מצד שני, הוא מתאונן (לכאורה), על שחברי הכנסת החרדיים לא סיפקו תשובה לבוחרים שלהם.
רגע. הרי רצית שינוי, מה הבעייה? זה הרי מה שהבוחרים באמת רוצים?
התשובה יותר מפשוטה: טוקר אכן רוצה שינוי. "הצעירים" כמותו ודוגמתו, כבר מזמן אינם בשר מבשרה של החרדיות הציבורית. הבג"ץ האחרון, עשה להם באמת טוב על הלב. אולי סוף סוף העסקנים "ישחררו" אותם ללכת לצבא..
במצב עניינים זה, היה רצוי מאוד, שלפחות לשם ההגינות, ידבר טוקר בשם עצמו וחבריו. לא בשם כלל החרדים.
אתה לא יכול להביע עמדות לא חרדיות במוצהר, ולהתלונן מדוע הח"כים "שלנו" (כאילו בחרת בהם...) לא נלחמים עליהם.
בדיוק כפי שאתה טוען לחוסר הצדק שבאפוטרופסות של העסקונה על הציבוריות החרדית, אי אתה יכול להביע אפוטרופסות נגדית, התואמת לדיעותיך שלך.
את כוחם של "הצעירים", כולנו נראה, ביום בו אמסלם\טוב ושות' יעמידו את עצמם לדין הבוחר. עד אז, הוא מהווה נעלם די גדול. בינתיים הם דואגים לאינטרס "שלנו" ממרכז הליכוד...
בכל מקרה, אין לכך דבר וחצי דבר עם "הפוליטיקה החרדית". זו, נאמנת לציבור בוחריה האמיתי, עושה כל אשר לאל ידה, בכדי לשמור על הקדוש והיקר לליבו. מי שזה לא יקר לליבו, ילך לו אל מפלגות "הצעירים".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2012 19:09 לינק ישיר 

שני הכותבים מעלי צודקים אומנם מצד אחד הכישלון צורב אך מצד שני לא ניתן לעשות הרבה מול הבגץ שהוא מעוזו האחרון של הערב רב. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2012 19:13 לינק ישיר 

אליאל, אל תדאג. חוקית, אולי לא ניתן לעשות הרבה. מעשית, אם נהיה כולנו מאוחדים וחזקים, גם הבג"ץ לא ממש יוכל עלינו.
אנשים כמו נתי טוקר, הרבה יותר מזיקים לנו, מאשר בג"ץ זה או אחר.
ככלל, הבג"ץ האחרון, הוא סטירת לחי אחת גדולה, לכל מי שחשב "ללכת לקראת". החילוניות הישראלית הוכיחה, שמבחינתה, או הכל או לא כלום.
מתי גם אצלנו יבינו זאת? שאלה לא פשוטה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2012 19:19 לינק ישיר 

מסכים עם כל מילה.
והלוואי ויפנימו זאת כל אלה שעדיין מתרפסים ומשתדלים בכל כוחם לרצות את הפריץ בעל האחוזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2012 19:49 לינק ישיר 

למה אתם כל כך מפחדים ללכת לצבא?
למה אתם כל כך מפחדים ללכת להתפרנס?
למה אתם כל כך מפחדים ללמוד מתמטיקה ואנגלית?

האם לא הגיעה העת להפסיק לאלף את הציבור ולהתחיל לחנך אותו, כך שניתן יהיה לשחרר אותו מכבלי הסינר של אמא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2012 19:55 לינק ישיר 

למה אתם מפחדים ללמוד תורה
למה אתם מפחדים להתפלל
למה אתם מפחדים לומר בעזרת השם
למה אתם מפחדים מהחרדים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2012 19:59 לינק ישיר 

הרחוב החרדי, לא זה הטוקרי, ולא זה שיושב על הברזלים, אלא החרדים האותנטיים שרוצים לגדל ילדים חרדים יראי שמיים שלפחות קובעים עיתים לתורה או שתורתם אומנותם לפחות עד לגיל שלושים, אלו לא יהיו מוכנים להשתלב בשום מסגרת חילונית שתקלקל את ערכיהם ושאיפותיהם, לא מסגרת חילונית צבאית, לא מסגרת אקדמאית עם מסכה דתית, ולא מסגרות שלא בנויות מהשורש כחרדיות ונקיות מכל סממן חילוני. פשוט לא יקום ולא יהיה. לכן, עם בגצ ובלעדיו, עם נציגים חרדיים בכנסת ובלעדיהם וגם עם טוקר ושכמותו ובלעדיהם - המגזר החרדי האמיתי ישאר כפי שהוא ושום חוק או תהליך חילוני, או חילוני במסכה, לא יצליחו לשנותו.
המקסימום שישתנה זה נערי הרחוב החרדי שימצאו את עצמם במסגרות סמי חילוניות במסווה דתי כמו הנחל החרדי או מכונים כאלו ואחרים עם כיפות מעור.
רוצים חרדים בצבא? רק הרעיון המקורי של לוקאץ' על צבא חרדי יכול להביא לחיילים חרדיים בישראל, אבל איזה חילוני יעז לקדם יוזמה כזאת? זה הרי לא ישלב את החרדים בחילוניות...
רוצים חרדים בשוק העבודה? נתקו את הקשר בין אי הגיוס ליציאה לעבודה. אבל מי החילוני שיעז להנציח את חוסר השיוויון הזה?
המסקנה היא שאין פתרון שניתן להעביר בכנסת ולכן הממשלה תמשיך לשבור את הראש בין בג"צ לבג"צ כדי לחמוק מפתרון ועדיין להמשיך את המצב הקיים שהרי לא ניתן להכניס את המגזר לכלא. כולם יודעים את זה. אפילו טוקר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2012 20:07 לינק ישיר 

תקציבאית-
אם זה עושה לך טוב לדבר בשפה 'שלהם' ולהתסכל כביכול מלמעלה למטה בעמדה של המטיף והמוכיח בשער- יערב לך ויבושם לך.

אך האמת תיאמר:  רק טיפש יגיד שיש משהו שאנחנו עושים (או לא עושים)- כתוצאה מפחד. הרי אם יגידו לנו רבותינו להתגייס לצבא וליחידות קרביות- לא יהיה אחד שישתמט!!  אלא מה? חורה להם שיש לנו את סולם הערכים שלנו (הגם שגם אני לא מסכים עם כל פיפס שלו) ואנחנו מחליטים מה חשוב לנו ומה לא.

להתפרנס- ברור שצריך! אבל לא הם (ואת) אלו שיטיפו לנו על כך!

ואם כבר מדברים על חינוך ואילוף, הדברים שאת כותבת אינם תוצר של חינוך עצמי בוגר ומקורי.  את פשוט המרת את החינוך שקיבלת בבית ובמגזר, וחלף זאת את שותה בצמא את מעיינותיהם של הכתבים החילונים והחילונים-למחצה, ומהם את (ושכמותך) שואבים את פניני החכמה ה'מקוריים' האלו.  

מהסינר של אמא- ברחת לסינר של הקידמה המדומה.  ה'דעות' שאת מציגה כאן הן אילוף עלוב של לובשי הסינר- שתחת כנפיהם בחרת לחסות..

תוקן על ידי תגידו_לי ב- 25/02/2012 20:19:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2012 20:33 לינק ישיר 

תגידו_לי כתב:
תקציבאית-
אם זה עושה לך טוב לדבר בשפה 'שלהם' ולהתסכל כביכול מלמעלה למטה בעמדה של המטיף והמוכיח בשער- יערב לך ויבושם לך.

אך האמת תיאמר:  רק טיפש יגיד שיש משהו שאנחנו עושים (או לא עושים)- כתוצאה מפחד. הרי אם יגידו לנו רבותינו להתגייס לצבא וליחידות קרביות- לא יהיה אחד שישתמט!!  אלא מה? חורה להם שיש לנו את סולם הערכים שלנו (הגם שגם אני לא מסכים עם כל פיפס שלו) ואנחנו מחליטים מה חשוב לנו ומה לא.

להתפרנס- ברור שצריך! אבל לא הם (ואת) אלו שיטיפו לנו על כך!

ואם כבר מדברים על חינוך ואילוף, הדברים שאת כותבת אינם תוצר של חינוך עצמי בוגר ומקורי.  את פשוט המרת את החינוך שקיבלת בבית ובמגזר, וחלף זאת את שותה בצמא את מעיינותיהם של הכתבים החילונים והחילונים-למחצה, ומהם את (ושכמותך) שואבים את פניני החכמה ה'מקוריים' האלו.  

מהסינר של אמא- ברחת לסינר של הקידמה המדומה.  ה'דעות' שאת מציגה כאן הן אילוף עלוב של לובשי הסינר- שתחת כנפיהם בחרת לחסות..

תוקן על ידי תגידו_לי ב- 25/02/2012 20:19:55

אתה רואה מה קורה?
אני שאלתי כמה שאלות. שאלתי.
ומה עשית אתה? התחלת לתקוף אותי מיד ובצורה אישית. ולתקוף איך? בצורת "את לא שייכת לכאן אם זה בכלל עולה בדעתך"..
רואה, זה בדיוק מה שהתכוונתי שמאלפים את הציבור. אסור לשאול שאלות, למה אם תשאל אתה מיד תסומן כעוכר ישראל.

אז סליחה ששאלתי ותודה רבה שהזכרת לי שבחברה חרדית אסור אפילו לתהות בקול רם.

תוקן על ידי תקציבאית ב- 25/02/2012 20:34:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2012 20:41 לינק ישיר 

אהבתי את ההיתממות...

אז ככה:
א- ההתקפה שלי כלפייך איננה מבוססת רק על סמך הודעתך האחרונה. כנראה ששכחת שכתבת עוד כמה הודעות בפורום.
ב- כשמישהו שואל בתמימות ומתוך כוונה לקבל תשובות, הוא לא מתנסח בצורה מתגרה (האם לא הגיעה העת להפסיק לאלף את הציבור ולהתחיל לחנך אותו, כך שניתן יהיה לשחרר אותו מכבלי הסינר של אמא?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2012 21:15 לינק ישיר 

תגידו, בתור זה שמקרוב בא, תן קצת כבוד לוותיקי הפורום כתקציבאית. השאלות שהיא מעלה הן שאלות לגיטימיות לחלוטין כאן בפורום וכבר נערכו עליהן אשכולות שלמים ומעמיקים בעבר:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2012 21:35 לינק ישיר 

אזנים_לכתל-

אני מכבד את ותיקי הפורום, כמו כל אדם אחר- וזאת כמובן בתנאי שהוא מכבד את עצמו ולא משתטה בפומבי (לדוגמא- עי' באשכול על מצב בריאותו של הרב אלישיב, שרק ההודעה הזו שמה סוף להתבזות הפומבית שלה).

אין שום קשר אם באתי מקרוב או באתי מרחוק.  הנדונה לא העלתה כאן שום 'נושא לדיון' אלא המשיכה לחרטט את מה שהיא עושה כאן תדיר, בהרגשה שזה הופך אותה למקורית ולאחת ששוחה נגד הזרם. ולכן הקישור שהבאת איננו רלבנטי כלל.

(אותך, למשל, אני מאוד מכבד ומעריך כאדם הגון ועניני, אף אם אינני תמיד מסכים עם דעותיך)

ודבר אחד כדאי לדעת: מי שתמיד שוחה נגד הזרם, וכל פעם שהוא רואה זרם- הוא שוחה נגדו, זה לא נקרא שהוא נגד הזרם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2012 22:12 לינק ישיר 

תקצי', ביושר: האם באמת אין שום סיבה ליהדות חרדית לחשוש מהגישה אותה את מייצגת?
מה כ"כ מפחיד אותך במושג "פחד"?
לא כל "אמיץ" הוא גם חכם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2012 22:21 לינק ישיר 

אזניים לכתל הנכבד.

ראשית תודה על המאמר שהבאת ושפו לנתי טוקר על כתיבתו.

שנית, חידשת לי  שוותק בפורום נחשב  משנת 2009 

תוקן על ידי elimeni ב- 25/02/2012 22:32:55

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > סופה של הפוליטיקה החרדית / נתי טוקר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext