| נשלח ב-3/3/2012 20:32 |
|
| |
Keep climbing - סיקור.
ב"ה! אחרי שכמעט נגמר לי הכח לחכות, האלבום החדש של פריד כאן.. האלבום אמנם לא אזרח וותיק, אבל הספיק להחרש כהוגן.. אז הנה התרשמות לא ראשונית בכלל :)
"הפכת" - שיר מוצלח!!!! לחן קליט ושמח.. אהבתי את המשחק בטונים של פריד...
"יהללו"- רק לי הלחן מזכיר בלדה רוסית עתיקה?! העיבוד והלחן בהחלט יוצרים אווירה.. השיר מבוצע בסולם גבוה למדי.. (אידי! בואי להציל.. הגדרות ווקליות הן לא התחום שלי.. )
"וזכיני" - יוסי גרין!!! עשית את זה!! לחן מיוחד!! כמו כל לחן מבית החרושת גרין , המשחק בקצב של השיר מדהים! תוסיפו על הלחן את הפסקול של פריד.. והיצירה מושלמת.
"אין כאלוקינו"- מסוג הרצועות שכיף להאזין להם.. לחן זורם ועיבוד סוחף.
"רצונינו" - אבריימל?! התאכזבתי קשות!!!!!!!!!!!!! למה?! למה השיר נגמר אחרי 6:23 דקות?! בשמיעה הראשונית, הסיום של השיר הכניס אותי להלם מוחלט.. מה, נגמר?! חוץ מהגאונות של הלחן, הקרדיט על הקונספט של השיר מגיע לפריד בהחלט. מאסטרפיס אמיתי! כמיטב המוסרת הפרידית.. הרצועה מתחילה בקטע חזנות, ומשם לניגון נוגע.. גם בהאזנה שיטחית לא ממש קשה לדמיין את פריד דומע בצעקה "רצונינו לראות את מלכינו!" וכמו שפריד מעיד בעטיפת האלבום: "This song, I would say, is the crown jewel of this CD" אין ספק, שרצונינו שייך לסוג השירים הקלאסיים. עם סגולה לאריכות ימים בהסטוריה של המוזיקה.
"קח את שלי"- מעניין שבשמיעה חטופה מהסימפלר, הביצוע של השיר בלשון הקודש הפריע לי.. האזנה לגירסא המלאה, דווקא גרמה לי להתחבר לשיר למרות ההבהרה.. התרגום של המילים לאידיש לקראת הסוף מוסיפה לשיר המון!! למרות שאין לי כל קשר לאידיש, רק מלהאזין לנימה המתחננת אפשר להיות בטוחים שמשיח בדרך.. "I have feeling that more than one tear will be shade after you hear this song..." (מתוך עטיפת האלבום.)
"Keep Climbing" - מרשים!!! אני עדיין בהתלבטויות, מה עושה את השיר... הלחן או המילים?! הלחן והחלק המילולי בשיר שלשניהם אגב, אחראי פריד בעצמו הם שילוב מנצח.. המקצב הראשון של הבית ממחיש את הקושי בטיפוס על הר, כאשר בפזמון המקצב משתנה בבקשה להמשיך לטפס, הרעיון של השיר הוא,החיים הם הר, וחובתינו לטפס.. לא משנה כמה טיפסת, מה שחשוב הוא שתבחר לטפס בכיוון הנכון..
"אמן"- אין ספק שהשיר הולך להיות להיט החתונות הבא.. אהבתי את העיבוד, במיוחד ההתערבות של הקלרינט איפשהו באמצע השיר..
"למה" - לחן מקסים של פריד עצמו.. אפשר לומר שהצליל האקוסטי של הגיטרות ברקע שיחד אותי.. המקצב של השיר מאד סמוזי, חלק כזה.. ובאורח מוזר, השיר באמת נוגע.. נו, טוב. הרגש של פריד.. הפזמון הוא למעשה תרגום של הפסוק "למה ה' תעמוד מרחוק.. " לאנגלית, התרגום רק עשה טוב לשיר.. אהבתי!
"שערי מזרח"- זו הרצועה היחידה שהעברתי.. לא כ"כ הבנתי את הקשר בין המילים ללחן..
"אלקי"- לחן מוכר של מושה לאופר, אבל אין ספק שפריד לקח את השיר למקום אחר... ביצוע מושלם! הטונים הגבוהים ברקע, המקהלה עשו את אלקי לשיר חדש..
"אור"- שיר חביב, הגשר באנגלית מוסיף לשיר נקודות..
"המה המה"- מוצלח!!!!!!!!!! למרות שהלחן בהגדרה הוא שיר, התוצר הסופי דומה יותר לניגון.. ליפא! קבל קרדיט...
לא הייתי אומרת שזהו אחד הפרוייקטים המוצלחים של פריד, כי מבחינתי כל אלבום "מייד אין פריד" נחשב להרבה יותר ממוצלח.... אז Keep Climbing מצטרף בכבוד לרשימה בלי לבייש את הפירמה.. ו.. רק בקשה אחת! אבריימל, אל תתן לנו לחכות 6 שנים עד לאלבום הבא...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2012 11:02 |
|
| |
| MILKI100 כתב: |  | "רצונינו" - אבריימל?! התאכזבתי קשות!!!!!!!!!!!!! למה?! למה השיר נגמר אחרי 6:23 דקות?! בשמיעה הראשונית, הסיום של השיר הכניס אותי להלם מוחלט.. מה, נגמר?! חוץ מהגאונות של הלחן, הקרדיט על הקונספט של השיר מגיע לפריד בהחלט. מאסטרפיס אמיתי! כמיטב המוסרת הפרידית.. הרצועה מתחילה בקטע חזנות, ומשם לניגון נוגע.. גם בהאזנה שיטחית לא ממש קשה לדמיין את פריד דומע בצעקה "רצונינו לראות את מלכינו!" וכמו שפריד מעיד בעטיפת האלבום: "This song, I would say, is the crown jewel of this CD" אין ספק, שרצונינו שייך לסוג השירים הקלאסיים. עם סגולה לאריכות ימים בהסטוריה של המוזיקה.
|
|
זה לא סותר???
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2012 14:02 |
|
| |
| הצברי כתב: |  |
זה לא סותר??? |
|
פספסת את השורות שאחרי ה'התאכזבתי קשות'...
קרא שוב את ההודעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2012 17:38 |
|
| |
אהה ואאלה צודק סורי סורי!!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2012 20:35 |
|
| |
תודה על הסיקור המורחב...
סתם ככה השיר "בבקשה כך את שלי" פשוט תענוג לשמוע אותו
תוקן על ידי שלאגריסט ב- 04/03/2012 20:37:03
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2012 20:52 |
|
| |
דיסק שכייף להאזין לו מבלי להפסיק, שווה כל שקל!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2012 12:41 |
|
| |
| MILKI100 כתב: |  | | "שערי מזרח"- זו הרצועה היחידה שהעברתי.. לא כ"כ הבנתי את הקשר בין המילים ללחן.. |
|
לדעתי זה אחד מהשירים היפים והמקפיצים באלבום.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 09:22 |
|
| |
| MILKI100 כתב: |  | "וזכיני" - יוסי גרין!!!עשית את זה!!לחן מיוחד!! כמו כל לחן מבית החרושת גרין , המשחק בקצב של השיר מדהים! תוסיפו על הלחן את הפסקול של פריד.. והיצירה מושלמת. |
|
מוזר שיוסי גרין לא שר בשיר , נראה לי שהוא שר בכל שיר שהולחן על ידו .
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 11:08 |
|
| |
| סטריאו כתב: |  | | מוזר שיוסי גרין לא שר בשיר , נראה לי שהוא שר בכל שיר שהולחן על ידו . |
|
הוא לא שר בכל שיר שהוא הלחין.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 14:57 |
|
| |
סטריאו, גם אני שאלתי אותה שאלה מימי "בין כך" העליזים.. זה היה הפרוייקט הראשון בלי צלילי הרקע של גרין. בכלל, יוסי גרין קיבל ביטוי מזערי בדיסק הנוכחי... לא הייתי מתנגדת לגוון גריני עמוק יותר, למרות שלפרוייקטים של יוסי עצמו פחות התחברתי. השילוב של פריד וגרין מיוחד בעיני.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2012 19:38 |
|
| |
| MILKI100 כתב: |  | "הפכת" - שיר מוצלח!!!! לחן קליט ושמח.. אהבתי את המשחק בטונים של פריד...
|
|
אהבתי מאוד את הבית, אבל לא את הפזמון - ה"שמחה שמחה שמחה" הזה נותן לי הרגשה שוואקיית במקצת... רק לי?
|
|
|
|
|