בית פורומים בחדרי חרדים

האדמו"ר מויז'ניץ שליט"א * תקופת הגלות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/3/2012 21:26 לינק ישיר 

ישועת, בבקשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2012 21:29 לינק ישיר 

בדק, תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2012 21:34 לינק ישיר 

חיזוקתשובה כתב:
יש כאן איזה מבוגר שזוכר את ר' ישראל קודם הגלות? כשהיה הרב אב"ד,

מה היה מעמדו? איך נהג? מה היו תפקידיו כרב?

האם זה היה רק תואר או שנשא בעול בפועל?

אולי בכל זאת

אני זוכר!

ישמע לך פתטי אולי, אבל כפי שאסטי חוזר וכותב פה, הוא היה מלך ישראל, התואר הרשמי שלו היה  רב השיכון, והוא נשא בעול ועוד איך, אני זוכר חתונה של קרוב משפחה יתום שלמד בוויז'ניץ, והוא הגיע עם השטריימל לחתונה וכל האולם היה פשוט מחושמל, אני זוכר את הריקוד שלו עם החתן.

עוד אני זוכר את עזרתו לאנשים שגרו בשיכון או מחוצה לה אבל סמוך לשם ולא היו חסידי וויז'ניץ כלל,  אבל ידע שהם צריכים עזרה והוא היה שם בשבילם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2012 22:02 לינק ישיר 

מלך ישראל!  קדוש ישראל!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2012 11:48 לינק ישיר 

לפני שנים רבות הסתובבתי אצל ר' שרול, בבית הכנסת ברחוב רשי, ולפני כן בבית המדרש ווישוא (מי זוכר את החברת תהילים של פנחס שיין, עם התמונות של אדמורי ויזניץ?) ובאחד הימים מאן דהו תרם לבית הכנסת ספרי תהילים יסוד מלכות בהוצאת אשכול עם הסכמה של בעל הישועות משה זצוק"ל.
ואחד הבחורים שהסתובבו שם רצה לתלוש את הדף של ההסכמה. איזה צעקות הוא חטף מר' שרול...

אין ספק שמדובר במנהיג משכמו ומעלה, כאחד שזוכר אותו לפני שנזרק, אחרי שנזרק, וכשחזר.

הוא נשאר אותו מענטש....

ולדעתי זה המידה שצריכה להיות למנהיג-להיות מענטש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2012 13:17 לינק ישיר 

אם הוא הכי למעלה או הכי למטה הוא אותו בן אדם, צדיק אמיתי, עניו ושפל ברך, קדוש ישראל

אם הוא הכי למעלה או הכי למטה הוא פשוט אותו בן אדם, צדיק קדוש עניו ושפל ברך, אמיתי! קשה לי לתפוס את זה בשכל.

1

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2012 13:22 לינק ישיר 

esti2914 כתב:

אם הוא הכי למעלה או הכי למטה הוא פשוט אותו בן אדם, צדיק קדוש עניו ושפל ברך, אמיתי! קשה לי לתפוס את זה בשכל.
1

זה לא אתה שפעם קשה היה לך לתפוס בשכל איך אפשר לראות את ר' שרול ברחוב ולא לזרוק עליו ביצים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2012 13:26 לינק ישיר 

לדעתי אסתי הוא סוס טרויאני של ויז׳ניצא בפורום. הבושות שהוא עושה לחצר האדמו״ר שליט״א הם נוראים ואיומים. אם מישהו שם יודע מי שזה, בחיאת, תקחו אותו מכאן דחוף, ותזרקו אותו בחצר של מרכז. הוא שייך לשם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2012 15:40 לינק ישיר 

הרי אתה שם, לא? נחמד שם? לא נחמד? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2012 17:11 לינק ישיר 

ב"ה

אני צריך להקדים ולומר שאינני חסיד ויז'ניץ כלל.

אבל אני חושב שכל הנידון באשכול זה אודות ה"אדמורו"ת" של ויזניץ אינו נכון ואמיתי.

וצריך להדגיש שברור שמבחינת גדלות רוחנית פשוט שהגר"י הרבה יותר גדול מהגרמ"מ בהרבה בחינות, ועל הגר"י שמענו אין ספור סיפורי גדלות מפעימים ועל הגרמ"מ כמעט לא [חוץ מהשלום המופלא שהוא עשה בימים האחרונים עם אחיו].

אבל כידוע בכל חסידות ובפרט בחסידות ויז'ניץ [שמיוסדת על אמונה תמימה ברבי ללא מעצורים] המודד היחידי לבחירת יורש הוא: מי הרבי הרבי רצה שימלא את מקומו?

וממילא אנו שאיננו חסידי ויזניץ ואיננו מחוייבים לשאלה זו פשוט שאנו צריכים ללכת אחר הגר"י ללא כל ספק.
אבל כלפי חסידי ויזניץ השאלה היא לא מי יותר גדול ברוחניות אלא את מי הרבי בחר לממלא מקומו.

וממילא כשאנו באים לדון בשאלה זו בחצר ויזניץ השאלה היחידה היא מה היה מצבו של הרבי זצ"ל בתחילת שנת תשסב, אם הוא היה צלול בדעתו כשהוא החזיר את הגר"י שרביט ההנהגה שלו ואם הוא לא היה צלול בשנת תשסב שרביט ההנהגה שייך לרמ"מ וכל חסיד אמיתי של הרבי זצ"ל צריך להיות חסיד שלו ללא שום תירוצים.

וכעת אנו צריכים לקחת בחשבון כמה נקודות.

מחלתו של הרבי זצ"ל היתה סוג של אלצהיימר [כך אמר לידידי הרב אלטר אליהו רובינשטיין זצ"ל שהיה גיסו של הרבי זצ"ל]. מחלת האלצהימר היא מחלה שמתקדמת באנשים מבוגרים לאט לאט [וכפי שאנו רואים שהרבי חי עם מחלתו כ10 שנים!] והיא מתחילה בצורה חלשה שהולכת ומחריפה עם הזמן. מחלת האלצהימר בשלב ראשון אינה משבשת לגמרי את החולה אלא רק גורמת לו לשכחה, ולשינוי בהתנהגותו ובהשקפותיו [וכפי שאני אישית הכרתי אשה חולת אלצהימר שבשלב הראשון של מחלתה היא רק שכחה מעט דברים ושינתה את התנהגותה כלפי הכסף – שבכל שנותיה היא חסכה כל גרוש ופתאום התחילה לבזבז כספים ללא שיעור – וכך קרוביה גילו את מחלתה. אבל חייבים לומר שבשלב הראשון היא היתה נורמלית בכל דבר].וכעת תשאלו כל רופא והוא יאמר לכם שאם בסוף אלול תשסב הרבי זצ"ל קרס ממחלתו יש הסתברות גדולה מאד  שמחלתו היתה קיימת בתוכו גם בתחילת השנה וממילא הוא לא החזיר את הגר"י וכל דבריו והשקפותיו על הגר"י עדיין קיימים...

[ובפרט שהיה מקרים של שכחה בפני כל חסידיו באפיית מצות של שנת תשס... ואכמ"ל]

בהנחתי האחרונה [שהרבי לא היה צלול כשהוא החזיר את הגר"י בתחילת שנת תשסב] יש מקום לדון. אבל לענ"ד פשוט וברור שבסיון תשסב [3 חדשים לפני הקריסה] המחלה וידאי קיננה בראשו של הרבי וממילא כל המכתבים שיצאו בחודש זה [שח"מ פלדמן הוא הבעל הבית על מסודות וכו'] וכן כל הדא"ח שנאמרו מחודש זה [נגד הגרמ"מ – כידוע] כולם לא שוים כלום ואין לסמוך עליהם כלל!!!

[נ.ב. לאחרונה ראיתי כאן מכתב שהחתימו את הרבי באלול תשסב על נושא זה, ואין לך בדיחה יותר גדולה מזו!]

וממילא לפי כל הנ"ל נמצא שיש אחוזים גבוהים שכל חסיד אמיתי של הרבי צריך להיות בחצרו המוזרה של הגרמ"מ משום שזה רצונו של הרבי זצ"ל.

אשמח לקבל תגובות עניניות.            

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2012 17:27 לינק ישיר 

גם אם נסכים איתך(ואני לא!), אבל מכיון שכל סילוקו של האדמו״ר שליט״א מבית אביו היתה כידוע בעל כרחו, ובוצע בכלל על ידי רעיית הרבי, והראיה הכי גדולה, שכשהיא הסתלקה מהשטח, חזר ר׳ ישראל הביתה, ממילא כל דבריך נפלו בבירא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2012 19:38 לינק ישיר 

הדברים שאתה אומר אינם כ"כ מדוייקים
משום שנכון שהרבנית היתה אחד מהגורמים לסילוקו מהחצר
אבל היא לא היתה הגורם היחיד לכך.
והראיה לדברי היא שאחר שהרבנית נפטרה [נראה לי בשנת תשנד] לקח כמה וכמה שנים עד להחזרתו של הגר"י [תשסב]
ובשנים אלו הרבי סירב בכל תוקף להחזירו ואף התבטא עליו מילים קשות מאד [ועיין במכתב שכתב לחתניו בנושא זה].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2012 22:08 לינק ישיר 

גם אחרי שנפטרה הרבנית היא הותירה את בנה הקט לטפל בענין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2012 22:41 לינק ישיר 

נכון בנו הקטן ניסה בכל כוחו למנוע את חזרתו של אחיו.

אבל עדיין מי שבעל הבית בחסידות זה הרבי ולא בנו, ואם כל הסילוק היה בעל כורחו של הרבי, והרבי עצמו היה מלא הערכה כלפי בנו הגדול והיה מלא ברחמים על מצבו הוא היה מוצא דרך להחזיר את בנו או על כל פנים לעזור לו ולא היה מחכה 8 שנים.

ובמיוחד שכידוע בכל שנים אלו היו הרבה אנשים שנכנסו אל הרבי וניסו לשכנעו שיחזיר את בנו, והרבי סירב בכל תוקף ואף הוסיף "מחמאות" על בנו הגדול. ואם את הכל אתה תולה בבנו הקטן למה הוא עשה כך?     

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2012 00:04 לינק ישיר 

ממה נפשך: אם אתה חסיד עם אמונה פשוטה - תקבל את החזרתו ע"י הרבי .    ואם אתה כבר מתחיל להיות חכם ולטעון שהרבי לא צלול- אז עצם ההרחקה אינה מובנת .   כך שקושיא אחת מתורצת בחברתה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האדמו"ר מויז'ניץ שליט"א * תקופת הגלות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 14 15 16 ... 25 26 27 לדף הבא סך הכל 27 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.