|
|
| נשלח ב-19/3/2012 22:46 |
|
| |
לדעתי ישיבה בהחלט מראה.. היא מראה על הבחירה שלו, מדוע בחר בישיבה זו ולא אחרת (או באי ישיבה כמו שמישהו כאן כתב) בסגנון או בשם הישיבה מהסוג הזה.. ברור שזה לא מכליל את כל הבחורים אבל יותר מ 60% לפחות.. והולכים לפי הרב לא?! כמו שבחירה של מקצוע מראה על אופי של הבחורה.. שכלית/ רגשית/ שיגרתית/ מוזרה :P למשל יש ישיבות שאם יאמרו לי שהבחור משם אני לא ממש יטרח לברר אלא אם כן יאמרו לי על ההתחלה שהבחור סגנון אחר מהישיבה,
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 12:45 |
|
| |
| בלש6644 כתב: |  | | על מה אתם מסתכלים יותר על בחור עצמו או על שם הישיבה בו לומד |
|
כמובן שעל הישיבה.. בכלל, אני קודם נפגשת עם הישיבה, אם היא מתאימה לי מכל הבחינות, אני ממשיכה לחלק השולי- הבחור.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2012 20:07 |
|
| |
תלוי מי הטיפוס יש כאלה שמאד מעניין אותם שם ומותג אני לקחתי בחור מ... ויש כאלה שזה פחות מעניין אותם כי בכל מקום יש הכל ובכל ישיבה כמעט יכול להיות כל סוג של בחור ובכל ישיבה יש יוצאים מן הכלל. בעיני בחור שנמצא בישיבה והוא שונה מאד מהסגנון שלה זה אומר שצריך לבדוק שוב מה הסיפור שם כי אם אתה לא כזה למה אתה הולך לישיבה שלא בסגנון שלך
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2012 00:09 |
|
| |
דבר ראשון חשוב לבדוק על הבחור, עם כל זאת חשוב לקחת בחשבון באיזו ישיבה הוא נמצא כי לכל ישיבה יש סגנון שונה. לדוג' ישיבות באסכולת סלבודקא ותולדותיה ששם חשוב הנושא של 'גדלות האדם' מצד שני יש ישיבות שהדגש הוא בנושאים אחרים
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2012 09:04 |
|
| |
| שירלי19 כתב: |  | לדעתי ישיבה בהחלט מראה.. היא מראה על הבחירה שלו, מדוע בחר בישיבה זו ולא אחרת (או באי ישיבה כמו שמישהו כאן כתב) בסגנון או בשם הישיבה מהסוג הזה.. ברור שזה לא מכליל את כל הבחורים אבל יותר מ 60% לפחות.. והולכים לפי הרב לא?! כמו שבחירה של מקצוע מראה על אופי של הבחורה.. שכלית/ רגשית/ שיגרתית/ מוזרה :P למשל יש ישיבות שאם יאמרו לי שהבחור משם אני לא ממש יטרח לברר אלא אם כן יאמרו לי על ההתחלה שהבחור סגנון אחר מהישיבה, |
|
שירלי ממך ציפיתי לתגובה קצת יותר מדוייקת... טוווב אולי אתן הבנות לא כ"כ מכירות את עולם הישיבות אבל בואי אספר לך על עצמי למרות שכאן זה לא המקום אבל כדי להסביר גם לך וגם ל- flowstill. כשסיימתי ישיבה קטנה היו לי לבטים לאיזו ישיבה ללכת. הראש הישיבה העלה לפני ההורים שלי שיקול מאוד מוזר אבל מנגד גם מאוד מקובל הוא ידע שאם אלך להיבחן בישיבת "חברון" ללא ארבעה בחורים אשכנזים שיתקבלו אין סיכוי שאוכל להתקבל גם אם מאוד ארשים אותם מבחינת רמת הלימוד והבנת הסוגיות. (אני לא בא להשמיץ או לעורר גל מחאות על ההאפליה, אבל חייבים להיום מציאותיים וריאלים, אני מבין את ההחלטה של הנהלת הישיבה שעל כל ארבעה בחורים אשכנזים בחור ספרדי אחד. עדיין זו ישיבה ליטאית והם רוצים לשמור על צביון ליטאי ומלבד זה יש גם את המושג בעל המאה הוא בעל הדעה וממילא כשהם בעלי המקום הם גם הקובעים וזו זכותם להחליט את מי לקבל ואת מי לא ולא משנה ממה נובעת החלטתם)... מכיון שלא היו ארבעה בחורים אשכנזיים שסביר להניח שהיו מספיק מרשימים את הבוחנים הציע הראש ישיבה את ההצעה הבאה: הוא אמר שהוא יפנה למנהלים הפיננסים של הישיבה ויציע להם סכום כסף כדי שאוכל להתקבל אפילו בלי בחינה והוא כבר עשה כאלו דברים בעבר והוא מודע להצלחה של המעשה, ההורים שלי ידעו שבשלש השנים האלו השקעתי והמון והם לא רצו לגנוז לי את החלום שעבורו השקעתי במשך שלש שנים והסכימו לשלם סכום הזוי מבחינה כספית (50000$) אבל כשהם באו וסיפרו לי את זה אני התנגדתי ולא הסכמתי ולא רק כי חסתי על ממונם אלא כי הרגשתי שאני מעורך בכ-50000$ ולא באמת במה שאני שווה (וסליחה על השחצנות)... בסופו של דבר הלכתי לישיבה קצת פחות נחשבת שלשם התקבלתי בזכות ולא בחסד ורק אז הרגשתי שיש לי באמת חובת הוכחה מדוע הם קיבלו אותי ללא מעטפה מהצד... אילו אני אצטרך להתמודד בשיקול כזה עם ילדיי (מתוך הנחה שיהיו לי 50000$ עבור שם הישיבה) אני אספר להם את מה שאני עברתי ואסביר להם למה לא כדאי להם ללכת לישיבה שקיבלה אותם בחסד ולא בזכות... ועכשיו אחרי הקדמה שנתנה לי להשתפך ולעלות את הנושא הזה שוב (שדרך אגב כל פעם שאני מספר אותו אני מרגיש יותר טוב עם עצמי שזו הבחירה שעשיתי וחסכתי להוריי או לייתר דיוק לעצמי 50000$) אחזור לעצם התגובה: קיימים בחורים שהסיבה שהם נמצאים בישיבות בעלות שם זה לא תמיד מהסיבה האמיתית שהם באמת מוכשרים וחכמים אלא כי מישהו מהמשפחה "שיחד" את מנהליה הפיננסים של הישיבה... (ואני בכוונה מזכיר כל פעם שהשוחד מגיע למנהלים הפיננסים כי אני לא חושב שראשי הישיבה מודעים לזה)
אז תנסו אתן הבנות לא תמיד לקטלג לפי שם הישיבה אלא לפי הבחור עצמו... תקחו את שם הישיבה בתור בונוס ולא את הבחור בתור בונוס (סליחה על הנימה הצינית) קיימים המון בחורים עם ראשים לא פחות טובים ואף טובים יותר מהראשים שנמצאים בישיבות "טובות"... טוב אני אפסיק לכתוב על הנושא הזה כאן ועכשיו אחרת אני לא סיים לפחות עד מחר והשיעור כבר התחיל לפני חצי שעה...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2012 10:33 |
|
| |
וואו נתי.... שמעתי שיש גם כאלה דברים בסמינרים....(לא שמעתי על סכומים כמו שהזכרת אבל שוחד מהסוג הזה...)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2012 11:08 |
|
| |
אני לא חושב שצריך להסתכל על הישיבה אלא אם כן זה משהו חריג כמו בחור מודרני שלומד בתיפרח או בחור צדיק מחברון.
אני אישית חושב שצריך לבדוק על הבחור ולא על הישיבה.
דרך אגב לדעתי גם סמינרים לא אומרים כלום. אני נפגשתי גם עם בחורות מלוסטיג. ואפיקי דעת. וגם עם בחורות מוולף. כך שאני מעדיף להתמקד בבחורה ולא בסמינר....
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2012 11:23 |
|
| |
תוקן על ידי flowstill ב- 25/03/2012 11:22:32
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2012 13:11 |
|
| |
אמור לי חבריך ואומר לך מי אתה... אין ספק "ששם" של ישיבה לא מכריח כלום, כמו שבכל סמינר יש את כל הסגנונות.. אך יחד עם זה, היות וכל ישיבה/סמינר יש בו מהות מסויימת.. דרך ותבנית, אז ברור שאדם שלא רוצה את התבנית הזאת, או למשל ישיבה שנחשבת לגרועה, יש לברר יותר.. אבל לפסול בגלל "שם"?! "עדריות וטיפשות לשמה!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2012 13:40 |
|
| |
ברור שצריך לבדוקאת הבחור ולא את שם הישיבה, אבל כששם הישיבה לא מי יודע מה, יש צורך בבדיקה מעמיקה יותר כדי להבין מדוע הבחור הגיע לשם דוקא. זה גם לא אומר שבחור מישיבה טובה הוא באמת כזה.. אבל כורח המציאות שצריך לדוק יותר כשהשיבה אומרת דרשיני..
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2012 14:19 |
|
| |
| בת20 כתב: |  | זה גם לא אומר שבחור מישיבה טובה הוא באמת כזה..
|
|
מנסיון???
צודקת!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 15:06 |
|
| |
אני בכלל לא מבין את הדיון פה.....מתחתנים עם הבחור או עם הישיבה הרי שנייה אחרי החתונה הכל נשכח וחיים את היום יום עם האישיות שלו.....ואת זה אני אומר כאחד שדווקא נהנה משמה של הישיבה שאני לומד בה ולא פעם נתקלתי בבחורות בלי רמה שמה שדיבר אליהם זה מה תספר לחברותיה בסמינר מאיזה ישיבה היא לקחה.....חבריה תתפקחו בסוף חיים רק עם האדם בעצמו ומגיעם להכרה זו נורא מהר השאלה אם לפעמים זה לא מאוחר.....
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2012 15:41 |
|
| |
השליו, 
|
|
|
|