|
|
| נשלח ב-29/2/2012 23:02 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | פשוטו של תורה והידע שלנו כהיום נראה שהאלוקים נפח חד פעמי בתא חיי הראשון ומשם כל החיים ביקום,
כלומר אין נשמה בלי שיהיה הורים שהולידו אותי, כך נראה בטבע בכל חיי שהוא,
אבל יודעים אנו מה עשו מהנשמה שלנו במשך הדורות,
ובכן אני רוצה להציע חקירה פשוטה ולראות שאין באמת נשמה מסוג הנשמה הקלסי,
כידוע היום, הבצית והזרעון מתחברים בחלל, והם מתחלקים במשך חמישה ימים לכמאה תאים שווים בחלל לפני שהוא מושרש ברחם,
במצב כזה יש לנו מאה תאים שווים לגמרי,
ומשם מי קובע איזה תא יהיה הראש ואיזה יהיה הרגל וכדומה ?! פשוט הסימטריה של מקום התאים בתוך השק של כל המאה תאים, כלומר איך שהיא עומדת ומתחפרת בתוך הרחם ולפי המצב הסמטרי שהיא שם כך נקבע איזה תא יהיה מה, מוח או רגל או לב וכדומה, זה נקרא "מארגן" כלומר יש מארגן שאמר כביכול מה יהיה מוח ומה יהיה יד או לב וכדומה,
ובכן ביסוד כל תא יכול להיות מוח, כל המאה תאים יכולים מחשבתית להיות מוח,
במילא בואו נחשוב לו יכולנו לסדר את כל התאים באופן שיצמחו להיות מוח, אז הנה לנו עובר עם מאה נשמות ????
בכדי שלא תחשבו שזה רק חקירה מחשבתית, אז הנה קיבלו כבר בשנות השלושים פרס נובל על כך,
הצליחו לעשות בצפרדע או בסלמדרה תאומים סיאמיים, עם אותו שיטה פשוט ארגנו שני תאים שיהיו ראש ויצא צפרדע\סלמדרה עם שני ראשים, בתכלס אפשר לעשות זאת גם באדם,
לסיכום: לאור כל זה האם נמשיך לומר שעובר בן מאה ראשים תהיה לו מאה נשמות ????
האם להן יש שני נשמות, בוודאי שכן !!! הנה כאן, http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BkKWApOAG2g
אבל אף אחד לא חושב שזה נשמות קלסיות כמו שאנו חושבים, הרי ברור לנו היום מה גרם להן להיות תאומים סיאמיים,
פשוט המארגן הזיז לכיוון של הראש שני תאים במקום אחד, כלומר אפשר לעשות את זה בכוונה תחילה,
בהצלחה לכולנו,,,,,,,,,,
(בהמשך נדון בעניין הפילוסופי שבדבר)
תוקן על ידי maxmen ב- 25/02/2012 22:12:46 |
|
לא מובן מה הקשר בין החקירה לבין המושג נשמה כלומר לא רק שזה לא נכון אלא אפילו אין קשר
לא לכל יצור חי יש נשמה בעלי חיים הם ללא נשמה ומה שיש להם זה רק נפש נמוכה מאד מאד מאד ביחס לנשמה
חבל סתם להניח הנחות ללא שום קשר למציאות
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2012 23:09 |
|
| |
| msorti כתב: |  | לא מובן מה הקשר בין החקירה לבין המושג נשמה כלומר לא רק שזה לא נכון אלא אפילו אין קשר
לא לכל יצור חי יש נשמה בעלי חיים הם ללא נשמה ומה שיש להם זה רק נפש נמוכה מאד מאד מאד ביחס לנשמה
חבל סתם להניח הנחות ללא שום קשר למציאות
|
|
צדיק: אהבתי את הביטחון העצמי הגבוה שלך, רק אולי אפשר שתאמר לי מנין לך שיש נפש נמוכה ונשמה, ולמי יש מה,
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2012 23:48 |
|
| |
למקסמן,לא יודע איפה התערבב אצלך תכונות נפשיות עם חיות מייכניקית. אולי אתה ויטאליי האדם לא יכול לייצר תא חי כמו שאינו יכול לייצר תא צומח, וזה בגלל המורכביות העדינה והמדויקת ומורכבת כ"כ. אין לזה קשר לנפשיות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2012 13:13 |
|
| |
| תורה_ודעת כתב: |  | למקסמן,לא יודע איפה התערבב אצלך תכונות נפשיות עם חיות מייכניקית. אולי אתה ויטאליי 1, האדם לא יכול לייצר תא חי כמו שאינו יכול לייצר תא צומח, 2, וזה בגלל המורכביות העדינה והמדויקת ומורכבת כ"כ. אין לזה קשר לנפשיות.
|
|
1, תא החי הראשון כולל כל האורגניזם ביקום, 2, אין יודעים מהי חי, לו ידעו אז כבר היינו אלוקים בעצמו, 3, אין תקנה לגאוותניים, לעולם לא יזכו לחכמה בינה ודעת,
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2012 21:06 |
|
| |
1, תא החי הראשון כולל כל האורגניזם ביקום,
אם אתה וויטאליי, אולי זה נכון(ורק אולי), אבל מכיון שאין שום סיבה להיות וויטאליי, כי אין באורגניזם משהו הנוסף על טבעו הנראה לעין, והגם שהוא ממש ניפלא, אז או שתאמר שיש לו בורא או שתאמר שהניפלא הזה ניתפתח מהסתם בחוקיות הטבעיית, והימצאו הוא פאקט. וא"כ לומר שהתא הראשון 'כולל' כול הבאים אחריו, דומה לומר שגרגיר חיטה מלפני אלף שנים כולל כול הקוגלאך שיבאו אחריו. 2, אין יודעים מהי חי, מה קשה לך? מה אתה מגדיר חי? והאם את הצומח אתה כבר מבין. לו ידעו אז כבר היינו אלוקים בעצמו, (מי גילה לך שאין יודעים וכבר אנחנו האלוקים עצמו), איזה סוג ידיעות אצלך לא מחייבים להיות האלוקים עצמו ואיזה סוג ידיעות כבר מהפך לאלוקים. 3, אין תקנה לגאוותניים, לעולם לא יזכו לחכמה בינה ודעת, מסכים עימך מאוד, שגאווה היא מסתמת עיני החכמה, חוסמת הכרת האמת, מונעת המשך החקירה, וכו'. אבל לא מדויק ש'לעולם' לא יזכו, כי אם הם יהיו קצת ענוים הם יזכו לה, אבל מה שבטוח שלטיפשים אין תקנה ממש. יש לי התחושה (אינטואיציה) שאתה מבין טוב מה עונים לך, ואתה עושה כאן לשם השעשוע. יש לי הרושם הזה מתחילה, לא שאני מיתנגד לזה, זאל זיין צום געזונט. אבל לא כל השנה פורים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2012 00:35 |
|
| |
| תורה_ודעת כתב: |  | 1, תא החי הראשון כולל כל האורגניזם ביקום,
אם אתה וויטאליי, אולי זה נכון(ורק אולי), אבל מכיון שאין שום סיבה להיות וויטאליי, כי אין באורגניזם משהו הנוסף על טבעו הנראה לעין, והגם שהוא ממש ניפלא, אז או שתאמר שיש לו בורא או שתאמר שהניפלא הזה ניתפתח מהסתם בחוקיות הטבעיית, והימצאו הוא פאקט. וא"כ לומר שהתא הראשון 'כולל' כול הבאים אחריו, דומה לומר שגרגיר חיטה מלפני אלף שנים כולל כול הקוגלאך שיבאו אחריו. 2, אין יודעים מהי חי, מה קשה לך? מה אתה מגדיר חי? והאם את הצומח אתה כבר מבין. לו ידעו אז כבר היינו אלוקים בעצמו, (מי גילה לך שאין יודעים וכבר אנחנו האלוקים עצמו), איזה סוג ידיעות אצלך לא מחייבים להיות האלוקים עצמו ואיזה סוג ידיעות כבר מהפך לאלוקים. 3, אין תקנה לגאוותניים, לעולם לא יזכו לחכמה בינה ודעת, מסכים עימך מאוד, שגאווה היא מסתמת עיני החכמה, חוסמת הכרת האמת, מונעת המשך החקירה, וכו'. אבל לא מדויק ש'לעולם' לא יזכו, כי אם הם יהיו קצת ענוים הם יזכו לה, אבל מה שבטוח שלטיפשים אין תקנה ממש. יש לי התחושה (אינטואיציה) שאתה מבין טוב מה עונים לך, ואתה עושה כאן לשם השעשוע. יש לי הרושם הזה מתחילה, לא שאני מיתנגד לזה, זאל זיין צום געזונט. אבל לא כל השנה פורים. |
|
1, האורגניזם כולל הצומח אז איזה מין שאלה זאת האם אנו מבינים את הצומח,
2, ובאמת מהתא הראשון יצא כל האורגניזם, אין ולא קרה שוב מקרה של תא ראשון חדש שלא היה לו הורים, ביום שהאנושות תדע לברוא תא כזה, זה יהיה הדבר הכי ענק בהיסטוריה האנושית, למשל אם נצליח לעשות תודעה מלכותית זה לא משהו ענק כמו להצליח לעשות תא חי, כי תודעה מלכותית תמות יחד עם המכשיר, כמו שהתודעה מת יחד עם המוח, תא חי ימשיך כמו שהתא החי הראשון ביקום המשיך את כל מה שיש, וזה כוונתי להיות כאלוקים,
3, זה מדויק לגמרי לעולם לא יזכו כל זמן שהם גאוותניים,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2012 07:20 |
|
| |
אתה לא מסביר מה הפלא באורגניזם, יותר מבכל נימצא אחר. כל נימצא והתכוניות שלו.
ואתה מיתעלם מהמורכביות הגדולה שיש בתא הכי פשוט שלכך א"א לייצרו כיום. גם יסודות אטומיים שהומצאו, הוא רק ע"י מישחק ביסודות אחרים שע"י כך ניפרדו או היתעצמו היסודות החדשים. ובאורגניזם משחקם יותר בהינדוס ושיבוט ושאר דברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2012 21:24 |
|
| |
| תורה_ודעת כתב: |  |
אתה לא מסביר מה הפלא באורגניזם, . |
|
טוב:
השאלה הגדולה של האנושות (שאלת המיליון דולר) מה גרם לראשית החיים ??
לדוגמא:
בויכוח האם תורת האובולוציה היא מדע או תיאוריה, אז עד בעית ראשית החיים היא מדע ממש ואין ויכוח כלל,
הבריאה היקום נבראה באופן אובולוציוני, נקודה,
כלומר עד ראשית החיים ברור לכל מדען שהיקום היא אובולוציה, אין זה תיאוריה כלל, רק מדע מוכח, אמת מוכח,
הבעיה מתחיל בראשית החיים, כלומר מה ואייך התחיל החיים בתא הראשון, (ומשם יודעים הכל כמעט)
הבעיה היא בעית "ביצה והתרנגולת" מה קדם למה ?
למשל:
יודעים אנו שבכל תא יש את הדי אן איי, שיכול להכפיל את עצמו, ויש את האר אן איי, והוא יוצר את החלבון והחיים,
אבל הדי אן איי בעצמו עובד עם חלבון,
כלומר די אן איי בלי חלבון הוא מת, חלבון בלי די אן איי הוא מת,
אז מי יצר את מי ?? (הביצה את התרנגולת או התרנגולת את הביצה ?)
תפתור את הבעיה הזאת ?! אתה האלוקים !!!!
ובכן, כאן מחשבתית אף אדם נורמלי לא יכול לקבל שזה קרה במקרה, (ידוע הטענה של פרד הויל, שלא יכול להיות שמאוסף של גורוטאות יצא במקרה מטוס בואניג) ולכן לא רוצים לקבל את תורת האובולוציה,
אבל משם עד ימינו אין זה ספק ואין זה תיאוריה, פשוט זה המצב והאמת לאמיתה, האלוקים ברא את היקום בצורה שהכל מתפתח אובולוציוני, מי שמתווכח על זה הוא כמו המשוגעים שהרמב"ם בוכה עליהם שהם עוד מאמינים שהעולם שטוח ולא עגול,
(כתבתי הכל בפשטות בעברית פשוטה בכדי שנבין, ועל תתפסו אותי על המילה)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2012 22:33 |
|
| |
טוב: השאלה הגדולה של האנושות (שאלת המיליון דולר) מה גרם לראשית החיים ?? לדוגמא: בויכוח האם תורת האובולוציה היא מדע או תיאוריה, אז עד בעית ראשית החיים היא מדע ממש ואין ויכוח כלל, הבריאה היקום נבראה באופן אובולוציוני, נקודה, כלומר עד ראשית החיים ברור לכל מדען שהיקום היא אובולוציה, אין זה תיאוריה כלל, רק מדע מוכח, אמת מוכח, הבעיה מתחיל בראשית החיים, כלומר מה ואייך התחיל החיים בתא הראשון, (ומשם יודעים הכל כמעט) הבעיה היא בעית "ביצה והתרנגולת" מה קדם למה ? למשל: יודעים אנו שבכל תא יש את הדי אן איי, שיכול להכפיל את עצמו, ויש את האר אן איי, והוא יוצר את החלבון והחיים, אבל הדי אן איי בעצמו עובד עם חלבון, כלומר די אן איי בלי חלבון הוא מת, חלבון בלי די אן איי הוא מת, אז מי יצר את מי ?? (הביצה את התרנגולת או התרנגולת את הביצה ?) תפתור את הבעיה הזאת ?! אתה האלוקים !!!!
אני עומד ליפתור אותה. אבל אני מוותר על תפקיד האלוקים. לא יודע אייך הוא מיסתדר עם זה, והוא עוד בחר בתפקיד הזה לבד.(טוב חוק הטוב להיטיב, והוא אולץ מבחינה חוקית) ובכן, כאן מחשבתית אף אדם נורמלי לא יכול לקבל שזה קרה במקרה, (ידוע הטענה של פרד הויל, שלא יכול להיות שמאוסף של גורוטאות יצא במקרה מטוס בואניג) ולכן לא רוצים לקבל את תורת האובולוציה, אבל משם עד ימינו אין זה ספק ואין זה תיאוריה, פשוט זה המצב והאמת לאמיתה, האלוקים ברא את היקום בצורה שהכל מתפתח אובולוציוני, מי שמתווכח על זה הוא כמו המשוגעים שהרמב"ם בוכה עליהם שהם עוד מאמינים שהעולם שטוח ולא עגול, אתה גולש מענין לענין, תיראה איך נפתח האשכול על האם יש נשמה או שהנפשיות היא פונקציא של המוח, ואיך שהגענו לשאלה אבולוציוניית כמו מוצא החיים.
השאלה הקודמת הייתה האם יש באורגניזם ותכונותיו פלא יותר מכל אטום וחלקיקיו ותכונותיהם, והאם אפשר לאדם לייצר יסודות חדשים מלבד המישחק בהם, וכבר הגעת כאו לשאלת הוכת האלוקים מהאבולוציה. (פעם דיברנו על אהבה ונחשים, כשקראתי כאן נזכרתי http://yoramyovel.co.il/UserFiles/File/is_it_love.pdf לא יודע אם יהיה תועלת גדול למי שיקרא הסיפור הזה, אבל אם מישהו יצטרך פעם לעזור בנושא הזה או שעוסק בזה, יש כאן ענינים חשובים)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2012 22:47 |
|
| |
אתה גולש מענין לענין, תיראה איך נפתח האשכול על האם יש נשמה או שהנפשיות היא פונקציא של המוח, ואיך שהגענו לשאלה אבולוציוניית כמו מוצא החיים.
השאלה הקודמת הייתה האם יש באורגניזם ותכונותיו פלא יותר מכל אטום וחלקיקיו ותכונותיהם, והאם אפשר לאדם לייצר יסודות חדשים מלבד המישחק בהם, וכבר הגעת כאו לשאלת הוכת האלוקים מהאבולוציה.
|
|
תראה: אתה גיררת אותי לזה, אבל בדיעבד זה היה טוב כי הרבה מקשרים את התודעה והחיים לנשמה, וזה לא נכון,
במילא רק טוב יצא מזה שנגררנו ליסודות הבלתי פתורות באנושות,
1, מוצא החיים,
2, התודעה,
התודעה היא כסף קטן,
מוצא החיים היא הדבר הענק,
ולדעתי גם אחרי שנפתור את זה, (בעזרת השם הלוואי) אז גם לא צריך להתרגש, כי חשיבתינו (היהדות) לא בנויה על חורים בידע האנושית, חשיבתינו רק מתאצמת יותר ויותר כל פעם שהאנושות מגיע רחוק יותר,
כמו שחנוך ונח ואברהם ומשה לא התרגשו מחוסר הידע כדי לבטל את האלילות, כך אנו לא צריכים להתרגש מחוסר הידע לבטל כל אלילות אפי האלילות של כת ההשקפה, שהם כביכול מדברים בשם האלוקים ובשם התורה והיהדות,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2012 07:50 |
|
| |
תראה: אתה גיררת אותי לזה,
איפוה? אני רק טענתי שהחיים הם מיכניקיים (לדעתי) ולא ויטאליים, ולכן אחרי שיש תאים מוחיים, ולא משנה כיצד ניתפתחו, עומדת השאלה מהיכן תכוניות הנפשיות מגיעה, האם היא איזה חיבור של מציאות מטאפיזיקס למוח, או שהוא מתכוניות המוח (וכאן יש החקירות הגדולות האם התכוניות הזאת יכולה גם להשפיע על המוח, כי מאחר שהיא תכוניות לא ידועה ממקום אחר ואין לנו כל הגדר בה, אולי יש כאן מציאות חדשה שתכונת משהו היא כהמשך המשהו הזה, והיא כקצהו השני(כשהקצה הראשון הוא המוח), וכמו שהמוח משפיע על המחשבות וההרגשות כך הם משפיעים חזרה עליו, יש כאן שתי קצוות של ענין ניפלא מחודש. זה אחד מהרעיונות שאני חושב בהם ליישב הפלא הזה של הנפשיות, והכל בחקירה, אני מחפש שותף לזה.) אבל בדיעבד זה היה טוב כי הרבה מקשרים את התודעה והחיים לנשמה, וזה לא נכון,
אתה צודק. מי המקשרים? במילא רק טוב יצא מזה שנגררנו ליסודות הבלתי פתורות באנושות, 1, מוצא החיים, אפילו אם תייחס לצורת ההיתארגנות שלהם הביולוגיית,כאייזה סוג מחודש של מציאות חוץ מהפיזיקס+כימיי(מה שלדעתי אינו נכון במציאות, הוא רק נכון בהגדרה למי שרוצה) מ"מ אין כאן איזה 'כוח חיים', יש כאן פלא איך נוצר המערכתיות הזאת, ולדעתי אינו פלא גדול יותר מאייך נוצר כל מערכתיות אחרת כמו היסודות. תסביר מה הפלא הגדול בתא בסיסיי(שאח"כ ניתפתח באבולוציה) ליסוד פשוט (על כל חלקיקיו, ולו הידועים). 2, התודעה, אבל מה קשה לך בה? התודעה היא כסף קטן, מוצא החיים היא הדבר הענק,
אני לא חושב כך, אני חושב להיפך, שמוצא החיים כמה שמסקרן, הוא בעל פיתרון מוגדר,כי או שתאמר שפאקט הוא יצא מכל מיני חוקים ידועים ושטרם ידועים, או שתניח בורא מתכנן (שלדעתי האמורה כבר כמה פעמים, אינו עוזר בכלום, לא טבעיית ולא דתיית, אבל אין כאן הנושא עליו). אבל התודעה היא לא ניתפסת כלל, זולת הימצאה, וככל שכתבתי באשכול ההוא(על הבחירה החופשיית) כמה חקירות במהות וקשרי חלקי המחשבות, ומה קשרה עם הגוף, וכו' הרבה ענייני חקירה.
ודרך אגב, אין אני יודע מה אתה קורא 'התודעה' האם למודעיות האישיית של האינוודאליי, או לעצם התודעה האנושיית (היא הנפשיות, וגם שיש לבעלי חיים), כי אני לא רואה פלא גדול ב'תודעה האישיית' יותר מכול שאר המחשבות וההרגשות, לדעתי היא רק דרגא גבוהה יותר של מחשב - שהאדם מיתבונן גם בעצמו + גוררת ריגוש מהעצמיי, שביחד יוצא ה'תודעה אישיית'. אבל אין זה יותר מהרבה כישורי מחשבה והרגש של האדם, זה רק היצטרפות רחבה של מיני מחשבות והרגשים. ולדעתי גם אחרי שנפתור את זה, (בעזרת השם הלוואי) אז גם לא צריך להתרגש, כי חשיבתינו (היהדות) לא בנויה על חורים בידע האנושית, חשיבתינו רק מתאצמת יותר ויותר כל פעם שהאנושות מגיע רחוק יותר, כמו שחנוך ונח ואברהם ומשה לא התרגשו מחוסר הידע כדי לבטל את האלילות, (לא נראה לי שחנוך או משה היו מבינים משהו מהאשכול הזה(לא חלילה כמתגאה עליהם, אלא שהמציאות היא שהתבונה מיתפתחת), השאלה היא באמת כמה היו מפותחים בתקופה ההיא להבין מה זה נקרא 'שאלה בלי פתרון' וכמה אנחנו שונים מהם בעומק החיבור התבוניי לחידות המהות והעצמיות שנעלמת מכולם. אבל לא נערבב העניין הזה כאן.) כך אנו לא צריכים להתרגש מחוסר הידע לבטל כל אלילות אפי האלילות של כת ההשקפה, שהם כביכול מדברים בשם האלוקים ובשם התורה והיהדות, ווי געפאלן דא ווידער 'כת ההשקפה'? וביכלל מי היום לא 'כת ההשקפה'? לפרסם ספר שאין אלוהים ואחרי זה לומר שזה רק 6.9 מיתוך 7, זה לא כת ההשקפה? הוא אפילו לא יודע להגדיר את הספק של עצמו (גם מי אמר לו שזה לא 6.8), זה לא מיתחלק לפי אחוזים של סיכוי, שיאמר שמבחינת מחקר הטיבעי אין שום סיבה להניח מציאות מה שלא הוגדר כחוק טבע (למרות שעדיין יש חוקים רבים שלא ידועים, ואולי גם לא יוודעו, מי אמר שחוקים קדמוניים לא ניתבטלו? הרי אין לנו מושג במהות ועצמיות החוקים, אז מי יימר שלחוק אין אורך חיים). ומבחינת עיסוק במי המציא את הכול, הרי שאין לדבר כלל, כפי שכבר אמרתי כאן, שלדבר במה שאיין במושגינו הוא בבחינת מה שאמר ויטנגשטיין ש'יש לשתוק (גם ממחשבה) במה שאין לדבר', ומבחינת הפרדוקס שהעליתי כאן פעמים רבות שמצוי מוגדר (שזה כל מה שנימצא בהשגותינו) הוא דבר הסותר לעצמו (למושג מצוי מבתכלית) הוא הרי לא עסק בזה, אלא מה נשאר לו רק החוסר צדק וטוב שיש כאן בעולם שגם זה מורה שאין כאן מנהל כלל. אז שיגדיר הדברים ולא יבלבל בהם. אבל אחרי הכול אני אוהב 'כת ההשקפה' שלו מאלו שאתה ניתכוונת.כי הוא יודע מה הוא רוצה, הוא רוצה לחיות טוב, כי זה הדבר היחיד שיש במושגיובשום דבר אחר הוא לא מוצא כל עניין. הם לא יודעים מה הם רוצים ביכלל, מעולם הם לא עמדו וחקרו מה עומד באמונות שלהם ובדרך חיים שלהם, מה המשמעיות של זה ומה התוקף של זה, וע"כ המניע היחיד אותם הוא חסרון הדעת.
האם קראת הסיפור ההוא? (אתה יודע מי כתבו'?הרמז באמצע הסיפור).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2012 20:41 |
|
| |
|
|
1, החיים הם לא מכניים,
אפי היקום לפני האורגניזם היא לא מכניקה, המושג מכני פירושו חוקי טבע מדויקים מאורגנים במכונה כלשהו, (הדגש לחוק מדויק דטרמינסטי מוחלט,) אי אפשר חופש במכונה, ולכן המושג חוק מדויק יש רק בדמיון וביצירה האנושית,
היקום היא דינמי ולא סטטי (לדעתי לפחות)
לו זה היה סטטי אז מחשבתית אין ביקום (ובאלוקים) חוץ מידע, על דרך "אילו ידעתיו הייתיו"
וכמובן היינו כבר מזמן פותרים את מוצא החיים ואת התודעה,
והיות שהיקום היא לא דטרמיניסטית מוחלט (במיקרו (שהוכח בקוונטים) שבהכרח משפיע על המקרו) אז אין סיבה\צדק שנחשוב שהיקום היא מכני,
אמרתי כבר הרבה פעמים בדיונים כאן שכל זמן שלא נשתחרר מזה לא נגיע לשום מקום,
מחשבתית פילוסופית אנו חייבים להבין שהיקום היא לא דטרמינסטי מוחלט יש מקריות\חפש וזה מה שעושה את הזמן ואת היחסיות,
בוודאי שצריך איזה מודע (מונדה בלשון של לייבניץ) כללי ופרטי שנוכל להתקיים ביקום שהיא לא דטרמינסטי מוחלט,
אחרת תהיה כאוס מוחלט, כי יקום של דטרמינסטי מוחלט היא באמת מכני ואז מנין לנו התודעה ? וביקום של חופש ומקריות היא תהו ובוהו ואין שום חוקיות ושאין חוקיות אין כלום,
במילא לייבניץ צדק שחייב להיות מונדה (אני באשכול על התודעה, טוען שיש בכל מקריות מודע\תודעה ברמה מסויימת)
לפני האורגניזום בתחילת המפץ כבר המדעניים רואים חופש,
במילא בלתי אפשרי לחשוב על יקום מכני, אנו רואים את התוצאה המכני אבל ברור לנו שזה לא התחיל עם חוקים דטרמינסטים מדויקים, אחרת היינו יכולים לחזור על הניסוי כלומר לעשות מפץ ולבראו יקום חדש,
שוב: אנו רואים היום חוקיות ומכונה שלימה (יקום) מסודרת, אבל ברור לנו שהיא לא התחילה כך וגם ברור לנו שאין אנו יודעים את העתיד, (האם היקום מתפשט ברור לנו אבל עד מתי ? האם תחזור או תפסיק ? מאיפה ההתפשטות לוקח את כוחו להתפשט ? מעצמו אולי ? אז יש לו סוף להתפשטות ובסוף יחזור לדחיסה ולמפץ שוב, ואם כוחו (של ההתפשטות) בא מבחוץ אז חייב להיות משהו בחוץ, במילא לא המפץ הוא תחילת קיומינו,)
אנו חייבים להבין שתיאורית המפץ שוללת מידית את הדרטמינסטיות המוחלטת, כי ביקום דטרמינסטית מוחלט אין תחילה ואין סוף יש רק יקום קדמון נצחי = יקום סטטי,
ולכן שאתה מציע להביא משהו מבחוץ להסביר את התודעה ואת החיים, אתה יוצא בהנחה שגויה שהיקום היא סטטי קדמון ומכני ודטרמניסטי מוחלט,
את הדרך המחשבתית הזו הלכו היוונים, היום אין להם כבר מה לומר ולהסביר, טחנו כבר אלפי שנים את דרך המחשבה הזאת,
תשכח מזה לתת הסבר לחיים ולתודעה ולבחירה על ידיי איזה משהו מבחוץ, (זה היה רלוונטי שהאנושות חשבה דטרמינסטי מוחלט = מכני =עולם קדמון = סטטי)
לו דרווין היה חושב כמוהם אז לעולם לא היה מחפש את מצא החיים ולא היינו מקבלים את תיאורית האובולוציה,
דווקא שכפר ביש מבחוץ אז הגיע לתובנות היפות ביותר מאז התבונה האנושית,
מיזה שהאנושות נכנסה למצב של כפירה בכל הדעות הקדומות הפילוסופיות והחברתיות, גרם לחקור בחקר טהור ונקי מדעות קדומות, ואז הגענו לקוונטים ולמפץ,
אותו דבר שפינוזה קאנט ופרויד ועוד ועוד, בכל תחום במדע התקדמנו אך ורק שהפסקנו לחפש משהו מבחוץ,
כל הדתות עמדו על המשהו מבחוץ, ולכן כל יום ויום שהאנושות\המדע מגלה שיש הרבה דברים שהם לא מבחוץ אז הדתות מנסים לאחוז בקרנות המזבח של החורים במדע,(= מה שאנו עוד לא יודעים אז כנראה יש משהו בחוץ שזה האלוקים כביכול) כלומר כמה שיש נסתר כך הדת יכול לנגן עליו שהוא האלוקים שהמשורר כיוון אליו,
ולכן שאמרתי שחנוך ונח ואברהם ומשה דרשו צדק ומשפט ומוסר וערכים הם לא חיפשו משהו מבחוץ להפך כל משהו מבחוץ היית אצלם אלילות ששוללת את הצדק והמשפט והמוסר,
הם דרשו את התבונה והבינה, הם דרשו את הטוב מול הרע שראו בטבע, הם דיברו על שרידות ולא על גן עדן וגהינום מחוץ ליקום,
כלומר, אם נעקוב אחרי חשיבתם נראה שיסוד חשיבתם היית שרידות אישית משפחתית, כל המצוות בלי יוצא מהכלל מכווון לשרידות המשפחה, נתחיל מברית מילה ונסיים עם האיום של גלות מארצינו, שניהם מדברים על שרידות,
יסוד המוסר תלויה בשרידות האישית משפחתית, כלומר הבורומטר של המוסר היא מה ששורד יותר הוא המוסרי יותר,
יותר מיזה, הטוב מוכרח לבוא אחרת אנו מתים ולא שורדים, האדם אובולוציונית התפתח באין ברירה לטוב יותר,
הסיסמה הפילוסופית של תורת האובולוציה היא "הטוב שורד" ולא החזק (היטלר) או החלש (החידקיים),
שהנביא אומר "בחימה שפוכה אמלוך עליכם" החשיבה של הנביא היא בדיוק חשיבה אובולציוני,
כלומר האנושות תבין שבלי חוקים חברתיים טובים לא נשרוד יום אחד ביקום,
מה שאין כן חשיבת הדתות ופילוסופית יוון יצא בהנחה שהיקום היא דטרמינסטי סטטי וקדמון ואז לצורך לדרוש צדק משפט ומוסר ושכר ועונש צרכו להמציא משהו מבחוץ, כמו הגהינם והגן עדן,
משה רבינו לא צרך בזה כלל, כי חשיבתו היית חשיבת שפינוזה, כלומר לא עשה הפרדה בין היקום והאלוקים,
יותר מיזה, חכמינו אמרו "הלוואי אותי עזבו ותורתי שמורו" כלומר מצידינו תכפור באלוקים אין צורך באלוקים בכדי לקיים את התורה, כי התורה היא המציאות,
מה שאין כן הדתות לא יכולות לוותר על האלוקים כי כל חשיבתם החברתית הם דמיון = משהו מבחוץ שלא קיים או כן קיים אבל לא רלוונטי, כי אי אפשר לקיים חוקים חברתיים ותבוניים על משהו שכביכול מבחוץ, איזה מין ברומטר יש לדתות על מהי מוסרי ועל מה לא מוסרי, הם צריכים משהו מבחוץ ושיהיה קשר בינינו למשהו מבחוץ,
ואז בא האבסורד הגדול,
הרי הגענו למסקנה שיש משהו בחוץ מתוך רצון להסביר את הלא מובן במשהו שלעולם לא יהיה מובן,
ופתאום אנו מדברים איתו ?? יש לנו יכולת לדבר איתו ולהשיג אותו ???
הרי זה השקר הגדול ביותר של הדתות, ובזה בדיוק נלחמו חנוך נח ואברהם ומשה, "האלילות"
טוב גלשתי ונסחבתי מצטער,,,,,,,,,
2, מי המקשר בין החיים והתודעה לנשמה ?!
מי לא מקשר, הרי זה החורים בידע האנושית במילא כל דת צורך חורים לקיומו. זה לחם לחמו העיקרית להמשך השקר שלהם,
3, מה הפלא בתא הפשוט ביותר,
אמרתי לך כבר, בעית ביצה והתרנגול, מי קדם למי,
(אני וראה שאתה חושב שאני גם רוצה לבנות את מחשבתי על חורים בידע האנושית ?!
לא ולא להפך אני מקווה ורוצה ומתפלל שהאנושות כן תגיע לפתור את הבעיה, אחרת נמשיך לסבול מהאלילות כנ"ל לעיל,
ולכן אני חושב שזה בעיה רצינית לפתור זאת אבל נפתור בעזרת השם גם את זה,)
4, התודעה:
יש הרבה סוגי (רמות) תודעה\מודע, ואמרתי כבר באשכול ההוא,
בכל מקריות יש מודע עצמית (על דרך המונדה של לייבניץ)
לאורגניזום יש מודע יותר גבוה,
לבעלי חיים יש מודע יותר גובה,
לבעלי חיים חברתיים יש יותר גבוה,
ולהאדם יש את התודעה הכי גבוה, (תודעה על תודעה, = אני יודע את האני שיודע את האני שיודע את האני)
5, לגבי הסיפור:
עוד לא הספקתי לפתוח את הקובץ,
ולא הבנתי מה חשוב בא, אם תאמר לי מה חשוב ולאיזה עניין ונושא, אז אני אקח את הזמן לעיין בזה,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2012 22:48 |
|
| |
גם אם תאמר שהיווצרות מציאויות כ'תא' וכדומה שהיא נגד ההיסתברות, היא הוכחת אינטלגנציא הממונה על ההתפתחות הזאת(ויש להתווכח על זה כידוע), הרי שהוכחת שמלבד ענערגיי או אפשריות חומר הוכחת שיש גם אינטלגנציא, או קיי, זה לא מלמד כלום. כי גם מה שיש לך עכשיו אפשריות מחשבה, היא אינטלגנציא, וכשם שהאינטלגנציא האישיית שלנו אינה מלמדת אותנו כלום מלבד שהיא נימצאת, גם מציאת אינטלגנציא נוספת בהעולם, שהיא אינטלגנציא שאינה אישיית לבני אדם, אינה מורה כלום מילבד הימצאה. כמו שהירח לא צריך לעבוד את השמש, ואתה לא צריך לעבוד אותי, גם האינטלגנציא הפרטית שלי לא צריכה לעבוד כל אינטלגנציא אחרת ואף שיתכן שאנחנו חלקים ממנה, אין בזה לא סיבה לוגיית (מלבד מחרדה פסיכולוגיית המניחה שכמו ששתי אינטלגנציות אנושיות מריעים אחד לרעהו אם אינו מספק לו את רצונותיו השטלתניות, כן גם האינטלגנציא הגדולה היא בעלת טבע אנושיי פסיכולוגיי הנ"ל) ולא סיבה מוסרית, גם אם התפתחנו ממנה, מקסימום שתענה לנו למה ומדוע, אין לה כל דרישה מוסרית להשיב לה משהו על מה שהביאה אותנו. וביותר, שאף אם יש אינטלגנצית-על ויש אינלגנציית-תת(כלומר שאנחנו נוצרים ממנה) אין לנו כל אמירה והשגה בזה, מה העניין בזה ומה המהלך הזה. להסיק 'דת' מזה הוא אפילו לא שחוק, הוא סתם העתקת הטבע האנושיי לאותה אינטלגנציא והעתקת קריזיותיו של קים ג'ונג איל לאותה אינטלגנציא, אולי בהפך אולי יש לה הטבע של דורשי הליבערטי או אולי של האנרכיי. סוף דבר העתקת מושגים אנושיים לאינטלגנציא שמעלינו, אינה מן הדעת אלא סתם ניחוש שאין בו השגה, הוא אינו מבאר כלום, הוא רק מעתיק הסתום מהעולם למעלה היימנו. ולומר שהאינטלגנצייא הזו היא הממציאה את הכול, גם הענערגיי, זה שוב העתקת מה שיש אליה, כי חוסר ההבנה בהענערגיי וחוקות הטבע הוא כחוסר ההבנה באינטלגנציא הזאת, אין שום הבדל אם תאמר העולם קדום או האינטלגנציא קדומה, כל השגתינו הם רק במה שניתן לנו, ולא בחוץ להם, שאין לנו כל אפשריות דין ודברים בזה, ולכך יצירת אינטלגנצית-על שהיא יוצרת את הכול, הוא למעשה צמצום הבריאה כולה בתוך משהו אחר שחוץ לבריאה, לא הועלנו כלום, מילבד העתקת החוסר ידיעה והשגה לצורה אחרת של חוסר ידיעה והשגה, אז למה לנו כל זה, נשאיר האינטלגנציא הזו(שאפשר להוכיחה גם ממה שיש כאן בכלל ציור של עולם מצויר, שזה גם אינטלגנציא לעצמה, גם היא לא ממציאה אחרים, היא אינטלגנציא בפאקט) כעוד פרט מהעולם, שאין ידוע עליו כלום, ודי לנו בזה. וזה אינו עניין מה שאנחנו דנים כאן, אנחנו דנים האם יש 'נפש' לבד מתכונות נפשיות או לא. מה שאתה טוען שיש בכל אורגניזם 'מודע' וזה הוא מסוג המודע האנושיי הגבוה. אין לו כל הבנה אצלי. אני לא מבין מה אתה אומר ביכלל. מה הקשר בין היפעלות נפשית (בין מודעת לבעליה ובין לא) לבין סדר מיכניי של אורגניזם(שאין משנה אייך וע"י מי נוצר המיכניזם הזה).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2012 12:42 |
|
| |
תראה אני לא רוצה להיכנס באשכול זה בעניין המוסר (פתחתי הרבה אשכולות בעניין)
אבל תבין שזה לא חשיבה מודרנית במיוחד, (החשיבה שאין מחייב מוסר) עשיו כבר וויתר על עולם הבא,
אפיקורוס כבר אמר שזה שיש אלוקים זה לא מחייב אותו כלום,
שהאלוקים יבוא למור לי ש1+1=7 אז אני לא הקבל את זה, (חז"ל במליצתם קוראים לזה האלוקים הסכים עם משה, או נצחוני בני נצחוני בני, כלומר ברור היית לחז"ל שהאלוקים או דיבור בשם האלוקים לא ממש עוזר לנו בזמן שזה נגד השכל או נגד התבונה ובוודאי נגד הצדק, אז בכדי להציל את האלוקים (מהמדברים בשמו) כביכול האלוקים הסכים עם משה או שבני נצחוני)
מה שהאלוקים יקח ממני או יתן לי בכוח מכוח כי הוא השליט, זה לא עושה אותו צודק,
היית ברור לנו ולנביאים דבר אחד, מה שלא תבחר בסוף תצטרך לישר קו,
(באידיש אומרים בסוף תצטרך להיות בן אדם אז למה שלא תהיה בן אדם כבר עכשיו)
המלומדים היום חושבים בבירור שהאנושות כבר אחדותית והכל הולך בכיוון, כלומר מאז האדם התבוני החקלאי (האדם הראשון במליצה של התנ"ך) האדם יכול היה להיות חברתית סוציולוגית אחדותי לעולמים, ואז לזכות למדע שזכינו במאות האחרונות,
אבל לא בחר בזה (היו שרצו כמו חנוך נח ואברהם ומשה) בחר במלחמות אחים במלחמות אומות, הפכו את השפה היחידה לשבעים שפות, הפכו משפחה אחת לשבעים עמים, הפך ארץ מחולקת בגורל (נח עשה גורל לבניו) לכל המשפחה האנושית, למלחמה על ארץ ואז אין אף אומה ומשפחה בטוחה בארצו,
כל הרוע הזה הביא את עצרת התבונה ומזה עצרת המדע, ומזה הסבל ממחלות מיותרות,
אבל בתכלס, האם האנושות יכולה לחיות במלחמות לעולמים ? האם אפשרי להיות אנוכיים ? האם אפשרי עם הסבל לחיות כך ?
אז דעת המלומדים וההיסטוריונים היא שאין מצב אין נמנע האנושות היית חייבת להגיע לאחדות, = שפה מתמטי אחת מדע רפואה אחת שיטת כלכלה אחת, חוקה אחת,
הם טוענים שמספיק לנו עשר או עשרים אלף שנות אנושות בכדי להבין את הדבר הפשוט הזה,
אז כאן בא התביעה המוסרית האחד והיחידה שזועקת עד השמים,
אני טס לעולם הבא הרוחני ולוקח את כל הדורות הקודמים וזורק אותם לגהינום לעלמים,
למה מנווולים שכומתכם עשיתם לנו את כל הסבל של עשרות אלפי שנים ??
למה לא יכלתם להיות בני אדם נורמליים עם מוסר בסיסי ??
כך שכל הסבל שקיים היום (מחלות גנטיות, האמונה באלילים כמו הדת האיסלם הנצרות וכת ההשקפה) היא תוצאה ישירה מכם מנוולים שכמותכם,
הרי הסבתות (הנביאים) אמרו לנו כל הדורות שבסוף נצטרך להיות בן אדם טוב, אז למה לחכות עד שנהיה מוכרחים להיות בני אדם טובים,
אז יש שני גורמים ביקום שכופה את הטוב בכוח, 1, הטבע 2, החברה,
החברה בגלל שהיא גם תלויה בטבע חייבת כנ"ל להיות חברה טובה, (כלומר אין מצב של חברה רעה שתכפה על אזרחיה רעה, כנ"ל) ביום שכל החברות נהיו טובים אז בהכרח הם אחדותיים,
שהאנושות תהיה אחדותי לגמרי, אז באמת תהיה חוקה אחת לאנושות כולה,
ושתהיה כזו חוקה, אז לא תוכל לומר אני לא מחוייב, פשוט החוקה תכפה עליך את חוקיה, כמו שהמלך פעם כפה וכמו שהחברה היום כופה אותך להיות עבד לחברה, על ידי מיסים וריבית וארנונה וכדומה,
רק מה ?! היום אתה יכול כביכול לברוח לארץ אחרת (שזה גם לא נכון, הרי אנו היהודים ברחנו מארץ ישראל במאות אחרי חורבן בית שני, ובסוף היינו מוכרחים לחזור לארצינו, השואה היית הדחיפה האחרונה) אבל בכל ארץ שתלך שם תמצא את אותם חוקים ואותה חוקה, (כי היום כבר האנושות אחדותית כמעט)
המלחמת דת\אידואלוגיה היחידה שנאר לנו (ולכל בני אנוש) להילחם ?! היא איזה חוקה תהיה באנושות האחדותית הזאת,
האם האיסלם או הנצרות ושאר האלילות, אפי' אם נחשוב על אנושות דמוקרטי יחד עם דת, או בלי דת, השאלה הגדולה היא איזה שיטה חברתית תהיה ?
קפיטליזום ? או סוציאליזם או פשיזם, או סוציאל דמקרטי, ויש עוד ועוד שיטות טובות ורעות מכל הסוגים,
למה זה חשוב כל כך,
כי ברגע שהאנושות תהיה אחדותית לגמרי אז בעצם יש חוקה עולמים שאי אפשר לעשות בא שינויים, (אפשר במאמץ רב, אבל שוב המוכשרים יעדיפו את המצב הקיים (הקפיטלזם) מול החלשים שירצו זכויות שוות)
מה נעשה עם חלום הדת ? כלומר יש צורך אישי של כל אדם באיזה חלום צפיה לטוב יותר, יש צורך פסיכולוגי אישי שהאדמה לא תרעד לנו כל יום, כלומר יש צורך פסיכולוגי בביטחון שיש מנהיג לבירה ויש על מה לחלום ולשאוף אליה,
ולכן יש סכנה גדולה שהדת היא דווקא שתנצח ותהיה השלטת באנושות האחדותית, ואז אוי ואבוי לנו,
גם אם הקפטליזם תנצח אז הפכנו את כל הפרט באנושות לעבד לאנושות הכללית, (העבדות תהיה בכל מצב בכל מקרה לדעתי, כי ברגע שיש חוקה אחידה לאנושות אז חייב להיות איזה עבדות כפיתית, כי הרי פרצופינו לא שוות ובוודאי רגשותינו ושאיפותינו לא שוות)
צריך לדאוג שכל השיטות הטובות באמת לא תשאר רק ססמאות טובות על הניר והחלום. ולמעשה אנו נהפכים לעבדים לחברה הכללית,
לסיכום:
צריך משהו מישהו הוגה וגאון ענק ויביא איזה תשובה סוציולוגית מספיק טובה לכולם,
אסור לתת לטבע וחוקיה לפעול במקרה ואז יכול האיסלם או הנצרות להיות הם אלה שישלטו באנושות האחדותית,
זה הדבר הבוער ביותר באנושות היום,
לגבי עיקר הנושא שהתחלתי (בתגובה הזה), העניין המוסר:
שוב אנו חייבים להבין,
הטוב תבוא במוכרח, בזה מסכימים כל המלומדים העוסקים בהיסטוריה האנושית,
הוא יכול לבוא במקרה, (כמו שמי כת יהודי מוזר וקטן צמח הנצרות שהישטלת על האימפריה הרומית ומכאן לשילטון על רוב האנושות מעל אלפיים שנה)
הוא יכול לבוא תבוני בחירי מוסרי וערכי,
אין שום ספק לו הרומיים היו טובים ומוסריים וערכיים ולא אנוכיים, אז הדת\הכת הנוצרית הקטן לא היה מחליף את הטוב הרומאי, הכת הנוצרי הצליחה לכבוש את לבבות בני אנושות אך ורק כי האליטה הרומית היית מושחתת,
אותו דבר היום עם הקפיטליזם,
אין לי ספק בזה, כמה שהקפיטליזום תשעבד את ההמון בעבדות מטורפת לחברה ולכלכלה,
אז כל דת\כת קטנה ומוזרה תוכל לזכות בשליטה אנושית טוטלית כמו הנצרות באלפיים שנים האחרונות,
כמו שהנצרות עצרה את המדע באלפיים שנה, כך הכת\הדת הבאה תעצור את המדע לעוד אלפי שנים,
אז מכאן לטעון אין מוסר ואין מחייב ?! זאת שטות וטיפשות ממדריגה הראשונה,
מי שחושב שאין מוסר במיצאות ויכול להיות מושחת ולשעבד את ההמון להאליטה ?! הוא יקבל את הכתות לאלפי שנים !!!
ושוב ושוב: גם הדתות שחושבות שהם יכולים לשעבד את ההמון לצורכם (לדוגמא: השבט לוי של כת ההשקפה)
שלא יתפלאו איך צמח הכפירה המופקרת באנושות (במהפכה המדעית, ובמהפכה ההשכלתית לפני כמה מאות שנים) וביטל כמעט לגמרי את הנצרות והיהדות והאיסלם, עם הטוב שבהם, והמציא את הכפירה והדת של היטלר,
ושוב ושוב: הכפירה המציא את הדתות משלה הנאצים הקומניסטים והקפטליסטים ועוד ועוד,
אבל שהם ידעו מראש, שאם לבבות ההמון לא תהיה איתם, ורק יסבלו עבדות חברתית,
אז שוב תחזור הדתות והכתות כמו אז ברומי שהנצרות כבש את לבבות ההמון,
אנו רואים מכל זה (ויש הרבה להרחיב בעניין) שהטוב מוכרח המוסר היא מוכרח,
השאלה האם ניתן למקרה לפעול או שהתבוניים יכוונו את האנושות מתוך בחירה תבונית לטוב יותר,
אנו גם רואים שלא רק האדם לעצמו חייב להיות מוסרי כפרט, אנו רואים שיש ערבות זה לזה, כלומר יש ערבות של כל אחד ואחד לזולתו,
הנחמה היחידה שיש לי אישית מכל העניין הזה היא דווקא מי ההמון הפשוט והטוב,
כלומר אחרי הרבה מחשבה הגעתי למסקנה שלו ההמון כפרטים היו רשעים ?! אז לא היינו שורדים יום אחד ביקום !!
היקום קיים אך ורק על ההמון הפשוט והטוב ומוכן להיכנע לרשעים השלטניים והאינטרסנטיים,
עד גבול מסויים, שהרשעים מכבידים את עולם על ההמון אז הלץ הבא (הדת הכת הבא) קונה את אימונם של ההמון, ושוב חוזר חלילה וחלילה,
מה שהרשעים לא מבינים היא שהאלוקים בעצמו לא מספיק לצחוק עליהם,
הרי הרשעים מתוך רצונם האנוכית לזכות לתהילה דמיונית ולשליטה, הם בעצם נהיו עבדים לההמון הטוב והם מביאים את כל הטוב שקיים בעולם מאז שהרשעים התחילו לפעול, כלומר כל הטוב שיש היום בעולם למעשה הרשעים הביאו לנו בלי רצונם,
לדוגמא תנכית אחד:
קין רצח את הבל לאנוכיות שלו, אבל מצד שני חייב היה לבנות עיר (= חוקי חברה) לבן שלו, אחרת יבוא רוצח להרוג את בנו, וזה הרשע קין לא רצה, אז המציא את החברה וחוקיה, ומי ניצל מיזה ?! ההמון הפשוט והטוב !!!! ההמון קיבל חוקי חברתית ושמירה מרוצחים,
כך כל היש בתבונה האנושית היום משפות וחוקי חברה טובים, הכל בכל קיבל ההמון מהרשעים,
למעשה שוחק מי ששוחק אחרון, ההמון לעומק שוחק כל הזמן,
תוקן על ידי maxmen ב- 05/03/2012 12:59:26
 |
|
|
|
|
|