|
|
| נשלח ב-25/3/2012 15:45 |
|
| |
דכירנא ששאלתי את אחד החסידים המובהקים והנכבדים, אחר חזרתו של הר"י לויזניץ בתשס"ב, מה תעשה אם כעת יודיע הרבי שהוא מותיר את ר"מ כממשיכו האם תלך אחרי ר"מ ? וממש התפתל מלענות וכשדחקתי השיב לא יודע, הוי אומר לא הולכים לר"י כי הרבי אמר אלא כי זאת בחירת החסידים
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2012 16:37 |
|
| |
אני צריך להוסיף לאשכול זה דבר נוסף
קרוב משפחה שלי [לשם ההגינות אני צריך לומר שהוא חסיד גור] ראה את תגובותי באשכול זה. והוא אמר לי שיש הסתברות גדולה שהאמת כדברי [-שהרבי היה חולה אלצהימר בשעה שהוא החזיר את הגר"י] משום שהוא היה בהושענא רבא תשסב [ימים אלו היו ימי ההחזרה] בטיש אצל הרבי זצ"ל והוא זוכר שהוא הסתבך לגמרי בברכות של לישב בסוכה, [לא הבנתי ממנו בדיוק במה הוא הסתבך אבל כך הוא אמר לי]. ואח"כ הרבי נסע לירושלים לכמה שבועות ובתוך תקופה זו היה דינר של מוסדות ויז'ניץ בירושלים והרבי דיבר שם ודבריו היו מבולבלים לגמרי. כך שיראה הקהל וישפוט. כעת אני צריך להוסיף כמה שורות אישיות, מחשבות אלו היו בראשי הרבה זמן, ואני שמח שניתנה לי הבמה והאפשרות להעבירם לציבור הגולשים הנכבד. בימים האחרונים היה לי זמן פנוי כך שיכלתי לכתוב את כל תגובות ארוכות אלו.
אבל בתקופה הקרובה אני עומד להיות בעזר"ה עסוק וממילא לא אוכל להמשיך לכתוב באשכול זה.
אבל אני מבהיר, מה שלא אגיב לכל המגיבים שיגיבו [כנראה] על דברי זה לא משום שאין לי מה לענות אלא משום שאין לי את הזמן לענות.
ואם יהיה לי זמן בעתיד לענות ולהגיב על מה שיכתב [אם יכתב] באשכול זה אגיב בעזרת ה'.
[ואשמח אם יהיה מי שיגיב בדרכי הנ"ל לכל הניקים שינסו לעוות את ההיסטוריה]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2012 16:41 |
|
| |
גשמאקער נכבד, צר לי לומר לך שאם אתה אומר שכל אדם שפוי היה מעיף את הר״מ לו הרבי היה רוצה להחזיר את הר״י , הנך כנראה לא הסתובבת בתוככי ויזניץ באותה עת, הרבי עד כמה שזה נשמע הזוי הסתובב מפוחד מבנו אין אף אחד שהעיז לחשוב נגד הר״מ בקול כי אז אוי ואבוי לו ולמשפחתו, חבל שזכרונך לא משרת אותך כעת, הרי הדיקטטורה שהנהיג הר״מ בויזניץ לא היתה רק כלפי החסידים אלא כלפי אביו והרבנית גם טאוי לו למי שהעיז לחשוב בקול נגדו ונגד אמירות שלו. תנסה להיזכר באותם ימים שכדי לדבר על הר״ מ היו צריכים להתחבא במרתפים חשוכים כמו להבדיל הימים אפלים. שכחת את נושא המשמשים שהוא הצמיד לרבי בניגוד גמור לרצונו על אף שזעק שאינו רוצה בהם העיקר שהם ישלטו על בית הרבי, הרי ידוע לכולנו את אותו סיפור עם הכדורים שהאכילו את הרבי כדי שימשוך עד אור הבוקר בחתונת בתו, ופעם כאשר צלצל הרבי בפעמון להזמנת גבאי נכנס אחד הגבאים שהר״מ הכניס בכוח והרבי לא התייחס אליו ויצא והשאיר את הרבי לחכות שעה ארוכה כעונש, הרי ידוע לכולנו את השיחה בצעקות שהיא גם מוקלטת אגב , ועוד כהנה וכהנה אז פליז אל תחתמם ולומר שלרבי היתה אז השפעה על דעותיו הרי גם בלי אלצהיחמר הוא היה כבול עד כמה שמצער ומשפיל לומר זאת, אז מי שמדברהעל שיכתוב הסטוריה שיטול קורה מבין עיניו, זכור לי שכאשר הר״י לפני שהורחק נסע שבת התאחדות במירון עם האברכים ובמוצ״ש רקד בציון ימים על ימי לכבודו של אביו, אך היפי נפש נאמניה של הרבנית ע״ה דאגו לעדכן אותה שהוא רוצה כבר להיות אדמור וכבר שרים לו ימים, וכשחזר הוא חטף על הראש מאביו על כך וכו׳ איני רוצה להעלות הכל על הכתב אבל ההסטוריה כואבת מאד ואנא אל תדברו שניצלו את מחלתו של הרבי כי אם כך גם אז ניצלו את חולשת האופי של הרבי.......
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2012 16:44 |
|
| |
סיפור ההרחקה של אד"ש מויז'ניץ
לאלה מבנינו שלא נשמו וחיו את הקורות בתוככי החסידות.
כולנו יודעים את הכותרת. האדמו"ר הנוכחי מוויז'ניץ שליט"א היה מורחק מבית אביו האדמו"ר זצוק"ל למשך שנים רבות וביום מן הימים חזר ובגדול.
אך לא כולנו חיינו ונשמנו מה קרה שם ואני מאמין שכמו שאני אינני יודע מאומה על נסיבות ההרחקה ועל נסיבות החזרה וכל מה שקרה סביב זה. אני מאמין שישנם עוד הרבה שאינם יודעים.
כיום זה נורא מעניין.
אשמח אם מישהו יוכל להעלות מע"ג הכתב את כל מה שקרה בנוגע להרחקה ובנוגע לחזרה, אבל ללא שום נגיעות ופוליטיקות.אלא דברים כהוויתם.
| | |
| | *************** width="777" height="25" scrolling="no" src="http://ads.bhol.co.il/Banner_Show_General.asp?LocationId=25" frameborder="0"><* |
| נשלח ב-25/3/2012 12:00 | |
|
|
הסיפור המלא
| | |
| נשלח ב-25/3/2012 12:08 | |
|
|
2 פריטים חסרים בכתבה.
האלימות שליוותה את הגירוש של ר' ישראל, (שחלק גדול מהבריונים ישבו לבטח בשולחן בטיש (אני משער) כי הם כבר מבוגרים ומכובדים...)
והפרט על הצעקות גנב לר' ישראל, לא מדויקות, היה סיפור הרבה יותר גדול ביציאה מהמקווה.
הכי יפה זה ה"עמוס" חסיד ויז'ניץ, שם בדוי.
| | |
| נשלח ב-25/3/2012 12:15 | |
|
|
אגב, שימו לב לתגובה 127 שם שטוענת שהבעלות על 2/3 ממוסדות ויז'ניץ רשומה בטאבו על שם הרמ"מ, האמנם?
| | |
|
כל ההרחקה באה כדי שאישיותו תהיה קורנת יותר! ואין שום סיבה אחרת!
| | |
| נשלח ב-25/3/2012 13:11 | |
|
|
לדעתי כל נסיון להבין את נסיבות ההרחקה, יידונו לכשלון מלכתחילה. כי האדמו"ר זצוק"ל אמר לה"לב שמחה" שיש פה רבי'שע זאכען, וכן אמר להאדמו"ר משומרי אמונים, שכל זה בא לו מן השמים עקב שידוך שנעזבה. מרן הגר"ש וואזנר ששוחח עם האדמו"ר זצוק"ל בשעתו בנושא זה, אמר אח"כ שאחר כל השיחה עם האדמו"ר, הוא עוד לא מבין את סיבת ההרחקה. רבי יודעלע הורוביץ אמר, שזה חשבון ישן שנפרעו מויזניץ מן השמים, עקב חלישות הדעת שגרמו רוב החסידים שעזבו את הבן הגדול של ה"תורת חיים" והלכו לבנו הקטן ה"צמח צדיק". אפי' האדמו"ר הגרמ"מ, העיד לי איש נאמן, שהגרמ"מ אמר לו לפני עשרים שנה, שגם הוא לא מבין את סיבת ההרחקה. בקיצור, ברור לכל בר דעת, שזו היתה הימל'ישע זאכן, כמו שהחזרה היתה כל כולו ניסי למעלה מדרך הטבע. אדמו"ר זצ"ל בעצמו התבטא בפני כמה וכמה אנשים, לאחר החזרתו, שבנו הר"י אינו אשם כלל בכל הסיפור!
כל בר דעת מבין שאין סיבה הגיוני בעולם שיוכל להסביר הרחקת בן צדיק מאב צדיק. זו היתה גזירה מן השמים. ואף שכל התהליכים התנהלו לכאורה עם נסיבות טבעיות, כל דרדק מבחין מיד שאין כאן טבע של עולם. נניח שהורחק משום שלווה כספים אדירים לצורכי צדקה (והסתמך על זקינו הצמח צדיק שג"כ נהג כן), זאת לא יכול להיות סיבה להרחקה ולגלות של 18 שנים. אם כן לדעתי זה יהי' מאד פתטי לבוא כאן ולספר סיפורים ותהליכים, אחרי שאת האמת לעולם לא נדע. (ולתומי תמהתי, איני מבין איך פותח האשכול לא מפחד מ"הזהר בגחלתן"?!)
מה שאנחנו כן רואים, שימי הגלות זיכך וצירף אותו והביא אותו למדריגות גדולות, כמו תלמידי הבעש"ט הקודמים שהלכו בגלות, והגיעו עי"ז למדריגות רמות מאד.
 |
| | |
| נשלח ב-25/3/2012 13:18 | |
|
|
השם ירחם.
רצחו בן אדם באכזריות נוראה, והטפשים פה אומרים שזה ''הימליש זאכן''.
אין שום ''הימליש'' ברצח.
| | |
|
אמת ויציב עוד מדרגות נעלות לאישיותו הנדירה.
| | |
| נשלח ב-25/3/2012 13:22 |  |
|
|
יחביאנו, היזהר בגחלתן שלא תכוה!!
איך אתה לא מפחד לדבר כך על מרן האדמו"ר הגה"ק מויזניץ זצוק"ל הכ"מ??
| | |
|
פוטו.
בבקשה אל תשים דברים בפי.
לא דיברתי על הרבי זצ''ל. הרבי זצ''ל הי' מתמיד גדול והתנהג בקדושה ואינו צריך לדידי ולדכוותי לנסות ללמד זכות על מה שהוא עשה. הטרוריסטים בווזניץ ניצלו את את תמימות של הרבי והשתמשו בו כדי למצוץ את דמו של ר' ישראלטשע.
הזדעדעזתי מהגישה האדישה שכאילו הכל הי' ''הימליש'' ואף אחד בווזניץ אינו צריך לתת דין וחשבון על זה שרצחו בן אדם [שאגב, עד היום כל אחד רואה עליו הצלקות שנשארו לו מהטראומה].
תוקן על ידי יחביאנו ב- 25/03/2012 13:43:17
| | |
| נשלח ב-25/3/2012 13:45 | |
|
|
יחביאנו
נושא האשכול הוא סיפור ההרחקה, וזה בא מכיוונו של האדמו"ר זיע"א, שללא ספק היתה הימלשע זאכן.
אם אתה מתכוון לקומץ אנשי בליעל שרדפו אותו, על זה לא אמרתי הימלשע זאכן, והם יתנו את הדין, אם לא יעזור להם את בקשת המחילה שבקשו מאד"ש. על נושא הרדיפות והבזיונות יש אשכול אחר ומעניין הנקרא "תקופת הגלות", שם נכתב קצת על הרדיפות האכזריות של הני אינשי דלא מעלי. זה לא הנושא כאן.
| | |
| נשלח ב-25/3/2012 13:59 | |
|
|
| יחביאנו כתב: |  | פוטו.
בבקשה אל תשים דברים בפי.
לא דיברתי על הרבי זצ''ל. הרבי זצ''ל הי' מתמיד גדול והתנהג בקדושה ואינו צריך לדידי ולדכוותי לנסות ללמד זכות על מה שהוא עשה. הטרוריסטים בווזניץ ניצלו את את תמימות של הרבי והשתמשו בו כדי למצוץ את דמו של ר' ישראלטשע.
הזדעדעזתי מהגישה האדישה שכאילו הכל הי' ''הימליש'' ואף אחד בווזניץ אינו צריך לתת דין וחשבון על זה שרצחו בן אדם [שאגב, עד היום כל אחד רואה עליו הצלקות שנשארו לו מהטראומה].
תוקן על ידי יחביאנו ב- 25/03/2012 13:43:17 |
|
יחביאנו,
איזה צלקות "כל אחד " רואה ???????????
הרי הרבי שליט"א הוא מלך ישראל בתפארתו העניו והשפל האמיתי לא בחינם זכה לתפארת המלוכה כמאמר הזוהר "מאן דזעיר הוא רב"
אשרי הדור שאלו מנהיגיו
| | |
| נשלח ב-25/3/2012 14:05 | |
|
|
פוטו, סה"כ עניין אותי הסיפור המעניין וח"ו לחשוב ולו לשבריר שניה שהתכוונתי חלילה לזלזל באחד מצדיקי, גדולי ומנהיגי הדור.
תודה לתועה על הקישור, על אף שאני לא רואה שם תמונה מושלמת. אך להבנת העניין זה מספיק.
| | |
| נשלח ב-25/3/2012 14:07 | |
|
|
| עשיר_כקורח כתב: |  | פוטו, סה"כ עניין אותי הסיפור המעניין וח"ו לחשוב ולו לשבריר שניה שהתכוונתי חלילה לזלזל באחד מצדיקי, גדולי ומנהיגי הדור.
תודה לתועה על הקישור, על אף שאני לא רואה שם תמונה מושלמת. אך להבנת העניין זה מספיק. |
|
טעית בניק
| | |
|
הכל טוב ויפה אבל הרדיפה האכזרית אי השתתפות בשמחת בניו אף אחד לא רצה להשתדך עמו מאז שנזרק מויזניץ צער אשתו ילדיו וכל המשפחה עד שהאדמור מטשרנוביל כתב אז אם אין דין למטה יש דין למעלה לזה אין סיבה
| | |
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2012 16:45 |
|
| |
| פוטו41 כתב: |  | נושא האשכול הוא סיפור ההרחקה, וזה בא מכיוונו של האדמו"ר זיע"א, שללא ספק היתה הימלשע זאכן.
אם אתה מתכוון לקומץ אנשי בליעל שרדפו אותו, על זה לא אמרתי הימלשע זאכן, והם יתנו את הדין, אם לא יעזור להם את בקשת המחילה שבקשו מאד"ש.
|
|
אוח אוח כשרדפו את ר' ישראל, היתה אלימות כמעט ללא מתנגדים ! והיתה אלימות ועוד איך. והם ייתנו את הדין....
כשזה לצד השני גם ייתנו את הדין ? כי לפי דבריכם, המלך הקודם כתב צוואה (מישהו ראה אותה חוץ משמועות ? ) ובה הוא ממנה את הרדוּף התורן גם כן לאדמו"ר כך שאם למלך הקודם יש משמעות הייתם אמורים לכבדו מאוד...
אגב, איך זה שאין כבר זמן רב שום תגובה מהצד המנדליסטי, בעוד הצד השרולצ'אי שולט פה ביד רמה.
| | |
|
| פוטו41 כתב: |  | נניח שהורחק משום שלווה כספים אדירים לצורכי צדקה |
|
אחת השאלות שנשאלו בזמנו נוגעת לייעוד הכספים.
תוקן על ידי אזנים_לכתל ב- 25/03/2012 14:33:43
| | |
| נשלח ב-25/3/2012 15:04 | |
|
|
| צייתלתמרור כתב: |  | | הכל טוב ויפה אבל הרדיפה האכזרית אי השתתפות בשמחת בניו אף אחד לא רצה להשתדך עמו מאז שנזרק מויזניץ |
|
באחד האשכולות פה דוקא כתבו שעכ''ז עשה שידוכים מכובדים!
אולי באמת מישהו יכתוב פה מי הם מחותניו?!
| | |
| נשלח ב-25/3/2012 15:04 | |
|
|
פוטו.
ברור שאתה בתור ווזניצער חוסיד מנסה לשכנע את אחרים-וגם עצמך שכל התרגיל המסריח היתה דברים העומדים ברומו של עולם ומי יבין בסוד ה' וכדומה. אבל פה זאת לא ווזניצער פורום. אנחנו אנשים מבוגרים ואותנו לא תצליח לשכנע עם כאלו סברות פתאתיות ורדודות.
הרוב השפוי בעולם החרדי-כולל האנשים עם חשיבה עצמאית שנמצאים בווזניץ [תתפלא, אבל יש דבר כזה] מבינים שהיתה פה סיפור טראגי של שני אנשים בתוך משפחה שלא הסתדרו ביניהם, ובגלל חוסר תבונה וחוסר טאקט והרבה רשעות מכל מיני גורמים, כל זה גרם שכל הביוב נשפך החוצה וקרה מה שקרה. לא הימליש ולא נעליים.
ואם אתה כזאת חסיד של רבך ז''ל שאתה מאמין שכל מעשיו היו ''הימלישע זאכן'', אז אתה לא נמצא בהצד הנכון. להמענדליסטים יש הרבה יותר הוכחות משכנעות שהרבי אחז כדעתם.
| | |
| נשלח ב-25/3/2012 15:05 | |
|
|
לפי השמועות כעת בצוואה נכתב שהבן הגדול מהר"י יכהן כאדמו"ר שליט"א והבן הצעיר יכהן באדמו"רות בחו"ל והגדול יממן את מוסדות הצעיר
זה נוסח שלשניהם לא רצוי, לכן הם יבחרו באופציות אחרות
| | |
| נשלח ב-25/3/2012 15:09 | |
|
|
למה להתחמק מהאמת ולנסות להתפלסף, ברור שאלימות כלפי אדמו"ר שליט"א היתה אסורה בהחלט ומי שלקח חלק בזה ייתן את הדין בדיוק כפי שאסור להפעיל אלימות וטרור כלפיי שום אדם וכל שכן כלפיי בן של קדושים, אך גם אלימות כלפיי האדמו"ר ממרכז שהתנהלה נגדו במשך 5-6 שנים היתה אסורה בתכלית והיתה לא פחות קשה ואלימה מכלפיי אדמו"ר שליט"א ברור שישנם בעלי יצר שלא שולטים בעצמם, ניסיון ההתכחשות לסיבה למה אדמור שליטא הורחק, רק עומד בעוכרי כל מי שרוצה להתקשר ולהתחבר לרבינו שליטא כהיום אנו מבינים כי האופי הסגנון המהות דרך החסידות של אדמור שליטא אין לה כל קשר וכאילו במקרה הם בן ואב רבינו זצל הכיר בזה ולא רצה בזאת מה שכן אדמור שליטא חב לאחיו הקטן, בזכות טעויות ללא סוף הסתכסכות עם כל כך הרבה משפחות ואנשים נאלץ הוא לעזוב את החסידות והשאיר אחריו את כל הירושה לאחיו הגדול....
| | |
| נשלח ב-25/3/2012 15:19 | |
|
|
אני זוכר את הימים ההם ולא כחסיד ויזניץ. התהלכו הרבה שמועות, היו סיפורים משפחתיים פיקנטיים אבל כולם התנהגו כחסידים שוטים והצטרפו לבלגן ולאקשנים, האדמור שליט" הודח והורחק, ואני זוכר גם מה שהיה כשהגיע לשוויץ, איך התעללו בו. אי אפשר להגיד שזה לא היה אכפת, אני מכיר אישית חסידים שניסו לפצות פה והושתקו ואף הורחקו. אבל, ב"ה הגיעו הזמנים שהצדק יצא לאור.
| | |
| נשלח ב-25/3/2012 15:31 | |
|
|
בפוליטיקה אין צדק יש מלחמה מפסידים ומנצחים, כרגע זה נראה שאדמור שליטא ניצח וברור שבאם היה מקבל את עצות יועציו והיה מקים לעצמו מוסדות למי שיודע היה לו תוכנית כזו בימים ההם, או באם אחיו היה לוקח את המלוכה בתש"ן קצת יותר בעדינות ובחכמה אדמור שליטא עדיין היה כעת רשום בכתובת רש"י בני ברק ההתנהגות שלו עם התדמית התמימה עומדים לו לעזר רב... ובלי לעשות אותו קרבן עולה ....
| | |
| נשלח ב-25/3/2012 16:00 | |
|
|
מהנדסון בקשר למה ששאלת למה אין חסידי הר"מ בפורום. בעבר חסידי הר"מ היו יותר דומיננטים בפורום זה יותר מחסידי הר"י. ומה שהם הפסיקו זה משום שלכת ההזויה של הר"מ יש חוץ מכל חסרונותיהם כמה מעלות ואחת מהם היא שהם מצייתים לו בציות גמור. ולכן כשהוא אסר עליהם את האינטרנט 99% עזבו את האינטרנט. אמר לי פעם אדם חכם שהלוואי שהם יצייתו לדברי הקב"ה כמו שהם מצייתים לדברי הר"מ.
| | |
| נשלח ב-25/3/2012 16:35 | |
|
|
גשמעקער, אם כל חסידי הרמ"מ עזבו את האינטרנט אז איך ניקי איחוד הצלה בני ברק עדיין חיים ופעילים פה?!
| | |
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 09:34 |
|
| |
סרטון שפורסם באתר אנ"ש
בשנת תשנ"ו - בשיא שנות הגלות - כינס הרבי מויזניץ שליט"א כנס חירום בבית מדרשו, אחר ששמועות הגיעו לאזניו שבחורים המסתובים בבית מדרשו מדברים סרה באביו האדמו"ר מויזניץ זצוק"ל זי"ע. ונשא בפניהם הדברים האלה .http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6QbTDd_IGJg#!
תוקן על ידי פאת_השולחן ב- 27/03/2012 09:29:39
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 11:05 |
|
| |
אם כבר הגענו לרבישע זאכן , יש שאמרו בשם הרב שך שזו מידה כנגד מידה בגלל שארגון צעירי ויז'ניץ ניתק בחורים ממשפחות ליטאיות מהוריהם . אני עצמי לא מאמין שזה נכון וגם לא שהרב שך התבטא כך , אבל אם כבר...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 14:29 |
|
| |
הרב שך ז"ל בדרך כלל לא היה מדבר שטויות
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 15:23 |
|
| |
חיזוק, זה שאתה אדיוט, לא הופך את זה לשטויות. אכן, פעילי הארגון הנ"ל עשו נפשות לחסידות בצורה שפלה של פיתוי ילדים קטנים באמצעות ארגון 'מתמידים' כביכול, והפניית עורף לחינוך שקיבלו בביתם. ואכן הרב שך זצוק,ל התבטא בחריפות על זה, ובאותו שבוע הורחק האדמו"ר שליט"א מבית אביו זצ"ל.
ואין ספק, שהמעשים הנ"ל הינם כתם שחור בעברה המפואר של חסידות ויז'ניץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 15:30 |
|
| |
רק מי שלא הכיר את הרב שך זצ''ל מסוגל להגיד שהוא דיבר כאלה שטויות.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 16:37 |
|
| |
אהו, הנה עוד מטומטם שהכיר את הרב שך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 17:47 |
|
| |
משתעשע היקר
נכון אתה צודק בדבריך שהר"מ הפעיל על אביו מסע של טרור ולחצים.
אבל עדיין זה לא מסביר למה הוא מקללו במכתב שכתב לחתניו?.
למה הוא התייחס איליו בקרירות במקווה בארוזה [ושניהם היו שם לבדם!]?
למה הוא הורה להפסיק להעביר אליו שיחות טלפון מבנו?
הרי זה בנו האומלל שהוא אולץ לזורקו על לא עוול בכפיו
שאלות אלו ועוד אין ספור שאלות מוכיחים שלרבי אישית היה ענין [שלא ברור מהו] שבנו הגר"י לא יהיה בויזניץ !. ונכון שצריך להודות שהיו כל הזמן אנשים שהסיתו את הרבי נגד הגר"י, אבל כל זה היה בעיקר לפני סילוקו של הגר"י מויז'ניץ. אבל כמה שנים לאחר סילוקו התהפך הגלגל וכל הזמן אנשים נכנסו לרבי להסביר עד כמה הגר"י צדיק וכן כל הזמן אנשים נכנסו להשמיץ את הר" מ. וזה לא גרם לרבי לרחם על הר"י ולהחזירו! ואגב נראה לי שהסיפור שסיפרת עם הכדורים סופר על חתונת בתו האחרונה של הר"מ שהיתה כידוע לאחר חזרתו של הר"י, ואם כך מי שאשם בכך זה לא צד הר"מ אלא צד הר"י שגבאיו הנאמנים [גם כיום!] עשו כך לרבי זצ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 17:55 |
|
| |
מוטורס
גם אני שמעתי כך בשם הרב שך. ואינני יודע אם זה נכון.
ושמעתי עוד שהרב שך אחז שנעשה עוול נוראי לגר"י, והוא אף רצה לבוא להשתתף בחתונת אחד מצאצאיו כדי לחזקו, אבל הגר"י ביקש שלא יבוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 19:07 |
|
| |
גשמאקער ידידי, הסיפור עם הכדורים היה בחתונת בתו של הר״מ עם ברוך הגר מסערט, בשיא תקופתו של הר״מ, ולגסיי המקווה בארוזה אכן שניהם היו שם לבד ולכן אין לך מאין להניח שהיחס היה קריר או חמים....., ולעניין הלחצים עד פטירתה של הרבנית לא היה שייך להשפיע על הרבי בעד הר״י ולאחר פטירתה היה כבר הר״מ שעמד על המשמר.... אני רק יכול להגיד לך שבזמנו סיפר אחד ממקורבי הרבי שהרבי פנה אליו והשיח את ליבו בסודי סודות על רצונו להחזיר את הר״י, אך ההוא פחד להתערב מחשש לתגובתו של הר״מ ואנשיו.......
|
|
|
|
|