|
|
| נשלח ב-27/3/2012 19:09 |
|
| |
ולעניין מכתבו לחתניו אף זה היה בלחץ הסובבים אנשי הרבנית והר״מ
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 19:25 |
|
| |
אם שלום תדבר, רב העולם אליך יתחבר,
אך אם לבעלי מחלוקת תתחבר, ביתך תהרס ואת הכל תקבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 20:20 |
|
| |
שקרים וחצאי אמיתויות בכסות אובייקטיבית...
געשמאקער הנכבד הנסיון הפאטתי שלך להיראות כאילו אובייקטיבי, מהצד, (שמעתי מחסיד ויזניץ, חסיד גור אמר לי...) מעורר רחמים. ליבי ליבי עליך! מישהו קונה את ה'לוקש' הזה? נראה לך? ולעצם הענין העובדות ידועות, הלחץ שאביו היה נתון בו מאז שנת תש"ס (מעט לאחר שנישא לרבנית תחי') היה ניכר גלוי וידוע לכל הקהל, הן עם הגבאים החדשים י. כהן, וח.י. וייס, והן עם השלטת אוירת פחד וטרור על הבית, על הגבאים הוותיקים, על גיסו ראש הישיבה שליט"א, (נזרק מהישיבה ע"י בחור בן 17 מעושי דברו של הרמ"מ - ח.מ. שכטר, שוב "ראש הישיבה נזרק מהישיבה, כן, נזרק כפשוטו ע"י בחור צעיר מנאמניו הקרובים של הרמ"מ, (מוטורס - תאר לך שלבחורים צעירים יש את הכח הזה בפוניבז'...) עד שלבסוף האדמו"ר זי"ע התגבר ולא היה יכול לשאת את הבושה - טלפונים מכל העולם, פגישה עם האדמו"ר מלעלוב מחותנו של הגר"מ ארנסטר ועוד...) ושאר הסיפורים המזוויעים שלמי שזכרונו עדיין לא בוגד בו, לא מנסה לטאטא מתחת לשולחן, האם הנך זוכר איך היה רבינו זי"ע נראה בבואו לכנס האומלל ההוא באולמי ויזניץ בשבט תשס"א? ("טאטי, איך גיב צוריק די שליסלעך..." [אבא, אני מחזיר את המפתחות] "טייערע יונגעלייט איר וועט נאר ליידען פון דעם" [אברכים יקרים, אתם רק תסבלו מזה - (אם לא תישרו קו, ד.)], אז בבקשה, הלחץ עליו היה מטורףףףףףף אוי רבינו הקדוש! על כולנו לבקש את סליחתך בראותינו אותך בצרה וצוקה ולא היה בידינו להושיע, אולי היינו צריכים להשליך נפשנו מנגד ולזעוק חמס, אבל שלטון הטרור והפחד שרר בכל פינה! ושיתק גם אותנו. בכל אופן געשמאקער ה א ו ב י י ק ט י ב י (זה ששומע מחסידי ויזניץ...) אנא תחפור עוד מעט ותגיע לסיפורים שאולי לא תרצה לפרסם ברבים. אבל בהחלט קרו, נשנו ונשלשו לדאבוננו. ולענין הסיפורי בדים שאין לך כל מקור עליהם, הן עם בקשת הרבי זי"ע לא להעביר אליו טלפונים מרבינו שליט"א בשנות הגלות [שקר גס!!!, ידוע שרבינו זי"ע שוחח עמו בטלפון מאז התאונה באדר תש"ס, ומאז לא נפסקו הטלפונים, ואגב, בענין הטלפונים, אם תוכל בתור "סתם אחד מהצד" לברר אצל הרב יעקב פלדמן מבורו פארק מה הרמ"מ אמר לו למסור לאדמו"ר ממאנסי שליט"א בשמו, לאחר שלא הרשה להעביר טלפונים לרבינו זי"ע מאחיו... כ"ז במאמר המוסגר!!!] והן זה שהתייחס אליו בקרירות בארוזה [מנין לך??? הלא אתה בעצם כתב ידך ומקלדתך כותב כי "שניהם היו שם לבד"... לנאיבים כמוך הפתרונים...]. אין לי כל כוונה לסתור לך אותם כי הרי כל עצם קיומכם וקיום כל הקבוצה שלכם מושתת על שקרים סילופים חצאי אמיתויות וסיפורי בדים שהקשר בינם ובין המציאות קלוש ביותר. במטותא מנך. חזור למאורתך, שם תכשכש בזנבך ותקשקש במוחותיהם של אלו שאינם יודעים ואינם מכירים את ההיסטוריה הלא רחוקה בכלל, ותניחנו לנפשנו. תודה.
וסתם הערת/הארת אגב: האשכול סטה ממסלולו לגמרי. למי עוד יש סיפור מהאדמו"ר שליט"א בשנות הגלות, נא יציגהו כאן.
תוקן על ידי דפתר ב- 27/03/2012 20:22:32
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 21:13 |
|
| |
אני רואה שאני מותקף כאן מכל הכיוונים... ונתחיל להתייחס לנקודה אחר נקודה. אם הסיפור עם הכדורים היה בחתונת ר"ב הגר אני אכן חוזר בי מדברי לעיל וזו אכן עוד עוולה [מיני רבות] שר"מ עשה לאביו. בקשר לזהותי האישית אני שב ואומר איני חסיד ויזניץ כלל [אם תרצו יותר מכך איני הולך עם כובע חסידי כלל] וכל מה שאמרתי ששמעתי מאנשים מסויימים הכל אכן כך [יש לי כמה ידידים חסידי ויזניץ - הגר"י - שהחכימו אותי רבות בנושא זה וכן יש לי קרוב משפחה חס"ג שאמר לי את הדברים הנ"ל]. בקשר ל"יום החינוך" הידוע שמעתי ע"כ אבל לא הייתי שם ואיני יודע בדיוק מה נאמר שם, ולפי מה ששמעתי ר"מ דיבר שם המון שטויות... מה שהיה בשיחה במקווה בארוזה כמובן איני יודע בוודאות אבל שמעתי מאדם [מקור לא מאומת!] ש הר"י אמר ששיחתם היתה כמו של 2 אדמורי"ם שנפגשים בלא שום דיבורים [מצד אביו] על החזרה וכיצ"ב. ואכן הייתי צריך להדגיש קודם זו רק שמועה לא מאומתת. בקשר לשיחות הטלפון שהופסקו - זה אני יודע ממקור מאומת – שיחות אלו החלו לאחר שהר"י התחננן לפני אביו במקווה הנ"ל לחידוש הקשר, ואביו הסכים לקשר טלפוני בלבד!!! ולאחר שהר"י סיפר על כך לאנשים ואביו שמע מכך הוא כעס מאד וביקש שוב לא להעביר אליו טלפונים!. אולי הקשר חודש אחר התאונה [וכמובן הסיבה היא רחמים על מצבו ולא סימן לשום כוונה להחזירו!] איני יודע ולא שמעתי על כך. לגבי הטענות על מעשים שהר"מ עשה נגד גיסו וכיוצ"ב ברור שהוא עשה המון מעשים מאד לא חכמים בלשון המעטה [כעת הוא אדמו"ר ומפני חוקת הפורום אני חייב להזהר בכבודו...]. וגם לטענתך [שלענ"ד היא ממש ממש לא נכונה!] שהרבי כבר בשנת תשס רצה להחזיר את הר"י [שהכל בנוי על שמועות לא מבוססות כלל ] איני בטוח [ושוב איני יודע וצריך לברר את זה] שבשנה זו המחלה לא קיננה כבר בראשו של הרבי [תקרא קצת על מחלת אלצהימר ותגלה שבגיל מבוגר היא מתקדמת לאט מאד!] ועדיין תקללו ושוב תקללו. אבל עדיין יש המון שאלות, שלענ"ד הם מראים על הסתברות גדולה שהרבי לא רצה להחזיר ולא החזיר מעולם את הר"י.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 21:21 |
|
| |
אני צריך להבהיר יותר את דברי,
בכל השנים שעד תשסב הר"מ לא התנהג יותר מידי טוב בכל מיני נושאים [רמז לאחד מהם מה שעושים כנגד קרבן תמיד של שחר... ועוד ועוד שמפני כבודו לא נפרטם] והרבי שמע מכך וידע מכך, והוא ידע שיש לו בן הרבה יותר טוב ברחוב רש"י ובכל זאת בכל שנים אלו הרבי הדגיש שהר"מ הוא הרב של השיכון [ז"א ממשיך דרכו] ולא חלם להשיב את בנו מרחוב רש"י. כך שזו שאלה נוספת, אם בנו היה חף מפשע ולא היה לו שום ענין נגדו, למרות כל הלחצים וכד' איך הוא לא פיחד להשאיר את ההנהגה בידיו של ר"מ???
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 21:36 |
|
| |
אינך צריך להוכיח לאף א' שאינך חסיד ויז'ניץ, כי חוץ מקבוצה של 400 500 משפחות אנשים הזויים, לא משנה כמה, אני מפרגן לך שיהיה יותר, שלא מפסיקים כל היום לקשקש הייליגער רב וכו' ועוד כל מיני גיבובי שטויות, אף א' בכל העולם כולו לא חושב שהבן השני הוא אדם גדול, וגם לא תצליח להפוך את האדמו"ר מויז'ניץ זצ"ל שלכו"ע היה אדם גדול מאד לשפל ונבזה, שלדעתך התנהג כשפל שבאנשים כדי להסביר את האדמו"ר שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 22:18 |
|
| |
כפי הנראה על פני השטח הרבי זצ"ל אהב את מנדל ודחה את ישראל הרבי הראה את זאת גלויות לכל אורך הדרך ברור שהיו לכך הרבה סיבות מתחת לפני השטח ובראשם הרבנית לאה אסתר לישראל שיחק המזל שמנדל עשה את כל השטויות שרק שייך מרגע שאמו נפטרה והחל להרגיש בספק המלוכה זה היה נראה כאילו והוא מנסה את כל השגיעות לבדוק באם זה עובד, לישראל יש כהיום צוות יחצנים שעושה עבודה טובה והם אלו אשר השיגו לו את הסחף הם גם משתמשים נכון בתדמית שלו כתמים וירא שמים בהחלט ראוי לשבח מנדל מתנהל בעיקר על פי רגשות לפחות בעבר הוא עשה מה שבא לו והלחץ על אביו מצד הקהל עשה את שלו ....
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 22:31 |
|
| |
| קונסול כתב: |  | אם שלום תדבר,
רב העולם אליך יתחבר,
אך אם לבעלי מחלוקת תתחבר,
ביתך תהרס ואת הכל תקבר. |
|
תוקן על ידי קונסול ב- 27/03/2012 22:55:53
תוקן על ידי קונסול ב- 27/03/2012 22:57:23
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 22:32 |
|
| |
קוני
שמך נאה לך ואתה נאה לשמך.
אבל דחילק, למה ושמנו קראת בשמך?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 22:57 |
|
| |
סיפר לי
ידיד שלמד בישי' ויז'ניץ בקריה, בזמן חורף - שנת תש"ס: כשהאד' נסע לארה"ב
לחתונת נכדו חיים מאיר טווערסקי בחודש כסלו תש"ס. הקדימו האד' הרמ"מ
לנסוע לשבת לשיכון סקווירא יחד עם גיסו הגר"מ ארנסטר.
כשהגיעו
לשיכון סקווירא, נוכח/ו לדעת שהאד' מויז'ניץ שוהה בבית חתנו, הרב יצחק טווערסקי -
בן האד' מסקווירא. מיד החל/ו לעשות מסע טרור אכזרי באיומו כי אם אחיו יהיה בשבת
בסקווירא אצל הבת שלו והנכדים שלו. הוא מתחייב כי אביו האד' זצ"ל לא יגיע
לחתונה.
האד'
מסקווירא נבהל וקרא לאד' מויז'ניץ ואמר לו "תבין אותי, אני מבקש ממך שתסע
לשבת לוויליאמסבורג ותבוא במוצ"ש לפארשפיל". את המשך הדברים מה שאמר
לו אחסוך מטעמי כבוד. וכך הווה, האד' מויז'ניץ נפרד מבתו ומחתנו, מנכדיו ומנכדותיו
ונסע לשבת לווליאמסבורג בכאב לב גדול.
העיד
ר"ג אדלר מוויליאמסבורג, שבמוצ"ש בדרך לשיכון סקווירא, בכה האד' ללא הרף.
ר"ג אדלר היה עם האדמו"ר במשך כל 'השנים המתוקים' כלשונו הק', ולא זכור
לו, לדבריו, אף פעם שהרבי בכה כמו שבכה אז.
בינתיים,
בארץ כבר נכנסה השבת ולא ידעו מכל המתרחש. במוצ"ש מיד לאחר ס"ג של הרבי
זצ"ל נערכה בהיכל הישיבה 'שמחת הפארשפיל ומסיבת צאתכם לשלום' לאד' זצ"ל
שיצא לארה"ב להשתתף בחתונה.
אך יצא
השבת התקשר/ו מארה"ב והזעיקו בקול רעש גדול על הפגיעה החמורה בכבוד האד'
זצ"ל. הבחורים יצאו לבית מדרשו הדל והקטן של האד' מתחת לביה"כ חב"ד
ושברו, הזיקו, השחיתו את הריהוט.
אבל לא
זה מה שרציתי לספר..
כשחזר
האד' מויז'ניץ לישראל. טילפן אליו בחור, חבר של ידידי שסיפר לי את הסיפור, באמצע
הלילה מהטלפון הציבורי בישיבה ואמר להאד', כשכולו מוסת מהשפעת העוול הגדול שהאד'
העיז לבוא לילדים ולנכדים שלו בסקווירא: "הרבי (זצ"ל) לא יכול לישון
בלילות בגללך! הרי אני מקבל על עצמי כל לילה להטריד אותך כדי שגם אתה לא תוכל
לישון".
ענה לו
האד' מויז'ניץ: (בתרגום ללה"ק) "אין
לי כל בעיה. אתה יכול להתקשר אלי ולהעיר אותי, אני מבין אותך. אני מוחל לך על כך
ואין לי כל קפידא עליך. אבל, כדאי שתיזהר לא לעשות זאת לאחרים שמא יהיה אחר שזה
יכאב לו ויקפיד".!!!!!
הבחור
הוריד את השפופרת. החברים שעמדו לידו שציפו לראות את החיוך הרחב. נדהמו כשהבחור
פרץ בבכי מר וסיפר מה אמר לו 'הבן הסו**' .....
תוקן על ידי מסילה_ישרה ב- 27/03/2012 22:57:46
תוקן על ידי מסילה_ישרה ב- 27/03/2012 22:59:24
תוקן על ידי מסילה_ישרה ב- 27/03/2012 23:00:44
תוקן על ידי מסילה_ישרה ב- 27/03/2012 23:01:51
תוקן על ידי מסילה_ישרה ב- 27/03/2012 22:54:09
תוקן על ידי מסילה_ישרה ב- 27/03/2012 23:12:21
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 23:08 |
|
| |
זה שנשארו עוד מנין אנשים בווזניץ אחרי כל הרשעות שר' ישראלטשא עבר, זה אחד מפלאי הבריאה.
ב''ה שלא נולדתי ווזניצער חוסיד ולא הי' לי הנסיון לעמוד על דם רעך. אדרבה היה לי את הזכות לחזק את לבו הנשברה של ר' ישארלטשע ולהשתתף בהבוטעס שלו ברש''י.
תאמינו לי, שהבוטעס הללו עם רמ''ד טאבאק ומ' פעריל ושטיינמיץ היו הרבה יותר גישמאק מהבוטעס [והטישים] של היום.
תוקן על ידי יחביאנו ב- 27/03/2012 23:18:05
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2012 23:15 |
|
| |
הזוכר מומי בני אדם
הוא עצמו בעל המומים
והרואה מומי עצמו
לא יראה מומי זולתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2012 01:28 |
|
| |
מסילה_ישרה לו השפופרת בטלפון הציבורי של ישיבת ויז'ניץ היתה חיה, היא היתה מתה מהדברים הנוראים שעברו דרכה הן בתקופת גלות הר"י והן בתקופה שלאחריה
תוקן על ידי אפיקטוזין ב- 28/03/2012 01:20:00
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2012 13:14 |
|
| |
געשמאקער.
שוב עם הברברת ה א ו ב י י ק ט י ב י ת שלך!
הבטחת שאתה עסוק בימים הקרובים. לא? מתי זה מתחיל?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2012 14:21 |
|
| |
מי שמהרהר וחוזר ומהרהר ברע, הריהו חושב בדבר רע,
ובמקום שהמחשבה שרויה ~ שם שרוי האדם, נמצא ~ בתוך רע הוא שרוי.
|
|
|
|
|