|
|
| נשלח ב-21/3/2012 00:38 |
|
| |
מה כ"כ כ'פת לכם שגם מענדלי רבי, יאללה תעסקו עם הרבישכ'ם...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2012 00:50 |
|
| |
| כל_בו כתב: |  |
הערה ב'
למי ששאל כאן על רבנותו, האדמו"ר הגדול לא מונה מעולם לרב אב"ד ויז'ניץ ולא ידוע לי אם כיהן ככזה.
הוא מונה בראשות סביו האמרי חיים זצוק"ל ואביו האדמו"ר זצוק"ל לרב בית הכנסת ויז'ניץ ברח' טרפון. ופה שם החל בסמכויות רב קהילה כדוגמת מכירת חמץ כמדומני.
אך מינוי רשמי לא היה. על אף ההכחשות ושכתובי ההיסטוריה שתכף יגיעו.. אנחנו מדברים היסטורית-עובדתית.
משא"כ לאדמו"ר הצעיר.
ולכן גם היו כאלה שהזעדזעו מהדחת וביוש רב קהילה (הצעיר) שכידוע מונה בטקס ענק ומרשים ואשר לא ראו זאת חמור כ"כ בביוש רב קהילה (הגדול) כשהדיחו את האח הגדול.
|
|
אתה כנראה צעיר ונדון אותך לכף זכות
הסטורית עובדתית
אינני יודע אם היה מעמד של מינוי לרב אב"ד אבל הוא נשא בתפקיד זה וכך היה נקרא וכן פרסם מודעות עם בלאנקים בתואר זה וכן היה אומר דרשת שבת הגדול\שובה, וכן היה תוארו במודעות החצר כל זה אני זוכר מנערותי.
כך שגם אם לא היה מינוי בטקס בפועל הוא נשא בשררה זו
כיון שכך מבחינת הדין אין נפק"מ כיון שלמעשה החזיק בשררה זו
כשמינו את האח הצעיר אז היה להם בעיה עם זה ולכן שינו את השם לרב אב"ד קהל עדת ישורון כי קודם לכן היה נקרא קהל עדת ישראל או להיפך, אינני זוכר את השם בדיוק אבל אני זוכר שמשום הבעיה ההלכתית עשו שינוי השם
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2012 00:59 |
|
| |
רר' שרולטשה נוטל את מקל הנדודים (עם גולת הכסף) ויצא לגלות....

תוקן על ידי אפיקטוזין ב- 21/03/2012 01:01:05
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2012 01:14 |
|
| |
| lamden כתב: |  | האם בעיקבות הגלות האדמו"'ר ר' ישראל רגיש יותר לסבל? האם הוא עממי יותר? האם הוא פחות מתנשא ומנוכר מיתר אדמורי"ם במעמד שלו שעלו לגדולה (ע"ע ר' יענקל מגור)?
אני הקטן, בתור חוצניק אורח שקופץ מידי פעם לביקור בגן החיות הוויז'ניצאי, חושב שבמפורש כן. ר' ישראל של הבעטאס הוא עממי, ללא גינוני מלכות המאפיינים את ר' מנדל, בלי משבקי"ם לחוצים ומכוניות פאר, בניגונים תנועות מגושמות ועממיות, הוא מדבר עם אנשים בגובה העיניים ובכלל משדר דמות חמימה וסבאית יותר מאחיו. יכול לקום פרשן ולשייך את התכונות הללו לבזיונות שהוא עבר כל התקופה. אפשר גם לומר שסתם רומנים הם אנשים פשוטים וחמים. אבל אני נוטה להסכים שתקופת סבל של 18 שנה עיצבה אישיות מנהיגותית מזן שכמעט ואינו בנמצא באסכולה האדמורי"ת כיום.
לא שיש לי משהו נגד האדמו"ר ר' ישראל ולא שאני חושב שזה מעלה או מוריד, אבל לדידך, מעניין מי כבר השיג לעצמו א "זילבערנעם שטעקל"... עם רעדזוולקע ליום חול מעוטרת בחבלי קטיפה ....

|
|
נו שוין, תפסת תמונה של ר' ישראל עם בגדי מלכות אתה משווה לר' מנדל שכבר כמה שנים מתנהג בשררה לכל דבר, בחורים סוחבים לו את הכסא כעבודת ה' (בעיני ראיתי), אנשיו דוחפים ומשתוללים בשבילו, ובכלל כל בית מדרשו, מכוניותיו והליכותיו אומרים הוד והדר. (אפילו במירון הוא מתנהג במכובדות אדמורי"ת. פעם (לא בל"ג בעומר שחסידיו נדחפו כחיות טרף למערה בשעת השיא והלחץ. אבל זה נושא לאשכול נפרד) ראיתי אותו יורד מהקרייזלר ליד ציון הרשב"י, מתפלל בבכי ובדמעות!! כחצי שעה, מברך את מי שבא להתברך, ועולה על האוטו בחזרה לבני ברק. כל כולו אומר שררה ומכובדות חסידית. אין אפס. לר' ישראל יש התנהגות יותר פשוטה ועממית.)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2012 02:09 |
|
| |
| חלי_האחת כתב: |  | בחתונת בנו של הרב זאב ארנסטר שליט"א זרקו בפניו של כ"ק מרן אדמו"ר מויז'ניץ שליט"א סלטים שונים והיה מרוח לו טחינה על פניו באופן משפיל ומבזה ביותר עד עפר.
מגביה שפלים עדי מרום..... |
|
יורדים לי דמעות מהעיניים כשאני קורא את זה! באמת!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2012 02:40 |
|
| |
| דפתר כתב: |  |
עוד סיפור מצמררר, שגרם לי לבכות מהאומללות של הצדיק הלזה... (קבלתי באישי ע"י אחד ששמע מא' מבניו של האדמו"ר מויזניץ שליט"א) בראשית תקופת הגלות (תשמ"ו) בירמץ את בנו הראשון - חיים מאיר, הבמ"צ התקיימה באולם ביהכנ"ס הגדול השתתפו שם בין 200 ל 300 איש בעיקר תושבי ב"ב שבאו נעבעך לשמח את האָבֵל [סליחה, בעל השמחה], ולהביא ספרים לבחור, שאף אחד לא הסתכל עליו... נפתלי פוקס ניסה אמנם לשמח שם, אבל בתכלית היה עצוב מאוד. [הערת הכותב: שבועיים קודם נחגג בקול רינה והמון חוגג הבמ"צ לבנו של הגר"מ ארנסטר - חיים מאיר, בביהמ"ד הגדול בהשתתפות אלפי חסידי ויזניץ מה שעשוי להוסיף לכאורא לעצב העמוק]. בשעה 11.15 כבר היה אחרי הכל (אחרי שנתן טיפ למלצרים...) הרה"צ יצא מהאולם לכיוון ביתו, בעל רכב אחד התנדב לקחת אותו... בדרך עוצר אותם בחור אחד, ומחווה בידו כאילו שמבקש טרמפ, הרה"צ פותח את החלון ושואל אותו לאן אתה צריך להגיע? עונה לו הבחור הפושע הזה: אני לא צריך להגיע לשום מקום, אני רוצה שאתה תגיע לקבר כמה שיותר מהר, ושפך עליו קיתונות של מילים גסות וניוול פה... שתסמרנה שערות הראש. הנהג, במקום לסגור את החלון ולתת גז התחיל להתווכח עם הבחור הזה ולצעוק עליו, וכך נמשך המחזה המביש הזה כשלש דקות תמימות... לקינוח, ירק הישר לתוך פרצופו, וברח. לאחר ההשפלה והבזיונות הנוראים, כשהגיע הביתה תפס בעל הרכב את עצמו וביקש מחילה מהרב שליט"א שראשו לא היה במקום לברוח משם, וכאילו גרם לו בזה בעקיפין עגמ"נ, ששמע את הקללות והניוול פה מהבחור הנ"ל והיריקה המשפילה וכו'. הרה"צ אמר לו: גלייב מיר ס'ארט מיר נישט בכלל אויף דעם וואס ער האט מיר אן געשריגען, און ס'ארט מיר נישט בכלל אויף דעם שפיי זיינע, ס'ארט מיר נאר אז א בחור וואס דרייט זיך ביים הייליגן טאט'ן רעדט אזעלעכע דיבורים... [בתרגום חופשי: תאמין לי, לא אכפת לי על הצעקות שצעק עלי, לא אכפת לי גם על היריקה שירק עלי, מה שכן אכפת לי, זה שבחור שמסתובב אצל אבי הקדוש מדבר דיבורים כאלו...]
פחד פחדים..........
תוקן על ידי דפתר ב- 19/03/2012 20:48:01 |
|
אוי אוי, לבכות לבכות!!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2012 04:10 |
|
| |
קיבלתי באישי:
| בקשר לאשכול על גלות האדמור מויז'ניץ |
|
אין לי אישור כתיבה, אז תעלה את זה אתה.
בסילודין טען באשכול לגבי כפיות הטובה למשפחת טאבאק.
אם אינני טועה את רבנות קרית ויז'ניץ בעפולה עומד לקבל אחד מבני המשפחה הזאת, כהכרת הטוב על שהיו עמו בשנות הגלות.
| אחרי מילוי השירות לשולח העלום שם, אתייחס לגופו של האשכול. אין ספק שהרבה מחסידי ויזניץ ערכו לעצמם חשבון נפש נוקב והרבה יותר עושים זאת בימים אלה. אבל למען הדיוק יש להוסיף 2 דברים: א. היו גם היו חסידים שביקרו את המהלך ונטשו את החצר בגלל סיפור זה. ב. בהמות כאלו נמצאים באלפיהם גם בחסידויות האחרות, וכגודל החסידות כך רבות הבהמות בה. לא יעזור שום טשטוש להתבהמות של חסידי גור - בהווה, ולהתבהמות של חסידי בעלז - בעבר. וכפי שה'אהבת ישראל' אמר למהרי"ד מבעלז, בעת שישבו שניהם בראש השולחן, כמחותנים בשבת שבע ברכות, (אחרי שהאהבת ישראל ביקש לתקוע את רגליו לתוך נעליו החלוצות מתחת לשולחן, והרגיש שחריפי חסידי בעלז שפכו לו מים לנעלים (כי לא יכלו להבליג על גודל החוצפה - של הרבי מויזניץ - המעז לחלוץ את נעליו תוך כדי ישיבה בשולחנו הטהור של הרבי שלהם - הרי התנהגות ביתית זו שמורה היתה רק לרבי מבעלז בעצמו ומי זה אשר מעז לחוש עצמו בבית כמו הרבי עצמו - וברוב עזות דקדושה יצקו לו מים לנעלים - כעונש). האהבת ישראל, בתושיה ובחוכמה, לא הגיב כלום, ומבלי שהבעלזאים ירגישו שהוא כבר הרגיש את המים- הרחיק ברגליו את נעלי הבעלזער ממקומן ודחף את הנעלים שלו לכיוונו של המחותן. ולא עבר הרבה זמן עד שהרבי מבעלז ניסה להכניס את רגליו לנעליו- שלא היו אלא נעלי הויזניצר - המלאים במים והסיק מכך שחסידי ויזניץ שפכו לו מים לנעלים... ובפקחות של רגע הפנה מבט מופתע אל המחותן ושאל אותו בלשון המשנה 'פרתו של רבי אליעזר?!' - כלומר גם אם אתה לא היתרת לחסידיך לעשות לי כזאת, אבל הרי האחריות היא עליך. כפי שחז"ל כתבו על פרתו של רבי אליעזר למרות שזו לא היתה פרתו אלא פרתו של השכן ורבי אליעזר יכול היה למחות ולא מחה ולכן היא נקראת על שמו... אבל האהבת ישראל תיקן מיידית את הרבי מבעלז והשיב לו מיניה וביה במילה אחת פרתו! והצביע על המחותן, הבהיר לו שיציקת המים היתה דוקא פעולתן של בהמות בעלז, אלא שאחרי יציקת המים הוחלפו הנעליים... אז במטותא מכם, רוטנים יקרים- מי שרוטן על תופעת העדר של חסידי ויזניץ, שיואיל בטובו לחפש היטב אצל עצמו - במורשת החצר החסידית שהוא חבר בה - ובקלי קלות ימצא שם בהמות וחיות רעות בשפע...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2012 04:16 |
|
| |
אחד מהאנשים שהסתובבו אצלו אמר לי שהוא יכול להוציא ספר של אלפי דפים וזה גם לא יספיק, על עובדות שראה בעיניו ושמע, מה שהאדמו"ר שליט"א עבר בחייו לאו דווקא מויזניץ
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2012 04:47 |
|
| |
| הבונה_סותר כתב: |  | אז במטותא מכם, רוטנים יקרים-
מי שרוטן על תופעת העדר של חסידי ויזניץ, שיואיל בטובו לחפש היטב אצל עצמו - במורשת החצר החסידית שהוא חבר בה - ובקלי קלות ימצא שם בהמות וחיות רעות בשפע... |
|
ואמר כבר פעם מי שאמר:
העולם מורכב, מ 90% מונהגים ע"י 5% שמנהיגים אותם, ועוד 5% שעומדים מהצד מביטים ומחייכים...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2012 17:35 |
|
| |
הרבי מטיזניץ סבל ויסבול כל זמן שהנחשים הרשיל פייביש חיים משה וזליג סביבו
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2012 17:44 |
|
| |
קושניר, ממש דברי חכמה!
במשך ה18 שנים כשרבך שלח לו נחשיו, אז לא סבל. עכשיו הוא התחיל לסבול..
עוד לא החלטתי איך להגדיר את דברי טעם שלך, טפשות או רשעות?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2012 18:05 |
|
| |
גם הקשר עם חב"ד נוצרה כנראה עקב גלותו
 כ"ק האדמו"ר מויז'ניץ שליט"א ● שנים של ידידות
פרויקט מיוחד >>> האדמו"ר המיועד של חסידות ויז'ניץ, הרה"צ רבי ישראל הגר שליט"א בנו בכורו של כ"ק האדמו"ר מויז'ניץ זצ"ל שהסתלק הלילה, הוא ידיד נאמן של חסידות ליובאוויטש וממעריציו הגדולים של רבינו זי"ע ● האדמו"ר המיועד מויז'ניץ שליט"א הוגה באופן קבוע בספרי חסידות חב"ד ושומר על תקנות הלימוד של חת"ת והרמב"ם היומי מערכת שטורעם האדמו"ר המיועד של חסידות ויז'ניץ, הרה"צ רבי ישראל הגר שליט"א בנו בכורו של כ"ק האדמו"ר מויז'ניץ זצ"ל שהסתלק הלילה, הוא ידיד נאמן של חסידות ליובאוויטש וממעריציו הגדולים של רבינו זי"ע. במשך השנים האחרונות ביקר במספר בתי חב"ד בארץ ובעולם כשהוא מעודד במרץ ובעוז את פעילות השלוחים. בג' תמוז בשנים האחרונות הרחיב את הדיבור בפני חסידי ויז'ניץ על גדולתו, קדושתו, גאונתו והשפעתו של הרבי, ואמר כי "העולם חייב הכרת הטוב לרבי מליובאוויטש". האדמו"ר המיועד מויז'ניץ שליט"א הוגה באופן קבוע בספרי חסידות חב"ד ושומר על תקנות הלימוד של חת"ת והרמב"ם היומי. לא אחת הוא קיבל בחום ובאהדה רבה הדפסת ספרי חסידות של אדמו"רי חב"ד, הפגישה הזכורה במיוחד הייתה של ה'חוזר' הגה"ח רבי יואל כהן במעונו בבני ברק. האדמו"ר שליט"א היה ביחידות ממושכת עם כ"ק אדמו"ר זי"ע.
http://www.shturem.net/index.php?section=news&id=55482
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2012 18:20 |
|
| |
הלכתי ברחוב עם אימי ע''ה וברחוב נחמיה ראיתי את האדמו''ר כיום הולך לבדו כשמאחוריו קבוצת נערים ודוחפים אותו וזורקים עליו דברים שאלתי אותה למה עושים לו את זה והיא סיפרה לי קצת על ההיסטוריה של ויזניץ ואז אמרה לי האיש הזה עזר לה מאד באיזשהו דבר מיד ניגשתי והתחלתי לצעוק עליהם וגם אימי הצטרפה והילדים ברחו עכשיו אני תוהה ילדים אלו כיום הנם חסידי ויזניץ הם נותנים לו קוויטל הם נדחפים בטיש שלו או שעד היום השנאה מושרשת והם אצל הפלג השני מישהו יכול להגיד לי משהו בנושא
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2012 18:25 |
|
| |
חלק גדול מאנשי טרור כאלו הגיעו אכן לבסוף למקומם הטבעי אצל פלג השני. אבל יש גם חלק נכבד שעשה תשובה והלכו לבקש מחילה ונשארו בויזניץ.
|
|
|
|
|