|
|
| נשלח ב-20/3/2012 09:57 |
|
| |
מה יש לך נגדו?
| מלפפוןמתוק כתב: |  | מיילא חיים שאולזון (לא ידעתי שהוא עדיין חי), אבל שאתה תצטט את אותו טינוף? קצת כבוד עצמי |
|
גם אני לא חושב שכל מה שהוא כתב במשך השנים היה מדויק
את מה שהוא עשה- לגלות את מה שמאחורי הקלעים- אי אפשר לקחת ממנו
אין עוד הרבה אנשים שיודעים טוב טוב את כל האינטרסים הסמויים גם שדרך על הרבה יבלות וטעה
עדין לא הייתי מכנהו טינוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 10:04 |
|
| |
| אקס_אל כתב: |  | > כן, זה חסידים, והגיע הזמן שלא תפרגן להם מה שאין בהם.>
בדיוק היום שמעתי מעשה שסיפר הג״ר יושע בער זצוק״ל בן מרן הגרי״ז, שבדידיה הוה עובדא;
פעם הוא נסע מבריסק לורשא, ונכנס לשטיבעל חסידי. בין מנחה למעריב הוא שמע שני יהודים משוחחים, והאחד אמר לשני, שאתמול בטיש הרב׳ה אמר, שלא לחינם קבור צדיק פלוני על יד החוזה מלובלין, אלא שהוא שורש נשמתו של החוזה, וכו׳ וכו׳.
לא התאפקתי -מספר ר׳ יושע בער-, ואמרתי להם, שכרגע אני מגיע מבריסק, ובדרך עברתי בבית החיים של לובלין, וראיתי שהצדיק המדובר לא קבור על יד החוזה, אלא על יד ר׳ עזריאל ׳ראש הברזל׳.
החל החסיד המספר להתווכח; אבל הלא באזני שמעתי מהרב׳ה אתמול, שהוא קבור על יד החוזה!?
אומר לו ר׳ יושע בער, אבל אני הייתי שם לפני כמה שעות, וראיתי, וההוא בשלו, הרב׳ה אמר.
אומר לו ר׳ יושע בער, איר ווייסט וואס, בוא ניסע לשם כעת, ונראה.
נותן בו ההוא שתי עיניים, ואומר לו, תגיד, מה אתה מקשקש, הרב׳ה אמר שהוא קבור שם, מה יעזור מה שנראה?
דהיינו, אני אומר לך דברים של טעם, ואתה אומר לי מן השמים ירחמו?
והיה הגרי״ד מספר את המעשה בשחוק גדול, וחוזר על דברי החסיד הנ״ל, מה אתה מבלבל אותי עם עובדות, הלא הרב׳ה אמר כך במפורש!
לסיפור זה יש על פי האגדה המשך הרבה יותר משעשע: הגרא"י מבריסק שליט"א סיפר פעם את הסיפור הזה, (וכנראה ציין את שמו של אותו צדיק), מיד קם אחד החסידים שהיו שם ואמר שהיה באותו בית החיים וראה במו עיניו שאכן אותו צדיק טמון סמוך לציונו של החוזה. הגרא"י ענה לו מיניה וביה: "על מה אתה מדבר. באוזני שמעתי מהאבא שהוא לא טמון על יד החוזה", ויהי לפלא.
נ.ב. לגופו של אשכול: ייש"כ על הסיפורים הנפלאים כאן, אבל יש לי תיקון אחד: כל האומר שהבן הצעיר הוא שדאג להשליך את אחיו הגדול ולרדוף אותו כל השנים אינו יודע מה הוא סח. הגרמ"מ לא היה בכלל מאן דאמר כשהתחיל הסיפור וזרם עם המצב בדיוק כמו כולם. אמנם אפשר להבין שאחרי כל מה שהיה הוא לא הסכים בקלות למהפך, אבל מכאן ועד לזרוק עליו את כל האשמה הדרך רחוקה. זה מתאים אולי לשיעור היסטוריה בחיידר ויזניץ' אבל לספר את זה לאנשים בוגרים הרי זה בגדר העלבת האינטליגנציה שהוא עוון חמור ביותר. |
| פעם חשבתי שליטאים וק"ו גדוליהם עוסקים בתיירה והנה אני רואה שיש להם זמן לויכוחי סרק ודברי הבל ואפ' אחד מגדוליהם מציע לחסיד שמספר מעשה מרבו לבוא עמו ולשרוף כמה שעות ביום ולבטל תיירה (או אולי לא לבטל כי אני רואה לפי הסיפורים שהם לא לומדים) רק כדי להוכיח לו שרבו טעה נו כזה תת רמה אתם הופכים את גדוליכם ואפי לא מתביישים לפרסם את זה ברבים
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 13:32 |
|
| |
צייתלתמרור, שמור על רמה ועניניות. אל תדרדר את האשכול. דווקא עד עכשיו היה מענין . אל תפסיק את זה ותגרום לנו עוול
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 16:13 |
|
| |
| צייתלתמרור כתב: |  | > פעם חשבתי שליטאים וק"ו גדוליהם עוסקים בתיירה והנה אני רואה שיש להם זמן לויכוחי סרק ודברי הבל ואפ' אחד מגדוליהם מציע לחסיד שמספר מעשה מרבו לבוא עמו ולשרוף כמה שעות ביום ולבטל תיירה (או אולי לא לבטל כי אני רואה לפי הסיפורים שהם לא לומדים) רק כדי להוכיח לו שרבו טעה נו כזה תת רמה אתם הופכים את גדוליכם ואפי לא מתביישים לפרסם את זה ברבים |
|
מה לעשות, חוש הומור זה לא משהו שאפשר לקנות במכולת מי שאין לו אין לו
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 16:41 |
|
| |
מלפפון אתה לא כ"כ מתוק כששאולזון בא ומספר את האמת עם סדר או בלי סדר יש בזה מתיקות כלשהוא יותר מהמלפפון המתוק
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 19:52 |
|
| |
| פושטער כתב: |  | ואם הזכרת סיפור בשם בן מרן הגרי"ז , אספר כאן מעשה ששמעתי בשם הגרי"ז, מפי בנו של מי ששמע מפיו.
פעם נכנס אליו יהודי (שנפטר לפני כמה שנים) ושאלתו בפיו: מדוע אצל החסידים גדלותו של אדמו"ר נמדדת לפי מספר החסידים שלו (והאשכול הזה הוא הראיה הגדולה לקביעה הזאת. פ.), ואצל הליטאים מעולם לא שמענו שנמדוד רב לפי מספר מאמיניו. |
|
שאלת תם..
איך מודדים אצל הליטאים את גדולתם?
וכי כל אברך כולל מכל רחבי הארץ הולך לעשות מבחן בידיעת התורה למיועד להיות "מרן"?
או אולי מחברים לליבו מכשיר המלמד כמה הוא מכוון בתפילתו? ומפרסמים את תוצאות הבדיקה בעיתון?
מה אתה כליטאי יכול לספר לנו על מעקביך אחרי גדולי ישראל הקיימים ועל אלו שנפטרו?
או שמא אולי ואולי,
גם אצלנו,
הליטאים בודקים את גדלותו של האדם לפי כמות האנשים שמאמינים בו?
בעצם בדיוק כמו אצל החסידים?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 21:22 |
|
| |
אורי, בא לא נתחיל להתפלמס איך בדיוק מגיעים רבנים ליטאיים לגדולתם, כן יתד נאמן לא יתד נאמן וכו', עדיף שנשאיר את זה לחכמי ורבני הפורום שמנוסים כבר בכגון דא,
אבל נראה לי פשוט שבוודאי לא על פי מספר מאמינים, ובוודאי על פי עדויות על גדולתם, וגם נראה לי פשוט שאצל אדמורי"ם מספר מאמינים הוא כן המדד לגדולתם ועפ"ז נקבע השם שלהם בדעת הקהל, והדברים פשוטים לכל בר דעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 21:22 |
|
| |
| SIMONSTR כתב: |  | מלפפון אתה לא כ"כ מתוק כששאולזון בא ומספר את האמת עם סדר או בלי סדר יש בזה מתיקות כלשהוא יותר מהמלפפון המתוק
|
|
השאלה היא מי אמר שזו אכן האמת ? אם תעיין בבלוגים שלו , ויותר מזה בסריקות שהא מעלה מהעיתונים הישנים, תמצא שאצלו עובדות , שקרים , פרשנויות , תחזיות ומשאלות לב משמשים בעירבוביא, ובכל נושא הוא תופש צד- יש צד טוב וצד רע ובעיקר יש את חיים שאולזון והאג'נדה שלו . (מזכיר קצת את אשר צוקרמן , אבל פי מליון ובלי ברקסים)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 21:30 |
|
| |
האמרי אמת זי"ע היה אומר,
יש 2 גליות,
1.להוציא את ישראל מן הגלות,
2.להוציא את הגלות מישראל,
והאחרונה קשה מן הראשונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 21:46 |
|
| |
האם בעיקבות הגלות האדמו"'ר ר' ישראל רגיש יותר לסבל? האם הוא עממי יותר? האם הוא פחות מתנשא ומנוכר מיתר אדמורי"ם במעמד שלו שעלו לגדולה (ע"ע ר' יענקל מגור)?
אני הקטן, בתור חוצניק אורח שקופץ מידי פעם לביקור בגן החיות הוויז'ניצאי, חושב שבמפורש כן. ר' ישראל של הבעטאס הוא עממי, ללא גינוני מלכות המאפיינים את ר' מנדל, בלי משבקי"ם לחוצים ומכוניות פאר, בניגונים תנועות מגושמות ועממיות, הוא מדבר עם אנשים בגובה העיניים ובכלל משדר דמות חמימה וסבאית יותר מאחיו. יכול לקום פרשן ולשייך את התכונות הללו לבזיונות שהוא עבר כל התקופה. אפשר גם לומר שסתם רומנים הם אנשים פשוטים וחמים. אבל אני נוטה להסכים שתקופת סבל של 18 שנה עיצבה אישיות מנהיגותית מזן שכמעט ואינו בנמצא באסכולה האדמורי"ת כיום.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 22:34 |
|
| |
| קונסול כתב: |  | האמרי אמת זי"ע היה אומר,
יש 2 גליות,
1.להוציא את ישראל מן הגלות,
2.להוציא את הגלות מישראל,
והאחרונה קשה מן הראשונה. |
| ווארט עתיק יומין עוד לפני האמרי אמת
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 22:41 |
|
| |
סתם לידיעתך, שעם המקל הוא הולך כבר מאז שעבר תאונת דרכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 23:27 |
|
| |
| מוטורס כתב: |  | | ומעשה נוסף ממרן הגרי״ז, שפעם הלך ברחוב, ועבר על ידו אדמו״ר עם פמלייתו, ויהודי אחד שעבר שם שאל את הגרי״ז, למה האדמו״ר הולך עם פמליה גדולה, ואילו הרב הולך לבד? והשיב הגרי״ז, השמש שהיא גדולה, היא לבד, ואילו הירח, כיון שהקטינו אותו, נתנו לו הרבה כוכבים... |
|
"פעם אמרו למרן הגרי"ז זצ"ל, כי את פלוני ודאי אי אפשר לבטל, שהרי יש לו המוני מעריצים וחסידים, והלא דבר הוא... ואולי יש בזה עצמו סימן על גדלותו... נענה מרן הגרי"ז ואמר, הנה רש"י בפרשת בראשית [א, טז] אומר, שכיון שהמעיט הקב"ה את הלבנה, הרבה את צבאותיה [הכוכבים] כדי להפיס דעתה. מוכח מכאן שיכול להיות צבא גדול ורב... אך מי שזכה לצבא זה, אינו גדול במהותו, אלא אדרבא, משום שקטן הוא – הרבו את צבאותיו..." עכ"ל. עובדות והנהגות לבית בריסק [חלק א עמוד רסב], בשם גאון אחד שליט"א החפץ בעילום שמו
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2012 23:50 |
|
| |
שעפסל
וסתם לידיעתך שלפני זמן מה פגשה האחות הרבנית סאשה מסאטמר את אחיה הגדול ושוחחו בעניין המקל, כיוון שגם היא התחילה ללכת עם מקל עקב כאב ברגליים (והיא כידוע פקחית), תוך כדי השיחה על המקל של אנשים מתבגרים, הפטירה לעיני באי הבית של האדמו"ר ר' ישראל שקיבלה סימן פעם מזקנה מי זקוק למקל ומי פחות, וכה ציטטה: "אם הינך רואה יהודי הולך עם מקל הביטי בראש המקל, אם הוא מעץ הרי שהיהודי מן הסתם סובל על הרגליים ואם הוא עשוי מכסף הרי שהוא סובל על הראש.."
אבל זה ממש בגדר מילתא דצחותא..
הערה ב' למי ששאל כאן על רבנותו, האדמו"ר הגדול לא מונה מעולם לרב אב"ד ויז'ניץ ולא ידוע לי אם כיהן ככזה. הוא מונה בראשות סביו האמרי חיים זצוק"ל ואביו האדמו"ר זצוק"ל לרב בית הכנסת ויז'ניץ ברח' טרפון. ופה שם החל בסמכויות רב קהילה כדוגמת מכירת חמץ כמדומני. אך מינוי רשמי לא היה. על אף ההכחשות ושכתובי ההיסטוריה שתכף יגיעו.. אנחנו מדברים היסטורית-עובדתית.
משא"כ לאדמו"ר הצעיר.
ולכן גם היו כאלה שהזעדזעו מהדחת וביוש רב קהילה (הצעיר) שכידוע מונה בטקס ענק ומרשים ואשר לא ראו זאת חמור כ"כ בביוש רב קהילה (הגדול) כשהדיחו את האח הגדול.
לסיום: גם השם 'ויז'ניץ מרכז' הולם את שניהם. וד"ל.
 |
|
|
|
|
|