| נשלח ב-5/3/2012 15:49 |
|
| |
לכל פורים יש שם ---- (שם זמני)
חברים יקרים, חדשים וגם ותיקים (כמובן שגם חברות כלולות בברכה הזו)!
הפורום שלנו, עצור חושבים, קיים כבר שנים לא מעטות. במשך הזמן ניסינו להיות במה לאנשים, בעיקר מהציבור המכונה חרדי, שמבקשים לעצור ולחשוב. לכן קראנו לפורום בשם הזה. עצור כאן חושבים.
אצלנו כל אדם מוזמן לעצור, לקרוא, לחשוב, וגם - לכתוב. כעת גם אנשים שאינם ממחנה החרדים נמצאים איתנו פה, ככותבים וכותבות (הייתי צריך לכתוב כך : ככותבים/ות, אבל איני רגיל... סמיילי) .
עכשיו, כבר לא מדובר רק בלעצור ולחשוב. יש גם לעשות. זכינו ממש ללמוד, ללמד ולעשות. משתתפים יקרים מכאן הקימו פורומים נוספים, ברוח עצכ"ח.
בתקופה האחרונה התכתבתי באישי הרבה, עם חברים שהציעו לשנות את שם הפורום, למשהו עדכני יותר ומתאים יותר. בירור שעשה מנהלנו (למי שלא מכיר, יש כאן מנהלים בכירים ממני...), העלה שבאופן עקרוני, אפשר לשנות שם לפורום, בשיתוף כמובן של הנהלת בחדרי חרדים, שהם הפלטפורמה שבה אנחנו נמצאים. אינני מבין בענינים הטכניים, אבל הם בוודאי יודעים, ומכל מקום, הם מוכנים לעזור בזה.
הכוונה היא לתת שם שיתאים לתכנים של הפורום, אבל שיתאים גם לכותבים. לכן עלתה ההצעה של כלל מנהלי המשנה, לתת לחברים אפשרות להציע הצעות. אנו בטוחים שיש לכם מה לומר ואנו מאד רוצים לקרוא זאת. מי שלא רוצה לכתוב כאן, יכול לשלוח לי הצעות באישי.
אנא אל תהססו לעצור, לחשוב, ולהציע שם. זה הפורום של כולנו וכולנו יחד יכולים למצוא לו שם הולם ומתאים.
חברי ההנהלה נפגשים ביום שישי (כמעט כולנו פרוזים), ונוכל לעבור אז לראות מה כתבו החברים ולהגיע להחלטות.
תודה רבה.
מיימוני
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 06/03/2012 14:36:46
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2012 16:04 |
|
| |
א. מה רע בעצור כאן חושבים? האם הפסיקו לחשוב כאן? או הפסיקו לעצור כאן? כתבת שהיום גן כאלו שאינם חרדים כותבים פה. אז מה? איפה בעצכ'ח מרומז שכאן חרדים חושבים? אם הכוונה שעכשיו יש גם "כופרים" הכותבים פה. אז מה, נשנה את השם ל"פורום הכופרים"?
ב. לדעתי יותר ממה שנחוץ שינוי השם נחוץ שינוי מעשי. [בפורום] אבל למי יש כח לכך?.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2012 16:42 |
|
| |
מסכים ליהי אור אבל אם רוצים שינוי- אפשר למספר הודעות להוסיף -עצור כאן חושבים?? אאו עצור! כאן חושבים!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2012 16:44 |
|
| |
חרדים יוצאים מהארון (ולא זה לא מה שחשבתם)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2012 17:01 |
|
| |
[אני חושבת שהשם הזה הפך לסוג של מותג, ולכן לא נכון יהיה לשנות אותו.]
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2012 17:01 |
|
| |
אכן איני רואה שום סיבה לשנות את השם. זהו כבר מותג, ואין בכך שום צורך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2012 17:02 |
|
| |
[מיכי, עכשיו כולם יידעו שאני הניק השני שלך! ...]
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2012 17:27 |
|
| |
1. חושבים לעצור כאן... 2. עצורים לחשוב כאן... 3. חשובים כאן לעצור....
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2012 17:53 |
|
| |
אמאל'ה, ממש באותה דקה (מה היתה הדקה? זו לא דקה אלה שישים שניות גורליות). וןלעצם העניין ראיתי כאן טעות חמורה: אני הניק הראשון שלך (ולא את הניק השני שלי). ואבאר שיחי, וזה החילי בעז"ה. דהנה, כבר חקרו חכמי הפילאסאפיע האנליטית, מהי משמעותו של משפט כמו: כוכב הערב הוא כוכב הבוקר (היוונים חשבו שנוגה הוא שני כוכבים שונים, והמשפט הזה מתקן את טעותם). הרי 'כוכב הבוקר' הוא ביטוי שמשמעותו היא הכוכב שעליו הוא מצביע (=נוגה). כך גם לגבי 'כוכב הערב'. אם כן, המשפט כוכב הערב הוא כוכב הבוקר, כשמציבים את המשמעויות השונות בתוכו מקבלים את המשפט: נגה הוא נגה. כלומר לכאורה זו טענת זהות פשוטה, עם משמעות טריביאלית. אבל בכל זאת, אינטואיטיבית נראה שיש לטענה זו משמעות. אם כן, כנוקט בשולי גלימתם הק', אם תמצי לומר שאכן יש משמעות לא טריביאלית לטענה דלעיל, כלומר שהיא אינה סתם טענת זהות, אזי יש לחקור האם הטענה "כוכב הבוקר הוא כוכב הערב" היא בעלת משמעות שונה מהטענה "כוכב הערב הוא כוכב הבוקר" (רמז: התשובה היא כן). והנפ"מ לדידן היא האם את צודקת או אני, שמא אנחנו טוענים אותו דבר. שיעורי בית: עד כאן הוכחתי שיש הבדל במשמעויות, אבל טרם הוכחתי שאני הצודק ולא את. פתח, הוכח נמק ובאר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2012 18:11 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2012 18:59 |
|
| |
עד שאתם דנים בעניין השולי של שם הפורום אולי כדאי לדון מחדש לגבי הגדרתו ? האם לא כדאי להבחין בין הגדרת הפורום כפי שהיתה בימי ווטו ובין הגדרתו בימי סיינפלד ? האם אין מקום לחלק לשני פורומים- אחד העוסק בשאלות על נכונות הדת (והוא פתוח לכל) ואחד שעוסק בפרטיה (והוא פתוח למאמיניה) ?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2012 19:01 |
|
| |
גם אני הק' חושב כדברי חכמים ממני שאין מחליפים שם של מותג מצליח.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 05/03/2012 19:04:33
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2012 19:13 |
|
| |
יושל, 
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2012 20:17 |
|
| |
זו המחשה לכך שצריך לדון בשאלה ללא קשר לשם האומר.
ההודעה הפותחת לא נכתבה על ידי. ביקשתי לבדוק עם חברי אם מישהו מהם אחראי לה.
בכל אופן, הנושא ראוי לדיון. גם מצד השם, גם מצד התכנים של הפורום, גם מצד החברים המשתתפים.
לדעתי, הפורום שלנו ממזג באמת כמה תחומים. מצד אחד, כאמור בהגדרתו, הוא נועד לעסוק בכל מה שבין תורה מכאן ומחקר (מדע, פילוסופיה) מכאן.
מצד שני, גם בגלל ההתחלה שלו בידי חרדים, גם בגלל השתייכותי האישית, וגם בגלל שזה מקום כמעט יחיד במינו, סבורני שעלינו לשמר את הביטוי הייחודי לחברה שממנה באים חלקנו. וזה אומר גם לאפשר אשכולות יותר ייחודיים לחרדים...
מצד שלישי, איני דוגל בשינוי השם. מעולם לא חיבבתי אותו, את השם. אבל הוא הפך למושג ובתור כזה יש לו קיום עצמאי. הא ראיה שיש לנו "עצכחניקים", "עצכחיות" ועוד. זו שפה שבינתים משמשת רק קבוצה קטנה, אבל מי יודע מה יהיה בעתיד.
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2012 22:43 |
|
| |
[מיכי,
נחה דעתי - ההודעה השנייה שלך מוכיחה מעל לכל ספק שאני לא אתה ]
|
|
|
|