|
|
| נשלח ב-28/2/2012 00:56 |
|
| |
באווירת חודש אדר, מצאו את הפדיחה של המקהלה
מבחינה מוסיקלית המקהלה בסדר גמור, אך תקשיבו היטב ותמצאו את הפדיחה של המקהלה.
קול השם מגנשוף
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2012 11:02 |
|
| |
חוץ מזה שהבס חזק ביחס לאחרים ושהמקהלה עונה אמן לחינם הכל בסדר. גנשוף מכפר על הכל
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2012 12:30 |
|
| |
אין צורך לבקר את מקהלת 'בדחילו ורחימו' על הבס ועל הדברים שגנשוף מכפר. אך יש מקום להנות ולגחך על האמן המיותר זה חמוד ופורימי למדי בדרך אגב, תראו את בניית המהלך שגנשוף לוקח איתו לאורך היצירה זה מיוחד מאוד
תוקן על ידי Bnei ב- 28/02/2012 12:30:56
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2012 13:24 |
|
| |
נכון, ה'אמן' הזה אינו כתוב בסידור, אך בדיעבד, האם יש פסול בעניית 'אמן' על המילים 'ה' יברך את עמו בשלום'?
דוגמא הרבה יותר מצחיקה ופורימית ל'תשובה' של המקהלה היא דוגמא ששמעתי מפי המנצח אלי יפה שיח': החזן שר 'והוא רחום יכפר עוון ולא ישחית' והמקהלה משיבה: 'ישחית'!
אגב, אני בטוח שקטע זה הוא אילתור (אילתור- כשמו כן הוא, 'על אתר') של גנשוף, אילתור מוצלח ביותר.
שכויעח!
תוקן על ידי חזן_אי_שם ב- 28/02/2012 13:28:27
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2012 20:59 |
|
| |
להראל,
הבעיה שיוסל'ה עצמו שר: ולא, ולא, ישחית. ובעצם מפסיק מעט בין "ולא" לבין "ישחית".
וכבר נהגו החזנים לשיר - ולא, ולא, ולא ישחית, ובכך לפתור את הבעיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2012 16:30 |
|
| |
על הרבה אנשים ניתן לומר שהם 'מאלתרים' אך לא על גנשוף, הוא לעולם לא היה מאלתר סתם ככה, תמיד זה היה בניה מסודרת עם מהלך ברור ומבריק. גם אם זה נשמע כמו אילתור תמיד זה היה בתוך מסגרת ברורה ומסודרת וקבועה מראש. אילתור במקום זה לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2012 12:59 |
|
| |
אופיר, נכון, בהחלט אסור שיהיה הפסק בין 'ולא' ו'ישחית', וברוב היצירות שנכתבו על טקסט זה אין הפסק. (סליחה על התגובה המאוחרת, יש לי בעיות עם האינטרנט.. :-( )
'בני'- אני חושב שאצל הרבה חזנים גדולים- תבנית היצירה באופן כללי- מסודרת בראש 'מימים ימימה', אך במהלך התפילה הם חושבים על דרכים חדשות לגיוון, לשירה קצת אחרת מהפעם הקודמת. אחרת יגידו ציניקנים: 'החזן הזה חוזר על עצמו'... ובאמת- תקצר היריעה לגבי החזנים הגדולים שעשו זאת..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 15:44 |
|
| |
הוא אשר אמרתי
|
|
|
|