|
|
| נשלח ב-2/3/2012 13:44 |
|
| |
פרוטגרס
דבר נוסף. דבריך שהנושא העיקרי הוא הנושא הפלילי הוא דבר מכוער בעיני. אכן עבירה על נהלים וחוקים ביוקרטיים הוא לפעמים מעשה פלילי ויתכן שכך הוא גם בנדון דידן. אבל כל אדם שצלם אלוקים בקירבו ודאי שהנושא העיקרי בעיניו הוא המוסר והצדק.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2012 13:52 |
|
| |
| מתעניין12 כתב: |  | | מהצד של נהלים וביוקרטיה אכן התנהלותו של הרב גורן יותר שערוריתית מהרב אלישיב. אבל השאלה העיקרית היא מהצד המוסרי התנהלותו של מי יותר שערוריתית. הרב גורן כפי שהביא מושקין מאתר חבדפדיה שאינו אוהד הרב גורן כבר שנים לפני 'המלחמה הקדושה' נגדו כתב נימוקים. |
|
על שאלה זו כבר עניתי בתחילת האשכול:
"כאשר ביה"ד בפ"ת וביה"ד הגדול לערעורים פסקו את פסקם ובסופו של דבר בפה אחד! כולל הרבנים אלישיב וישראלי. הרב גורן טרם הכיר את הפרטים כדיין ואף לא החזיק בכושר לדיינות. בודאי שהוא לא היה צד רציני בעניין כרב הצבאי הראשי. המאבק הציבורי היה בעיקר בין הדתיים שסרו למרות ההלכה ובין החילונים שדרשו רפורמה בהלכה - ולא משנה איך - ובלבד כדי לפתור את הפרשייה הטרגדית הנוגעת ללב כולם, של בני המשפחה - הממזרים.
כאשר הרב גורן גילה את דעתו כרב צבאי בטרם הכיר את התיק כנדרש, כנוטה לדרישה הפופוליסטית החילונית, שהיתה אגב, מבוצרת ותקיפה הרבה לפני שהרב גורן הביע את דעתו בעניין, הוא הפך מיד למועמד החילונים האולטימטיבי לרב הראשי לישראל, רק על בסיס אג'נדה זו הוא נבחר".
ועוד
"ולטוענים שהרב מזוז גיבש את עמדתו ולחם למענה בטרם היה מודע כלל לממצאים הרבים שעלו במשפט, לחקירות המקיפות, לשמיעת עשרות העדים ולחקירות הנגדיות. הנני להרגיע אותם, שהרב מזוז נהג לייעץ לאריה דרעי עוד בטרם נבחר לנשיא העליון, הוא אפילו ישב ליד הרב עובדיה כאשר זה פסק 'דרעי זכאי', ומשכך, ברור שהוא מצוי היטב בפרטים, שהרי אריה עדכן את הרב בעצמו! ישירות מפה לאוזן! לכן, ברור שבסמכותו של הרב מזוז שליט"א לכנס חברים מהישיבה, במחתרת, ולבחור מתוכם בפינצטה רק את מי שעמדותיו נראות בעיניו וידועות לו מראש, מכל רחבי הארץ, ויחד איתם להנפיק באנונימיות, בלי חתימות, ומבלי שאיש הסמיך אותם, פס"ד חדש ונועז שיסתור את ההחלטה הסופית של שופטי ביהמ"ש העליון על כך שדרעי חלילה אינו זכאי".
להזכיר ולכרוך בהקשר זה, את בכיר הפוסקים הרב אלישיב, יחד עם הרב גורן, כבריונים, אמר דוד המלך: תֵּאָלַמְנָה שִׂפְתֵי שָׁקֶר הַדֹּבְרוֹת עַל צַדִּיק עָתָק בְּגַאֲוָה וָבוּז.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2012 14:14 |
|
| |
פרוטו כתב: "להזכיר ולכרוך בהקשר זה, את בכיר הפוסקים הרב אלישיב, יחד עם הרב גורן, כבריונים, אמר דוד המלך: תֵּאָלַמְנָה שִׂפְתֵי שָׁקֶר הַדֹּבְרוֹת עַל צַדִּיק עָתָק בְּגַאֲוָה וָבוּז. "
הנהלה - האם אין כאן חריגה מחוקי הפורום? שלא לדבר על דיון אד הומינום.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2012 14:34 |
|
| |
כאשר ביה"ד בפ"ת וביה"ד הגדול לערעורים פסקו את פסקם ובסופו של דבר בפה אחד! כולל הרבנים אלישיב וישראלי
הרב ישראלי אכן לא סביר שחשש מבריוני הרב שך אבל הרבנים החרדים בהחלט נתונים תחת איום. רק הקב'ה יודע אם האיומים השפיעו עליהם אבל בכל אופן אדם מהצד אינו יכול לקחת ברצינות דיין הנתון תחת איומים.
הרב גורן טרם הכיר את הפרטים כדיין מה אתה מתכוין? שהוא הכיר את הפרטים אבל לא היה דיין בשעה שהוא הכיר אותם? מה זה לא הכיר את הפרטים כדיין?! ואף לא החזיק בכושר לדיינות זו בדיחה?! הרב גורן בגיל 20 מילא כרסו ש'ס ופוסקים יותר מרוב הדיינים עם כושר דיינים. בודאי שהוא לא היה צד רציני ??? מה זה לא צד רציני תלמיד חכם עצום בקי בבבלי וירושלמי ובכל חדרי תורה זה לא צד רציני? בעניין כרב הצבאי הראשי מה הקשר שהוא רב צבאי?? כתוב בש'ס באיזה מקום שלא יתכן שרב צבאי ידע פרטים של איזה מקרה???. המאבק הציבורי היה בעיקר בין הדתיים שסרו למרות ההלכה ובין החילונים שדרשו רפורמה בהלכה ככה זה נראה בעיניך שצובעות את הדברים איך שבא לו. בעיניים אחרות זה היה נראה מאבק בין חילונים שכואב להם מה שקרה לאח והאחות שאכן לא אכפת להם ההלכה אבל במקרה כאן דעתם תואמת את דעת ההלכה לבין עסקנים בריונים שמאיימים על דיינים וכל מה שמעניין אותם זה לריב עם החילונים והעוול שנעשה לאח ולאחות וההלכה לא מעניינים אותם ומתבטלים לעומת החשיבות של ניצחון שיגדיל את כח ה'דעת תויירה' שלהם. - ולא משנה איך - ובלבד כדי לפתור את הפרשייה הטרגדית הנוגעת ללב כולם, של בני המשפחה - הממזרים.
כאשר הרב גורן גילה את דעתו כרב צבאי בטרם הכיר את התיק כנדרש מאין לך שהוא לא הכיר את התיק כנדרש??? (אני מקווה שלא הסיפור הדמיוני שהמצאת הוא המקור שלך), כנוטה לדרישה הפופוליסטית החילונית, שהיתה אגב, מבוצרת ותקיפה הרבה לפני שהרב גורן הביע את דעתו בעניין, הוא הפך מיד למועמד החילונים האולטימטיבי לרב הראשי לישראל, רק על בסיס אג'נדה זו הוא נבחר".
דבר נוסף. לא התכוונתי שהרב אלישיב הוא בריון כתבתי שדברי הם תמונת ראי לדבריך. מי שמרשה לעצמו להיות בוחן כליות ולב של הרב גורן אינו שונה ממי שאומר שהרב אלישיב בריון.
להבנתי הקטנה שניהם פעלו מיתוך רצון להרבות כבוד שמים בתנאים לא פשוטים לחצים ובעיות. מי צדק אני לא יודע.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2012 15:12 |
|
| |
פרוט'
על כבודי אתה חס ועל כבוד שמים אינך רוצה לחוס?
אתה מוזמן לחשוף כל טעות שלי ולהסביר אותה בהרחבה, כדי שלא יטעו אחרי או אחרי דברי.
כמובן, יתכן שיתברר מתוך הדיון שיש לי דווקא דברים של טעם. זה למשל מה שאני סבור לגבי מה שאני כותב, אחרת לא הייתי כותב.
באשכול של נדב לא היה לי זמן לבקר. כמו כן, יותר קל לנתח סיפור מצד מטא הלכה וסוציולוגיה מאשר להגיב בדיון הלכתי בנושא שאיני "מונח" בו (=בשפה הישיבתית, מודע באופן חי לכל הדברים החשובים שנאמרו בנושא במקורות).
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2012 21:19 |
|
| |
פרוטגורס, כשחוזרים על טעות הרבה פעמים, זה לא הופך אותה לאמת (אפילו אם זו תעמולה טובה). הרב גורן הכיר את פרטי התיק מסוף שנות הששים (כשהיה עדיין רב צבאי), ואז נתן יעוץ לעורך הדין שטיפל באח ובאחות. בתחילת שנות השבעים החל לשמש כרב ראשי לתל-אביב, ורק לאחר מכן, בשלהי שנת 1972, היה כל הסיפור הפוליטי סביב בחירתו. לפיכך, לטעון שלא הכיר את הפרטים, זו טעות מוחלטת. יתר על כן, כפי שספרו מוכיח, הוא הכיר את הפרטים אפילו טוב יותר מן הדיינים שדנו לפניו, הן בבית הדין האזורי בפתח תקווה, והן בבית הדין הגדול. בשונה מהם, הוא פנה לרשויות הסוציאליות בתל אביב ובירר את התנהגות האב, ובכך גילה שהלה טבל את בנו לנצרות, מה שלא היה ידוע לאף אחד מהדיינים לפניו. הוא הזמין וחקר עדים שלא הופיעו לפני בתי הדין האחרים. לפיכך, היו לו עובדות שלא היו בפני הדיינים האחרים, ולפיכך היה ראוי שידון מחדש במקרה. לגבי פסיקת בג"צ בעניין. בג"צ לא יכול לקבוע האם מאן דהוא יהודי, אם לאו. תלונתו של אברהם בולק בורקובסיקי, הוא הגר בסיפור, היתה שהרב גורן דן בעניינו שלא בפניו, ולפיכך יש לראות בפסיקתו פסיקה פסולה מבחינה פורמלית. בג"צ הפנה את השאלה לרב גורן, וזה השיב, באמצעות פרקליטות המדינה, שהוא אכן לא דן בעניינו של בורקובסקי, אלא בעניינם של בני "אשתו", והיות והם כן היו לפניו, הרי שפסיקתו תקפה לגביהם, ואינה תקפה לגבי בורקובסקי. בכך היתה הגנה מפני בג"צ, ובוודאי שהרב גורן לא טען כאן שום טענה הלכתית, אלא טענה משפטית גרידא. לשם האפשרות לדיון ביקורתי, ולא מתלהם, אני מעתיק מפסק הדין (בג"צ מס' 494/72) את הרלוונטי לענייננו: " 5. למעשה מתרכזת קובלנתו של העותר בסעיף 9 לעתירה. בו טען שלעותר היתה מוקנית זכות טבעית להשמיע דברו בהליך שיפוטי שהתנהל לפני המשיב ואשר בו נקבעה קביעה העלולה לפגוע במעמדו של העותר. אין חולק על כך שהעותר לא הוזמן להשמיע את דברו בהליך האמיר; לא הודע לו עליו והוא לא התייצב לפני המשיב. מכיון שכך. היה נראה לנו שאם אמנם פסק-הדין האמור היא בבחינת RES INTER ALIOS ACTA. אינו נוגע לעותר. אינו מחייב אותו וכלפיו כמו לא היה שוב נהיה פטורים אנו מלפסוק בשאלה אם נפגם המעשה עקב אי-הזמנת העותר. והוא הדין בטענתי הנוספת של העותר שפסק-הדין האמור לא יצא מבית-דין רבני המורכב כדין ושמות שאר הדיינים. שישבו בדין או הסכימו לפסק-הדין הנ"ל. שמורים בסוד. 6. מטעם זה דחינו את המשך הבירור להיום כדי לאפשר לבא-כוח המשיב להשמיע טענותיו לגבי השאלה האמורה, שאם נצהיר שפסק-דינו אינו מחייב את העותר, בא הכל על מקומו בשלום. היום הגיש לנו סגן פרקליט המדינה הודעה בכתב, המסתיימת במשפט זה:נ "פשוט איפוא. שפסק-הדין קובע רק בשאלת הסטטוס של האח והאחות הם בלבד, ואין הוא פוסק בשאלת מעמדו של העותר, אשר אף לא היה צד במישרין להליכים. והוא שמצהיר החותם-מטה." לפיכך אנו עושים את הצו-על-תנאי מוחלט, לאמור, אנו מצהירים שמה שנפסק בהליך האמור אינו נוגע לעותר ומה שנפסק בו אינו מחייב אותו. המשיב ישלם לעותר את הוצאותיו לרבות סך 1,000 ל"י שכר עורך-דין (כולל). ניתן היום. א' כניסן תשל"ג (1.4.1973)". שבוע טוב, פורים שמח, אביעד י' הולנדר
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2012 22:28 |
|
| |
מיימוני, כאשר אני אומר שאנו מוקירים את פועלך, אין הדברים נכתבים מן השפה ולחוץ. אני באמת מתכוון לכך בכל הרצינות. שלנו, שלך הוא.
אביעד כתב: "כשחוזרים על טעות הרבה פעמים, זה לא הופך אותה לאמת (אפילו אם זו תעמולה טובה)".
השיבוש החמור שהתבטא בהודעתך הקודמת, אשר בה כרכת את ההסכמה לדון בביה"ד הגדול לערעורים, בנכונות מודעת לייצור אנרכיה שיפוטית מוחלטת, משל התורה ודיניה הם המלצה בלבד, שלא לומר ליצנות. לא מלמד על כך, כי לא נחשפת לחומר חדש בהודעתי האחרונה. אז מדוע להתלונן על חזרות תוך כדי שנחשפים למושגים חדשים?
באשר לאזכורי את פס"ד הבג"צ בעניין זה. תלונתי לא הייתה על 'הפלגינן' שעשה ביהמ"ש העליון. עם כך אין לי בעיה. הבעיה שלי היא שביהמ"ש לא עשה שימוש - לטובתו - בעובדה ש'פסה"ד' של הרב גורן נכתב מחוסר סמכות חוקית מוחלטת! בא נעזוב את הסמכות ההלכתית. אני מדבר רק על הסמכות החוקית. יש לך הצעה הגיונית מדוע בג"צ לא עשה שימוש בטענה הבסיסית הזו? האם לדעתך זה קשור לעובדה שגם המשטרה התעלמה מכל סיפורי המרתף והחברים הטובים?
היית מאמין שבמשטר המתיימר לכנות עצמו דמוקרטי, יכולים לחבור כל הרשויות יחד - כולל המשטרה וביהמ"ש העליון - כדי לרמוס ברגל גסה את ספר החוקים של מדינת ישראל לעיני כל ישראל? תזכיר לי היכן שמעתי לאחרונה על ערך 'שלטון החוק'?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2012 05:17 |
|
| |
אביעד
מצאתי בגוגל על עבודת הדוקטורט שלך: "דיוקנו ההלכתי של הרב שלמה גורן - עיונים בשיקולי הפסיקה ודרכי הביסוס במאמריו ההלכתיים".
אם ניתן ללמוד מכך כי הרב גורן הוא רבך, ואולי אף רבך המובהק. רואה אני חובה להסתייג ולהבהיר, לפחות בפניך, כי בכל הנוגע למימד ההלכתי הטכני, לפחות זה הדחוק, יש עדיין מקום לדון אותו לכף זכות. (אם תרצה ללמוד את העניין, עי' שו"ת אבקת רוכל סי' כ"א במחלוקת הרדב"ז והמחבר בכל המושג של 'בית דינא בתר בית דינא לא דייקי'. ואגב, מפורסמת התייחסות מקורית של הרב אלישיב בנושא זה ואכ"מ).
אך כאמור לעיל, מבחינתי לפחות, הפלפול ההלכתי הוא לא נושא האשכול. ולכבודך חרגתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2012 07:37 |
|
| |
| מתעניין12 כתב: |  | | דבר נוסף. דבריך שהנושא העיקרי הוא הנושא הפלילי הוא דבר מכוער בעיני. אכן עבירה על נהלים וחוקים ביוקרטיים הוא לפעמים מעשה פלילי ויתכן שכך הוא גם בנדון דידן. אבל כל אדם שצלם אלוקים בקירבו ודאי שהנושא העיקרי בעיניו הוא המוסר והצדק. |
|
צדק צריך לא רק להיעשות אלא גם להיראות, ובוודאי שאיננו תומכים בויג'ילנטיות, קרי, בעשיית דין עצמית. משה"צדק" (לשיטתך) נעשה באמצעות שלל עבירות פליליות בוטות בפרהסיה ותוך עשיית חוכא ואיטלולא מכל המוסד הזה של בית הדין הגדול, אז בוודאי שלא ניתן לקבלו אפילו אם היה נכון לגופו של עניין. המטרה, צודקת ככל שתהיה, אינה מקדשת את האמצעים, ועיין כאן:
תוקן על ידי אזנים_לכתל ב- 04/03/2012 07:39:03
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2012 09:27 |
|
| |
אוזניים, ידוע כי עד כמה שהרב אלישיב הוא איש של ידידים, אזי רש״ש קרליץ היה ידידו הקרוב. אבל משפחה? על מה כוונתך? דרך ר״ח קנייבסקי?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2012 12:17 |
|
| |
ודאי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2012 14:10 |
|
| |
"ת ג ו ב ת ו של ה ג א ו ן ה צ ד י ק ר ב י גדלי׳ נדל ש ל י ט ״ א
מראשי כולל חזון איש בבנ י ברק לפסק הדין אין להתיחס כלל וכלל, ומה שברור הוא שאין בו
אפילו משהו מאחד התנאים המכשירים בן אדם להיות רב ומורה
הלכות בישראל ואפלו כחבר בקהילה קדושה לפנים בישראל לא היה
בין המכובדים.
וגם זה ברור שזו התפתחות צפוי׳ מראשית יסודה של הרבנות
היצוגית. והי׳ רק חבל שהצבור אשר התורה הקדושה אינה אצלו ח״ו
משחק לא יבין את הרמז".
מלחמה ברבנות הייצוגית על גבם של האח והאחות?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2012 14:28 |
|
| |
טענה רפורמית מבצבצת דמעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2012 14:40 |
|
| |
אוזניים, אתה רוצה לאסור על דיין לדון בתיק אשר דן בו בן דודו של חתנו?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2012 16:00 |
|
| |
| aviadhol כתב: |  | | (בג"צ מס' 494/72) אין חולק על כך שהעותר לא הוזמן להשמיע את דברו בהליך האמיר; לא הודע לו עליו והוא לא התייצב לפני המשיב. מכיון שכך. |
|
אפרופו גירסת האב, מדוע הרב גורן לא ראה לנכון להזמין את האב - אשר טען בתוקף לאורך כל הדרך כי התגייר כדת וכדין - להעיד, כאשר החליט לפתוח את התיק מחדש ואף לשמוע עדויות חדשות, כפי שנהג לפחות ביה"ד האזורי? האם לא עניין אותו להתרשם באופן בלתי אמצעי מעדות האב?
|
|
|
|
|