| נשלח ב-26/2/2012 12:53 |
|
| |
מהו האיום הגדול ביותר לדת
חוו נא דעתכם רבותי דיינים מומחים איזה מן הנושאים דלהלן [ואו נושא אחר ששכחתי] הוא האיום הרציני ביותר על אמונתו של אדם בדת היהדות. -אי התאמת התורה למדע: אבולוציה, טעויות מדעיות של התורה וחז"ל, או אחר. -בקורת המקרא: בקורת הטקסטואלית, ארכיאולוגיה, היסטוריה, או אחר. -ענינים פילוסופיים בדבר האלקים וכדו' -חוסר הרלוונטיות של המצוות וכו' לחיים המודרניים. -מחשבה עצמאית משוחררת מפחד "הרהורי כפירה". -אחר. . כוונתי רק לנושאים מחשבתיים. נא ונא לא להכניס כאן את נושאי תאוות עולם הזה וכו'.
תוקן על ידי יהיאור ב- 26/02/2012 13:36:09
תוקן על ידי יהיאור ב- 26/02/2012 13:38:11
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2012 13:03 |
|
| |
תבדוק את התגובות לכל אחד מהנושאים הנ"ל באתרים של הדברות וכדו', ותראה לאלו מהם יש את מספר התגובות הגדול ביותר.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 26/02/2012 13:04:06
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2012 13:12 |
|
| |
למה איום?
האדם החושב מחליף את הדת הישנה והלא רלונטית לדת אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2012 13:36 |
|
| |
מפתיע אולי שמשני מחנכים (דת"ליים) שמעתי כדברי המשגיחים הקלאסיים – התאוות. אישית איני משוכנע
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2012 13:50 |
|
| |
גם אני שמעתי וגם אני הופתעתי. וודאי שהגורם הזה קיים אך הוא מורכב יותר. גם אם נניח שהסבה היא תאוות, בתפיסת העולם של היום, צריך להסביר לחניך מה רע בתאווה וזה לא פשוט.
ואולי, זהו הפתרון הקל יותר?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2012 14:02 |
|
| |
כל התשובות נכונות.
מאי נפק"מ מי גדול יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2012 14:02 |
|
| |
שוב אני מבקש רק לבחון איזה מן הבעיות המחשבתיות הוא הגדול ביותר . אין ברצוני לדון אם עוזבים מחמת תאוות או לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2012 14:07 |
|
| |
אצלי התירה הגדולה ביותר לדת היא אי התאמתה עם המדע ואת זה גם הכי קשה לתרץ. אבל יתכן שלאנשים עם חשיבה פילוסופית השאלות הפילוסופיות יותר קשות וכיו"ב.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2012 14:10 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | כל התשובות נכונות.
מאי נפק"מ מי גדול יותר. |
|
מעניין אותי לדעת, וחוץ מזה, נפק"מ לקידושין. יש נפק"מ רבות ואכמ"ל. אבל לא ענית על עיקר השאלה, איזה מן הבעיות היית מציג בפני מי שהיית רוצה שיבין שהכל זה בלוף. "כולם" לא עונה על שאלתי. ואם שכחתי משהו, נא לציין.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2012 14:10 |
|
| |
ברור שאילו לא היה הבדל בין צורת החיים הנדרשת בחברה דתית וחילונית רוב האנשים לא היו מתעניינים בכך והיו ממשיכים עם האמונות השגורות אצלם מבית סבא. השאלה היא - גם - למה לשלם את "המחיר" שדורשת הדת, תשובה שבגלל המחיר עולה השאלה פשוט לא עונה על כך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2012 14:23 |
|
| |
לדעתי, הבעיה הגדולה ביותר לדת – היא השגרה... וכך כתב הרב נויגרשל: "אדם החילוני הממוצע – זה מהרוב הדומם – אינו שונא חרדים ואינו אוהב אותם באופן מיוחד, הם כשלעצמם אינם תופסים אצלו מקום בראשו. כל מה שהוא רוצה זה לחיות את חייו על פי דרכו והרגליו, הוא חושש מכל מה שנראה לו מאיים על אורח חיים זה". מניסיון שלי, בד"כ אנשים חושבים כך: עד היום חיינו בצורת חיים (השקפה כלפי הדת) מסוימת, אני מניח שהדברים ימשיכו להיגרר כהרגלם. ויום רודף יום.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2012 14:27 |
|
| |
הבעיה (של שומרי הדת) היא איבוד הריכוז ופיזור הדעת (בידור בלע"ז). התאוות הן רק הסימפטום.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2012 14:42 |
|
| |
הדבר הקל ביותר להאשים אנשים בתאווה, שבגלל זה עוזבים את הדת, זה מקובל על המשגיחים. כך אין צורך להתמודד עם הבעיות הערכיות, זורקים לחלל -תאיווה- איכס. שלום עליך נפשי.
הגאון הדמגוג נויגשרל אומר "אדם החילוני הממוצע – זה מהרוב הדומם – אינו שונא חרדים ואינו אוהב אותם באופן מיוחד, הם כשלעצמם אינם תופסים אצלו מקום בראשו. כל מה שהוא רוצה זה לחיות את חייו על פי דרכו והרגליו, הוא חושש מכל מה שנראה לו מאיים על אורח חיים זה"
וזה שהחרדי לא נותן לו לחיות את חייו על פי דרכו- החילוני עושה יותר מילואים כי החרדי לא עושה, לא מגבירה את השנאה? זה שהחילוני צריך לשלם יותר מיסים, לסבסד את החרדי- לא גורם לו לשנאה? זה שהחרדי מתנשא עליו בדיבור ומעש- כאילו בידו האמת המוחלטת והוא מחליט על חיי כולם- לא מגבירה את השנאה. זה שהחלו להכות חרדים רק בגלל היותם חרדים, בא מתוך אדישות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2012 14:48 |
|
| |
חוסר אמונת חכמים זה האיום הגדול ביותר על הדת
מי שיתבונן בחומש ובנ"ך הוא יראה שלאורך כל התנך הבעיה המרכזית היתה חוסר אמונת חכמים
החל מנח ועד לסוף תקופת הנביאים - זו הצרה הגדולה ביותר עד ימינו אנו
כמובן שצריך להסביר מה נחשב לחוסר אמונת חכמים ומה לא נחשב
אבל בעקרון זו הבעיה הכי גדולה שיש בדורינו יותר מכל הבעיות שיש
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2012 14:56 |
|
| |
מען ה', למה אי אפשר להתרכז בשאלה ששאלתי? איני רוצה לדון במניעים פסיכולוגיים קבליסטיים או שום דבר, אך ורק בשאלה אחת. איזה מן הבעיות הוא לדעתכם החמור והמסוכן ביותר? למאמין-לאיזה מן השאלות היית הכי לא רוצה לחשוף את בנך. למפקפק-לאיזה מן השאלות היית חושף את מי שאתה רוצה לשכנע למתלבט-איזה מן הספקות מפריעים לך הכי הרבה.
זה הכל, פשוט, ואני מבקש ממי שיש בידו להשיב שיעשה כן. [תודה לאלו שעשו כבר כן]
מסורתי אכן הזכרתני משהו שהשמטתי מהרשימה שלי. -איבוד האימון בנושאי דגל הדת, לאור הגלוי וידוע על מעשי אלו הנושאים כביכול בתפקיד זה כיום. [במובן החינוכי, זה יכול להיות הבעייה החמורה ביותר]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2012 15:04 |
|
| |
ואולי לאנשי דורנו דור דעה, התברר כי החכמים אינם כה חכמים. ומימילא אין במה ובמי להאמין.
ולשאלה המדויקת- חוסר הרלוונטיות של המצוות וכו' לחיים המודרניים. בעיקר למצוות אלו שהוסיפו החכמים!
|
|
|
|
|