|
|
| נשלח ב-19/3/2012 21:23 |
|
| |
הרבי מויזניץ שליט"א קורא לימים ההם "די זיסע יאהרן"... (הימים המתוקים...).
ואני אומר: אויף אלע מיינע שונאים אזעלעכע זיסע יאהרן.....
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2012 21:24 |
|
| |
יא יא
למעשה, הוא קרא להם כך גם כשהם היו?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2012 21:28 |
|
| |
| יוסף_דב כתב: |  | מה הקשר רינונים??
אכן. יותר נכון יהיה לומר "עובדות". כל מה שכתב כבר נכתב כל אחד וסגנונו
כל מי שמנתח
לא כל הבאת עובדה זה "ניתוח היסטורי" , אם כבר ניתוח סכסוך משפחתי, הא ותו לא.
את ההסטוריה של ר' ישראל בויז'ניץ מבין שחייב להיות כאן משהו לא נעים, מה שלא יהיה משהו פה יהיה "רינון" |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2012 21:31 |
|
| |
זה היה ביחידות, ולא כל יחידות הוסרט בוידיאו
| חיזוקתשובה כתב: |  | כשביקר בארה"ב בתקופת גלותו נכנס אל כ"ק הרבי מליובאוויטש זיע"א והרבי אמר לו שאין לו מה לדאוג, הוא עוד יחזור לבית אביו ולמעמדו הקודם.
אז למה בדיוק מהנבואה הזאת אין וידאו |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2012 21:32 |
|
| |
יקירי
ההבדל בין סכסוך משפחתי לבין הסטוריה היא מס' האנשים שמתעניינים בנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 00:00 |
|
| |
צדיק יסוד עולם, אורו הולך מסוף העולם עד סופו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 00:22 |
|
| |
איך בין דא - הגדולה של הרבי זיע"א קיימת (לחסידיו ולמאמינים בו) גם ללא הנבואה המפוקפקת הזו, אתה לא צריך להילחם על הענין הזה זה לא מוסיף כבוד ולא כסף לא לך ולא לאף אחד אחר,
לגבי מה ששאלתי, כיצד דעת הקהל בוויז'ניץ יכולה להתהפך מן הקצה אל הקצה ממש, שזה נראה דבר מופקע מהמציאות, וכידוע הוויז'ניצ'ערס הם עובדי ה' ומצוינים בחסידות, וכידוע שקשר עם רב'ה הוא התקשרות נפשית ואישית עמוקה וכיצד תיצור קשר בנוסח כזה עם אדם שאתמול ירקת עליו וביזית אותו (בשם האלוקים וכבוד רבך כמובן). אני רוצה לפרסם מכתב שנשלח אליי באישי, לא אני כתבתי ונראה שיש מה לחשוב על הדברים, וכדלהלן.
נתנאל 34 כותב:
חביבי, אתה לא יודע מה זה חסידים. פעם היה ביטוי של שתי מלים "חסידים שוטים", היום זה בעצם מילה נרדפת. ואני כותב לך את זה כחסיד ויז'ניץ בעצמי. כן, מדובר בחבורה של רומנים טיפשים שפמפמו להם מאז שנולדו שמה שהרבי אומר זה מה שהקב"ה אומר ושהרבי כולו קדוש וטהור וכל מילה והוראה שלו זה שכינה מדברת מתוך גרונו, ומבחינתם כל האירועים והפוליטיקה זה רק לשבר את האוזן אבל בכל תנועה של הרבי יש סודות ועולמות ומי אנחנו שנדע ונשפוט וכו', ומעתה כמו שמהדרים באתרוג וציצית כי כך אמר ה', ככה מהדרים בלזרוק את שרולצה כי כך אמר ה' בפי הרבי.
כן, זה חסידים, והגיע הזמן שלא תפרגן להם מה שאין בהם.
וכן, הרבי היה איש חלש ולחיץ, ואשתו היתה בריונית ואלימה באישיותה, והוא לא יכל להתנגד לה ולשאר שונאי שרולצה שלחצו אותו ובראשם בנו מנדל שעשה לו טרור שיכל להוציא כל אדם מדעתו.
וכן, הסיפור שפורסם כאן הוא נכון בהחלט. כך היו הדברים. ואפילו היו עוד דברים, אבל לא אכתוב אותם אם הם לא פורסמו כבר.
|
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 00:37 |
|
| |
פושטער, צריך לפצל את הציבור לכמה חלקים, אלה שזכרו אותו בימי זוהרו כרבה של שיכון וויז'ניץ, נשאו את כאבם בלבם כל השנים, ולא רדפו ולא קיללו ולא ריחקו באופן אישי, והיו כאלה ביניהם שהיו אמיצים מספיק להתחפש בפורים וכך להיכנס אליו בלי שיזהו אותם, והיו הצעירים שהם רדפו אותו כנהוג לצערינו שצעירים לא בדיוק מקפידים על דברים שבין אדם לחבירו גם במקום שאין רבי באמצע, וביניהם בהחלט יש הרבה שצריכים לבקש את סליחתו, אבל גם הם א, התבגרו והבינו את הטעות שלהם, ב, ח"י שנים בצל האח האחר והנהגתו הספיק להם להבין איזה טעות עשו, וזכו לתקן את המעוות, וזה לא שהם הכתירו אותו לפני שבוע לאדמו"ר אלא כבר עשר שנים שהוא המנהיג בפועל.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 01:25 |
|
| |
שעפסל
דברים נכוחים
הכרתי כמה אנשים בוגרים בויזניץ שתמיד היו מתענינים על מצבו מתוך רחמים, ואין ספק שמה שהוא נתקבל בזועות כל כך פתוחות בשובו, זה עקב הנהגת האח הצעיר ואכמ"ל
נתנאל
הנידון על רומנים טיפשים שמה שאומר הרבי זה מהקב"ה ולכן וכו', קצת לא ראוי בהקשר למוצאם דוקא וגם לא זכות שמורה בלעדית לויזניץ כי יש לשער שכך היה קורה בכל חסידות אם היה קורה כזה מקרה. ובעצם הנידון הוא הזורק והנזרק ויותר הזורק ולא החסידים
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 01:26 |
|
| |
| פושטער כתב: |  | >חביבי, אתה לא יודע מה זה חסידים. פעם היה ביטוי של שתי מלים "חסידים שוטים", היום זה בעצם מילה נרדפת. ואני כותב לך את זה כחסיד ויז'ניץ בעצמי. כן, מדובר בחבורה של רומנים טיפשים שפמפמו להם מאז שנולדו שמה שהרבי אומר זה מה שהקב"ה אומר ושהרבי כולו קדוש וטהור וכל מילה והוראה שלו זה שכינה מדברת מתוך גרונו, ומבחינתם כל האירועים והפוליטיקה זה רק לשבר את האוזן אבל בכל תנועה של הרבי יש סודות ועולמות ומי אנחנו שנדע ונשפוט וכו', ומעתה כמו שמהדרים באתרוג וציצית כי כך אמר ה', ככה מהדרים בלזרוק את שרולצה כי כך אמר ה' בפי הרבי.
כן, זה חסידים, והגיע הזמן שלא תפרגן להם מה שאין בהם.> |
|
בדיוק היום שמעתי מעשה שסיפר הג״ר יושע בער זצוק״ל בן מרן הגרי״ז, שבדידיה הוה עובדא;
פעם הוא נסע מבריסק לורשא, ונכנס לשטיבעל חסידי. בין מנחה למעריב הוא שמע שני יהודים משוחחים, והאחד אמר לשני, שאתמול בטיש הרב׳ה אמר, שלא לחינם קבור צדיק פלוני על יד החוזה מלובלין, אלא שהוא שורש נשמתו של החוזה, וכו׳ וכו׳.
לא התאפקתי -מספר ר׳ יושע בער-, ואמרתי להם, שכרגע אני מגיע מבריסק, ובדרך עברתי בבית החיים של לובלין, וראיתי שהצדיק המדובר לא קבור על יד החוזה, אלא על יד ר׳ עזריאל ׳ראש הברזל׳.
החל החסיד המספר להתווכח; אבל הלא באזני שמעתי מהרב׳ה אתמול, שהוא קבור על יד החוזה!?
אומר לו ר׳ יושע בער, אבל אני הייתי שם לפני כמה שעות, וראיתי, וההוא בשלו, הרב׳ה אמר.
אומר לו ר׳ יושע בער, איר ווייסט וואס, בוא ניסע לשם כעת, ונראה.
נותן בו ההוא שתי עיניים, ואומר לו, תגיד, מה אתה מקשקש, הרב׳ה אמר שהוא קבור שם, מה יעזור מה שנראה?
דהיינו, אני אומר לך דברים של טעם, ואתה אומר לי מן השמים ירחמו?
והיה הגרי״ד מספר את המעשה בשחוק גדול, וחוזר על דברי החסיד הנ״ל, מה אתה מבלבל אותי עם עובדות, הלא הרב׳ה אמר כך במפורש!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 01:33 |
|
| |
שיח ליטואקעס
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 01:38 |
|
| |
ואם הזכרת סיפור בשם בן מרן הגרי"ז , אספר כאן מעשה ששמעתי בשם הגרי"ז, מפי בנו של מי ששמע מפיו.
פעם נכנס אליו יהודי (שנפטר לפני כמה שנים) ושאלתו בפיו: מדוע אצל החסידים גדלותו של אדמו"ר נמדדת לפי מספר החסידים שלו (והאשכול הזה הוא הראיה הגדולה לקביעה הזאת. פ.), ואצל הליטאים מעולם לא שמענו שנמדוד רב לפי מספר מאמיניו. אמר לו הגרי"ז, אתה רואה שהפמוט הזה נמצא בסוף השולחן והגביע נמצא לידי? אמר לו רואה אני.המשיך הגרי"ז ואמר, אם יבואו אליך 10 אנשים ויגידו לך ששניהם נמצאים אחד ליד השני, תאמין להם? אמר לו אני רואה הפוך ואקבל אותם כשקרנים. אמר לו ואם 100 איש יגידו לך כך? השיב לו אני עדיין רואה הפוך אבל ייכנס בי ספק קל שאולי אני טועה. אמר לו, ואם 1000 איש? ואם 10000 איש? לפי מספר האנשים כך תאמין לשקר שהוא בניגוד למה שעיניך רואות. ודברי פי חכם חן.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 01:43 |
|
| |
ומעשה נוסף ממרן הגרי״ז, שפעם הלך ברחוב, ועבר על ידו אדמו״ר עם פמלייתו, ויהודי אחד שעבר שם שאל את הגרי״ז, למה האדמו״ר הולך עם פמליה גדולה, ואילו הרב הולך לבד? והשיב הגרי״ז, השמש שהיא גדולה, היא לבד, ואילו הירח, כיון שהקטינו אותו, נתנו לו הרבה כוכבים...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 01:44 |
|
| |
| פושטער כתב: |  |
פעם נכנס אליו יהודי (שנפטר לפני כמה שנים) ושאלתו בפיו: מדוע אצל החסידים גדלותו של אדמו"ר נמדדת לפי מספר החסידים שלו (והאשכול הזה הוא הראיה הגדולה לקביעה הזאת. פ.), ואצל הליטאים מעולם לא שמענו שנמדוד רב לפי מספר מאמיניו. |
|
אצל הליטאים הוא נמדד לפי התואר שהעניקו לו ב"יתד".
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 01:46 |
|
| |
שנהב. לא מדויק.
התואר ביתד ניתן לפי כמות הביריונים שמסתובבים סביבך
|
|
|