בית פורומים עצור כאן חושבים

סיכום וסיווג הבעיות שבדת.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/3/2012 22:56 לינק ישיר 

ירוחם,
קהלת פרק א פסוק א
דִּבְרֵי קֹהֶלֶת בֶּן דָּוִד מֶלֶךְ בִּירוּשָׁלִָם:
ובשיר השירים, אם יש כל כך הרבה שלמה, המחבר חייב לציין לנו שזה שלמה אחר, אחרת הוא לא סיפר לנו כלום בזה שקוראים לו שלמה, שמע מינה שהוא שלמה המוכר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2012 23:04 לינק ישיר 

צבי
צודק- כוונתי היתה שלא כתוב שם שלמה. לפי הרבה פסוקים זה לא יכול להיות שלמה- הוא כותב למשל מלך הייתי- הוא מת כמלך. הוא לא עזב את המלוכה.
בבקשה אל תספר לי אגדות עם על אשמדאי וכיב'
גם בשיר השירים וגם בקהלת- יש מילה לא עברית- שנוספה לשפה רק לאחר גלות פרס- למשל המילה -פרדס- מילה פרסית.
חוץ משני הספרים הללו אין למילה הזו זכר בכל הנ"ך
יש עוד הוכחות רבות נדמה לי שקסוטו מביא אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2012 23:09 לינק ישיר 

ירוחם:

אמרתי שוב ושוב שאין לחדש בפשט אך ורק אם נחזור בזמן לשאול את האנשים, ביינתים הקבלה עיקר והחקירה טפל,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2012 23:24 לינק ישיר 

בעייני האמת חשובה יותר מהקבלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2012 23:31 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
 בעייני האמת חשובה יותר מהקבלה.

מה קשור כאן מה חשוב בעיניך, ואצל מי האמת לא חשוב ?

אנו דנים כאן מהי האמת, ואני טוען טענה אמיתית שאומרת שקבלה עיקר מול חקירת העבר שהיא רק ספיקולציות ותו לא,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2012 23:33 לינק ישיר 

לתורה ודעת
הרמב"ם התייחס לכל צרכי הגוף כדברים הכרחיים שאין בהם שום טעם וערך מלבד להכשיר כלי נכון ומדוייק להתפתחות השכל.
הדבר היחיד שהרמב"ם מצא בו טעם הוא השכל שיכול להשיג את אמיתת ההימצאות ובזה הוא היה רומנטיקן מושלם וחולה אהבה ממש.
אין לרמב"ם שום תפיסה חסידית הרואה במין סיטרא אחרא אלא שהוא חושב שהכשרה נכונה להשגה, היא לתת לגוף את השוחד שלו בשביל שיהיה רגוע ושמח, אבל שהאדם לא יסחף אחריו וזהו שביל הזהב [שאתה צודק שבעינינו זוהי ממש התנזרות.]
באם הרמב"ם היה מגיע למסקנא שיש כאלו שצריכים מופרעות מינית בשביל ששכלם יהיה מוכשר יותר לא הייתה לו שום בעיה עם זה אלא מה לעשות והוא לא חשב כך.
ההמון ושמחת חייו לא עניינה את הרמב"ם וכל מגמתו להתוות דרך ליחידים שמסוגלים להכשרה השכלית הנ"ל.
בכלל אני חושב שבכדי לבקר אדם בסדר גודל כזה אנחנו צריכים להכיל את דעתו ואז להתגבר עליה ולא נראה לי שאנו ראויים לבוא ולפרש את דעתו מתוך שהוא היה אדם דיכאוני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2012 23:49 לינק ישיר 

מקס
הבטחון העצמי שלך במה שאמת ומה אינה אמת, מאד מרנינה.
אבל בכל מקרה הקבלה היא קבלה והיא אינה תמיד האמת, ולכן יש חוקרים המגלים  ו מאשרים או שוללים את אמיתות הקבלה,
לפי המחקרים שאני קראתי אני בטוח כי הקבלה בענין קהלת- ושיר השירים -אינם אמת! אבל כאמור אתה יכול להגיד את ההפך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2012 23:56 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס
הבטחון העצמי שלך במה שאמת ומה אינה אמת, מאד מרנינה.
אבל בכל מקרה הקבלה היא קבלה והיא אינה תמיד האמת, ולכן יש חוקרים המגלים  ו מאשרים או שוללים את אמיתות הקבלה,
לפי המחקרים שאני קראתי אני בטוח כי הקבלה בענין קהלת- ושיר השירים -אינם אמת! אבל כאמור אתה יכול להגיד את ההפך.

אף חוקר נרמולי לא יתווכח איתי באמת שאמרתי לעיל,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2012 07:31 לינק ישיר 

הגיב רק על שני אלה,

1,
בקהלת כתוב שהוא היה "בן דוד" שמלך על ישראל בירושלים = שלמה,
שיר השירים אשר לשלמה,
משלי שלמה בן דוד,

חלק מיצירתיות של ספר היא גם השימוש בשם מפורסם כאילו הוא אומר הדברים. הרי גם איוב יש מחז"ל האומרים שמשל היה,וא"כ מה זה 'איש היה בארץ עוץ'?

את שיר השירים אני מפרגן לשלמה, הוא היה סמל האהבה ביהדות.

משלי - אולי? יש שם הרבה מישפטי חכמה, מייצבים, גודרים, מאפקים, ספר יפה.

אז מה קשור כאן חז"ל ?? אין טעם לעשות ספיקולציות מיותרות,
כלל ידוע הוא שאין לחדש בפשט אלה אם תחזור בזמן לשאול את האדם בעצמו, כל ניסיון של חקירת העבר הם ספיקולציות ותו לא,

האמן לי, זה לא מעניין אותי מי חיבר אותם, שלושה הספרים האלו הם ניפלאים ביותר, כל אחד בתחום שלו. ואם שלמה המלך היה כזאת דמות תנכיית שכל דבר טוב הילבישו עליו, כניראה מגיע לו. כמו שכל ווארט מוצלח משייכים לקוצקער (ודרך אגב, על הווארט שהבאתי ממנו על מ'דארף זיין קלוגער פרומער וגוטער, אמר לי מישהו בשבת שהגר"ח היה לו שלושתם (גם אם האמין בתמימות אין שולל ממנו הפיקחות שהיה לו, וגודל חסדו מפורסם מאוד, וידוע שכל תינוק שתוקי  בבריסק היה מגיע לביתו, ואף על מצבתו נחרט 'רב החסד שר התורה' הקדימו חסדו לתורתו) אלא שניתפזרו, הקלוגקייט לבאסטן (רב"ד) הגוטקייט הגיעה לצוריך (ר"מ בן ר' ישראל גרשון) והפרומקייט הגיעה לירושלים, והמבין יבין.)

2, לפי אייך שאתה רואה את הרמב"ם אי אפשר שיפסוק כך,

רמב"ם הלכות איסורי ביאה פרק כא
אשתו של אדם מותרת היא לו, לפיכך כל מה שאדם רוצה לעשות באשתו ג עושה, בועל בכל עת שירצה ומנשק בכל אבר ואבר שירצה, [ובא עליה כדרכה ושלא  כדרכה] 

עיין שם בהמשך הכ"ג, ועיין הילכות דיעות פ"ג(אמרתי שהוא היה מספיק חכם ובעל גדלות כדי לא להורות וליפסוק להמון בקיצוניות,ביפרט אם בגמ' מוזכר בפירוש להתר) ואני מדבר על שיטתו הפילוסופיית, שיש בוז בהנאות שקשורים בגוף, ואותה היתקפתי כי היא מצאה דרכה להרבה שיטות ביהדות.

לבעל בעמיו,

היתכוונתי לומר, שישנם שיטות שהחריזו מילחמת חורמה על כל סיפוק וריגוש שמקורם או קשורים אייכשהוא לגוף. והם עוד מסבירים שההנאה והסיפוק שיש לאדם מהמלחמה הזאת אין דומה להם. ולא שמו לב שבתכלית הם גם מלאי סיפוק וריגוש, לא מההנאה שקשורה בגוף, אלא מהמלחמה עליה. אז מה בדיוק ההבדל?, יש לכם סיפוק? אז גם אתם נהנתניים. הימציאו שיטות סדיסטיות ונהנים מהסדיזם הזה. הם פיתחו סלידה וחרדה עד כדי מוזרות קיצוניית. והתוצאות - קודם כל הכתבה ההיא שהביאו, אנשים טובים ששיגעו להם את השכל נגד הטבע ונגד הטוב,בעטו בהכול. וחוץ מיזה שזה טעות נחרצת, אם אלוהים טוב וחוק הטוב להיטיב, אז למה לא להנות כאן (בבגרות ובשליטה)?, האם באמת הם חושבים שמה שאלוהים דורש מהאדם זה כל הזמן להילחם בעצמו ורצונותיו וליפנות לאלוהים סתם? יש בזה הגיון? מה אנחנו כל הזמן במילחמת נאמנות? והאם יש לאלוהים בעיה שמישהו כאן נהנה או אוהב?, כשמישהו מספר להם בדחיה מצחיקה האם הם גם חונקים עצמם מליצחוק שמא ח"ו נהנים כאן? כשהם מיסתובבים בחופש ובנוף הם גם חושבים 'אסור להנות' בוא ניכנס למחתרת עצובה? מהמשפחות שלהם הם נהנים ומיתרגשים או שגם שם זה נגד רצון האלוהים? יש להם חברים שאיתם כל היום מבלים ונהנים או לא? זה כן אלוהים מרשה?. האם ניגונים יפים תוך היתקהלות חברתית לא נותנת להם מלוא הסיפוק והריגוש? הם רואים בזה איזה סתירה לרוחניות? אז מה הסתירה בלהיתרגש בדברים הנוגעים לגוף, יש עוד הרבה להאריך בזה.

אז הרמב"ם דורש דרשות שלימות שהשכל הוא הניצחי והוא הניפרד מבעלי החיים והוא היודע את קונו וכו' וכו', ולכך מה? לכך אסור להנות ולאהוב? מה הקשר, לישון מותר? גם אז האדם לא דבוק בקונו. וכל מי שקצת מודע לעצמיותו, יודע שאפשר גם לאהוב וגם להיות דבוק בקונו, הם לא מנוגדים אלא אדרבא מי שחושב שאת אלוהים עובדים ברגש כדאי לו לפתח בעצמו את עולם ההרגשיות האישי שלו. 

יש כאן עוד ענף שלא קשור ממש אלא בעקיפין, יש מקומות(ושרשם בראשונים כסוף המורה על אהבת ה', כריה"ל על מזון הנפש, כחובות הלבבות, ששיטתם בעובדת ה', ובזה עקפו את כל הדורות היביישים עד בוא החסידות) שכול אושרו ועינוגו של האדם היא מהריגוש בעבודת ה' וההיכנעות אליו והכיסוף אליו והאהבה אליו, אז זה לא נהנתנות, הרי לדיבריהם כל ימיהם הם בהנאה גמורה(ועוד תכלית ההנאה האפשריית, אז איפה בדיוק הבעיה בנהנתנות אחרת, אם בן אדם מגיע אליה מאנושיות טבעיית(וברצונם הם יכולים להכניס את אלוקים לשם בגדול), בזה יש גם הרבה להאריך,

סוף דבר, יש כאן נושא, שהוא אכן בעל סכנה מיצד עצמו, וצריך לזה גדרים וסייגים, ועיניים בראש, אבל המילחמת חורמה שהכריזו עליה היא מורכביות של טעויות פילוסופיות קדומות, עם חרדה שאולי יש קצת צדק לה, ככל שהנאורות היתקדמה, והמיניות נישתחררה, אבל יש כאן גם הרבה חוסר רגישות וחרדה אישיית בנושא שאלפיים ויותר קצת שנים אחרונות, מאז היוונים, היה מסבך את האדם, הוא החליט להיות עליון על בעלי החיים ושלל מעצמו ברעיון את אחד הבסיסיים הכי משובחים שיש ליציבות האדם. ובהכול יש להאריך, גם אחרים מוזמנים להעלות רעיונותיהם.

לרוחדשה

הרמב"ם התייחס לכל צרכי הגוף כדברים הכרחיים שאין בהם שום טעם וערך מלבד להכשיר כלי נכון ומדוייק להתפתחות השכל.
הדבר היחיד שהרמב"ם מצא בו טעם הוא השכל שיכול להשיג את אמיתת ההימצאות ובזה הוא היה רומנטיקן מושלם וחולה אהבה ממש.
אין לרמב"ם שום תפיסה חסידית הרואה במין סיטרא אחרא אלא שהוא חושב שהכשרה נכונה להשגה, היא לתת לגוף את השוחד שלו בשביל שיהיה רגוע ושמח, אבל שהאדם לא יסחף אחריו וזהו שביל הזהב [שאתה צודק שבעינינו זוהי ממש התנזרות.]

אני כמוך במה שכתבת על השכל שהרמב"ם רואה בו חזות הכול(כתבתי כן כבר שבוע שעבר), אלא שהרמב"ם כן סבר שנהנתניות היא מעכרת את השגת השכל וההשגה(וגם בנו המשיך את זה יותר) וזה לא נכון בהחלט, הוא גם מביא במורה יותר מפעמיים שמי שנהנה הוא מבוזה וחרפה לו, ושאי אפשר להשיג הבורא במי שלא פורש מהנאות הגוף(אני יחפש אם צריך). על הג'וק שניקרא 'סיטרא אחרא' כלומר שיש מאבק בין כוחות רעים טובים לרעים בלי שיש מאבק בשכל האדם בין צדדים הגיוניים, כבר לא מיתווכח על זה, הרי פעם כבר היה כאן וויכוח על דרך הגר"ח והבית הלוי עם יש עניין של דת לא במה שידוע ומושג לשיכלו של אדם. ואענתי שאין שום הגיון ב'תורת הכפתורים' כלומר שמעשה אדם פועל פעולות אחרות ממה שהוא מבין ויודע, כאילו לחץ על איזה כפתור לפעולה מרוחקת. אז מה שונה 'סיטרא אחרא' מזה? מה הרעיון של הסיטרא הזה? זה איזה צמידות מילים בארמית(שכל מה שאומר שיש צד אחר לצד הראוי להיות האמת), שמישהו לקח מיסטיי לגמריי והרס חלק ענק מהיהדות בשם השטות הנוראית הזאת. על 'מעשה יוסף די לה ריינה' שמעת? זה התוצאה של ימי הביניים להוציא החרדות המיסטיות, הם המציאו שטן דאמוני ודימיוניי, מכוח דברים בחז"ל שכולם משל גמור (כמבואר ברמב"ם במורה, וגם מי שמאמין שזה איזה מלאך כהרמב"ן הוא מבין את זה ראציונליי שהמלאך הזה הוא שר הטענות הרעות אבל לא אייזה 'כוח טומאה לעצמו').

באם הרמב"ם היה מגיע למסקנא שיש כאלו שצריכים מופרעות מינית בשביל ששכלם יהיה מוכשר יותר לא הייתה לו שום בעיה עם זה אלא מה לעשות והוא לא חשב כך.

מי דיבר על 'מופרעות מיניית'? למה א"א מיניות אנושיית?, (ואני לא יודע מה אתה קורא 'מופרעות'? ואכמ"ל בזה), וודאי שיש בזה סכנה של היתמכרות עד כדי שלא יעניין את האדם דברים אחרים, ואכן צריך בזה גדרים אישיים לכל אחד כדעתו(ולדעתי הרמח"ל במסילת ישרים טיפל בזה הכי יפה, בהסברת הסכנות והעיצות לזה, כי הוא היה בעל נפשיות רגשיית ואוהבת) אבל פסילה ומלחמה, מסיבות אידואלוגיות ודתיות הם שטות ושקר.

מה, חז"ל שהבינו שמהו קודש הקדשים? הוא מקום שמונחים בו שתי לוחות אבן בעלי 1. הענווה האנושיית לפני הבורא, 2. חוקי מישפחה וחברה 3. ריסון עצמיי חזק מכל פגיעה בזולת. ולמה הם בסיס ל'זכר ונקבה המעורים זה בזה', האם יש כאן מופרעות מינית או שלימות המין האנושיי?

ההמון ושמחת חייו לא עניינה את הרמב"ם וכל מגמתו להתוות דרך ליחידים שמסוגלים להכשרה השכלית הנ"ל.

נכון, הוא היה מכור לרוממות השכל לגמריי, כל הדת אצלו, היא כיצד להיתעלות בשיכליות ובהכרת האמת האלוהיית. הוא מזכיר זה בפירוש במורה כמה פעמים. ואם זה הוא עצמו כתב שהוא לא רואה כל תכלית למה שקורה כאן בבריאתינו.

בכלל אני חושב שבכדי לבקר אדם בסדר גודל כזה אנחנו צריכים להכיל את דעתו ואז להתגבר עליה ולא נראה לי שאנו ראויים לבוא ולפרש את דעתו מתוך שהוא היה אדם דיכאוני.

(שהוא היה דיכאוני, כתבתי כדרך אגב מדבריו על עצמו, לא כראיה לכלום), רק חורה לי שהוא לא העריך מספיק את תשוקה והחשק האנושיי, ובמילים לא בדיוק משכנעות מכר אותנו לגמריי לשכליות. ע"ז כתבתי (בפורים, מותר) שניראה לי שהוא היה קצת 'קר מזג'. ניט אזיי געפערלאך. אולי נעזוב הדיאגנוזא הזאת שלי, ונדון ממש בעניין גופא, אני אוהב ליקרוא דבריך, אם יש לך בזה תיכתוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2012 08:33 לינק ישיר 

תו"ד
כלום לא למדנו הרמח"ל שהעולם הזה הוא מלחמה פנים ואחור ורק מי שבן חיל וינצח במלחמה יזכה בעלמא דאתי?
כלום לא למדו המהר,ל שאין שתי אהבות בלב?
כלום הרמב"ם בהקדמה לחלק לא העלה על נס את יתרון ההנאות הרוחניות על אלו הגשמיות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2012 10:21 לינק ישיר 

לתורה ודעת 
גם אני מאד אוהב לקרוא את דבריך. דעותיך ברב הנושאים הכי קרובות לדעותיי אלא שאתה כותב אותם יותר יפה מדויק ועסיסי.
לא חשבתי שאתה מתכווין להטיף למופרעות מינית אלא התכוונתי שהרמב"ם כל תורת המוסר שלו אחת להכשיר את האדם לשלמות המחשבה ומבחינתו היה בולע גם מופרעות מינית במידה וזה היה משרת את המטרה הנ"ל ולא היה מוצא בזה שום רע כשלעצמו.
בנוגע לסיטרא אחרא מי לנו כהרמב"ם שעבד כל ימיו לבער את הדמוניות ואת כל הדמיונות המטונפים הנ"ל של יוסף דילרינה והנערות המשרבבות לשון מעזרת הנשים וצואה רותחת וכיתות חבלה שהולכים אחרי הנפטר מז"ל שלו וכל שאר השטויות הגלותיות האלה.
דעת הרמב"ם צריכה להיות מובנת כחלק מעולמו. נקודת השבר שבין עולמנו לעולמו של הרמב"ם שבעולמו של הרמב"ם היה בכח השכל להשיג את אמיתת המציאות,והיה סולם אחד ,מאד קשה אמנם ,שרק יחידים במאמץ גדול מסוגלים לעלות בו, אבל הוא סולם אחד שמביא את כולם להכרה אחת והיא הכרת השם .ברגע שזהו עולמך הרי שיש בו טעם ומשמעות וכל מאמץ שווה כי האדם בהשיגו את האמת הופך שכלו לזהה עם האמת [שכל בפועל] וזוהי נצחיותו ואין דבר שישווה לזה.
,במשל בית הכלא, בעולמו של הרמב"ם אכן היה מפתח להשתחרר מהכלא, ולכן כל מאמץ וויתור שווים לעומת המטרה האחת וכל תענוגי העולם הם כצעצועי הילדים [לא שליליים חלילה] אלא שיש לוותר עליהם בשביל להתקדם.
בעולמינו אין סולם אחד להגיע לאמת אחת ואיבדנו את וודאיותינו במציאת אמת ואבדנו את האמונה כי יש מפתח לכלא וכל שנשאר לנו הוא חיי הכלא עצמם ואנו מנסים למצוא ולחוות את מלא משמעותם כי רק זה אשר יש לנו,ולכן אנו הופכים את האהבה לדבר מה נעלה ונצחי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2012 11:15 לינק ישיר 

האם הרמב"ם היה בולע?
עיין מו"נ ח"ג פלד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2012 12:27 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:

איזה מנהיג דתי בדור האחרון אתם מכירים שאמר כדבריכם? 

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 10/03/2012 22:43:11

ר' לייב מינצברג. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2012 12:31 לינק ישיר 

ייתכן כתב באשכול סמוך

מבחינת המקרא הצלחה = עושר חומרי ובריאות.

אלוהים מאחל לנאמניו את מה שהאבות במקרא מאחלים לילדיהם. הצלחה בחיים. עושר. עוצמה. פריון.  לא מצינו ברכות לגדול בתורה ויראת שמים....

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=24&topic_id=2947575&whichpage=2&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2012 22:52 לינק ישיר 

לבעלבעמיו
כלום לא למדנו הרמח"ל שהעולם הזה הוא מלחמה פנים ואחור ורק מי שבן חיל וינצח במלחמה יזכה בעלמא דאתי?

למדנו, ולכן צריך לקבל דבריו בלא הבנה? אתה יודע באיזה גודל היה התורה שבע"פ אם היינו עדיין תקועים בתקופת הזוגות, שכל אחד קיבל הרבה והוסיף מעט.

ולעצם העניין הרמח"ל שכולו היה אהבה, ניזהר מאוד במס"י כשדיבר על הפרישות והדומה, הוא אפילו סותר עצמו במכוון(כמו בכל עניין שיש בו הרבה היבטים, והרבה צדדים שלכל תקופה או שעה בחיי האדם מתאים הליכה בדרך אחרת, והחכמים הכותבים העלו דבריהם עם פנים לכאן ופנים לכאן, כדי שהחכמים אחריהם יבינו את הרעיון, ומי כהרמח"ל גאון בזה), הוא גם נותן לאדם החיירות להנאה ואהבה, הוא גם מזהיר אותו מהסכנות, הוא גם נותן לו הרעיון של הפרישות,

ובקיצור, בכל מעגל שנה ויום, יש גם פורים, וגם תשעה באב. גם שמחת תורה וגם יוה"כ. גם פסח וגם סוכות. גם יום וגם לילה. גם בוקר וגם ערב. יש מקום להכול (והרמח"ל בכל ספריו יחד נתן מקום להכול! גם לנהל רומן עם הקב"ה וגם עם השכינה( כלומר ה'אדם' יכול פעם לדמיין שהוא הנקבה ביחס לקב"ה הזכר, ופעם להפך שהוא הזכר האוהב את השכינה הנקבה ,איזה ניפלא כל האופציות פתוחות ברגשיות הזאת), גם עם חברים וגם עם אהובים, וכו' וכו'.

הלוואי ורוחו הגדולה של הרמח"ל הייתה בוערת בקרב אנשים כמו שהוא באמת כיוון וחי, (חבל שמת בקיצור ימים, כמה היה נותן לנו לו היה ממשיך הלאה, היה מעניין להיכן היה מיתפתח בזיקנותו). צריך להיות חכמים לקחת מכל דבר במשורה, ולידאוג שמה שהושג בשעת אותו הענין יקרין גם על אח"כ, כי אין הדברים סותרים, הדברים משלימים. כמה ניפלאים דברי קוהלת -לכל זמן ועת לכל חפץ, עת לזה ועת לזה, כל דבר בזמן ובהתאמה הם הבונים נפשיינו, כשמתחילים ליפתוח במילחמות בין הגוף לנפש, בין חלקי הנפש לבין רצונות האדם, קורים כל האסונות.

אלוהים עשה את האדם ישר, והמה חיפשו חשבונות רבים. החשבונות הרבים מעולים בתנאי אחד שהאדם נישאר ישר.

כלום לא למדו המהר,ל שאין שתי אהבות בלב?

תישמע החכם מהר"ל כמה שאני קורה בו, אני לא מבין אפילו מה השפראך שלו, היה לו עולם מושגיים שהמציא לעצמו, ועל זה בנה כל בניניו, אני לא מבין אף פעם מה הוא רוצה.

עיין כאן בעניין הקשור לכאן ותסביר לי(לא עיברי טייטש אלא רעיונית) http://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=42837&st=&pgnum=447

כלום הרמב"ם בהקדמה לחלק לא העלה על נס את יתרון ההנאות הרוחניות על אלו הגשמיות?

אדרבא, תסביר מה היתרון, אנחנו ניכנסים כאן לפילוסופיא של הדת (והשכל והאדם) מה ראוי שיהיה עניינו, למה זה מועיל, אייך זה מועיל, מה יחסר ומה ישתלם בנסיבות כאלו או אחרות, אני ישמח לדיון ע"ז, פעם היצעתי שנדון מה היא הפילוסופייא הדתית(זה וודאי מאוד מורכב ורבים השיטות, אז בוא ננסה ליבנות בעצמיינו מה שראוי לנו).

אני רוצה להביא כאן כמה מילים מחובות הלבבות (תחילת שער הפרישות) כדי שיובן לאיפה הגיעו הרעיונות האלו בתקופה ההיא, אייך ועל מה נוסד עניין האדם פה בעולם.

...כי חפץ הבורא, יתעלה, בבריאת
מין האדם היה לייסר הנפש ולנסותה בעולם הזה, בעבור
שתזדכך ותהיה בתכונת המלאכים הקדושים, וחייבה החכמה נסות הנפש בגופות עפריות וכו'...

כלומר יש כאן שיטה שממש רואה כאן מלחמה האם האדם יהיה כמלאך או אדם טבעיי, אין הוא מסביר שום רעיון או הגיון למה בן אדם צריך להיסתבך בבחירה המוזרה הזאת, האם להיות מלאך או אדם טבעיי, היום אנחנו יודעים שהרעיונות האלו מופיעים מילה במילה ברעיונות ישמעאליים מתקופה שקצת קדמה לו. ומשום מה אנשים שהיו בעלי מעוף כיסופי גדול ונוטים אל המיסטיי(אף שהיו מאוד מאוד מיושבים בדעתם והיו מגדולי ויחידי החושבים בפילוסופיה בתקופתם) לקחו את הרעיונות האלו, ועשו אותם לעניין המובהק של הדת ותכליתו.

וכפי שאמרתי למעלה הם הפכו כל עבודת הבורא לדבקות מיסטיית וכיסופית ועורגת עד כלות הנפש, הם לקחו כל החלק הרגשיי של האדם והעמידו אותו כמופנה לבורא(בכל מיני סיבות שמנו), עכשיו, מבחינה פילוסופית אין בזה שום הגיון, כי העבודה הרגשיית היא כולה תמורה לאדם היא מסיבה לו עונג גמור, ומה המעלה בזה על כל עירור של רגש בעולם, איני מאריך בזה כרגע, מי שירצה אבהיר יותר.

עוד דבר מעניין, הרמ"ק שהיה מיצד אחד מעין פילוסוף ומיצד אחר מקובל, החליט ביכלל לעשות איחוד בין השכינה לאהבה, ובכך פתר את כל הבעיות, תואהב ותדמיין שכינה, והכול מושלם, הנה העתק מתומר דבורה

עוד זהירות הרבה צריך ליקח האדם לעצמו לעשות שתהיה שכינה דבקה עמו ולא תפרד ממנו, והנה האדם בעוד שלא נשא אשה פשיטא שאין עמו שכינה כלל כי עיקר שכינה לאדם מצד הנקבה, והאדם עומד בין שתי הנקבות, נקבה תחתונה גשמית שהיא נוטלת ממנו שאר כסות ועונה, והשכינה העומדת עליו לברכו בכולם שיתן ויחזור ויתן לאשת בריתו כענין התפארת שהוא עומד בין שתי הנקבות, אימא עילאה להשפיע לו כל הצורך, ואימא תתאה לקבל ממנו שאר כסות ועונה, חסד דין רחמים כנודע. ולא תבוא אליו שכינה אם לא ידומה אל מציאות העליון.

ויש להאריך בכל השיטות האלו הרבה.

לתורה ודעת 
גם אני מאד אוהב לקרוא את דבריך. דעותיך ברב הנושאים הכי קרובות לדעותיי אלא שאתה כותב אותם יותר יפה מדויק ועסיסי.

תודה, כשני יודע שמישהו נהנה מדבריי, ועוד שיש לו היזדהות איתם, נותן לי כוח להמשיך לפרסמם.

לא חשבתי שאתה מתכווין להטיף למופרעות מינית אלא התכוונתי שהרמב"ם כל תורת המוסר שלו אחת להכשיר את האדם לשלמות המחשבה ומבחינתו היה בולע גם מופרעות מינית במידה וזה היה משרת את המטרה הנ"ל ולא היה מוצא בזה שום רע כשלעצמו.

או קיי (וכמובן המחקר החדש עליו אני מדבר לא היה ידוע בזמנו, הוא דיי חדש. ואפילו היה ידוע, וודאי היה אומר שתועלתו מועטת מהפסדו, רק הבאתיו כידיעה בעלמא, בלא קשר לגוף העניין שצריך לידון לעצמו)

בנוגע לסיטרא אחרא מי לנו כהרמב"ם שעבד כל ימיו לבער את הדמוניות ואת כל הדמיונות המטונפים הנ"ל של יוסף דילרינה והנערות המשרבבות לשון מעזרת הנשים וצואה רותחת וכיתות חבלה שהולכים אחרי הנפטר מז"ל שלו וכל שאר השטויות הגלותיות האלה.
דעת הרמב"ם צריכה להיות מובנת כחלק מעולמו. נקודת השבר שבין עולמנו לעולמו של הרמב"ם שבעולמו של הרמב"ם היה בכח השכל להשיג את אמיתת המציאות,והיה סולם אחד ,מאד קשה אמנם ,שרק יחידים במאמץ גדול מסוגלים לעלות בו, אבל הוא סולם אחד שמביא את כולם להכרה אחת והיא הכרת השם .ברגע שזהו עולמך הרי שיש בו טעם ומשמעות וכל מאמץ שווה כי האדם בהשיגו את האמת הופך שכלו לזהה עם האמת [שכל בפועל] וזוהי נצחיותו ואין דבר שישווה לזה.
,במשל בית הכלא, בעולמו של הרמב"ם אכן היה מפתח להשתחרר מהכלא, ולכן כל מאמץ וויתור שווים לעומת המטרה האחת וכל תענוגי העולם הם כצעצועי הילדים [לא שליליים חלילה] אלא שיש לוותר עליהם בשביל להתקדם.
בעולמינו אין סולם אחד להגיע לאמת אחת ואיבדנו את וודאיותינו במציאת אמת ואבדנו את האמונה כי יש מפתח לכלא וכל שנשאר לנו הוא חיי הכלא עצמם ואנו מנסים למצוא ולחוות את מלא משמעותם כי רק זה אשר יש לנו,ולכן אנו הופכים את האהבה לדבר מה נעלה ונצחי.

דבריך נחוכיים, זה רעיון יפה מה שאתה מעלה, שהרמב"ם מימש הריגשיות שלו בהיזדווגות עם מושג השכל והתודעה, והוא מצא שם כל חשקו וריגושו וסיפוקו.

ליהיאור

לא בימדויק, וודאי שלא בגלוי, עכ"פ אני מקבל אחריות לדבריי, רק כרעיונותיי, לא כרעיונות של אף אחד אחר, אני מוקיר טובה לכל אלה שעזרו לי להגיע לאן שהיגעתי בדעות ומחשבות, אני מודה שהלכתי כבר רחוק (אפילו מאוד) מהם, למדתי יותר דברים משהם למדו, חשבתי בהעזה יותר משהם חשבו, ולכן היגעתי הרבה רחוק מהם. לא בושה לילמוד מימשהו אחר, אבל חובה להיזדהות עם הדברים באמת, אחרת זהו סתם העתקה וזיוף דעות מעורבבות. על כל דבר שניכתב פה יש לדון הרבה ויש צדדים הרבה ויש היבטים הרבה, ולא כל הנפשות שווים, וכו'. ולכן כל מי שיש לו השגות הערות הארות וכדומה, מוזמן. אני יותר נהנה ממי שמותח עלי ביקורות(לעניין) מאשר מי שמחמיא לדבריי, מביקורות ניבנים, מיביקורת  מבינים עוד צדדים בכל עניין, מביקורות מבינים הן הצד השני והן הצד הראשון.

תוקן על ידי תורה_ודעת ב- 11/03/2012 23:08:35

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > סיכום וסיווג הבעיות שבדת.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.