בית פורומים עצור כאן חושבים

האם התורה שבכתב מובנת ללא התושב"ע??

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/3/2012 11:14 לינק ישיר 

התרוץ לא תרוץ- והקושיא היא קושיא- רק לאנשים שלא  מקפידים ללמוד נכון את הגמרא. ואם היו לומדים נכון הקושיא מעיקרא ליכא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2012 12:47 לינק ישיר 

אז כנראה שאור החיים הקדוש לא זכה להבין את מה שאתה זכית להבין

חוץ מזה אני פתוח לשמוע את מה שיש לך להגיד/לחדש..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2012 13:23 לינק ישיר 

אין לי מה לחדש. אני רק לומד את הגמרא כפשוטו.

מנחות דף כט:

אמר רב יהודה אמר רב: בשעה שעלה משה למרום, מצאו להקב"ה שיושב וקושר כתרים לאותיות, אמר לפניו: רבש"ע, מי מעכב על ידך? אמר לו: אדם אחד יש שעתיד להיות בסוף כמה דורות ועקיבא בן יוסף שמו, שעתיד לדרוש על כל קוץ וקוץ תילין תילין של הלכות. אמר לפניו: רבש"ע, הראהו לי, אמר לו: חזור לאחורך. הלך וישב בסוף שמונה שורות, ולא היה יודע מה הן אומרים, תשש כחו; כיון שהגיע לדבר אחד, אמרו לו תלמידיו: רבי, מנין לך? אמר להן: הלכה למשה מסיני, נתיישבה דעתו. חזר ובא לפני הקדוש ברוך הוא,

הסיפור הרי מתחיל כשמשה עלה למרום- ביום הראשון- טרם קבלתו את התורה הכתובה . לא כל שכן טרם קבלת החידושים שתלמיד ותיק עומד לחדש,  הגיונית ומעשית זה היה רק בסוף ארבעים יום, וודאי לא ביום הראשון. ממילא לא יכל להבין מה שרבי עקיבא חידש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2012 13:59 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אין לי מה לחדש. אני רק לומד את הגמרא כפשוטו.

מנחות דף כט:

אמר רב יהודה אמר רב: בשעה שעלה משה למרום, מצאו להקב"ה שיושב וקושר כתרים לאותיות, אמר לפניו: רבש"ע, מי מעכב על ידך? אמר לו: אדם אחד יש שעתיד להיות בסוף כמה דורות ועקיבא בן יוסף שמו, שעתיד לדרוש על כל קוץ וקוץ תילין תילין של הלכות. אמר לפניו: רבש"ע, הראהו לי, אמר לו: חזור לאחורך. הלך וישב בסוף שמונה שורות, ולא היה יודע מה הן אומרים, תשש כחו; כיון שהגיע לדבר אחד, אמרו לו תלמידיו: רבי, מנין לך? אמר להן: הלכה למשה מסיני, נתיישבה דעתו. חזר ובא לפני הקדוש ברוך הוא,

הסיפור הרי מתחיל כשמשה עלה למרום- ביום הראשון- טרם קבלתו את התורה הכתובה . לא כל שכן טרם קבלת החידושים שתלמיד ותיק עומד לחדש,  הגיונית ומעשית זה היה רק בסוף ארבעים יום, וודאי לא ביום הראשון. ממילא לא יכל להבין מה שרבי עקיבא חידש.

מנין לך שזה ביום הראשון והרי כתוב מצאו לקב"ה כלומר במקרה?

חוץ מזה, ירוחם אלוהים נתן לך שכל כדי שתשתמש בו

לפי מה שאתה אומר אין בזה שום חידוש שמשה רבינו לא יבין את ר' עקיבא,
ואם כן בשביל מה הגמרא מספרת לנו את זה??

ועוד יותר מזה בשביל מה משה רבינו רצה לראות את דרשותיו של ר' עקיבא (הראהו לי) וכי לא היה ברור למשה רבינו שהוא לא יבין את ר' עקיבא? (שהרי לשיטתך משה רבינו אינו יודע כלום)

משום כך לכאורה התרוץ של אור החיים הקדוש מסתדר יותר טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2012 15:11 לינק ישיר 

מסורתי
האם נובע מדבריך שמשה רבנו לא ידע להתמודד עם סיטואציות חדשות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2012 15:21 לינק ישיר 

ממש לא (איך בכלל הבנת את זה?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2012 15:26 לינק ישיר 

מסורתי
מרוב שאתה מחפש דברים ארטילאים פשט פשוט אתה לא מבין-
 אסביר לך את הגמרא לאט לאט אולי תבין  אותה מהר
-משה עולה לשמיים לקבל את התורה- ה' מתעקב מלתת- משה שואל מי מעקב אותך לתת את התורה? אומר ה' ר' עקיבא, שטרם גמר לקשור את  הכתרים לאותיות-
מה יותר ברור מזה שזה היה מיד שמשה עלה לשמיים? ולא אחר כך. הרי הגמרא אומרת זאת בפרוש בשעה שעלה משה למרום
ואידך זיל גמור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2012 15:28 לינק ישיר 

מסורתי
כדי להתמודד עם סיטואציה חדשה עילך לדעת איך הדין נלמד ואז אתה יכול להמשיך ולהסיק מסקנות נוספות, אולם אם אתה יודע רק 'דין יבש', כיצד תסיק מסקנות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2012 15:42 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מסורתי
מרוב שאתה מחפש דברים ארטילאים פשט פשוט אתה לא מבין-
 אסביר לך את הגמרא לאט לאט אולי תבין  אותה מהר
-משה עולה לשמיים לקבל את התורה- ה' מתעקב מלתת- משה שואל מי מעקב אותך לתת את התורה? אומר ה' ר' עקיבא, שטרם גמר לקשור את  הכתרים לאותיות-
מה יותר ברור מזה שזה היה מיד שמשה עלה לשמיים? ולא אחר כך. הרי הגמרא אומרת זאת בפרוש בשעה שעלה משה למרום
ואידך זיל גמור.

משה לא שאל את ה' מי מעקב אותך מלתת את התורה כי מה זה קשור לקשירת כתרים לאותיות?!

סלח לי ירוחם אבל אתה צריך להיות צמוד לפשט הכתוב (חוץ מזה שכל הענין מאד שיטחי ולא ברור לפי ההסבר שלך, גם אם נניח שאכן משה עלה לקבל את התורה כו' כו' כמו שפרשת אני לא אמרתי שלא מדובר כאשר משה עלה לקבל את התורה אני שאלתי מהיכן הבנת את זה אבל זה בכלל לא הענין כנ"ל)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2012 15:44 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
מסורתי
כדי להתמודד עם סיטואציה חדשה עילך לדעת איך הדין נלמד ואז אתה יכול להמשיך ולהסיק מסקנות נוספות, אולם אם אתה יודע רק 'דין יבש', כיצד תסיק מסקנות?

בדיוק הפוך, אני הסברתי את הענין כמו שצריך

ירוחם הסביר את הענין בצורה מאד יבשה וחבל.(כאילו הדו שיח בן משה לבין ה' היה סתמיי וטכני )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2012 15:52 לינק ישיר 

נפלתם מהגג ?! לעולם לא היית דו שיח כזה בין האלוקים למשה,

זה הרי מליצה שרוצה לעביר מסר מסויים, שאומרת שר' עקיבא לא מחדש כלום באמת,
והיות שמשה קיבל כללים, (לא שקיבל באמת כללים רק יוצא ממה שקיבל כללים,) אז לפי הכללים האלה אנו דורשים דרשות,

שמות רבה (וילנא) פרשת כי תשא פרשה מא

וכי כל התורה למד משה כתיב בתורה (איוב יא) ארוכה מארץ מדה ורחבה מני ים ולארבעים יום למדה משה אלא כללים למדהו הקב"ה למשה, הוי ככלותו לדבר אתו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2012 16:05 לינק ישיר 

האגדות שבגמרא עמוקות ואי-אפשר להבינן רק בעזרת פירושים פשטניים הנסמכים על הגיון. אדרבא גדולתו של משה רבינו היתה בכך שלא הבין את הדרשות של רבי עקיבא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2012 16:08 לינק ישיר 

מקס
גמרא לומדים קודם כפשט, אם זה נכון או לא אם זה קרה או לא קרה- זה לא העניין- את הגמרא צריכים לפרש,
מסורתי
אתה מגזים- הגמרא אומרת בפרוש כשעלה משה למרום- בשביל מה עלה משה למרום? לשתות קפה?
מה פרושה של השאלה- מי מעקב בידך?  מעקב מה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2012 00:03 לינק ישיר 

maxmen כתב:
נפלתם מהגג ?! לעולם לא היית דו שיח כזה בין האלוקים למשה,

זה הרי מליצה שרוצה לעביר מסר מסויים, שאומרת שר' עקיבא לא מחדש כלום באמת,
והיות שמשה קיבל כללים, (לא שקיבל באמת כללים רק יוצא ממה שקיבל כללים,) אז לפי הכללים האלה אנו דורשים דרשות,

שמות רבה (וילנא) פרשת כי תשא פרשה מא

וכי כל התורה למד משה כתיב בתורה (איוב יא) ארוכה מארץ מדה ורחבה מני ים ולארבעים יום למדה משה אלא כללים למדהו הקב"ה למשה, הוי ככלותו לדבר אתו,

מקס, חבל שלא קראת את הדברים לעיל הנה שוב הלינק

ובנוגע לקושיא שלך ממדרש רבה עיין בתורה תמימה הערות שמות פרק כד הערה כח

ע"ש ותבין שהדברים משלימים זה את זה (בגלל אריכות הדברים לא העתקתי את זה לכאן)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2012 00:06 לינק ישיר 

מ80 כתב:
האגדות שבגמרא עמוקות ואי-אפשר להבינן רק בעזרת פירושים פשטניים הנסמכים על הגיון. אדרבא גדולתו של משה רבינו היתה בכך שלא הבין את הדרשות של רבי עקיבא.

אם הפרוש נסמך רק על הגיון אז זה לא כזה עמוק, לא?

ולא זכיתי להבין איך זה שמשה רבינו לא הבין זה בעצם מעיד על גדולתו?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם התורה שבכתב מובנת ללא התושב"ע??
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext