| נשלח ב-21/3/2012 18:29 |
|
| |
שמעתי מאבי שאמר לו יהודי ת"ח בירושלים, שנפטר כבר בינתיים, כי כבר כשנזרק ר' ישראל, אמר אותו ת"ח (שהיה דיין ליטאי מפורסם) כי ברי לו שיום יבוא והוא יחזור, ולא משנה מה יהיה איתו ואיך וכמה ירדפוהו, ימצאו כבר את הדרך להחזיר אותו ולהכתיר אותו. ולא, איני חושד שאמר כן ברוח הקודש כמו שניסו לצטט כאן מהרבי מחב"ד אלא שהיה יהודי פיקח והכיר לנפשם של חסידים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2012 18:29 |
|
| |
שמעתי מידיד אחד שהרה"ק מהרנ"צ מבאבוב זי"ע קירב אותו ועזר לו בכסף
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2012 18:32 |
|
| |
| פוטו41 כתב: |  | חלק גדול מאנשי טרור כאלו הגיעו אכן לבסוף למקומם הטבעי אצל פלג השני. אבל יש גם חלק נכבד שעשה תשובה והלכו לבקש מחילה ונשארו בויזניץ. |
|
טו וַיִּרְאוּ אֲחֵי-יוֹסֵף, כִּי-מֵת אֲבִיהֶם, וַיֹּאמְרוּ, לוּ יִשְׂטְמֵנוּ יוֹסֵף; וְהָשֵׁב יָשִׁיב, לָנוּ, אֵת כָּל-הָרָעָה, אֲשֶׁר גָּמַלְנוּ אֹתוֹ. טז וַיְצַוּוּ, אֶל-יוֹסֵף לֵאמֹר: אָבִיךָ צִוָּה, לִפְנֵי מוֹתוֹ לֵאמֹר. יז כֹּה-תֹאמְרוּ לְיוֹסֵף, אָנָּא שָׂא נָא פֶּשַׁע אַחֶיךָ וְחַטָּאתָם כִּי-רָעָה גְמָלוּךָ, וְעַתָּה שָׂא נָא, לְפֶשַׁע עַבְדֵי אֱלֹהֵי אָבִיךָ; וַיֵּבְךְּ יוֹסֵף, בְּדַבְּרָם אֵלָיו. יח וַיֵּלְכוּ, גַּם-אֶחָיו, וַיִּפְּלוּ, לְפָנָיו; וַיֹּאמְרוּ, הִנֶּנּוּ לְךָ לַעֲבָדִים. יט וַיֹּאמֶר אֲלֵהֶם יוֹסֵף, אַל-תִּירָאוּ: כִּי הֲתַחַת אֱלֹהִים, אָנִי. כ וְאַתֶּם, חֲשַׁבְתֶּם עָלַי רָעָה; אֱלֹהִים, חֲשָׁבָהּ לְטֹבָה, לְמַעַן עֲשֹׂה כַּיּוֹם הַזֶּה, לְהַחֲיֹת עַם-רָב.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2012 18:35 |
|
| |
אורהאמת. יש עשרות התבטאויות מגדולי ישראל שניבאו את החזרתו ועלייתו לגדולה. אבל ההגיון של אלו שהכירו את המציאות לא יכלו לחשוב שיוחזר אף פעם, זו היתה רק חלום נחמד.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2012 18:37 |
|
| |
בכוונת מכוון הדגשתי שמדובר בדיין, הת"ח הנ"ל שימש כבורר בסכסוכים רבים בחסידויות שהתפלגו וכו'. ועל כן ידע והכיר סופו של מקרה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2012 18:38 |
|
| |
יש לציין, הרדיפות והבזינות שהיו מנת חלקו וחלקם נמנו כאן היו אכן מרים וקשים מאד. אבל הם הגיעו רק מקומץ קטן. רוב החסידים תמיד הבינו שאין משחקים באש.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 01:49 |
|
| |
אני רואה כאן כמה כותבים על מה שאמרו רביים שונים על חזרתו. אני ראיתי אותו פעם במצב פאטתי מאוד, וכדי לחזק אותו אמרתי לו שאצל רוב צדיקי הדורות שנהגו עדה רואים שלפני זה היו בגלות כמה שנים, כנראה שכבודו מזומן לנהוג עדה גדולה, וכדי להיות רבי אמיתי (לאפוקי שחקן) צריך להיות בגלות. כשאמרתי לו את זה האירו עיניו וענה לי "יישר כח, גם הרבי מטאש אמר לי ממש כדברים האלה".
אז גם הרבי מטאש ניבא את חזרתו והיותו רבי גדול ומנהיג ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 17:05 |
|
| |
| ישיעת_משה כתב: |  | שמעתי את זה מבעל המעשה עצמו אחד שהסתובב אצל האדמו"ר שליט"א מויזניץ בשנותיו לפני חזרתו והיום כמובן ביקש ברכה מהאדמו"ר מטאהש שליט"א (כידוע שהאדמו"ר שליט"א מדבר ממנו הרבה מגדלותו) ואמר לו שהוא מסתובב אצל הרה"צ רבי ישראל מויזניץ וביקש בשבילו ברכה ואמר לו בזה"ל אל דאגה על כסא לא ישב זר יתקיים אצלו ויקבל מאות קויטלאך מדי יום ושהוא גומר לספר לי את המעשה הוא נזכר ואומר לי שזה היה במוצש"ק ויקהל פקודי תשנ"ח
|
|
גביר אדיר
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 18:38 |
|
| |
ירדתי עכשיו מטיסת אל על מניו יורק, היו על הטיסה המון חסידים כנראה שבאו לשבת הראשונה, ביניהם היה יהודי יחסית מבוגר כבן 60 שהגיע עם חלק ממשפחתו, שאלתי אותו האם הוא מגיע לר' ישראל והוא פתח עלי זוג עיניים כמו שנפלתי מהירח.... מבחינתו יש אדמור אחד, ואחד בלבד, שהוא ממשיך את דרך אביו ולא קוראים לו ר' ישראל,אוקיי לגיטימי לחשוב כך, נכון ? מה שכאב לי מאוד זה שאמרתי לו, לפחות לך לאדמור השני ותן לו שלום עליכם דבר איתו מילה או שניים בכל זאת הוא גם התמנה לרבי, ואז הוא פתח עליו את הפה שלו בצורה שלא האמנתי, לא חשבתי שכך ידבר על האדמור השני רואים שזה נושא שממש בוער בעצמותיו כל מה שניסיתי לדבר לטובתו של ר ישראל לא עזר כלום, והוא פתח את פיו יותר ויותר נגדו, ביקשתי ממנו את כתובת האימייל שלו ואשלח לו לינק לאשכול כאן ,
מצער לראות שהפער בין התומכים של האח הראשון והשני הוא כל כך עצום, ואני לא רואה כרגע כל דרך הגיונית שאפשר לגשר עליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 19:08 |
|
| |
נו, כמה חיים שטרן איכא בשוקא?...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 20:01 |
|
| |
אין הרבה כאלו בני 60 פלוס. מספרם לא מגיע לעשרייה. אם זה מישהו שנחת הערב הרי שזה ב.ו. ממונסי. שיהיה בריא
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 20:03 |
|
| |
זה לא חיים שטרן, חיים שטרן נמצא כאן כבר שבוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 21:13 |
|
| |
בכל אופן מדובר במספרים בודדים אפשר אפילו לא זוגיים
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2012 21:26 |
|
| |
| חיזוקתשובה כתב: |  | יש כאן איזה מבוגר שזוכר את ר' ישראל קודם הגלות? כשהיה הרב אב"ד,
מה היה מעמדו? איך נהג? מה היו תפקידיו כרב?
האם זה היה רק תואר או שנשא בעול בפועל? |
|
אולי בכל זאת
|
|
|
|
|