בית פורומים עצור כאן חושבים

האם התורה שבכתב מובנת ללא התושב"ע??

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/2/2012 20:40 לינק ישיר 

שוב אני לא מבין מה אתה רוצה. האם יש אפשרות להבין את הפסוק בניגוד לפשוטו? אם לא, מדוע זה שונה מהפסוק שהזכרתי למעלה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2012 21:22 לינק ישיר 

eli_s כתב:
לדוגמא : ואלה שמות בני ישראל הבאים מצרימה

1. מה מיוחד במשפט? מדוע צריך לקבל אותו מלמעלה, ומדוע צריכים להאמין שהוא אלו'הי?

2. למה אי אפשר להבין את המשפט בכמה צורות? במה הוא שונה מהמשפט "וקצותה את ידה לא תחוס עינך"?

האם סדר המשפט קריא יותר? שונה? 

א. זו פעם ראשונה שאתה שומע שהתורה נדרשת ב70 פנים לפי הפרד"ס?? אם תפתח את המדרשים ותשמע שעורים אתה תבין מה הפסוק הזה בא לחדש לנו ואז אתה תבין מדוע צריכים להאמין שהוא אלוהי כו'

רוצה לינק?

2. ברור שאפשר להבין את המשפט בכמה צורות!! לא אמרתי אחרת!!

אמרתי שבכל צורה שתסביר את המשפט אתה לא תסתור את ההבנה הפשוטה שמונים את שמות בני ישראל שירדו למצרים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2012 21:27 לינק ישיר 

eli_s כתב:
שוב אני לא מבין מה אתה רוצה. האם יש אפשרות להבין את הפסוק בניגוד לפשוטו? אם לא, מדוע זה שונה מהפסוק שהזכרתי למעלה?

אני עניתי לשאלות שלך אולי תסביר מה לא ברור במה שעניתי לך וחוץ מזה לא מצאתי שהזכרת שום פסוק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2012 21:28 לינק ישיר 

מסורתי

אם אכן אנשי חייל כוללים את הכל. למה התורה  שמה בפי יתרו גם אנשי חייל- גם אנשי אמת- וגם שונאי בצע? אתה לא רואה עד כמה לתשובה אין רגלים וידים.?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2012 21:39 לינק ישיר 

msorti כתב:

אני עניתי לשאלות שלך אולי תסביר מה לא ברור במה שעניתי לך וחוץ מזה לא מצאתי שהזכרת שום פסוק
אני רוצה תשובה לא מתפלת.

האם יש פסוק כלשהו שלא ניתן להבינו בשום צורה שלא כפשוטו.

בהנחה שיש (הדוגמא שלך - ואלו שמות) מה הפך אותו לכזה ומדוע הוא שונה מפסוקים אחרים (דוגמא שלי, "וקצותה את כפה, לא תחוס עינך")

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2012 22:17 לינק ישיר 

ירוחם, סליחה על הקלישאות אבל מה הפשט ב:

וְהָיָה לְאוֹת עַל יָדְכָה וּלְטוֹטָפֹת בֵּין עֵינֶיךָ

וְאִישׁ כִּי יִתֵּן מוּם בַּעֲמִיתוֹ: כַּאֲשֶׁר עָשָׂה - כֵּן יֵעָשֶׂה לּוֹ:כ שֶׁבֶר - תַּחַת שֶׁבֶר עַיִן -תַּחַת עַיִן שֵׁן - תַּחַת שֵׁן. - כַּאֲשֶׁר יִתֵּן מוּם בָּאָדָם - כֵּן יִנָּתֶן בּוֹ.

וּלְקַחְתֶּם לָכֶם בַּיּוֹם הָרִאשׁוֹן פְּרִי עֵץ הָדָר כַּפֹּת תְּמָרִים וַעֲנַף עֵץ עָבֹת וְעַרְבֵי נָחַל, וּשְׂמַחְתֶּם לִפְנֵי יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם שִׁבְעַת יָמִים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2012 22:51 לינק ישיר 

והיה לאות על ידך ולטוטפות- כפשוטו   מהדברים האלה כלומר ממצות התורה שיהיה סימן עלכל הפעולות שאדם עושה שיהיו בהתאם לדברים. ולטוטפות בין עיינך- המחשבות והסתכלות על העולם יהיו גם בהתאם.

אדם ישא בתוצאות למעשיו,- זה נאמר לבית הדין- שלא יוותרו על העונש והפיצוי -לשום אדם,

חג הסוכות הוא חג האסיף בו נותן האדם תודה על יבול האדמה שאסף- ומודה לארץ ישראל על יבולה.
 כסימבול הוא לוקח  פרי הדר- הצומח במישור החוף
מהתמרים- הצומחים בערבה ובעמקים,
 עץ עבות הצומח בהר-
וערבי הנחל הצומחות ליד הנהרות  והנחלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2012 22:56 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מסורתי

אם אכן אנשי חייל כוללים את הכל. למה התורה  שמה בפי יתרו גם אנשי חייל- גם אנשי אמת- וגם שונאי בצע? אתה לא רואה עד כמה לתשובה אין רגלים וידים.?

בגלל זה אמרתי לך שאי אפשר לברר כזה נושא עמוק בהתכתבות בפורום

בשביל לקבל רקע ולהבין שיש דבר כזה שנקרא נשמת משה רבינו צריך לשמוע על כך שעורים

אבל מכוון שאתה לא מקבל את התושב"ע אז ודאי ודאי שלא תקבל את הענין של נשמת משה רבינו

ולכן עדיף שנדון קודם בשלב של התורה שבכתב אחר כך בתושב"ע ואחר כך בנשמת משה רבינו , בסדר מצידך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2012 23:12 לינק ישיר 

מסורתי
במעמד הר סיני עמדו כל עם ישראל וקיבלו את התורה. כולם קיבלו במידה שווה ולפי הבנתו של כל אחד ואחד, בכל דור ודור.

הסיפור עם משה ועצת יתרו הוא פשט פשוט- ולא צריך לסבך אותו,
אלוקים לא היה נותן לעמו תורה מה שהוא לא מבין. אין סודות וחנטרישים אחרים, יש חוסר רצון להעמיק ולחשוב, ויש רצון של אנשים לבלבל את מוחם של אחרים.
ה' אומר על מעמד הר סיני- והעם רואים את הקולות    רואים= מבינים.
אני מבין כל אחד יכול להבין,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/2/2012 03:28 לינק ישיר 

אני לא רוצה להיכנס לויכוח אבל לא נראה לכן שהטיעון ש-"X 'חידשו' שיש תורה שבע"פ ובתורה שבע"פ כתוב שאי אפשר ללמוד את התורה שבכתב בלי התורה שבע"פ..." קצת לא לוגי?
זה כמו שאגיד "אני נפוליאון ובתור נפוליאון אני לא מרשה לכם לפקפק בזה שאני נפוליאון"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/2/2012 08:53 לינק ישיר 

והתורה שבעל פה אינה צריכה תורה שבעל פה נוספת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/2/2012 10:55 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
והיה לאות על ידך ולטוטפות- כפשוטו   מהדברים האלה כלומר ממצות התורה שיהיה סימן עלכל הפעולות שאדם עושה שיהיו בהתאם לדברים. ולטוטפות בין עיינך- המחשבות והסתכלות על העולם יהיו גם בהתאם.

אדם ישא בתוצאות למעשיו,- זה נאמר לבית הדין- שלא יוותרו על העונש והפיצוי -לשום אדם,

חג הסוכות הוא חג האסיף בו נותן האדם תודה על יבול האדמה שאסף- ומודה לארץ ישראל על יבולה.
 כסימבול הוא לוקח  פרי הדר- הצומח במישור החוף
מהתמרים- הצומחים בערבה ובעמקים,
 עץ עבות הצומח בהר-
וערבי הנחל הצומחות ליד הנהרות  והנחלים.

זה נראה לך הפשט?
הרי הפרשנות שלך מניחה ש:
"וכתבתם" משמעותו אלגורית מאוד, ש"על מזוזות ביתך ובשעריך" זאת בכלל אלגוריה. (אגב, הקראים והשומרונים מבינים מהפסוקים שצריך מזוזות)

שעין תחת עין משמעותה סימבולית.

שכולם יודעים שפרי עץ הדר = פירות ממשפחת ההדרים (סיטרוס) וממש לא ברור הקשר בין הערבות ועצי העבות ליבול.

זה ממש לא הפשט וממש לא פשוט. עם פשט כזה אפשר לעקור את רוב מצוות התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/2/2012 11:10 לינק ישיר 

אלי
אתה שאלת ואני עניתי על -לאות על ידך- ולא על וכתבתם על מזוזות-
לא אמרתי שעין תחת עין סימבולית- כתבתי כי הבית דין מצווה למצת את הדין  עם המוציא עיין.

כשרוצים לשבח את הארץ הטובה שנתנה יבולה- מבאים מכל אזוריה את הצומח בהם.אפשר כמובן להאריך ודרוש את המסמל של כל מין ומין.

זה לא הפשט ולא פשוט. נכוןֱ  לכל אדם יש את הפשטות של ילדותו וחינוכו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/2/2012 11:34 לינק ישיר 

ירוחם, אתה בוחר בחירה סלקטיבית ומשום מה הבחירה הסלקטיבית שלך טובה בעינך יותר משל חז"ל.

או שאפשר להבין את התורה כפשוטה, ואז הכל פשוט. עין תחת עין משמעו לעקור עיניים. (בדיוק כמו שהיה מקובל בתרבות באותו זמן) וכו' ואם מעוניינים לכתוב אזהרות לבית דין אפשר לנסח הוראה לבית הדין למצות דין.

או שאי אפשר להבין לבד, ואז דרשות חז"ל והדרשות שלך, מדוע שלך טובות יותר בעינך? כי הן מקדמות את האג'נדה הקראית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/2/2012 11:47 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מסורתי
במעמד הר סיני עמדו כל עם ישראל וקיבלו את התורה. כולם קיבלו במידה שווה ולפי הבנתו של כל אחד ואחד, בכל דור ודור.

הסיפור עם משה ועצת יתרו הוא פשט פשוט- ולא צריך לסבך אותו,
אלוקים לא היה נותן לעמו תורה מה שהוא לא מבין. אין סודות וחנטרישים אחרים, יש חוסר רצון להעמיק ולחשוב, ויש רצון של אנשים לבלבל את מוחם של אחרים.
ה' אומר על מעמד הר סיני- והעם רואים את הקולות    רואים= מבינים.
אני מבין כל אחד יכול להבין,

במה התאוריה שלך עדיפה על מה שחזל אומרים??

גם מה שאתה אומר זה לא הפשט של הכתוב אלא תאוריה שלך להסביר את פשט הכתוב,
כוון שאין מה לעשות המושג הזה והיה לאות על ידך וכל כיוצ"ב זה מושג שאינו ברור והוא דורש פרוש - אם אתה לא מודה בזה אתה סתם מתעלם מעובדות

(על אף שאם תלמד את דברי חזל כפי המסורת שעוברת מדור לדור אתה תבין יפה מאד מה בכלל חזל מתכוונים לומר ואיך הם אמרו את מה שהם אמרו..)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם התורה שבכתב מובנת ללא התושב"ע??
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.