| נשלח ב-6/3/2012 19:00 |
|
| |
חיים כרווק מביא לאגואיסטיות?
האם זה נכון שככל שמתבגרים ולא מתחתנים מפתחים סוג של אגואיסטיות?
כי מתרגלים לחיות לבד בלי מחוייבות (כמובן בע״מ) לסובבים אותנו..
תוקן על ידי אסיק_good ב- 06/03/2012 20:04:24
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 19:04 |
|
| |
נראה לי שכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 19:07 |
|
| |
מפחיד אותי מאוד!!!
מה אפשר לעשות בנידון??
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 19:12 |
|
| |
תלוי בהמון דברים... אין לי זמן לפרט עכשיו.....
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 19:31 |
|
| |
אם אתה חיה לעצמך- אז אולי. אבל אם את משלבת בסדר יום שלך עבודה עם אנשים- גם שם נדרשת מחוייבות ושותפות מסויימת ואת מתרגלת לחשוב על הנוחות של עוד אנשים ולא רק על עצמך. כך שזה לא זר לך לגמריי. חוץ מזה שנמצאים בבית ובטח שרגילים לחשוב על מי שגר איתנו..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 21:00 |
|
| |
נכון לדעתי...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 21:47 |
|
| |
מה עושים? זה הזמן לעבודת מידות לא פשוטה, עם עצמך.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2012 23:26 |
|
| |
נראה לי, יש בזה משהו... אבל חברים מאוד עוזר.. כמו למשל עכשיו שאפרגן לך, שזאת אחלה שאלה.... 
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2012 00:05 |
|
| |
חיים כאגואיסט מביאים לרווקות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2012 00:07 |
|
| |
לא נכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2012 10:23 |
|
| |
לא חושב שזה נכון.
א. אף שאמת שבחיי נישואין יש יותר מחוייבות מחיי רווקות, אבל עדיין גם בחיי הרווקות יש מחויבות (משפחה, חברות וכו'). ב. לא רק המחויבות היא זאת שגורמת לאדם לא להיות אגואיסט, אלא הנתינה, המחשבה על השני, הרגישות, כל מציאות הסובב מחייבת את האדם לחשוב על השני - "ואהבת לרעך כמוך"...!
כך, שלא חסרים אין ספור של מקרים במציאות החיים שאפשר להשתלם במידת הנתינה והמחשבה של השני מעבר לאגו האישי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2012 11:37 |
|
| |
האם אגואיסטיות היא המילה הנכונה? אגואיסט הוא אדם רגיל שדואג רק לעצמו ולפעמים גם על חשבון אחרים. אבל האם תינוק שמעורר את הוריו באמצע הלילה הוא אגואיסט. ודאי שלא! היכולת להתחשב ולדאוג לאחרים זה משהו שמתפתח במשך השנים, ותינוק אין לו את הכלים האלו עדיין. גם אחרי שאדם מתבגר, יכולת האיכפתיות וההתחשבות שמתפתחת במשך השנים היא כמו שריר. אם משתמשים בו הוא מתחזק, ואם לא משתמשים בו, הוא מתנוון.
אדם בוגר שחי במשך הרבה זמן לבד, שריר האיכפתיות וההתחשבות ממעט לבוא לידי בטוי. לא בגלל שהוא אגואיסט, אלא בגלל חוסר אפשרויות יחסית לאדם נשוי לדאוג ולעזור לאחרים. במשך הזמן שריר זה מתנוון, הרווק הבוגר כבר לא מסוגל להתחשב ולהיות אכפתי. האם הוא אגואיסט, התשובה היא לא! אמנם מסיבה זו או אחרת אין לו את היכולת להתחשב באחרים, אבל הוא לא אגואיסט הוא פשוט תינוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2012 21:26 |
|
| |
| מעפיל כתב: |  | במשך הזמן שריר זה מתנוון, הרווק הבוגר כבר לא מסוגל להתחשב ולהיות אכפתי. האם הוא אגואיסט, התשובה היא לא! אמנם מסיבה זו או אחרת אין לו את היכולת להתחשב באחרים, אבל הוא לא אגואיסט הוא פשוט תינוק. |
|
ממש לא נכון!!!!!!!!!!!!!!!!! כולנו עובדים על זה ביומיום... אבל בתור נשואה זה הרבה יותר "קל" זה מחייב.. אי אפשר ליהיות אגואיסטית.. בעל..ילדים..תחשבי עליהם תמיד לפנייך.. מקווה שהבינו אותי...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2012 21:37 |
|
| |
בנישואים זה נתינה שונה לגמריי מהנתינה שאנחנו רגילים בתור רווקים/ות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2012 21:44 |
|
| |
נכון שזה סוג נתינה שונה.. אני התכוונתי שבסופו של דבר החיים מלמדים.. כי מי שאגואיסט לא מצליח, ולא מחזיק מעמד הרבה זמן!!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2012 13:58 |
|
| |
יש סיכוי שזה נכון..
חומר למחשבה
|
|
|