בית פורומים בחדרי חרדים

סופה של הפוליטיקה החרדית / נתי טוקר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/2/2012 23:15 לינק ישיר 

הלוואי שזה הסוף של הפוליטיקאים החרדים
באמת נמאס לי מגפני-ליצמן-פרוש-ישי-מרגי אאטיאס ושות'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2012 23:40 לינק ישיר 

לצנינים כתב:
תקצי', ביושר: האם באמת אין שום סיבה ליהדות חרדית לחשוש מהגישה אותה את מייצגת?
מה כ"כ מפחיד אותך במושג "פחד"?
לא כל "אמיץ" הוא גם חכם...

שוב, אני לא מייצגת שום דבר, גם כי אין לי עבר ביהדות החרדית וגם כי אני רק שואלת.
עכשיו - לדעתי, ממה שאני יודעת, הפחד נובע מהשינוי בגישה שקיימת מאז החזו"א, אז הוחלטו כמה הנחות בסיס שאילו היו בוחנים אותן כיום יתכן והיו מגיעים למסקנות הפוכות.

משום מה רגילים לחשוב את החילוני המצוי כגוי הפריץ המאיים שרוצה להעביר את החרדי היהודי על דתו.. אני לא חושבת שזה באמת מה שהם מנסים לעשות, סך הכל מבקשים לשאת בנטל בצורה שוויונית.
כנ"ל לגבי עבודה. איפה נראה שאסור לאברך לעבוד? למה בניו יורק מותר? למה לחסידים מותר? מאיפה זה מגיע בכלל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2012 23:49 לינק ישיר 

את מפגינה בקיאות מרשימה בהיסטוריה ובשיח החרדי (חזו"א, חסידים, אברכים)- יחסית לאדם שאין לו עבר ביהדות החרדית...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2012 23:58 לינק ישיר 

אזנים_לכתל כתב:
תגידו, בתור זה שמקרוב בא, תן קצת כבוד לוותיקי הפורום כתקציבאית. השאלות שהיא מעלה הן שאלות לגיטימיות לחלוטין כאן בפורום וכבר נערכו עליהן אשכולות שלמים ומעמיקים בעבר:

תודה על האובייקטיביות המנחמת =)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2012 00:01 לינק ישיר 

חחחח 

גם אני אוהב את האובייקטיביות, כל עוד היא בצד שלי   =)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2012 00:36 לינק ישיר 

טור מבולבל לחלוטין מבחינה לוגית.
קודם הוא מדבר על כך שכולם האמינו שאם רק נסיר את המכשול של השרות הצבאי, תלמידי הישיבות ירוצו בהמוניהם לנצל את שפע הפרנסה שמצפה להם בשוק העבודה בישראל, ואומר בעצמו שהאופטימיות הזו התנפצה לרסיסים.
אח"כ הוא מסביר לנו שהדרך להביא את השינוי היא מלמטה, מהתלמיד ה"לא עילוי" שאינו מתאים ללימודי קודש, ומהאברך המסכן שרוצה לפרנס את משפחתו. איפה כל הלחץ מלמטה הזה היה בשנים האחרונות??? הרי המחשבה הזו, היא בדיוק שהתנפצה לה לרסיסים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2012 00:47 לינק ישיר 

תקצי', כשלב ראשון לוויכוח, היה מאוד רצוי שתעברי על דברי כל הדוברים החילוניים שעסקו בסוגיא זו.
דומני שאין אחד מהם, שלא דיבר על "שילוב תרבותי" בנוסף ל"תרומה".
אצל רובם, זהו העיקר..
רק אצלנו יש תמימים כאלו, שלא ממש מבינים מה רוצים מהם...
החזון איש, היה כנראה יותר חכם ממה שנדמה... גם ממרחק של שנים ניתן לראות זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2012 14:47 לינק ישיר 

לצנינים, זה ברור לגמרי.

וזו בדיוק הבעיה של הדוברים ה'חרדים'. הם מבינים את המטרה האמיתית, ובסתר לבם הם מזדהים איתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2012 15:18 לינק ישיר 

לצנינים כתב:
תקצי', כשלב ראשון לוויכוח, היה מאוד רצוי שתעברי על דברי כל הדוברים החילוניים שעסקו בסוגיא זו.
דומני שאין אחד מהם, שלא דיבר על "שילוב תרבותי" בנוסף ל"תרומה".
אצל רובם, זהו העיקר..
רק אצלנו יש תמימים כאלו, שלא ממש מבינים מה רוצים מהם...
החזון איש, היה כנראה יותר חכם ממה שנדמה... גם ממרחק של שנים ניתן לראות זאת.

כשלב ראשון לוויכוח, כדאי שתפסיק לקחת ללב מה שעיתונאים אומרים, או מה שכתוב בעיתון באופן כללי
שלב שני, תקרא היטב.. כתבתי "החילוני המצוי" ולא העיתונאי / הפוליטיקאי / יאיר לפיד
החילוני המצוי רוצה שיוויון בנטל. בצדק.
תאמין לי שלאף אחד מהמון העם לא אכפת מה תעשה בדיוק אחרי הצבא, העיקר שתעשה צבא כמו שהם עושים

מיעוט קטן ביותר מנסה להחזיר בשאלה כמו שחרדי מצוי מנסה להחזיר בתשובה

החזון איש היה חכם על זה אין ויכוח, השאלה היא האם הוא התכוון להביא למצב בו נדחף אברך למאפייה ברחוב רבי עקיבא בבני ברק, מתופף בקופה צדקה מול אפם של העומדים בתור ואומר "צדקה למשפחה עם שבעה ילדים" ותמיד ממש מתחשק לי לשאול אותו האם האבא ניסה לצאת לעבוד?
ולאחרונה ראיתי גם אישה חרדית נורמטיבית עם מטפחת יושבת ומקבצת נדבות ברחוב רבי עקיבא.
זה מה שהחזון איש רצה, גם ממרחק של שנים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2012 20:31 לינק ישיר 

החילוני המצוי רוצה את מה שדוחפים לראשו. (אגב, סקר מעודכן מורה שגם זה לא ממש מעניין אותו. הם העמידו את הסוגיא החרדית במקום אחרון...) מבחינת החרדים, הדיון הוא עם ההנהגה החילונית.
האנקדוטות עליהן את מצביעה, מחווירות לעומת הבעיות הלא פשוטות שאני יכול למצוא לך בקלות אצל הדוגלים בשיטתך. ציבוריות לא מתנהלת ע"י סיפורים צבעוניים אלו ואחרים. ישנם שיקולים רחבים הרבה יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2012 22:53 לינק ישיר 

רק לדייק, מבחינת עסקני ג' המושחתים. וזו בדיוק הנקודה של טוקר, שהמוני בית ישראל הם כבר לא פיונים ממושמעים של הגיחזים למיניהם. זה לא אומר שהם מתים להתגייס, אין לי ספק שאם לא היה גיוס חובה אז גם רוב החילונים לא היו מתגייסים (וגם כך עשרות אחוזים מהם לא מתגייסים), רק מיעוט קטן של "מטורפים לדבר" או בעלי נתונים ליחידות מיוחדות ממש רוצים להתגייס ויעדיפו להתגייס במקום ללכת ללמוד, לעבוד, לנסוע להודו וכו'..

מצד שני, אף אחד גם לא אוהב לשלם מסים, אבל ברור שהמדינה תתמוטט אם כולם, או לפחות הרוב הגדול, לא ישלמו מסים.

כלומר, רוב הציבור שכועס על כך שהחרדים לא משרתים בצבא הוא בעצמו לא היה רוצה לשרת בצבא, לא מדובר במיליטריסטים קיצוניים, מה שמפריע להם זה שאותם מכריחים להתגייס בכוח ואילו את החרדים פוטרים, הם רוצים שוויון ולא בהכרח גיוס לכולם, גם הפיכת צה"ל לצבא התנדבותי תספק אותם באותה המידה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2025 07:40 לינק ישיר 

תוקן על ידי אפגעהיטן ב- 12/08/2025 07:40:43

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > סופה של הפוליטיקה החרדית / נתי טוקר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext