|
|
| נשלח ב-29/2/2012 12:49 |
|
| |
| msorti כתב: |  | דת פירושה מטרה או תכלית לחיינו עלי אדמות עם או בלי הוראות מעשיות.
תיאורטית, תיתכן דת ולה הוכחות - התגלות / ניסים או כל הוכחה אחרת לנכונותה של המטרה / התכלית בה דוגלת הדת. דרך משל, דת שתטען כי על כולם לעמוד על הראש שלש פעמים ביום, ולשם ההוכחה תביא נביא היכול לחזות את מספרי הלוטו, תהיה דת מוכחת.
ההוכחה שלה הינה ע"י אדם אשר ידיו לו ב"על טבעי" ובשל כך הוא יודע דברים אשר אנו איננו יודעים. נוכל לפרוך את ההוכחות - או לא, אך זוהי הוכחה לדת.
תיתכן גם דת לא מוכחת. דת שתקרא לכפיפות בטן שלש פעמים ביום אך לא תביא כל ביסוס או הוכחות לכך שזוהי תכליתו של האדם.
נזרום איתך..
אפילו לפי מה שאתה אומר אין שום קשר בין ההוכחות לבין הדת (תכלית לחיינו) נכון?
|
|
הקשר היחיד - האם ישנם הוכחות בגללן אנו אמורים לאחוז בדת כלשהי, או לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2012 12:54 |
|
| |
אני חושש שגם אתה לא בהרבה. יש מעטים גם כאלה. אבל כל אדם, העושה שינוי בחייו מתרץ זאת.ברוחניות. ראה את האמא שלנו חוה.
בראשית פרק ג
(ו) וַתֵּרֶא הָאִשָּׁה כִּי טוֹב הָעֵץ לְמַאֲכָל וְכִי תַאֲוָה הוּא לָעֵינַיִם וְנֶחְמָד הָעֵץ לְהַשְׂכִּיל וַתִּקַּח מִפִּרְיוֹ וַתֹּאכַל וַתִּתֵּן גַּם לְאִישָׁהּ עִמָּהּ וַיֹּאכַל:
אפשר לראות כי טוב העץ למאכל- אפשר לראות כי הוא תאוה לעינים- אבל איך אפשר לראות כי הוא נחמד להשכיל? אמנו לפני החטא הכינה לעצמה תשובה לשאלה איך נפלת לחטא הזה? זו לא רק תאיוה-רציתי להשכיל .
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2012 13:30 |
|
| |
גרתי 30 שנה בשכונת שמואל הנביא ותאמין לי שיש שם המון שבבניקים והרבה חזרו בשאלה - על פי רוב הם חזרו בשאלה כי לחצו אותם יותר מידי, זה הכל
עובדה שאצל המזרחי החזקים יש פחות חוזרים בשאלה כי הם יותר בריאים בנפש..
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2012 13:33 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | דת פירושה מטרה או תכלית לחיינו עלי אדמות עם או בלי הוראות מעשיות.
תיאורטית, תיתכן דת ולה הוכחות - התגלות / ניסים או כל הוכחה אחרת לנכונותה של המטרה / התכלית בה דוגלת הדת. דרך משל, דת שתטען כי על כולם לעמוד על הראש שלש פעמים ביום, ולשם ההוכחה תביא נביא היכול לחזות את מספרי הלוטו, תהיה דת מוכחת.
ההוכחה שלה הינה ע"י אדם אשר ידיו לו ב"על טבעי" ובשל כך הוא יודע דברים אשר אנו איננו יודעים. נוכל לפרוך את ההוכחות - או לא, אך זוהי הוכחה לדת.
תיתכן גם דת לא מוכחת. דת שתקרא לכפיפות בטן שלש פעמים ביום אך לא תביא כל ביסוס או הוכחות לכך שזוהי תכליתו של האדם.
נזרום איתך..
אפילו לפי מה שאתה אומר אין שום קשר בין ההוכחות לבין הדת (תכלית לחיינו) נכון?
הקשר היחיד - האם ישנם הוכחות בגללן אנו אמורים לאחוז בדת כלשהי, או לא. |
|
לכן אמרתי לך כבר בהתחלה שיש לך טעות מהשורש
אין שום הוכחות שבגלל אנו אמורים לאחוז בדת כלשהי!!
אין אין אין אין אין!!
וזה לא במקרה שאין הוכחה אלא בכוונה תחילה כך אלוהים עשה שלא יהיו הוכחות!!! (לפחות לפי תפיסת חזל )
עכשיו אתה מבין?
אתה פשוט מניח הנחה ושולל אותה - פשוט תפסיק להניח את ההנחה הזו ותתחיל להבין שיש כאן מהלך אחר
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2012 14:12 |
|
| |
חזרנו לזה? אני לא מביא הנחה ושולל אותה. אני מביא הפרכה לוגית לתאוריה שלך שלא תיתכן דת עם הוכחה לה.
כדוגמא אני מביא את הדת היהודית ביום מתן תורה. דת - והוכחה.
האם אתה מסוגל להתייחס לעניין?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2012 14:18 |
|
| |
אתה סותר את עצמך..
אתה אומר שמעמד הר סיני אמור להיות הוכחה לקיום הדת
והרי מעמד הר סיני היה רק לדור מסויים, לאחר שאותו דור מת - האם לפי הבנתך הצאצאים לא צריכים לקיים את התורה כוון שהם לא קבלו שום הוכחה??
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2012 15:36 |
|
| |
לא אמרתי שחייבת להיות הוכחה לדת, אלא שתיתכן דת עם הוכחה.
הוכחה לדבריי הבאתי מהדור של מעמד הר סיני.
כשנעבור את השלב הזה, נוכל להתחיל לדבר על מהויות ההוכחה, הצורך בה וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2012 15:58 |
|
| |
מסורתי וכולם
האם הנושא של האשכול לא השתנה?
מסורתי העלה כעת טיעון מעניין. אני מעתיק את חלקו המרכזי.
אין אין אין אין אין!!
וזה לא במקרה שאין הוכחה אלא בכוונה תחילה כך אלוהים עשה שלא יהיו הוכחות!!! (לפחות לפי תפיסת חזל ) ואני שואל: היכן מצאנו בחז"ל את התפיסה שה' עשה שלא יהיו הוכחות?
ועוד: מדוע אם כן ערך אליהו ניסוי בהר הכרמל, בין ה' לבין הבעל?
ומדוע האמין רב סעדיה גאון שבידו להוכיח את היהדות מבחינה פילוסופית? האם יצא נגד חז"ל ונגד התורה?
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2012 16:04 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | לא אמרתי שחייבת להיות הוכחה לדת, אלא שתיתכן דת עם הוכחה.
כשנעבור את השלב הזה, נוכל להתחיל לדבר על מהויות ההוכחה, הצורך בה וכו'. |
|
זה לא נקרא דת עם הוכחה כוון שההוכחה הזו מתאימה רק לאותו דור וממלא זה לא נקרא הוכחה
כוון שגם אני יכול לומר שהיה מעמד הר תבור למלייארד אנשים אבל זה קרה לפני 100000 שנה
מבין?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2012 16:19 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | מסורתי וכולם
האם הנושא של האשכול לא השתנה?
מסורתי העלה כעת טיעון מעניין. אני מעתיק את חלקו המרכזי.
אין אין אין אין אין!!
וזה לא במקרה שאין הוכחה אלא בכוונה תחילה כך אלוהים עשה שלא יהיו הוכחות!!! (לפחות לפי תפיסת חזל ) ואני שואל: היכן מצאנו בחז"ל את התפיסה שה' עשה שלא יהיו הוכחות?
ועוד: מדוע אם כן ערך אליהו ניסוי בהר הכרמל, בין ה' לבין הבעל?
ומדוע האמין רב סעדיה גאון שבידו להוכיח את היהדות מבחינה פילוסופית? האם יצא נגד חז"ל ונגד התורה?
קשה לי לענות לך על השאלות בצורה ישירה כוון שבשביל זה צריך פשוט ללמוד את דברי חזל כפי המסורת שרבותי למדו אותי, ואת זה אני לא יכול להעביר לך בפורום, מבין?
אבל אנסה קצת להסביר
א. אין שום הוכחה לגבי מציאות הבורא - יש בזה הגיון אבל הוכחת חותכת אין!! אלוהים עשה זאת מלכתחילה שלא יהיו הוכחות מדעיות למציאותו - ואדרבא מי שיחפש הוכחות מדעיות לכך יש סיכוי שהוא יפול לחכמת הטבע שאפשר להסביר את הטבע בצורה מדעית (כביכול - חחח)
ב. חזל אף פעם לא ניסו להוכיח שדרך הפרוש שלהם היא הנכונה מול שאר הפרושים, הם אף פעם לא ניסו להוכיח לתלמידים שלהם שהם הצודקים והקראים כו' הם הטועים (זה פשוט לא לרמה של חזל..) חזל לא התיחסו כל כך לשאר הפרושים ופשוט המשיכו עם הפרושים שלהם
ג. מה שאליהו עשה זה רק מוכיח את מה שאני אומר כוון שאליהו הנביא עשה כך רק בשביל לבטל את העבודה זרה כלומר אם עם ישראל היה בא לאליהו הנביא בטענה פילוסופית מי אמר שמי אמר שמי אמר כו' כו' אליהו הנביא לא היה מתיחס אליהם כי הם סתם חרטטנים
בגלל שבאותה תקופה היה בלבול גדול בין נביאי הבעל כנגד נביאי האמת משום כך אליהו הנביא הראה להם שהוא הצדיק והם הרשעים כלומר ההוכחה היתה להראות את נאמנותו של אליהו הנביא כנגד השקרים של נביאי הבעל ושוב פעם זו הוכחה על אמונת חכמים יותר מאשר אמונה בבורא
ד. לא רק לרב סעדיה גאון יש את ההוכחה לכך, גם לי יש את ההוכחה לכך אבל ההוכחה הזו היא לא נחלת רבים!
לא כך צריך להעביר את המסר של היהדות ואדרבא הדרך הזו רק רק רק מקלקלת ומעוותת את הכל!
רב סעדיה גאון יכל לשבת עם אנשים מבולבלים ולהראות להם לאט לאט איך אפשר להוכיח את הכל, אבל ברור וגם ברור שבליל הסדר רב סעדיה גאון לא הסביר לילדים שלו את סדר יציאת מצרים בדרך של הוכחה אלא בדרך של סיפור לפי חזל
רב סעדיה גאון לא עקר את האמונה הפשוטה אלא הוא רצה להוסיף ולומר שאפשר גם להוכיח כלומר זו תוספת אבל לא העיקר בכלל!!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2012 16:33 |
|
| |
אתה צריך לחזור וללמוד גמרא ולראו כי חכמנו פסלו ונלחמו מלחמת חורמה, עם בוז ולעג, גכל אלו שלא חשבו כמוהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2012 16:46 |
|
| |
מה אליהו אמר לעם בהר הכרמל, אם ה' הוא האלוקים וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2012 16:56 |
|
| |
ואתה רואה כי אליהו הנביא בגלל מטרותיו החיוביות- ביטל ועבר על מצווה חמורה מהתורה, הוא הקריב לא במקדש. סימן שיש לפעמים מצב שאפשר לעבור על מצוות
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2012 17:03 |
|
| |
כיהודה ועוד לקרא מצורפים דברי דגלס אדמס בעניין.
| msorti כתב: |  | דת שיש לה הוכחות על הטענות העיקריות שלה - אז היא לא דת אלא הגיון/רציונליות
|
|
דגלס אדמס - ההוכחה האונטולוגית לאי קיום אלוהים.
- "דג בבל, הוא דג קטן, צהוב ועלוקתי, וכפי הנראה הוא גם הדבר המוזר ביותר בגלקסיה. הוא ניזון מאנרגיית הגלים שהוא קולט, לא ממוחו של נושא, כי אם ממוחותיהם של מי שסובבים אותו. הוא סופג את כל התדירויות המנטליות, התת-הכרתיות מאנרגיית גלי מוח זו וניזון ממנה. אח"כ הוא מפריש למוחו של נושאו מטריצות טלפתיות הנבנות מהרכבת תדירויות המחשבה ההכרתיות על אותות עצביים הנקלטים ממרכז הדיבור של המוח ששידרם. התוצאה המעשית של כל זה היא שאם תתקע דג בבל באוזנך, תוכל מיד להבין כל מה שנאמר לך, בכל שפה, מכל משפחה דקדוקית שהיא.
- כיוון שזהו צירוף מקרים בלתי מובן באופן מוזר כ"כ שמשהו שימושי באופן מבלבל את המוח כ"כ התפתח באופן מקרי לחלוטין כ"כ בחרו כמה הוגים לראות בכך הוכחה סופית ונחרצת לאי קיומו של אלוהים.
- הטיעון נשמע כמו: 'אני מסרב להוכיח שאני קיים', אמר אלוהים, 'שכן הוכחה נוגדת אמונה, ובלי אמונה אין אני ולא כלום.'
- 'אבל', אמר האדם, 'דג הבבל תוקע אותך, לא? לא מתקבל על הדעת שהתפתח במקרה. זה מוכיח שאתה קיים, ולפיכך, עפ"י טיעוניך שלך, אינך קיים. מ.ש.ל.'
- 'אוה, אלוהים,' אומר אלוהים, 'על זה לא חשבתי.' ובו במקום מתפוגג בעננת הגיון.
- 'אה, זה היה קל,' אומר האדם, ובתור הדרן, ממשיך ומוכיח ששחור הוא לבן, ונהרג במעבר החציה הקרוב.
- בינתיים גרם דג הבבל המסכן, באמצעות הסרתם המוצלחת של כל המחסומים לתקשורת בין גזעים ותרבויות שונים, למספר רב ועקוב מדם של מלחמות, יותר מאשר כל דבר אחר בהיסטוריה של הבריאה. מדריך הטרמפיסט לגלקסיה עמוד 42
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2012 17:25 |
|
| |
| msorti כתב: |  | לא אמרתי שחייבת להיות הוכחה לדת, אלא שתיתכן דת עם הוכחה.
כשנעבור את השלב הזה, נוכל להתחיל לדבר על מהויות ההוכחה, הצורך בה וכו'.
זה לא נקרא דת עם הוכחה כוון שההוכחה הזו מתאימה רק לאותו דור וממלא זה לא נקרא הוכחה
כוון שגם אני יכול לומר שהיה מעמד הר תבור למלייארד אנשים אבל זה קרה לפני 100000 שנה
מבין?
|
|
באותו הדור הם היו דתיים או לא?
|
|
|
|
|