|
|
| נשלח ב-14/3/2012 14:00 |
|
| |
אדם,
לפני שאנחנו ממשיכים בדיון רציתי לדעת
האם אתה יודע שאף אחד כמעט לא סובר כמוך??
99% מהמאמינים בתורה, מאמינים בכל החומש שהוא ניתן בידי אלוהים
(אין לי בעיה לדון איתך בנושא הזה, אבל חשוב לי לדעת האם אתה בכלל מודע לזה)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2012 21:28 |
|
| |
אתה מכניס לפי דברים שלא אמרתי ושאינם מנושא הויכוח. אם אתה רוצה הסבר יותר מפורט זה כמו שכלל התלמוד אנו התורה שבע"פ, הוא כולל הרבה אגדות, מדרשים, גזירות ותקנות ומה שבאמת עבר במסורת זה אולי עשירית מהתלמוד וגם כאן אני נדיב.. ככה בערך בתורה שבכתב, התורה שהקב"ה נתן לנו בסיני זה החוקים שמשה אמר לכל העם כשירד מההר, הססיפורים מסביב (יציאת מצרים וכו') זה גם חשוב, אבל לא נראה לי שאפשר להכליל את זה במושג "תורה" כי זה רק סיפור דסרים ולא הוראה או מצוה..
התעכבנו על טרמינולוגיה וזוטות כשכל מה שרציתי להגיד הוא שלדעתי אפשר להבין את התורה שבכתב (או החומש, אם תרצה) גם בלי פירוש חיצוני בע"פ..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2012 23:54 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | אתה מכניס לפי דברים שלא אמרתי ושאינם מנושא הויכוח. אם אתה רוצה הסבר יותר מפורט זה כמו שכלל התלמוד אנו התורה שבע"פ, הוא כולל הרבה אגדות, מדרשים, גזירות ותקנות ומה שבאמת עבר במסורת זה אולי עשירית מהתלמוד וגם כאן אני נדיב.. ככה בערך בתורה שבכתב, התורה שהקב"ה נתן לנו בסיני זה החוקים שמשה אמר לכל העם כשירד מההר, הססיפורים מסביב (יציאת מצרים וכו') זה גם חשוב, אבל לא נראה לי שאפשר להכליל את זה במושג "תורה" כי זה רק סיפור דסרים ולא הוראה או מצוה..
התעכבנו על טרמינולוגיה וזוטות כשכל מה שרציתי להגיד הוא שלדעתי אפשר להבין את התורה שבכתב (או החומש, אם תרצה) גם בלי פירוש חיצוני בע"פ.. |
|
לא הכנסתי לפיך שום דבר
אני רק שאלתי אותך שאלה, לשאול שאלה זה לגיטימי
לכן אשאל שוב, האם אתה יודע שאף אחד לא סובר כמוך ?? (כמו שהסברתי לך כנ"ל)
(זה חשוב שנדון בזה ואחר כך בשאר הדברים כדי שנקבל פרופורציה נכונה לכלל התורה שבכתב)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2012 11:00 |
|
| |
לא חושב שאפאחד לא סובר כמוני...
ויהודי עונה על שאלה בשאלה: למה אתה קורא תורה שבע"פ?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2012 14:37 |
|
| |
צר לי "להודיע" לך אבל אף אחד משומרי המצוות למיניהם אינו סובר כמוך...
תורה שבעל פה זה אפילו כל מה שתלמיד חדש ראשי לחדש בתורה (לפי כללי הלימוד כמובן) - הכל ניתן למשה רבינו במעמד הר סיני, גמרא ספרא ספרי תוספתא כו' כו' כו' עד לחידושי המפרשים בדורינו (זה לא שחור או לבן אבל בעיקרון זה נחשב לתורה שבעל פה, על אף שישנם המון ספקות וחוסר ודאות בהמון סוגיות למיניהם ואז זה נכון לומר שהמפרשים פשוט אינם יודעים מה קיבלנו בהר סיני ומשום כך הם מנסים להבין עד כמה שידם משגת מה צריך לעשות במצב כזה..)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2012 14:48 |
|
| |
מסורתי אתה לא מכיר את הגמרא על משה רבנו שאינו מביון את ר' עקיבא?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2012 15:05 |
|
| |
הוא מכיר רק מה שלימדו אותו,
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2012 15:22 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | מסורתי אתה לא מכיר את הגמרא על משה רבנו שאינו מביון את ר' עקיבא? |
|
נו אז, ומה אתה רוצה להגיד בזה??
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2012 15:23 |
|
| |
| ושםהאחר כתב: |  | | הוא מכיר רק מה שלימדו אותו, |
|
הלואי והיו מלמדים אותי
והלואי והייתי מכיר רק את מה שמלמדים אותי
הלואי!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2012 15:36 |
|
| |
מסורתי כתבת כי כל מה שתלמיד עתיד לחדש ניתן כבר למשה בסיני. הגמרא מספרת שמשה רבנו לא הבין כלום ממה שלמדו בבית מדרשו של ר' עקיבא וממה שרבי עקיבא דרש, איך זה מסתדר לך עם מה שכתבת
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2012 15:41 |
|
| |
| ושםהאחר כתב: |  | | מסורתי כתבת כי כל מה שתלמיד עתיד לחדש ניתן כבר למשה בסיני. הגמרא מספרת שמשה רבנו לא הבין כלום ממה שלמדו בבית מדרשו של ר' עקיבא וממה שרבי עקיבא דרש, איך זה מסתדר לך עם מה שכתבת |
|
אני לא זוכר את ההסבר לזה בע"ה אחפש ואעתיק אותו לכאן
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2012 16:33 |
|
| |
אתה טוען כי אי אפשר להבין את התורה בלי התושב"ע והנה גם את התושב"ע אתה לא מבין בלי הסבר של מישהו שלא בטוח שהוא מבין, אולי הבעיה אצלך, אתה סומך על אחרים בהבנה שהם יסבירו לך. אולי הגיע הזמן שתפעיל את הראש שלך בעצמך ואל תסמוך על כל מיני צדיקים אמיתים שלא קימים
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2012 18:47 |
|
| |
ואז תצא כמו ושם האחר לתפארת
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2012 00:33 |
|
| |
| ושםהאחר כתב: |  | | אתה טוען כי אי אפשר להבין את התורה בלי התושב"ע והנה גם את התושב"ע אתה לא מבין בלי הסבר של מישהו שלא בטוח שהוא מבין, אולי הבעיה אצלך, אתה סומך על אחרים בהבנה שהם יסבירו לך. אולי הגיע הזמן שתפעיל את הראש שלך בעצמך ואל תסמוך על כל מיני צדיקים אמיתים שלא קימים |
|
החכמה האמיתית היא לדעת איך להשתמש בחכמה ואיך לפעול לפי כללי החכמה מבלי לנסות ללמד את החכמה מה זו באמת חכמה..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2012 00:06 |
|
| |
| ושםהאחר כתב: |  | | מסורתי כתבת כי כל מה שתלמיד עתיד לחדש ניתן כבר למשה בסיני. הגמרא מספרת שמשה רבנו לא הבין כלום ממה שלמדו בבית מדרשו של ר' עקיבא וממה שרבי עקיבא דרש, איך זה מסתדר לך עם מה שכתבת |
|
אני עדין מחפש ישוב נכון לקושיא הזו אבל עלה לי תרוץ בענין
משה רבינו ידע את כל ההלכות שר' עקיבא דרש מהתגים
אבל מה שמשה רבינו לא ידע - זה איך ר' עקיבא הצליח להוציא את אותן הלכות מאותם תגים!
כלומר מה שמשה רבינו לא הבין בעצם זה את הקשר בין ההלכות לבין התגים - ואת זה זכה להבין ר' עקיבא
תוקן על ידי msorti ב- 18/03/2012 00:07:37
|
|
|
|
|